Przejdź do głównej zawartości

Dzień Babci i Dziadka w grupie Misiów




       Na dworze zimno i mroźno, lecz w naszym Przedszkolu atmosfera bardzo gorąca. A to za sprawą emocjonujących wydarzeń, które miały miejsce 24 stycznia 2017 roku. Tego otóż dnia Przedszkolaki z grupy Misie gościły swoje Babcie i Dziadków na Uroczystości z okazji ich święta. 
Dzieci zaprezentowały swoje umiejętności wokalne, taneczne oraz recytatorskie, za co wzruszeni i dumni dziadkowie nagradzali gromkimi brawami. Każdy zaproszony gość otrzymał drobny upominek w postaci własnoręcznie zrobionego mydełka, oraz laurkę z życzeniami.  
Po pysznym poczęstunku przedszkolaki zaprosiły swoich najbliższych do wspólnej zabawy.  Dziadkowie i babcie z ogromną chęcią bawili się w rytm dziecięcych przebojów. 
Spotkanie przebiegło w bardzo miłej i życzliwej atmosferze.

Składam serdeczne podziękowania dla mam, które przygotowały na tę uroczystość  słodki poczęstunek :)


















































































































































OSTATNIO CZYTANE

Jadłospis 01-05.03.2021 r.

  01-05.03.2021 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata „cytrynowa”, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,   pasztetem drobiowo-pomidorowym i papryk ą czerwon ą II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Zupa ogórkowa,    makaron w sosie pomidorowym,   sok owocowy Podwieczorek:   Kaszka manna na mleku (alergeny: seler, gluten, mleko) Wtorek: I ś niadanie:   Kakao, herbata imbirowa,   bułka pszenna i grahamka z masełkiem, sałat ą lodow ą , kiełbask ą zielonogórsk ą i kiełkami rzodkiewki II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad : Zupa kalafiorowa z kaszk ą , pulpety w sosie   ś mietanowo -koperkowym, ziemniaki, fasolka szparagowa, sok owocowy Podwieczorek: „Tostowe u ś miechy”, herbata   (alergeny:     seler, gluten, mleko, sezam) Ś roda: I ś niadanie: Płatki kukurydziane z mlekiem,   rogal   mleczny z masełkiem i d ż emem niskosłodzonym truskawkowym, herbata ziołowa   II ś niadanie : Jabłko, woda Obiad:   Karkówka w sosie własnym , pyzy, surówka z kapu

Poznajemy pracę kucharki/kucharza

Jadłospis 22-26.02.2021 r.

  JADŁOSPIS 22-26.02.2021 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata mi ę towa, kanapki z pieczywa mieszanego z masełkiem,   past ą z tu ń czyka w sosie własnym II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Krupnik,   racuchy z cukrem trzcinowym, sok owocowy   Podwieczorek:     Kanapki z pieczywa mieszanego z humusem z suszonymi pomidorami i ogórkiem zielonym, herbatka (alergeny: seler, gluten, mleko, ryba, jaja, sezam) Wtorek: I ś niadanie:   : Herbata mi ę towa, czekoladowe kulki zbo ż owe z mlekiem,   kawiorek z masełkiem i miodem wielokwiatowym II ś niadanie: Banan, woda Obiad : Zupa owocowa z makaronem, parówka w sosie greckim, ziemniaki, sok wocowy Podwieczorek: Sok z pomara ń czy ś wie ż o wyciskany, chrupki kukurydziane (alergeny:   seler, gluten, mleko) Ś roda: I ś niadanie: Kawa zbo ż owa z mlekiem, herbata melisa, chleb pszenny i słonecznikowy   z masełkiem, sałat ą masłow ą , pieczeni ą rzymsk ą i kiełkami brokułu   II ś niadanie : Jabłko, woda