Przejdź do głównej zawartości

Dzień Babci i Dziadka w grupie Misiów




       Na dworze zimno i mroźno, lecz w naszym Przedszkolu atmosfera bardzo gorąca. A to za sprawą emocjonujących wydarzeń, które miały miejsce 24 stycznia 2017 roku. Tego otóż dnia Przedszkolaki z grupy Misie gościły swoje Babcie i Dziadków na Uroczystości z okazji ich święta. 
Dzieci zaprezentowały swoje umiejętności wokalne, taneczne oraz recytatorskie, za co wzruszeni i dumni dziadkowie nagradzali gromkimi brawami. Każdy zaproszony gość otrzymał drobny upominek w postaci własnoręcznie zrobionego mydełka, oraz laurkę z życzeniami.  
Po pysznym poczęstunku przedszkolaki zaprosiły swoich najbliższych do wspólnej zabawy.  Dziadkowie i babcie z ogromną chęcią bawili się w rytm dziecięcych przebojów. 
Spotkanie przebiegło w bardzo miłej i życzliwej atmosferze.

Składam serdeczne podziękowania dla mam, które przygotowały na tę uroczystość  słodki poczęstunek :)


















































































































































OSTATNIO CZYTANE

Wielkanocne świętowanie

 Wielkanoc tuż tuż, natomiast my już dziś świętowaliśmy 🐰🎁 Wszystkie Przedszkolaki spotkały się na holu, aby zjeść wspólnie wielkanocne śniadanko 😊  Dzieci nie mogły się doczekać prezentów, dlatego niedługo później udaliśmy się do małego parku w poszukiwaniu "zajączka" 🐰  Krasnoludki bardzo zadowolone i z prezentami w rękach wróciły do przedszkola 😊 Wesołego Alleluja! 🎁🐰

Jadłospis 25-29.03.2024 r.

               25-29.03.2024 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata owocowa, kanapki z pieczywa mieszanego z masełkiem i tu ń czykiem II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Kapu ś niak z kiszonej kapusty, makaron w sosie pomidorowym, sok owocowy Podwieczorek: Ma ś lanka owocowa (alergeny: seler, gluten, mleko, ryba) Wtorek: I ś niadanie:   Kawa zbo ż owa, h erbata rumiankowa , bułka pszenna i grahamka z masełkiem, sałat ą rukola, pieczeni ą rzymsk ą i pomidorem II ś niadanie:   Marchewkowe paluszki , woda Obiad : Krem z czerwonej soczewicy, karkówka w sosie własnym, ziemniaki, surówka z selera naciowego, kapusty peki ń skiej z kukurydz ą , ogórkiem zielonym, rzodkiewk ą   i szczypiorkiem,   sok owocowy Podwieczorek: Płatki kukurydziane z mlekiem (alergeny: mleko, seler, gluten,   jaja) Ś roda: I ś niadanie: „ Ś NIADANIE WIELKANOCNE ” Herbata zwykła z cytryn ą , chleb pszenny i razowy z masełkiem, kiełbaska parzona, sałatka jarzynowa, jajko gotowane

WYCIECZKA DO GRODZISKA WIELKOPOLSKIEGO

 Tygryski dzisiaj miło i ciekawie spędziły czas w Pirat Pizza w Grodzisku Wielkopolskim. Podczas  warsztatów kulinarnych uczyły się robić pizzę z wypranymi przez siebie składnikami, a później  zajadały ją ze smakiem. Dziękujemy Pirat Pizza za gościnę i super atmosferę.