Przejdź do głównej zawartości

Z wizytą w szkolnych murach.

W ubiegłym tygodniu grupa Pszczółek odwiedziła oddział zerówkowy w Zespole Szkół im. Polskich Noblistów w Wielichowie. Celem wizyty było poznanie tego, co czeka nasze przedszkolaki po wakacjach i oswojenie się z tym nieznanym światem. Okazało się, że w szkolnych murach jest wspaniale i dzieci z ogromnym zainteresowaniem oglądały sale, korytarze i słuchały tego, o czym opowiadały Panie. Zaskoczeniem dla dzieci był ogrom zabawek, które się tam znajdowały. Teraz już wiedzą, że zerówka to nie tylko nauka ale także zabawa! Dzięki temu doświadczeniu nasze Pszczółki przekonały się, że w szkolnych murach czeka na nie wspaniała przygoda.
Pięknie dziękujemy wszystkim miłym Paniom, które nas tak serdecznie przyjęły, a w szczególności Pani Marzenie Biskup za zaproszenie, uśmiech i duże zaangażowanie w to spotkanie.
































OSTATNIO CZYTANE

Jadłospis 01-05.03.2021 r.

  01-05.03.2021 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata „cytrynowa”, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,   pasztetem drobiowo-pomidorowym i papryk ą czerwon ą II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Zupa ogórkowa,    makaron w sosie pomidorowym,   sok owocowy Podwieczorek:   Kaszka manna na mleku (alergeny: seler, gluten, mleko) Wtorek: I ś niadanie:   Kakao, herbata imbirowa,   bułka pszenna i grahamka z masełkiem, sałat ą lodow ą , kiełbask ą zielonogórsk ą i kiełkami rzodkiewki II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad : Zupa kalafiorowa z kaszk ą , pulpety w sosie   ś mietanowo -koperkowym, ziemniaki, fasolka szparagowa, sok owocowy Podwieczorek: „Tostowe u ś miechy”, herbata   (alergeny:     seler, gluten, mleko, sezam) Ś roda: I ś niadanie: Płatki kukurydziane z mlekiem,   rogal   mleczny z masełkiem i d ż emem niskosłodzonym truskawkowym, herbata ziołowa   II ś niadanie : Jabłko, woda Obiad:   Karkówka w sosie własnym , pyzy, surówka z kapu

Poznajemy pracę kucharki/kucharza

Jadłospis 22-26.02.2021 r.

  JADŁOSPIS 22-26.02.2021 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata mi ę towa, kanapki z pieczywa mieszanego z masełkiem,   past ą z tu ń czyka w sosie własnym II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Krupnik,   racuchy z cukrem trzcinowym, sok owocowy   Podwieczorek:     Kanapki z pieczywa mieszanego z humusem z suszonymi pomidorami i ogórkiem zielonym, herbatka (alergeny: seler, gluten, mleko, ryba, jaja, sezam) Wtorek: I ś niadanie:   : Herbata mi ę towa, czekoladowe kulki zbo ż owe z mlekiem,   kawiorek z masełkiem i miodem wielokwiatowym II ś niadanie: Banan, woda Obiad : Zupa owocowa z makaronem, parówka w sosie greckim, ziemniaki, sok wocowy Podwieczorek: Sok z pomara ń czy ś wie ż o wyciskany, chrupki kukurydziane (alergeny:   seler, gluten, mleko) Ś roda: I ś niadanie: Kawa zbo ż owa z mlekiem, herbata melisa, chleb pszenny i słonecznikowy   z masełkiem, sałat ą masłow ą , pieczeni ą rzymsk ą i kiełkami brokułu   II ś niadanie : Jabłko, woda