Przejdź do głównej zawartości

Z wizytą w szkolnych murach.

W ubiegłym tygodniu grupa Pszczółek odwiedziła oddział zerówkowy w Zespole Szkół im. Polskich Noblistów w Wielichowie. Celem wizyty było poznanie tego, co czeka nasze przedszkolaki po wakacjach i oswojenie się z tym nieznanym światem. Okazało się, że w szkolnych murach jest wspaniale i dzieci z ogromnym zainteresowaniem oglądały sale, korytarze i słuchały tego, o czym opowiadały Panie. Zaskoczeniem dla dzieci był ogrom zabawek, które się tam znajdowały. Teraz już wiedzą, że zerówka to nie tylko nauka ale także zabawa! Dzięki temu doświadczeniu nasze Pszczółki przekonały się, że w szkolnych murach czeka na nie wspaniała przygoda.
Pięknie dziękujemy wszystkim miłym Paniom, które nas tak serdecznie przyjęły, a w szczególności Pani Marzenie Biskup za zaproszenie, uśmiech i duże zaangażowanie w to spotkanie.
































OSTATNIO CZYTANE

Jadłospis 31.05.-04.06.2021 r.

         31.05-04.06.2021 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata imbirowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,   twaro ż kiem i szczypiorkiem II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Zupa ogórkowa,   makaron w sosie bolo ń skim, sok owocowy Podwieczorek:   Budy ń malinowy (alergeny: seler, gluten, mleko) Wtorek: I ś niadanie:   Kakao, herbata z cytryn ą , bułka pszenna i grahamka z pasztetem drobiowo-pomidorowym i papryk ą czerwon ą II ś niadanie: Banan, woda Obiad : Karkówka w sosie własnym, pyzy, surówka z marchewki i jabłka z jogurtem naturalnym, sok owocowy Podwieczorek: Lody z okazji „Dnia Dziecka”   (alergeny:     seler, gluten, mleko, sezam) Ś roda: I ś niadanie: Herbata rumiankowa, pełnoziarniste płatki zbo ż owe z owocami i mlekiem, bułka mleczna masełkiem i d ż emem niskosłodzonym truskawkowym   II ś niadanie : Jabłko, woda Obiad:   Kotlet mielony, ziemniaki puree, buraczki z jabłkiem, sok owocowy Podwieczorek:   Galaretka pomara ń czowa

Dzień Dziecka

 Co tu dużo pisać to był wspaniały dzień :)  Oby takich było jak najwięcej :)  Wszystkim dzieciom tym małym i dużym  życzymy wszystkiego dobrego :)

19-23.04.2021 r.

  19-23.04.2021 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata imbirowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, serem kanapkowym ś mietankowym i   szczypiorkiem II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Krem z czerwonej soczewicy, makaron w sosie pomidorowym, sok owocowy Podwieczorek:   Kanapki z pieczywa mieszanego z pasztetem drobiowym i ogórkiem kiszonym,   herbatka ziołowa (alergeny: seler, gluten, mleko, sezam) Wtorek: I ś niadanie: Kakao, h erbata rumiankowa, chleb pszenny i razowy   z masełkiem, sałat ą lodow ą , kiełbask ą krakowsk ą i pomidorem II ś niadanie : Banan, woda Obiad : Gulasz z karkówki, pyzy, surówka z białej kapusty z marchewk ą i jabłkiem, sok owocowy Podwieczorek: Galaretka malinowa   (alergeny:     seler, gluten, mleko) Ś roda: I ś niadanie: Naworka - polewka, herbata koperkowa z   kminkiem,   bułka mleczna z masełkiem i d ż emem niskosłodzonym truskawkowym II ś niadanie : Jabłko, woda Obiad:   Zupa cytrynowa z ry ż em, Kaszanka,