Przejdź do głównej zawartości

Z wizytą w szkolnych murach.

W ubiegłym tygodniu grupa Pszczółek odwiedziła oddział zerówkowy w Zespole Szkół im. Polskich Noblistów w Wielichowie. Celem wizyty było poznanie tego, co czeka nasze przedszkolaki po wakacjach i oswojenie się z tym nieznanym światem. Okazało się, że w szkolnych murach jest wspaniale i dzieci z ogromnym zainteresowaniem oglądały sale, korytarze i słuchały tego, o czym opowiadały Panie. Zaskoczeniem dla dzieci był ogrom zabawek, które się tam znajdowały. Teraz już wiedzą, że zerówka to nie tylko nauka ale także zabawa! Dzięki temu doświadczeniu nasze Pszczółki przekonały się, że w szkolnych murach czeka na nie wspaniała przygoda.
Pięknie dziękujemy wszystkim miłym Paniom, które nas tak serdecznie przyjęły, a w szczególności Pani Marzenie Biskup za zaproszenie, uśmiech i duże zaangażowanie w to spotkanie.
































OSTATNIO CZYTANE

Święto Rodziny u Krasnoludków

  Dzisiaj w Krasnalach odbyła się ważna uroczystość, jaką jest Dzień Mamy i Taty. Z tej okazji dzieci zaprezentowały kochanym rodzicom swoje umiejętności wokalne, recytatorskie oraz taneczne. Nie zabrakło tańców oraz śpiewów z rodzicami. Na koniec wszyscy zasiedli do stołu, aby móc dalej świętować. Na twarzach zarówno rodziców, jak i dzieci dostrzec można było uśmiechy, a także momenty wzruszenia! Drodzy Rodzice, Życzymy Wam spokoju ducha, harmonii w życiu!  Mnóstwa odwagi, radości i  jeszcze więcej cierpliwości :)

Wizyta w salonie kosmetycznym

Jadłospis 13-17.05.2024

  13-17.05.2024 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Kakao, herbata koperkowa, bułka pszenna i grahamka   z masełkiem, rzodkiewkowym twaro ż kiem ,   szczypiorkiem i   zielonym ogórkiem II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Zupa pomidorowa z ry ż em, zrazik mielony, ziemniaki puree, surówka z białej kapusty z marchewk ą , jabłkiem, zielon ą pietruszk ą i jogurtem naturalnym, napój wi ś niowy   Podwieczorek:   Budy ń malinowy z sokiem owocowym (alergeny: seler, gluten, mleko, jaja, sezam) Wtorek: I ś niadanie:   Kawa zbo ż owa, h erbata z cytryn ą , chleb pszenny i słonecznikowy   z masełkiem, sałat ą masłow ą , szynk ą drobiow ą i pomidorem malinowym II ś niadanie: Banan, woda Obiad : Zupa z czerwonej soczewicy, risotto wieprzowe z warzywami, napój owocowy Podwieczorek: Sałatka owocowa ( arbuz, gruszka, winogrono), woda   (alergeny:   seler, gluten, mleko) Ś roda: I ś niadanie: Płatki kukurydziane z mlekiem, rogal   mleczny z masełkiem i d ż emem truskawkowy