Przejdź do głównej zawartości

Dzień Pluszowego Misia

Dzisiaj obchodziliśmy Święto Pluszowego Misia 🐻 z tej okazji dzieci przyniosły swoje ulubione pluszaki 😊Najpierw każdy przedszkolak opowiadał o swoim misiu a potem mieliśmy zajęcia matematyczne, na których przeliczaliśmy elementy, odpowiadaliśmy na pytania " czego brakuje" i uczyliśmy się posługiwać liczebnikami porządkowymi 😊 Następnie postanowiliśmy przygotować przyjęcie dla największego Misia w Naszym Przedszkolu więc wspólnie zrobiliśmy tort urodzinowy 🎂😁 wszystko wypadło wspaniale ! Po przyjęciu, braliśmy udział w zabawach muzycznych z przedszkolakami z innych grup 😁 żałujemy, że było nas tak mało😔 ale bez obaw, będzie jeszcze wiele okazji do wspólnego świętowania 😊


Tak śpiewaliśmy " Sto Lat"

















































OSTATNIO CZYTANE

Wycieczka z rodzicami Krasnali i Misiów

Jadłospis 17-21.06.2019

JADŁOSPIS 17-21.06.2019 r.
Poniedziałek: I śniadanie: Herbata miętowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem, pastą z tuńczyka  i kiełkami rzodkiewki II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa gulaszowa, makaronowe muszelki z serem twarogowym,  sok owocowy Podwieczorek:  Andruty z masełkiem i dżemem niskosłodzonym malinowym, herbatka ziołowa (alergeny: seler, gluten, mleko, ryba)
Wtorek: I śniadanie:  Kawa zbożowa,  herbata miętowa, bułka pszenna i grahamka  z masełkiem, wątrobianką i ogórkiem konserwowym II śniadanie: Banan, woda Obiad : Frykatelki, ziemniaki puree, sałatka szwedzka, sok owocowy Podwieczorek: Kaszka kukurydziana z sokiem wiśniowym (alergeny:  seler, gluten, jaja,  mleko, sezam)
Środa: I śniadanie: Płatki ryżowe na mleku, kanapka z pieczywa mieszanego z szynką, pomidorem i szczypiorkiem  II śniadanie : jabłko, woda

Jadłospis 8-12.07.2019 r.

8-12.07.2019 Poniedziałek: I śniadanie: Herbata imbirowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,  pasztetem drobiowo-pomidorowym i ogórkiem konserwowym II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem, jajko smażone, ziemniaki puree, mini marchewka gotowana, sok owocowy Podwieczorek:  Budyń czekoladowy (alergeny: seler, jaja, gluten, mleko) Wtorek: I śniadanie: Kakao, herbata zwykła z cytryną, bułka pszenna i grahamka  z masełkiem  i pastą z kiełbasy zielonogórskiej II śniadanie: Banan, woda Obiad : Gulasz z warzywami, ziemniaki, buraczki z jabłkiem, sok owocowy Podwieczorek: Herbatka ziołowa, andruty z masełkiem i dżemem truskawkowym niskosłodzonym  (alergeny:   seler, gluten, mleko, sezam) Środa: I śniadanie: Kawa zbożowa, herbata ziołowa z koprem włoskim i kminkiem, chleb pszenny  i wieloziarnisty z masełkiem, sałatą rukola, polędwicą drobiową  i  kiełkami brokułu II

Łączna liczba wyświetleń