Przejdź do głównej zawartości

Festyn Rodzinny


16 czerwca w sobotnie popołudnie w " Świecie Bajek" zapanowała niesamowicie rodzinna atmosfera. Tego dnia przedszkolaki zaprosiły swoich najbliższych na festyn rodzinny. Na początku dyrektor przedszkola, pani Marta Sroczyńska oraz pani Ewa Kasperska zastępca burmistrz Wielichowa, powitały gości i podziękowały wszystkim za przybycie. Następnie przedszkolaki zaprezentowały występy artystyczne, których tematyka kierowana była do rodziców. Po występach dzieci obdarowały najbliższych upominkami i zaprosiły na wspólny piknik. Nie zabrakło także wielu atrakcji takich jak : lody, ognisko, malowanie twarzy przez grupę harcerzy, natryski wodne, dmuchane zjeżdżalnie. Tego dnia słoneczko pięknie nam świeciło i czas upływał w miłej atmosferze. Bardzo dziękujemy wszystkim za poświęcenie czasu i przybycie na nasz festyn :)
















































































OSTATNIO CZYTANE

Zaproszenie na Uroczystość Pasowania na Przedszkolaka

Zaproszenie na Pasowanie na Przedszkolaka                                 Kochani Rodzice! Już nadeszła pora przyjść na pasowanie do nas do przedszkola. Uroczyście Was zapraszamy na tę ważną chwilę, która uczyni z dzieciaczka prawdziwego przedszkolaczka.   Serdecznie zapraszamy Rodziców dzieci, które we wrześniu po raz pierwszy przekroczyły próg naszego przedszkola na uroczystość Pasowania na Przedszkolaka, która odbędzie się  7 listopada 2019r. o godzinie 13.30.      Prosimy o uroczysty strój dla dziecka.

Jadłospis 27.09-01.10.2021 r.

  27.09-01.10.2021 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata mi ę towa , chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,   serem ż ółtym i ogórkiem zielonym II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Barszcz czerwony z ziemniakami, nal e ś niki z jabłkiem i cukrem trzcinowym,   sok owocowy Podwieczorek:   Pieczywo wasa z past ą z brokułu gotowanego, herbatka (alergeny: seler, gluten, jaja, mleko) Wtorek: I ś niadanie:   Kakao, herbata z cytryn ą , bułka pszenna i grahamka z pieczeni ą rzymsk ą   i papryk ą czerwon ą II ś niadanie: Banan, woda Obiad : Zupa porowo-ziemniaczana, spaghetti z klopsikami w sosie pomidorowym, sok owocowy   Podwieczorek: Galaretka owocowa (alergeny:     seler, gluten, mleko, sezam) Ś roda: I ś niadanie: Herbata rumiankowa, kaszka kukurydziana na mleku, bułka mleczna   z masełkiem i d ż emem niskosłodzonym truskawkowym   II ś niadanie : Jabłko, woda Obiad:   Karkówka w sosie własnym, pyzy, surówka z białej kapusty z marchewk ą  

DZIEŃ JABŁKA

 Z okazji Dnia Jabłka Krasnale przygotowały pyszny i zdrowy sok.