08-12.04.2024 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata z cytryn ą , chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem, past ą z tu ń czyka w sosie pomidorowym II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Zupa ogórkowa, nale ś niki z jabłkiem i cukrem trzcinowym, napój owocowy Podwieczorek: Kanapki z pieczywa mieszanego z humusem z suszonymi pomidorami, kakao (alergeny: seler, gluten, mleko, ryba, jaja) Wtorek: I ś niadanie: Herbata koperkowa, Hot-dog z ketchupem, II ś niadanie: Banan, woda Obiad : Krem z czerwonej soczewicy, pulpety w sosie pomidorowym, ziemniaki, fasolka szparagowa zielona, napój owocowy Podwieczorek: Płatki kukurydziane z mlekiem (alergeny: seler, gluten, mleko, sezam) Ś roda: I ś niadanie: Zupa budyniowa, rogal mleczny z masełkiem i d ż emem niskosłodzonym truskawkowym, herbata melisa II ś niadanie : Jabłko, woda Obiad: Pazibroda- kapu ś niak ze słodkiej kapusty, gulasz z karkówki z warzywami, z kasz ą bul gur, na