Przejdź do głównej zawartości

Piknik Rodzinny 2019


18 Maja odbył się IV Piknik Rodzinny Przedszkola "Świat Bajek".
Uroczystość rozpoczęła się występami naszych milusińskich, 
co zostało nagrodzone gromkimi brawami. 
Po części oficjalnej dzieci wraz ze swoimi rodzinami korzystały z pięknej pogody, gdzie można było usmażyć kiełbaskę, wziąć udział w zabawach tanecznych i sprawnościowych oraz wielu innych atrakcji przygotowanych na ten dzień. 
















































































































































































OSTATNIO CZYTANE

Jadłospis 01-05.03.2021 r.

  01-05.03.2021 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata „cytrynowa”, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,   pasztetem drobiowo-pomidorowym i papryk ą czerwon ą II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Zupa ogórkowa,    makaron w sosie pomidorowym,   sok owocowy Podwieczorek:   Kaszka manna na mleku (alergeny: seler, gluten, mleko) Wtorek: I ś niadanie:   Kakao, herbata imbirowa,   bułka pszenna i grahamka z masełkiem, sałat ą lodow ą , kiełbask ą zielonogórsk ą i kiełkami rzodkiewki II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad : Zupa kalafiorowa z kaszk ą , pulpety w sosie   ś mietanowo -koperkowym, ziemniaki, fasolka szparagowa, sok owocowy Podwieczorek: „Tostowe u ś miechy”, herbata   (alergeny:     seler, gluten, mleko, sezam) Ś roda: I ś niadanie: Płatki kukurydziane z mlekiem,   rogal   mleczny z masełkiem i d ż emem niskosłodzonym truskawkowym, herbata ziołowa   II ś niadanie : Jabłko, woda Obiad:   Karkówka w sosie własnym , pyzy, surówka z kapu

Poznajemy pracę kucharki/kucharza

Jadłospis 01-05.02.2021 r.

  01-05.02.2021 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata imbirowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,   ż ółtym serem i   rzodkiewk ą II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Grochówka,   „Makaron w ś niegu” , sok owocowy Podwieczorek:   Pieczywo wasa z past ą z brokułu gotowanego, herbata ziołowa (alergeny: seler, gluten, mleko) Wtorek: I ś niadanie:   Zupa budyniowa, herbata zwykła z cytryn ą , bułka pszenna i grahamka past ą z masełkiem,   pasztetem drobiowo-pomidorowym i ż ółt ą papryk ą II ś niadanie: Banan, woda Obiad : Zupa cytrynowa z ry ż em, pulpety w sosie pomidorowym, ziemniaki, zielona fasolka szparagowa, sok owocowy Podwieczorek: Kefir brzoskwiniowo-bananowy, wafle kukurydziane (alergeny:     seler, gluten, mleko, sezam) Ś roda: I ś niadanie: Herbata rumiankowa, pełnoziarniste płatki owsiane na   mleku, kawiorek   z masełkiem i miodem wielokwiatowym   II ś niadanie : Jabłko, woda Obiad:   Ż eberka w sosie własnym, pyzy, surówka z bi