21-25.10.2019 r.
Poniedziałek:
I
śniadanie:
Herbata truskawkowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem
i makrelą w sosie pomidorowym
II
śniadanie:
Jabłko, woda
Obiad: Kapuśniak z kiszonej kapusty, racuchy drożdżowe z cukrem trzcinowym,
Obiad: Kapuśniak z kiszonej kapusty, racuchy drożdżowe z cukrem trzcinowym,
sok owocowy
Podwieczorek:
Pieczywo wasa żytnie z pastą z brokułu gotowanego, herbata
(alergeny:
seler, gluten, mleko, jaja, ryba)
Wtorek:
I
śniadanie:
Herbata koperkowa z kminkiem, płatki ryżowe na mleku, bułka grahamka i pszenna z masełkiem, wędliną drobiową i kiełkami rzodkiewki
II
śniadanie:
Marchewkowe chipsy, woda
Obiad
: Aksamitna zupa serowa z zacierką, wątroba wieprzowa z cebulką, ziemniaki, sałatka grecka, sok owocowy
Podwieczorek:
Jajko w sosie jogurtowo-
czosnkowym, kawiorek z masełkiem, herbatka ziołowa
(alergeny: seler, gluten, jajka, mleko)
Środa:
I
śniadanie:
Zupa budyniowa malinowa, Hot-dog z ketchupem, herbatka melisa
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad:
Zupa „Zakochanej Smoczycy”, bigos
z ziemniakami, sok wieloowocowy
Podwieczorek:
Tostowe uśmiechy, herbata rumiankowa
(alergeny: seler, gluten, mleko)
Czwartek:
I
śniadanie:
Kakao, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, wątrobianką i ogórkiem kiszonym, serkiem smażonym i wędzonym, herbata owocowa
II
śniadanie
: Winogrono, woda
Obiad:
Rosół z makaronem, „ Kargule”, ziemniaki
puree, surówka z marchewki i jabłka
z jogurtem naturalnym, sok owocowy
Podwieczorek:
Andruty z masełkiem i dżemem niskosłodzonym jagodowym, herbata miętowa (alergeny: seler, gluten, mleko, sezam)
Piątek:
I
śniadanie:
Herbata owocowa, chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem i pastą
z jajka gotowanego ze szczypiorkiem
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad:
Zupa selerowa z ziemniakami, ryba w
jarzynach pod beszamelem, ryż naturalny,
sok owocowy
Podwieczorek:
Jogurt waniliowy
(alergeny:
seler, gluten, mleko, jaja, ryba)