Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 21-25.10.2019 r.


21-25.10.2019 r.
Poniedziałek:
I śniadanie: Herbata truskawkowa, bułka pszenna i grahamka  z masełkiem
i makrelą w sosie pomidorowym
II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Kapu
śniak z kiszonej kapusty, racuchy drożdżowe z cukrem trzcinowym,
sok owocowy
Podwieczorek:  Pieczywo wasa żytnie z pastą z brokułu gotowanego, herbata
(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja,  ryba)
Wtorek:
I śniadanie:  Herbata koperkowa z kminkiem, płatki ryżowe na mleku, bułka grahamka i  pszenna z masełkiem, wędliną drobiową i kiełkami rzodkiewki
II śniadanie: Marchewkowe chipsy, woda
Obiad : Aksamitna zupa serowa z zacierką,  wątroba wieprzowa z cebulką, ziemniaki, sałatka grecka, sok owocowy
Podwieczorek: Jajko w sosie jogurtowo- czosnkowym, kawiorek z masełkiem, herbatka ziołowa
 (alergeny:  seler, gluten, jajka, mleko)
Środa:
I śniadanie: Zupa budyniowa malinowa, Hot-dog z ketchupem, herbatka melisa
 II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad:  Zupa „Zakochanej Smoczycy”,  bigos z ziemniakami,  sok wieloowocowy
Podwieczorek:  Tostowe uśmiechy, herbata rumiankowa
(alergeny:  seler, gluten, mleko)
Czwartek:
I śniadanie: Kakao, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, wątrobianką i ogórkiem kiszonym, serkiem smażonym i wędzonym, herbata owocowa
II śniadanie : Winogrono, woda
Obiad: Rosół  z makaronem, „ Kargule”, ziemniaki puree, surówka z marchewki i jabłka
 z jogurtem naturalnym, sok owocowy
Podwieczorek: Andruty z masełkiem i dżemem niskosłodzonym jagodowym, herbata miętowa (alergeny:  seler, gluten, mleko, sezam)
Piątek:
I śniadanie: Herbata owocowa, chleb pszenny i wieloziarnisty  z masełkiem i pastą
z jajka gotowanego ze szczypiorkiem
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad:  Zupa selerowa z ziemniakami, ryba w jarzynach pod beszamelem, ryż naturalny, sok owocowy
Podwieczorek: Jogurt waniliowy
(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja,  ryba)

OSTATNIO CZYTANE

Jadłospis 25-29.04.2022 r.

  25-29.04.2022 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata zwykła z cytryn ą , chleb pszenny i chleb firmowy z masłem, pasztetem pomidorowym i ogórkiem kiszonym II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Kapu ś niak z kiszonej kapusty, nale ś niki z jabłkiem, sok wi ś niowy Podwieczorek:   Kanapki z pieczywa mieszanego z serem topionym ś mietankowo-koperkowym, herbatka ziołowa (alergeny: seler, gluten, mleko, jaja) Wtorek: I ś niadanie:   Herbata koperkowa, kawa zbo ż owa, bułka ś niadaniowa i grahamka   z szynk ą drobiow ą i kiełkami rzodkiewki II ś niadanie: Banan, woda Obiad : Krupnik, pulpety w sosie ś mietanowo-koperkowym, ziemniaki, fasolka szparagowa, sok owocowy Podwieczorek: Kaszka kukurydziana z cukrem trzcinowym (alergeny:     seler, gluten, mleko, jaja, sezam) Ś roda: I ś niadanie: Herbata z cytryn ą , zupa budyniowa, bułka mleczna z d ż emem niskosłodzonym truskawkowym II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad:   Brokułowy krem z kaszk ą , parówka w sosie gre

Jadłospis 09-13.05.2022 r.

  09-13.05.2022 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata koperkowa, chleb pszenny   i wieloziarnisty z past ą z tu ń czyka II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Kapu ś niak z kiszonej kapusty, racuchy dro ż d ż owe z cukrem trzcinowym, sok owocowy Podwieczorek:   Pieczywo wasa z past ą z brokułu, herbata ziołowa (alergeny: seler, gluten, mleko, jaja,   ryba) Wtorek: I ś niadanie:   Kakao, herbata z cytryn ą , bułka grahamka i   pszenna   z masełkiem, w ę dlin ą drobiow ą i kiełkami rzodkiewki II ś niadanie: Marchewkowe chipsy, woda Obiad : Zupa koperkowa, gulasz z karkówki, pyzy, surówka z czerwonej kapusty   z jabłkiem i jogurtem naturalnym, sok owocowy Podwieczorek: Kaszka manna z sokiem truskawkowym   (alergeny:   seler, gluten, mleko) Ś roda: I ś niadanie: Płatki kukurydziane z mlekiem, herbata mi ę towa, bułka mleczna   z miodem wielokwiatowym   II ś niadanie : Banan, woda Obiad:   Kotlet schabowy,   ziemniaki puree, surówka z kapusty peki ń

Dzień Ziemi.