Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 21-25.10.2019 r.


21-25.10.2019 r.
Poniedziałek:
I śniadanie: Herbata truskawkowa, bułka pszenna i grahamka  z masełkiem
i makrelą w sosie pomidorowym
II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Kapu
śniak z kiszonej kapusty, racuchy drożdżowe z cukrem trzcinowym,
sok owocowy
Podwieczorek:  Pieczywo wasa żytnie z pastą z brokułu gotowanego, herbata
(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja,  ryba)
Wtorek:
I śniadanie:  Herbata koperkowa z kminkiem, płatki ryżowe na mleku, bułka grahamka i  pszenna z masełkiem, wędliną drobiową i kiełkami rzodkiewki
II śniadanie: Marchewkowe chipsy, woda
Obiad : Aksamitna zupa serowa z zacierką,  wątroba wieprzowa z cebulką, ziemniaki, sałatka grecka, sok owocowy
Podwieczorek: Jajko w sosie jogurtowo- czosnkowym, kawiorek z masełkiem, herbatka ziołowa
 (alergeny:  seler, gluten, jajka, mleko)
Środa:
I śniadanie: Zupa budyniowa malinowa, Hot-dog z ketchupem, herbatka melisa
 II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad:  Zupa „Zakochanej Smoczycy”,  bigos z ziemniakami,  sok wieloowocowy
Podwieczorek:  Tostowe uśmiechy, herbata rumiankowa
(alergeny:  seler, gluten, mleko)
Czwartek:
I śniadanie: Kakao, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, wątrobianką i ogórkiem kiszonym, serkiem smażonym i wędzonym, herbata owocowa
II śniadanie : Winogrono, woda
Obiad: Rosół  z makaronem, „ Kargule”, ziemniaki puree, surówka z marchewki i jabłka
 z jogurtem naturalnym, sok owocowy
Podwieczorek: Andruty z masełkiem i dżemem niskosłodzonym jagodowym, herbata miętowa (alergeny:  seler, gluten, mleko, sezam)
Piątek:
I śniadanie: Herbata owocowa, chleb pszenny i wieloziarnisty  z masełkiem i pastą
z jajka gotowanego ze szczypiorkiem
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad:  Zupa selerowa z ziemniakami, ryba w jarzynach pod beszamelem, ryż naturalny, sok owocowy
Podwieczorek: Jogurt waniliowy
(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja,  ryba)

OSTATNIO CZYTANE

Zaproszenie na Dzień Babci i Dziadka - Misie

Kochani Rodzice! 😉 Dzień Babci i Dziadka tuż tuż. 🌷 przypominam że w naszej grupie Uroczystość Dnia Babci i Dziadka jest w środę 31.01.2018 o 13:30. 🌸Jeszcze raz dziękuję tym Paniom które zgłosiły się do przygotowania ciast 😉
Jednocześnie przypominam, że każde dziecko zaprasza na tą uroczystość dwie osoby ( w sytuacji gdy dziadkowie nie mogą, wówczas mogą przyjść rodzice. W razie jakichkolwiek innych sytuacji losowych proszę o info ). 😉Miłego weekendu! 😉




😁

Zajęcia kulinarne z rodzicami

Dnia 29 listopada 2019r.  w grupie najmłodszych przedszkolaków odbyły się warsztaty kulinarne z udziałem rodziców. Podczas warsztatów utrwaliły wiedzę dotyczącą zdrowego odżywiania. Segregowały, przeliczaly, określały kolor, wielkość oraz nazwy poznanych owoców krajowych. W tym dniu dzieci miały dużo pracy, ponieważ ich zadaniem było obranie i pokrojenie owoców, a następnie nadziewanie ich na patyczki, tworząc wspólnie z rodzicami szaszłyki z owoców pyszne i zdrowe. Najwięcej radości sprawiła dzieciom degustacja własnoręcznie przysmaków.