Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 18-22.11.2019 r.


18-22.11.2019 r.

Poniedziałek:
I śniadanie: Herbata  z cytryną, chleb pszenny i słonecznikowy
z masełkiem, pastą z twarogu wędzonego solankowego i żółtą papryką
II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Krupnik, nale
śniki z jabłkiem i cukrem trzcinowym, sok owocowy
Podwieczorek:  Kanapki z pieczywa mieszanego,   z hummusem z suszonymi pomidorami, herbata melisa
(alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja)
Wtorek:
I śniadanie: Kawa zbożowa, herbata miętowa, bułka pszenna i grahamka
z masełkiem, sałatą rukola i polędwicą drobiową i rzodkiewką
II śniadanie: Banan, woda
Obiad : Krem z dyni, karkówka w sosie własnym, kasza bul gur, surówka
z czerwonej kapusty, sok owocowy
Podwieczorek: Budyń malinowy
 (alergeny:   seler, gluten, mleko, sezam)
Środa:
I śniadanie:  Musli tropikalne   z mlekiem, bułka mleczna z masełkiem i dżemem niskosłodzonym jagodowym, herbata koperkowa
 II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad:  Barszcz ukraiński, parówka w sosie greckim, ziemniaki,  sok owocowy
Podwieczorek:  Sok z pomarańczy, wafel ryżowy
(alergeny:  seler, gluten, mleko)
Czwartek:
I śniadanie: Kakao, chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem, wątrobianką
 i ogórkiem kiszonym, herbata rumiankowa
II śniadanie : Chipsy marchewkowe, woda
Obiad: Rosół z makaronem, kurczak z curry  z sosem jogurtowo-czosnkowym,
ryż, sok owocowy
Podwieczorek: Amerykany, herbatka rumiankowa
(alergeny:  seler, gluten, mleko, jaja)
Piątek:
I śniadanie: Herbata imbirowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem , żółtym serem
 i pomidorem
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad:  Zupa kalafiorowa z kaszką kukurydzianą, ryba gotowana, ziemniaki puree, surówka z marchewki i jabłka z jogurtem naturalnym, sok owocowy
 Podwieczorek: Jogurt waniliowy
(alergeny: ryba, seler, gluten, mleko, jaja, sezam)


OSTATNIO CZYTANE

Bal Karnawałowy- Krasnale i Misie.

Krasnale i Misie w "Starej Chacie u Kowala" w Kluczewie

 

Tydzień z dinozaurami