Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 18-22.11.2019 r.


18-22.11.2019 r.

Poniedziałek:
I śniadanie: Herbata  z cytryną, chleb pszenny i słonecznikowy
z masełkiem, pastą z twarogu wędzonego solankowego i żółtą papryką
II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Krupnik, nale
śniki z jabłkiem i cukrem trzcinowym, sok owocowy
Podwieczorek:  Kanapki z pieczywa mieszanego,   z hummusem z suszonymi pomidorami, herbata melisa
(alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja)
Wtorek:
I śniadanie: Kawa zbożowa, herbata miętowa, bułka pszenna i grahamka
z masełkiem, sałatą rukola i polędwicą drobiową i rzodkiewką
II śniadanie: Banan, woda
Obiad : Krem z dyni, karkówka w sosie własnym, kasza bul gur, surówka
z czerwonej kapusty, sok owocowy
Podwieczorek: Budyń malinowy
 (alergeny:   seler, gluten, mleko, sezam)
Środa:
I śniadanie:  Musli tropikalne   z mlekiem, bułka mleczna z masełkiem i dżemem niskosłodzonym jagodowym, herbata koperkowa
 II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad:  Barszcz ukraiński, parówka w sosie greckim, ziemniaki,  sok owocowy
Podwieczorek:  Sok z pomarańczy, wafel ryżowy
(alergeny:  seler, gluten, mleko)
Czwartek:
I śniadanie: Kakao, chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem, wątrobianką
 i ogórkiem kiszonym, herbata rumiankowa
II śniadanie : Chipsy marchewkowe, woda
Obiad: Rosół z makaronem, kurczak z curry  z sosem jogurtowo-czosnkowym,
ryż, sok owocowy
Podwieczorek: Amerykany, herbatka rumiankowa
(alergeny:  seler, gluten, mleko, jaja)
Piątek:
I śniadanie: Herbata imbirowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem , żółtym serem
 i pomidorem
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad:  Zupa kalafiorowa z kaszką kukurydzianą, ryba gotowana, ziemniaki puree, surówka z marchewki i jabłka z jogurtem naturalnym, sok owocowy
 Podwieczorek: Jogurt waniliowy
(alergeny: ryba, seler, gluten, mleko, jaja, sezam)


OSTATNIO CZYTANE

PASOWANIE NA PREZEDSZKOLAKA

Przedszkolna uroczystość -  "Pasowanie na przedszkolaka" - ten dzień pozostanie na długo w pamięci dzieci z grup Krasnali, Misiów, Pszczółek oraz ich rodziców.            W części artystycznej przedszkolaki zaprezentowały dwumiesięczne efekty swojej pracy - dając tym samym dowód, jak dużo już potrafią. Pani dyrektor dokonała uroczystego pasowania każdego dziecka na przedszkolaka po którym nasze maluszki wstąpiły do grona "prawdziwych" przedszkolaków. Na pamiątkę tego ważnego wydarzenia każdy przedszkolak otrzymał dyplom pasowania oraz upominki. Po uroczystej przysiędze złożonej zarówno przez dzieci jak i rodziców, wszyscy wspólnie zasiedli do przygotowanego słodkiego poczęstunku.

Serdecznie dziękujemy wszystkim Rodzicom za obecność i ogromne zaangażowanie w upieczenie przepysznych ciast.  












Jadłospis 25-29.11.2019 r.

25-29.11.2019 r. Poniedziałek: I śniadanie: Herbata imbirowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, pasztetem drobiowo-pomidorowym i ogórkiem konserwowym II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Żurek z jajkiem i białą kiełbaską, makaron w sosie pomidorowym, sok owocowy Podwieczorek:  Biszkoptowe MISIE, herbatka ziołowa (alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja) Wtorek: I śniadanie: Herbata rumiankowa, chleb pszenny i razowy z masełkiem, kiełbaską krakowską i kiełkami brokułu Obiad : Zupa cytrynowa z ryżem, kotlet mielony, ziemniaki puree, buraczki  z jabłkiem, sok owocowy Podwieczorek: Kefir brzoskwiniowo-bananowy , chrupki kukurydziane  (alergeny:   seler, gluten, mleko, jaja) Środa: I śniadanie: Płatki kukurydziane z mlekiem, bułka mleczna z masełkiem i dżemem niskosłodzonym truskawkowym, herbata koperkowa IIśniadanie : Banan, woda Obiad:  Cebulowy krem z bagietką, żeberka w sosie własnym, ziemniaki , surówka z selera i ananasa z jogurtem naturalnym, sok owocowy Podwieczorek:  Kisiel do picia ,…