18-22.11.2019 r.
Poniedziałek:
I śniadanie: Herbata z cytryną,
chleb pszenny i słonecznikowy
z masełkiem, pastą z twarogu wędzonego solankowego i żółtą papryką
II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Krupnik, naleśniki z jabłkiem i cukrem trzcinowym, sok owocowy
Obiad: Krupnik, naleśniki z jabłkiem i cukrem trzcinowym, sok owocowy
Podwieczorek: Kanapki z pieczywa
mieszanego, z hummusem
z suszonymi pomidorami, herbata melisa
(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja)
Wtorek:
I śniadanie: Kawa zbożowa, herbata miętowa, bułka pszenna i grahamka
z masełkiem, sałatą
rukola i polędwicą
drobiową i
rzodkiewką
II śniadanie: Banan, woda
Obiad : Krem z dyni, karkówka w sosie
własnym, kasza bul gur, surówka
z czerwonej kapusty, sok owocowy
Podwieczorek: Budyń malinowy
(alergeny: seler,
gluten, mleko, sezam)
Środa:
I śniadanie: Musli tropikalne z mlekiem, bułka mleczna z masełkiem i dżemem niskosłodzonym jagodowym, herbata koperkowa
II śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad: Barszcz ukraiński, parówka w sosie greckim, ziemniaki, sok owocowy
Podwieczorek: Sok z pomarańczy, wafel ryżowy
(alergeny: seler, gluten, mleko)
Czwartek:
I śniadanie: Kakao, chleb pszenny i wieloziarnisty z
masełkiem, wątrobianką
i
ogórkiem kiszonym, herbata rumiankowa
II śniadanie : Chipsy marchewkowe, woda
Obiad: Rosół z makaronem, kurczak z curry z sosem jogurtowo-czosnkowym,
ryż, sok
owocowy
Podwieczorek: Amerykany, herbatka rumiankowa
(alergeny: seler, gluten, mleko,
jaja)
Piątek:
I śniadanie: Herbata imbirowa, bułka pszenna i grahamka z
masełkiem , żółtym serem
i pomidorem
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad: Zupa kalafiorowa z kaszką kukurydzianą, ryba gotowana, ziemniaki puree, surówka
z marchewki i jabłka z jogurtem naturalnym, sok owocowy
Podwieczorek: Jogurt waniliowy
(alergeny: ryba, seler, gluten, mleko,
jaja, sezam)