Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 25-29.11.2019 r.


           25-29.11.2019 r.
Poniedziałek:
I śniadanie: Herbata imbirowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, pasztetem drobiowo-pomidorowym i ogórkiem konserwowym
II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad:
Żurek z jajkiem i białą kiełbaską, makaron w sosie pomidorowym, sok owocowy
Podwieczorek:  Biszkoptowe MISIE, herbatka ziołowa
(alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja)
Wtorek:
I śniadanie: Herbata rumiankowa, chleb pszenny i razowy z masełkiem, kiełbaską krakowską i kiełkami brokułu
Obiad : Zupa cytrynowa z ryżem, kotlet mielony, ziemniaki puree, buraczki
 z jabłkiem, sok owocowy
Podwieczorek: Kefir brzoskwiniowo-bananowy , chrupki kukurydziane
 (alergeny:   seler, gluten, mleko, jaja)
Środa:
I śniadanie: Płatki kukurydziane z mlekiem, bułka mleczna z masełkiem i dżemem niskosłodzonym truskawkowym, herbata koperkowa
II śniadanie : Banan, woda
Obiad:  Cebulowy krem z bagietką, żeberka w sosie własnym, ziemniaki , surówka
z selera i ananasa z jogurtem naturalnym, sok owocowy
Podwieczorek:  Kisiel do picia , wafle kukurydziane
(alergeny:  seler, gluten, mleko)
Czwartek:
I śniadanie: Kawa zbożowa, kanapki z pieczywa mieszanego  z masełkiem, wędliną drobiową i żółtym serem, papryką czerwoną,  herbata miętowa
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad: Zupa neapolitańska,  potrawka z ryżem (kurczak gotowany, biały sos, ryż, groszek z marchewką),  sok owocowy
Podwieczorek:  Galaretka owocowa
(alergeny:  seler, gluten, mleko, jaja)
Piątek:
I śniadanie: Herbata owocowa, chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem
i rzodkiewkowym twarożkiem
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad:  Zupa brokułowa z białą  kaszą  gryczaną, klopsiki rybne panierowane
w sezamie, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej z marchewką i oliwą z oliwek,
sok owocowy
Podwieczorek: Jogurt truskawkowy
(alergeny: seler, gluten, mleko, ryba)


OSTATNIO CZYTANE

Przedszkola czas już minął...

 Uroczyste Zakończenie Przedszkola grupy Tygrysków i jednej Smerfetki miało miejsce we wtorek 21 czerwca. Przedszkolaki w obecności rodziców przyszły do przedszkola aby pożegnać się z Paniami i życiem w przedszkolu. Zatańczyli Poloneza, pokazali że potrafią śpiewać, recytowali wierszyki jak na prawdziwych artystów przystało. Otrzymali dyplomy i drobne upominki. A na sam koniec troszkę sobie powspominaliśmy jak to było w przedszkolu. Impreza była udana. A naszym Absolwentom życzymy samych sukcesów w zerówce i powodzenia w życiu :) 

Jadłospis 20-24.06.2022 r.

  20-24.06.2022 r.   Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata  z cytryn ą , chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem, past ą z twarogu w ę dzonego solankowego i ż ółt ą papryk ą II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Kapu ś niak z młodej kapusty, makaron w sosie pomidorowym,   sok owocowy Podwieczorek:  Amerykany , herbatka melisa (alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja) Wtorek: I ś niadanie: Kawa zbo ż owa, h erbata mi ę towa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, sałat ą rukola i pol ę dwic ą drobiow ą i rzodkiewk ą II ś niadanie: Banan, woda Obiad : Zupa pomidorowa z ry ż em, karkówka w sosie własnym z warzywami i kasz ą bul gur, sałatka grecka, sok owocowy Podwieczorek: Ma ś lanka owocowa, ciasteczko owsiane bez cukru z morel ą  (alergeny:   seler, gluten, mleko, sezam) Ś roda: I ś niadanie:  Musli tropikalne    z mlekiem, bułka mleczna z masełkiem i d ż emem niskosłodzonym malinowym, herbata koperkowa  II  ś niadanie : Jabłko, woda Obiad:   Zu

Jadłospis 13-17.06.2022

  JADŁOSPIS 13-17.06.2022 r.     Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata rumiankowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,   serkiem kanapkowym ś mietankowym i ogórkiem konserwowym II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Jajko gotowane w sosie chrzanowo-koperkowym, ziemniaki, bukiet warzyw, sok owocowy Podwieczorek:   Pieczywo wasa, herbatka (alergeny: seler, gluten, mleko,   jaja) Wtorek: I ś niadanie:   Kakao, bułka ś niadaniowa z masełkiem i pol ę dwic ą drobiow ą , herbata imbirowa II ś niadanie: Banan, woda Obiad : Grochówka z parówk ą , bułeczka pszenna, sok owocowy Podwieczorek: Budy ń czekoladowy (alergeny:   seler, gluten, mleko, jaja) Ś roda: I ś niadanie: Herbata owocowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem , sałat ą lodow ą , pieczeni ą wieprzow ą i rzodkiewk ą   II ś niadanie : Jabłko, woda Obiad:   Rosół z makaronem, potrawka z ry ż em, groszek z marchewk ą , sok owocowy   Podwieczorek: Sok z arbuza, chrupek kukurydziany (a