Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 25-29.11.2019 r.


           25-29.11.2019 r.
Poniedziałek:
I śniadanie: Herbata imbirowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, pasztetem drobiowo-pomidorowym i ogórkiem konserwowym
II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad:
Żurek z jajkiem i białą kiełbaską, makaron w sosie pomidorowym, sok owocowy
Podwieczorek:  Biszkoptowe MISIE, herbatka ziołowa
(alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja)
Wtorek:
I śniadanie: Herbata rumiankowa, chleb pszenny i razowy z masełkiem, kiełbaską krakowską i kiełkami brokułu
Obiad : Zupa cytrynowa z ryżem, kotlet mielony, ziemniaki puree, buraczki
 z jabłkiem, sok owocowy
Podwieczorek: Kefir brzoskwiniowo-bananowy , chrupki kukurydziane
 (alergeny:   seler, gluten, mleko, jaja)
Środa:
I śniadanie: Płatki kukurydziane z mlekiem, bułka mleczna z masełkiem i dżemem niskosłodzonym truskawkowym, herbata koperkowa
II śniadanie : Banan, woda
Obiad:  Cebulowy krem z bagietką, żeberka w sosie własnym, ziemniaki , surówka
z selera i ananasa z jogurtem naturalnym, sok owocowy
Podwieczorek:  Kisiel do picia , wafle kukurydziane
(alergeny:  seler, gluten, mleko)
Czwartek:
I śniadanie: Kawa zbożowa, kanapki z pieczywa mieszanego  z masełkiem, wędliną drobiową i żółtym serem, papryką czerwoną,  herbata miętowa
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad: Zupa neapolitańska,  potrawka z ryżem (kurczak gotowany, biały sos, ryż, groszek z marchewką),  sok owocowy
Podwieczorek:  Galaretka owocowa
(alergeny:  seler, gluten, mleko, jaja)
Piątek:
I śniadanie: Herbata owocowa, chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem
i rzodkiewkowym twarożkiem
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad:  Zupa brokułowa z białą  kaszą  gryczaną, klopsiki rybne panierowane
w sezamie, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej z marchewką i oliwą z oliwek,
sok owocowy
Podwieczorek: Jogurt truskawkowy
(alergeny: seler, gluten, mleko, ryba)


OSTATNIO CZYTANE

Jadłospis 01-04.09.2020

01-04.09.2020 r.Wtorek:I śniadanie: Herbata imbirowa, kanapki z pieczywa mieszanego z masełkiem,żółtym serem i pomidoremII śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa ogórkowa,makaron w sosie pomidorowym, sok owocowy Podwieczorek: Drożdżówka ze śliwką, bawarka, woda(alergeny: seler, gluten, mleko)Środa: I śniadanie: Płatki kukurydziane z mlekiem, bułka mleczna z masełkiem i dżemem truskawkowym niskosłodzonym, herbata rumiankowaII śniadanie: Banan, woda Obiad : Zupa cytrynowa z ryżem, kotlet mielony, ziemniaki, buraczki z jabłkiem, sok owocowyPodwieczorek: Sok z arbuza, ciasteczko owsiane zżurawiną(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja)Czwartek: I śniadanie: Kawa zbożowa, herbata z cytryną, chleb pszenny i razowy z masełkiem, sałatą lodową, kiełbasą

14-18.09.2020 r.

14-18.09.2020 r.Poniedziałek:I śniadanie: Herbata z cytryną, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem, pastą z tuńczyka w sosie pomidorowymII śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: „Pazibroda”- kapuśniak ze słodkiej kapusty, naleśniki z jabłkiem i cukrem trzcinowym, sok owocowyPodwieczorek: Pieczywo wasa z pastą z brokułu gotowanego, herbatka imbirowa(alergeny: seler, gluten, mleko,jaja, ryba)Wtorek:I śniadanie: Herbata miętowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, szyneczką drobiową ,żółtym serem i pomidoremII śniadanie: Banan, woda Obiad : Cebulowy krem z grzankami, gołąbki inaczej, ziemniaki, fasolka szparagowa, sok owocowyPodwieczorek: Maślanka owocowa, chrupki kukurydziane(alergeny: seler, gluten, mleko)Środa: I

Jadłospis 7-11.09.2020

7-11.09.2020 r.Poniedziałek:I śniadanie: Herbata owocowa, kanapki z pieczywa mieszanegoz pasztetem drobiowo-pomidorowymi żółtą paprykąII śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa krem z czerwonej soczewicy, Gzik- ziemniaki z twarogiem, sok owocowy Podwieczorek: Kefir brzoskwiniowo-bananowy, wafle kukurydziane(alergeny: seler, gluten, mleko,jaja)Wtorek:I śniadanie: Herbata z cytryną, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, sałatą rukola,pieczenią rzymską i pomidorem II śniadanie: Arbuz, woda Obiad : Kapuśniak z kiszonej kapusty, gulasz z karkówki z warzywami, kasza bul gur, sok owocowyPodwieczorek: Galaretka owocowa(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja)Środa: I śniadanie: Musli owocowez mlekiem, bułka mleczna z masełkiem i dżemem niskosłodzonym jagodowym , herbata imbirowaIIś