Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 25-29.11.2019 r.


           25-29.11.2019 r.
Poniedziałek:
I śniadanie: Herbata imbirowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, pasztetem drobiowo-pomidorowym i ogórkiem konserwowym
II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad:
Żurek z jajkiem i białą kiełbaską, makaron w sosie pomidorowym, sok owocowy
Podwieczorek:  Biszkoptowe MISIE, herbatka ziołowa
(alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja)
Wtorek:
I śniadanie: Herbata rumiankowa, chleb pszenny i razowy z masełkiem, kiełbaską krakowską i kiełkami brokułu
Obiad : Zupa cytrynowa z ryżem, kotlet mielony, ziemniaki puree, buraczki
 z jabłkiem, sok owocowy
Podwieczorek: Kefir brzoskwiniowo-bananowy , chrupki kukurydziane
 (alergeny:   seler, gluten, mleko, jaja)
Środa:
I śniadanie: Płatki kukurydziane z mlekiem, bułka mleczna z masełkiem i dżemem niskosłodzonym truskawkowym, herbata koperkowa
II śniadanie : Banan, woda
Obiad:  Cebulowy krem z bagietką, żeberka w sosie własnym, ziemniaki , surówka
z selera i ananasa z jogurtem naturalnym, sok owocowy
Podwieczorek:  Kisiel do picia , wafle kukurydziane
(alergeny:  seler, gluten, mleko)
Czwartek:
I śniadanie: Kawa zbożowa, kanapki z pieczywa mieszanego  z masełkiem, wędliną drobiową i żółtym serem, papryką czerwoną,  herbata miętowa
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad: Zupa neapolitańska,  potrawka z ryżem (kurczak gotowany, biały sos, ryż, groszek z marchewką),  sok owocowy
Podwieczorek:  Galaretka owocowa
(alergeny:  seler, gluten, mleko, jaja)
Piątek:
I śniadanie: Herbata owocowa, chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem
i rzodkiewkowym twarożkiem
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad:  Zupa brokułowa z białą  kaszą  gryczaną, klopsiki rybne panierowane
w sezamie, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej z marchewką i oliwą z oliwek,
sok owocowy
Podwieczorek: Jogurt truskawkowy
(alergeny: seler, gluten, mleko, ryba)


OSTATNIO CZYTANE

Jadłospis 01-05.03.2021 r.

  01-05.03.2021 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata „cytrynowa”, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,   pasztetem drobiowo-pomidorowym i papryk ą czerwon ą II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Zupa ogórkowa,    makaron w sosie pomidorowym,   sok owocowy Podwieczorek:   Kaszka manna na mleku (alergeny: seler, gluten, mleko) Wtorek: I ś niadanie:   Kakao, herbata imbirowa,   bułka pszenna i grahamka z masełkiem, sałat ą lodow ą , kiełbask ą zielonogórsk ą i kiełkami rzodkiewki II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad : Zupa kalafiorowa z kaszk ą , pulpety w sosie   ś mietanowo -koperkowym, ziemniaki, fasolka szparagowa, sok owocowy Podwieczorek: „Tostowe u ś miechy”, herbata   (alergeny:     seler, gluten, mleko, sezam) Ś roda: I ś niadanie: Płatki kukurydziane z mlekiem,   rogal   mleczny z masełkiem i d ż emem niskosłodzonym truskawkowym, herbata ziołowa   II ś niadanie : Jabłko, woda Obiad:   Karkówka w sosie własnym , pyzy, surówka z kapu

Poznajemy pracę kucharki/kucharza

Tematy kompleksowe na miesiąc Marzec