25-29.11.2019 r.
Poniedziałek:
I
śniadanie:
Herbata imbirowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, pasztetem drobiowo-pomidorowym i ogórkiem
konserwowym
II
śniadanie:
Jabłko, woda
Obiad: Żurek z jajkiem i białą kiełbaską, makaron w sosie pomidorowym, sok owocowy
Obiad: Żurek z jajkiem i białą kiełbaską, makaron w sosie pomidorowym, sok owocowy
Podwieczorek:
Biszkoptowe MISIE, herbatka ziołowa
(alergeny:
seler, gluten, mleko, jaja)
Wtorek:
I
śniadanie:
Herbata rumiankowa, chleb pszenny i razowy z masełkiem,
kiełbaską krakowską i kiełkami brokułu
Obiad
: Zupa cytrynowa z ryżem, kotlet mielony, ziemniaki puree, buraczki
z jabłkiem, sok owocowy
Podwieczorek:
Kefir brzoskwiniowo-bananowy , chrupki kukurydziane
(alergeny: seler, gluten,
mleko, jaja)
Środa:
I
śniadanie:
Płatki kukurydziane z mlekiem, bułka mleczna z masełkiem i dżemem niskosłodzonym truskawkowym, herbata koperkowa
II śniadanie : Banan, woda
Obiad:
Cebulowy krem z bagietką, żeberka w
sosie własnym, ziemniaki , surówka
z selera i ananasa z jogurtem naturalnym, sok
owocowy
Podwieczorek:
Kisiel do picia , wafle kukurydziane
(alergeny: seler, gluten, mleko)
Czwartek:
I
śniadanie:
Kawa zbożowa, kanapki z pieczywa mieszanego
z masełkiem, wędliną drobiową i żółtym serem, papryką czerwoną, herbata miętowa
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad:
Zupa neapolitańska, potrawka z ryżem (kurczak gotowany, biały sos, ryż, groszek z marchewką), sok
owocowy
Podwieczorek:
Galaretka owocowa
(alergeny:
seler, gluten, mleko, jaja)
Piątek:
I
śniadanie:
Herbata owocowa, chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem
i
rzodkiewkowym twarożkiem
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad:
Zupa brokułowa z białą kaszą gryczaną,
klopsiki rybne panierowane
w
sezamie, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej z marchewką i oliwą z oliwek,
sok owocowy
Podwieczorek:
Jogurt truskawkowy
(alergeny:
seler, gluten, mleko, ryba)