Przejdź do głównej zawartości

PASOWANIE NA PREZEDSZKOLAKA

 
 
            Przedszkolna uroczystość -  "Pasowanie na przedszkolaka" - ten dzień pozostanie na długo w pamięci dzieci z grup Krasnali, Misiów, Pszczółek oraz ich rodziców.
           W części artystycznej przedszkolaki zaprezentowały dwumiesięczne efekty swojej pracy - dając tym samym dowód, jak dużo już potrafią. Pani dyrektor dokonała uroczystego pasowania każdego dziecka na przedszkolaka po którym nasze maluszki wstąpiły do grona "prawdziwych" przedszkolaków. Na pamiątkę tego ważnego wydarzenia każdy przedszkolak otrzymał dyplom pasowania oraz upominki.
 Po uroczystej przysiędze złożonej zarówno przez dzieci jak i rodziców, wszyscy wspólnie zasiedli do przygotowanego słodkiego poczęstunku.


Serdecznie dziękujemy wszystkim Rodzicom za obecność i ogromne zaangażowanie
w upieczenie przepysznych ciast.  
 

 
 

 
 





 










 











 










































 

 






























OSTATNIO CZYTANE

Wielkanocne świętowanie

 Wielkanoc tuż tuż, natomiast my już dziś świętowaliśmy 🐰🎁 Wszystkie Przedszkolaki spotkały się na holu, aby zjeść wspólnie wielkanocne śniadanko 😊  Dzieci nie mogły się doczekać prezentów, dlatego niedługo później udaliśmy się do małego parku w poszukiwaniu "zajączka" 🐰  Krasnoludki bardzo zadowolone i z prezentami w rękach wróciły do przedszkola 😊 Wesołego Alleluja! 🎁🐰

Jadłospis 25-29.03.2024 r.

               25-29.03.2024 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata owocowa, kanapki z pieczywa mieszanego z masełkiem i tu ń czykiem II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Kapu ś niak z kiszonej kapusty, makaron w sosie pomidorowym, sok owocowy Podwieczorek: Ma ś lanka owocowa (alergeny: seler, gluten, mleko, ryba) Wtorek: I ś niadanie:   Kawa zbo ż owa, h erbata rumiankowa , bułka pszenna i grahamka z masełkiem, sałat ą rukola, pieczeni ą rzymsk ą i pomidorem II ś niadanie:   Marchewkowe paluszki , woda Obiad : Krem z czerwonej soczewicy, karkówka w sosie własnym, ziemniaki, surówka z selera naciowego, kapusty peki ń skiej z kukurydz ą , ogórkiem zielonym, rzodkiewk ą   i szczypiorkiem,   sok owocowy Podwieczorek: Płatki kukurydziane z mlekiem (alergeny: mleko, seler, gluten,   jaja) Ś roda: I ś niadanie: „ Ś NIADANIE WIELKANOCNE ” Herbata zwykła z cytryn ą , chleb pszenny i razowy z masełkiem, kiełbaska parzona, sałatka jarzynowa, jajko gotowane

WYCIECZKA DO GRODZISKA WIELKOPOLSKIEGO

 Tygryski dzisiaj miło i ciekawie spędziły czas w Pirat Pizza w Grodzisku Wielkopolskim. Podczas  warsztatów kulinarnych uczyły się robić pizzę z wypranymi przez siebie składnikami, a później  zajadały ją ze smakiem. Dziękujemy Pirat Pizza za gościnę i super atmosferę.