Podczas tematyki o owocach i warzywach grupa Misie miała okazję spróbować świeżo wyciśnięty sok warzywno-owocowy. Do tego zadania zaprosiliśmy do naszej grupy Panią Maję z kuchni która pokazała nam jak wygląda prawdziwa sokowirówka i jakie jest jej działanie. Następnie wrzuciliśmy do maszyny nasze przyniesione owoce i warzywa, które oczywiście najpierw były umyte i pokrojone . Powstał z nich zdrowy pyszny sok pełen witamin . Każde dziecko z chęcią wypiło kubek soczku. Na koniec wykonaliśmy obrazek -Jabłka- malowany farbą .
25-29.04.2022 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata zwykła z cytryn ą , chleb pszenny i chleb firmowy z masłem, pasztetem pomidorowym i ogórkiem kiszonym II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Kapu ś niak z kiszonej kapusty, nale ś niki z jabłkiem, sok wi ś niowy Podwieczorek: Kanapki z pieczywa mieszanego z serem topionym ś mietankowo-koperkowym, herbatka ziołowa (alergeny: seler, gluten, mleko, jaja) Wtorek: I ś niadanie: Herbata koperkowa, kawa zbo ż owa, bułka ś niadaniowa i grahamka z szynk ą drobiow ą i kiełkami rzodkiewki II ś niadanie: Banan, woda Obiad : Krupnik, pulpety w sosie ś mietanowo-koperkowym, ziemniaki, fasolka szparagowa, sok owocowy Podwieczorek: Kaszka kukurydziana z cukrem trzcinowym (alergeny: seler, gluten, mleko, jaja, sezam) Ś roda: I ś niadanie: Herbata z cytryn ą , zupa budyniowa, bułka mleczna z d ż emem niskosłodzonym truskawkowym II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Brokułowy krem z kaszk ą , parówka w sosie gre