Podczas tematyki o owocach i warzywach grupa Misie miała okazję spróbować świeżo wyciśnięty sok warzywno-owocowy. Do tego zadania zaprosiliśmy do naszej grupy Panią Maję z kuchni która pokazała nam jak wygląda prawdziwa sokowirówka i jakie jest jej działanie. Następnie wrzuciliśmy do maszyny nasze przyniesione owoce i warzywa, które oczywiście najpierw były umyte i pokrojone . Powstał z nich zdrowy pyszny sok pełen witamin . Każde dziecko z chęcią wypiło kubek soczku. Na koniec wykonaliśmy obrazek -Jabłka- malowany farbą .
08-12.07.2024 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata mi ę towa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem, pasztetem drobiowo-pomidorowym z papryk ą czerwon ą II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Zupa z czerwonej soczewicy z ziemniakami, makaron w sosie pomidorowym, napój owocowy Podwieczorek: Kefir truskawkowy, ciasteczko owsiane bez cukru (alergeny: seler, gluten, mleko) Wtorek: I ś niadanie: Polewka-naworka, chleb pszenny i razowy z masełkiem, pol ę dwic ą drobiow ą i ogórkiem konserwowym II ś niadanie: Arbuz, woda Obiad : Zupa jarzynowa z ziemniakami, gulasz z karkówki z warzywami, kasza bul gur, napój owocowy Podwieczorek: Amerykany, herbata ziołowa (alergeny: seler, gluten, mleko, jaja) Ś roda: I ś niadanie: Płatki kukurydziane z mlekiem, kawiorek z masłem i miodem wielokwiatowym, herbata melisa II ś niadanie : Banan, woda Obiad: Ż urek z jajkiem i kiełbask ą , bułka pszenna, napój owocow