Podczas tematyki o owocach i warzywach grupa Misie miała okazję spróbować świeżo wyciśnięty sok warzywno-owocowy. Do tego zadania zaprosiliśmy do naszej grupy Panią Maję z kuchni która pokazała nam jak wygląda prawdziwa sokowirówka i jakie jest jej działanie. Następnie wrzuciliśmy do maszyny nasze przyniesione owoce i warzywa, które oczywiście najpierw były umyte i pokrojone . Powstał z nich zdrowy pyszny sok pełen witamin . Każde dziecko z chęcią wypiło kubek soczku. Na koniec wykonaliśmy obrazek -Jabłka- malowany farbą .
22-26.03.2021 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata mi ę towa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem i makrel ą w sosie pomidorowym II ś niadanie: Marchewkowe chipsy, woda Obiad: Zupa pomidorowa z ry ż em, jajko gotowane w sosie musztardowym, ziemniaki, bukiet warzyw, sok owocowy Podwieczorek: Pieczywo wasa z past ą z brokułu gotowanego, herbatka ziołowa (alergeny: seler, gluten, mleko, ryba, gorczyca, sezam) Wtorek: I ś niadanie: Kakao, herbata owocowa, chleb pszenny i razowy z masełkiem, pol ę dwic ą drobiow ą i pomidorem II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad : Krem z czerwonej soczewicy, goł ą bki inaczej , ziemniaki puree, fasolka szparagowa, sok owocowy Podwieczorek: Galaretka owocowa (alergeny: seler, gluten, mleko,) Ś roda: I ś niadanie: Kaszka manna z mlekiem , kawiorek z masełkiem i miodem wielokwiatowym, herbata koperkowa II ś niadanie : Banan, woda Obiad: Zupa gulaszowa z bułeczk ą , sok owocowy Podwieczorek: Budy ń czekoladowy