Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 09-13.12.2019 r.


09-13.12.2019 r.
Poniedziałek:
I śniadanie: Herbata owocowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, serem twarogowym wędzonym i  szczypiorkiem
II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa cytrynowa z zacierk
ą, jajko gotowane w sosie musztardowym,
ziemniaki, mini marchewka gotowana, sok owocowy
Podwieczorek:  Budyń waniliowy z sokiem wiśniowym
(alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja)
Wtorek:
I śniadanie:  Herbata rumiankowa,  chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem, kiełbaską krakowską i kiełkami rzodkiewki
II śniadanie: Banan, woda
Obiad :Zupa kalafiorowa z kaszką, „Gołąbki inaczej”, ziemniaki, sałatka szwedzka,
 sok owocowy
Podwieczorek: „Makaron w śniegu”- makaronowe muszelki z serem twarogowym
 (alergeny:   seler, gluten, mleko, jaja)
Środa:
I śniadanie: Kaszka kukurydziana na mleku,  herbata z cytryną,
 kawiorek z masełkiem i miodem wielokwiatowym
 II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad:  Zupa śródziemnomorska, pieczeń z szynki w sosie własnym, kasza Kus Kus, surówka z kapusty pekińskiej, sok owocowy
Podwieczorek:  Sok ze świeżo wyciskanej  pomarańczy
(alergeny:  seler, gluten, mleko)
Czwartek:
I śniadanie: Kawa zbożowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, humusem
 z suszonymi pomidorami i ogórkiem konserwowym
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad: Krem z dyni, kurczak w rękawie, ziemniaki, kapusta zasmażana,
 sok owocowy
Podwieczorek:  Kisiel do picia, wafle kukurydziane
(alergeny:  seler, gluten, mleko)
Piątek:
I śniadanie: Herbata owocowa, chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem,
pastą z jajka gotowanego ze szczypiorkiem
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad:  Zupa selerowa z  ryżem, ryba sote, ziemniaki puree, surówka z marchewki
 i jabłka  z jogurtem naturalnym, sok owocowy
Podwieczorek: Jogurt waniliowy
(alergeny: seler, gluten, mleko, ryba, jaja)

OSTATNIO CZYTANE

Jadłospis 25-29.04.2022 r.

  25-29.04.2022 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata zwykła z cytryn ą , chleb pszenny i chleb firmowy z masłem, pasztetem pomidorowym i ogórkiem kiszonym II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Kapu ś niak z kiszonej kapusty, nale ś niki z jabłkiem, sok wi ś niowy Podwieczorek:   Kanapki z pieczywa mieszanego z serem topionym ś mietankowo-koperkowym, herbatka ziołowa (alergeny: seler, gluten, mleko, jaja) Wtorek: I ś niadanie:   Herbata koperkowa, kawa zbo ż owa, bułka ś niadaniowa i grahamka   z szynk ą drobiow ą i kiełkami rzodkiewki II ś niadanie: Banan, woda Obiad : Krupnik, pulpety w sosie ś mietanowo-koperkowym, ziemniaki, fasolka szparagowa, sok owocowy Podwieczorek: Kaszka kukurydziana z cukrem trzcinowym (alergeny:     seler, gluten, mleko, jaja, sezam) Ś roda: I ś niadanie: Herbata z cytryn ą , zupa budyniowa, bułka mleczna z d ż emem niskosłodzonym truskawkowym II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad:   Brokułowy krem z kaszk ą , parówka w sosie gre

Jadłospis 09-13.05.2022 r.

  09-13.05.2022 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata koperkowa, chleb pszenny   i wieloziarnisty z past ą z tu ń czyka II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Kapu ś niak z kiszonej kapusty, racuchy dro ż d ż owe z cukrem trzcinowym, sok owocowy Podwieczorek:   Pieczywo wasa z past ą z brokułu, herbata ziołowa (alergeny: seler, gluten, mleko, jaja,   ryba) Wtorek: I ś niadanie:   Kakao, herbata z cytryn ą , bułka grahamka i   pszenna   z masełkiem, w ę dlin ą drobiow ą i kiełkami rzodkiewki II ś niadanie: Marchewkowe chipsy, woda Obiad : Zupa koperkowa, gulasz z karkówki, pyzy, surówka z czerwonej kapusty   z jabłkiem i jogurtem naturalnym, sok owocowy Podwieczorek: Kaszka manna z sokiem truskawkowym   (alergeny:   seler, gluten, mleko) Ś roda: I ś niadanie: Płatki kukurydziane z mlekiem, herbata mi ę towa, bułka mleczna   z miodem wielokwiatowym   II ś niadanie : Banan, woda Obiad:   Kotlet schabowy,   ziemniaki puree, surówka z kapusty peki ń

Dzień Ziemi.