Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 09-13.12.2019 r.


09-13.12.2019 r.
Poniedziałek:
I śniadanie: Herbata owocowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, serem twarogowym wędzonym i  szczypiorkiem
II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa cytrynowa z zacierk
ą, jajko gotowane w sosie musztardowym,
ziemniaki, mini marchewka gotowana, sok owocowy
Podwieczorek:  Budyń waniliowy z sokiem wiśniowym
(alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja)
Wtorek:
I śniadanie:  Herbata rumiankowa,  chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem, kiełbaską krakowską i kiełkami rzodkiewki
II śniadanie: Banan, woda
Obiad :Zupa kalafiorowa z kaszką, „Gołąbki inaczej”, ziemniaki, sałatka szwedzka,
 sok owocowy
Podwieczorek: „Makaron w śniegu”- makaronowe muszelki z serem twarogowym
 (alergeny:   seler, gluten, mleko, jaja)
Środa:
I śniadanie: Kaszka kukurydziana na mleku,  herbata z cytryną,
 kawiorek z masełkiem i miodem wielokwiatowym
 II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad:  Zupa śródziemnomorska, pieczeń z szynki w sosie własnym, kasza Kus Kus, surówka z kapusty pekińskiej, sok owocowy
Podwieczorek:  Sok ze świeżo wyciskanej  pomarańczy
(alergeny:  seler, gluten, mleko)
Czwartek:
I śniadanie: Kawa zbożowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, humusem
 z suszonymi pomidorami i ogórkiem konserwowym
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad: Krem z dyni, kurczak w rękawie, ziemniaki, kapusta zasmażana,
 sok owocowy
Podwieczorek:  Kisiel do picia, wafle kukurydziane
(alergeny:  seler, gluten, mleko)
Piątek:
I śniadanie: Herbata owocowa, chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem,
pastą z jajka gotowanego ze szczypiorkiem
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad:  Zupa selerowa z  ryżem, ryba sote, ziemniaki puree, surówka z marchewki
 i jabłka  z jogurtem naturalnym, sok owocowy
Podwieczorek: Jogurt waniliowy
(alergeny: seler, gluten, mleko, ryba, jaja)

OSTATNIO CZYTANE

Ale to już było...

 Dnia 23 czerwca 2021 roku grupa Smerfy świętowała Zakończenie Przedszkola.  Dzieci odświętnie ubrane zjawiły się wraz z rodzicami w przedszkolu.  Program artystyczny przygotowany przez absolwentów wypadł  wspaniale zebrani goście nie mogli powstrzymać się od łez i śmiechu.  Wręczenie dyplomów było wyjątkowym i uroczystym wydarzeniem. Po zakończeniu części artystycznej oraz przemowach i podziękowaniach,  nadszedł czas na wspólne świętowanie przy stołach.  Dziękujemy wszystkim obecnym oraz nieobecnym za pomoc, wsparcie, ciepłe słowa. To był wyjątkowy czas, żegnamy się z naszymi Smerfami,  którzy na zawsze już pozostaną w naszych sercach. 

Jadłospis 21-25.06.2021 r.

  21-25.06.2021   r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata imbirowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,   tu ń czykiem w sosie pomidorowym II ś niadanie: Marchewkowe chipsy, woda Obiad: Zupa serowa z makaronem, jajko gotowane w sosie musztardowym, ziemniaki, groszek z marchewk ą , sok owocowy Podwieczorek:   Kaszka kukurydziana z sokiem malinowym (alergeny: seler, gluten, mleko,   jaja, gorczyca, ryba) Wtorek: I ś niadanie: Kakao, herbata z cytryn ą , bułka pszenna i grahamka z masełkiem, sałat ą masłow ą , w ę dlin ą drobiow ą i pomidorem II ś niadanie: Banan, woda Obiad : Zupa ś ródziemnomorska, gulasz z warzywami, kasza jaglana, sok owocowy Podwieczorek:   Galaretka owocowa   (alergeny:     seler, gluten, mleko) Ś roda: I ś niadanie: Płatki zbo ż owe   z mlekiem, bułka mleczna z masełkiem i d ż emem niskosłodzonym truskawkowym, herbata ziołowa   II ś niadanie : Truskawki, woda Obiad:   Kotlet drobiowy panierowany, ziemniaki puree, surów

Jadłospis 28.06-02.07.2021 r.

             28.06-02.07.2021 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata imbirowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,   ż ółtym serem i pomidorem II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Zupa ogórkowa, nale ś niki z jabłkiem , sok owocowy Podwieczorek:   Kanapki z pieczywa mieszanego z hummusem , herbatka „melisa” (alergeny: seler, gluten, mleko,   jaja) Wtorek: I ś niadanie:   Herbata z cytryn ą , bułka pszenna i grahamka z past ą z fileta drobiowego, ogórka konserwowego i jajka II ś niadanie: Banan, woda Obiad : Krem z czerwonej soczewicy, greckie kotleciki z kasz ą j ę czmienn ą i mi ę sem wieprzowym   w sosie pomidorowym, ziemniaki, fasolka szparagowa, sok owocowy Podwieczorek: Kefir brzoskwiniowo-bananowy   (alergeny:     seler, gluten, jaja, mleko) Ś roda: I ś niadanie: Kaszka kukurydziana z mlekiem, kawiorek z masełkiem, herbata owocowa   II ś niadanie : Jabłko, woda Obiad:   Frykatelki, ziemniaki puree, surówka ze ś wie ż ej kapusty, sok ow