Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 09-13.12.2019 r.


09-13.12.2019 r.
Poniedziałek:
I śniadanie: Herbata owocowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, serem twarogowym wędzonym i  szczypiorkiem
II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa cytrynowa z zacierk
ą, jajko gotowane w sosie musztardowym,
ziemniaki, mini marchewka gotowana, sok owocowy
Podwieczorek:  Budyń waniliowy z sokiem wiśniowym
(alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja)
Wtorek:
I śniadanie:  Herbata rumiankowa,  chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem, kiełbaską krakowską i kiełkami rzodkiewki
II śniadanie: Banan, woda
Obiad :Zupa kalafiorowa z kaszką, „Gołąbki inaczej”, ziemniaki, sałatka szwedzka,
 sok owocowy
Podwieczorek: „Makaron w śniegu”- makaronowe muszelki z serem twarogowym
 (alergeny:   seler, gluten, mleko, jaja)
Środa:
I śniadanie: Kaszka kukurydziana na mleku,  herbata z cytryną,
 kawiorek z masełkiem i miodem wielokwiatowym
 II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad:  Zupa śródziemnomorska, pieczeń z szynki w sosie własnym, kasza Kus Kus, surówka z kapusty pekińskiej, sok owocowy
Podwieczorek:  Sok ze świeżo wyciskanej  pomarańczy
(alergeny:  seler, gluten, mleko)
Czwartek:
I śniadanie: Kawa zbożowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, humusem
 z suszonymi pomidorami i ogórkiem konserwowym
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad: Krem z dyni, kurczak w rękawie, ziemniaki, kapusta zasmażana,
 sok owocowy
Podwieczorek:  Kisiel do picia, wafle kukurydziane
(alergeny:  seler, gluten, mleko)
Piątek:
I śniadanie: Herbata owocowa, chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem,
pastą z jajka gotowanego ze szczypiorkiem
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad:  Zupa selerowa z  ryżem, ryba sote, ziemniaki puree, surówka z marchewki
 i jabłka  z jogurtem naturalnym, sok owocowy
Podwieczorek: Jogurt waniliowy
(alergeny: seler, gluten, mleko, ryba, jaja)

OSTATNIO CZYTANE

Zaproszenie na Uroczystość Pasowania na Przedszkolaka

Zaproszenie na Pasowanie na Przedszkolaka                                 Kochani Rodzice! Już nadeszła pora przyjść na pasowanie do nas do przedszkola. Uroczyście Was zapraszamy na tę ważną chwilę, która uczyni z dzieciaczka prawdziwego przedszkolaczka.   Serdecznie zapraszamy Rodziców dzieci, które we wrześniu po raz pierwszy przekroczyły próg naszego przedszkola na uroczystość Pasowania na Przedszkolaka, która odbędzie się  7 listopada 2019r. o godzinie 13.30.      Prosimy o uroczysty strój dla dziecka.

Jadłospis 27.09-01.10.2021 r.

  27.09-01.10.2021 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata mi ę towa , chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,   serem ż ółtym i ogórkiem zielonym II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Barszcz czerwony z ziemniakami, nal e ś niki z jabłkiem i cukrem trzcinowym,   sok owocowy Podwieczorek:   Pieczywo wasa z past ą z brokułu gotowanego, herbatka (alergeny: seler, gluten, jaja, mleko) Wtorek: I ś niadanie:   Kakao, herbata z cytryn ą , bułka pszenna i grahamka z pieczeni ą rzymsk ą   i papryk ą czerwon ą II ś niadanie: Banan, woda Obiad : Zupa porowo-ziemniaczana, spaghetti z klopsikami w sosie pomidorowym, sok owocowy   Podwieczorek: Galaretka owocowa (alergeny:     seler, gluten, mleko, sezam) Ś roda: I ś niadanie: Herbata rumiankowa, kaszka kukurydziana na mleku, bułka mleczna   z masełkiem i d ż emem niskosłodzonym truskawkowym   II ś niadanie : Jabłko, woda Obiad:   Karkówka w sosie własnym, pyzy, surówka z białej kapusty z marchewk ą  

DZIEŃ JABŁKA

 Z okazji Dnia Jabłka Krasnale przygotowały pyszny i zdrowy sok.