09-13.12.2019 r.
Poniedziałek:
I
śniadanie:
Herbata owocowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, serem twarogowym wędzonym i szczypiorkiem
II
śniadanie:
Jabłko, woda
Obiad: Zupa cytrynowa z zacierką, jajko gotowane w sosie musztardowym,
Obiad: Zupa cytrynowa z zacierką, jajko gotowane w sosie musztardowym,
ziemniaki, mini marchewka gotowana, sok owocowy
Podwieczorek:
Budyń waniliowy z sokiem wiśniowym
(alergeny:
seler, gluten, mleko, jaja)
Wtorek:
I
śniadanie:
Herbata rumiankowa, chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem,
kiełbaską krakowską i kiełkami rzodkiewki
II
śniadanie:
Banan, woda
Obiad
:Zupa kalafiorowa z kaszką, „Gołąbki inaczej”, ziemniaki, sałatka szwedzka,
sok owocowy
Podwieczorek:
„Makaron w śniegu”-
makaronowe muszelki z serem twarogowym
(alergeny: seler, gluten,
mleko, jaja)
Środa:
I
śniadanie:
Kaszka kukurydziana na mleku, herbata z
cytryną,
kawiorek z
masełkiem i miodem wielokwiatowym
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad:
Zupa śródziemnomorska,
pieczeń z szynki w sosie własnym, kasza Kus Kus, surówka z
kapusty pekińskiej, sok
owocowy
Podwieczorek:
Sok ze świeżo wyciskanej pomarańczy
(alergeny: seler, gluten, mleko)
Czwartek:
I
śniadanie:
Kawa zbożowa,
bułka pszenna i grahamka z masełkiem, humusem
z suszonymi
pomidorami i ogórkiem konserwowym
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad:
Krem z dyni, kurczak w rękawie, ziemniaki, kapusta zasmażana,
sok owocowy
Podwieczorek:
Kisiel do picia, wafle kukurydziane
(alergeny:
seler, gluten, mleko)
Piątek:
I
śniadanie:
Herbata owocowa, chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem,
pastą z jajka gotowanego ze szczypiorkiem
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad:
Zupa selerowa z ryżem,
ryba sote, ziemniaki puree, surówka z marchewki
i jabłka
z jogurtem naturalnym, sok owocowy
Podwieczorek:
Jogurt waniliowy
(alergeny:
seler, gluten, mleko, ryba, jaja)