Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 09-13.12.2019 r.


09-13.12.2019 r.
Poniedziałek:
I śniadanie: Herbata owocowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, serem twarogowym wędzonym i  szczypiorkiem
II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa cytrynowa z zacierk
ą, jajko gotowane w sosie musztardowym,
ziemniaki, mini marchewka gotowana, sok owocowy
Podwieczorek:  Budyń waniliowy z sokiem wiśniowym
(alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja)
Wtorek:
I śniadanie:  Herbata rumiankowa,  chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem, kiełbaską krakowską i kiełkami rzodkiewki
II śniadanie: Banan, woda
Obiad :Zupa kalafiorowa z kaszką, „Gołąbki inaczej”, ziemniaki, sałatka szwedzka,
 sok owocowy
Podwieczorek: „Makaron w śniegu”- makaronowe muszelki z serem twarogowym
 (alergeny:   seler, gluten, mleko, jaja)
Środa:
I śniadanie: Kaszka kukurydziana na mleku,  herbata z cytryną,
 kawiorek z masełkiem i miodem wielokwiatowym
 II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad:  Zupa śródziemnomorska, pieczeń z szynki w sosie własnym, kasza Kus Kus, surówka z kapusty pekińskiej, sok owocowy
Podwieczorek:  Sok ze świeżo wyciskanej  pomarańczy
(alergeny:  seler, gluten, mleko)
Czwartek:
I śniadanie: Kawa zbożowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, humusem
 z suszonymi pomidorami i ogórkiem konserwowym
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad: Krem z dyni, kurczak w rękawie, ziemniaki, kapusta zasmażana,
 sok owocowy
Podwieczorek:  Kisiel do picia, wafle kukurydziane
(alergeny:  seler, gluten, mleko)
Piątek:
I śniadanie: Herbata owocowa, chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem,
pastą z jajka gotowanego ze szczypiorkiem
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad:  Zupa selerowa z  ryżem, ryba sote, ziemniaki puree, surówka z marchewki
 i jabłka  z jogurtem naturalnym, sok owocowy
Podwieczorek: Jogurt waniliowy
(alergeny: seler, gluten, mleko, ryba, jaja)

OSTATNIO CZYTANE

Krasnale i Misie w "Starej Chacie u Kowala" w Kluczewie

 

Tydzień z dinozaurami

 

Jadłospis 27.02-03.03.2023 r.

  27.02.-03.03.2023 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata z cytryn ą , chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem,   białym serkiem kanapkowym i papryk ą czerwon ą II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad : Zupa ogórkowa , racuchy dro ż d ż owe z cukrem trzcinowym, sok owocowy Podwieczorek:   Pieczywo wasa z past ą z brokułu gotowanego, herbata ziołowa (Alergeny: seler, gluten, mleko, jaja, sezam) Wtorek: I ś niadanie: Naworka- polewka , h erbata mi ę towa, bułka pszenna i sojowa z masełkiem, pieczeni ą rzymsk ą i pomidorem II ś niadanie: Banan, woda Obiad : Zupa ś ródziemnomorska , kotlet mielony, buraczki z jabłkiem, ziemniaki puree ,   sok owocowy Podwieczorek: Kisiel do picia, wafel kukurydziany (Alergeny: seler, gluten, mleko, jaja, soja) Ś roda: I ś niadanie: Płatki owsiane z mlekiem, bułka mleczna z masełkiem i d ż emem niskosłodzonym truskawkowym, herbata   koperkowa II ś niadanie: Gruszka, woda Obiad: Kalafiorowy krem, parówka w sosie greckim, z