Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 16-20.12.2019 r.


           16-20.12.2019 r.
Poniedziałek:
śniadanie: Herbata koperkowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem,
serem kanapkowym  i papryką czerwoną
II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa ogórkowa,  nale
śniki z jabłkiem i cukrem trzcinowym, sok owocowy
Podwieczorek:  Kanapki z pieczywa mieszanego z żółtym serem i ogórkiem konserwowym, herbata ziołowa
 (alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja)
Wtorek:
śniadanie: Kawa zbożowa, herbata imbirowa, chleb pszenny i wieloziarnisty
z masełkiem, sałatą masłową i  pieczenią rzymską i pomidorem 
II śniadanie: Banan, woda
Obiad : Gulasz z karkówki z warzywami, buraczki z jabłkiem, pyzy, sok owocowy
Podwieczorek: Galaretka owocowa
 (alergeny:   seler, gluten, mleko, sezam)
Środa: (WIGILIA)
 I śniadanie: Kakao, chleb pszenny i razowy z masełkiem, wątrobianką i ogórkiem kiszonym, herbata melisa
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad: Barszcz z uszkami, ryba panierowana, ziemniaki, kapusta zasmażana
z grzybami, sok owocowy
Podwieczorek: Świąteczny upominek
(alergeny:  seler, gluten, mleko, ryba, jaja)

Czwartek:
śniadanie: Naworka- polewka,  bułka mleczna z dżemem niskosłodzonym truskawkowym, herbata rumiankowa
 II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad: Kotlet schabowy,  ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej
z marchewką, jabłkiem  i oliwą z oliwek, sok owocowy
Podwieczorek:  Budyń czekoladowy
(alergeny:  seler, gluten, mleko, jaja)
Piątek:
śniadanie: Herbata melisa, chleb pszenny i razowy z masełkiem, pastą z makreli
w sosie pomidorowym
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad:  Zupa jarzynowa z kaszką,
Gzik- ziemniaki z twarogiem i olejem lnianym, sok owocowy
Podwieczorek: Napój jogurtowy
(alergeny: seler, gluten, mleko, ryba)


OSTATNIO CZYTANE

Krasnale i Misie w "Starej Chacie u Kowala" w Kluczewie

 

Tydzień z dinozaurami

 

Jadłospis 27.02-03.03.2023 r.

  27.02.-03.03.2023 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata z cytryn ą , chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem,   białym serkiem kanapkowym i papryk ą czerwon ą II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad : Zupa ogórkowa , racuchy dro ż d ż owe z cukrem trzcinowym, sok owocowy Podwieczorek:   Pieczywo wasa z past ą z brokułu gotowanego, herbata ziołowa (Alergeny: seler, gluten, mleko, jaja, sezam) Wtorek: I ś niadanie: Naworka- polewka , h erbata mi ę towa, bułka pszenna i sojowa z masełkiem, pieczeni ą rzymsk ą i pomidorem II ś niadanie: Banan, woda Obiad : Zupa ś ródziemnomorska , kotlet mielony, buraczki z jabłkiem, ziemniaki puree ,   sok owocowy Podwieczorek: Kisiel do picia, wafel kukurydziany (Alergeny: seler, gluten, mleko, jaja, soja) Ś roda: I ś niadanie: Płatki owsiane z mlekiem, bułka mleczna z masełkiem i d ż emem niskosłodzonym truskawkowym, herbata   koperkowa II ś niadanie: Gruszka, woda Obiad: Kalafiorowy krem, parówka w sosie greckim, z