Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 16-20.12.2019 r.


           16-20.12.2019 r.
Poniedziałek:
śniadanie: Herbata koperkowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem,
serem kanapkowym  i papryką czerwoną
II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa ogórkowa,  nale
śniki z jabłkiem i cukrem trzcinowym, sok owocowy
Podwieczorek:  Kanapki z pieczywa mieszanego z żółtym serem i ogórkiem konserwowym, herbata ziołowa
 (alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja)
Wtorek:
śniadanie: Kawa zbożowa, herbata imbirowa, chleb pszenny i wieloziarnisty
z masełkiem, sałatą masłową i  pieczenią rzymską i pomidorem 
II śniadanie: Banan, woda
Obiad : Gulasz z karkówki z warzywami, buraczki z jabłkiem, pyzy, sok owocowy
Podwieczorek: Galaretka owocowa
 (alergeny:   seler, gluten, mleko, sezam)
Środa: (WIGILIA)
 I śniadanie: Kakao, chleb pszenny i razowy z masełkiem, wątrobianką i ogórkiem kiszonym, herbata melisa
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad: Barszcz z uszkami, ryba panierowana, ziemniaki, kapusta zasmażana
z grzybami, sok owocowy
Podwieczorek: Świąteczny upominek
(alergeny:  seler, gluten, mleko, ryba, jaja)

Czwartek:
śniadanie: Naworka- polewka,  bułka mleczna z dżemem niskosłodzonym truskawkowym, herbata rumiankowa
 II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad: Kotlet schabowy,  ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej
z marchewką, jabłkiem  i oliwą z oliwek, sok owocowy
Podwieczorek:  Budyń czekoladowy
(alergeny:  seler, gluten, mleko, jaja)
Piątek:
śniadanie: Herbata melisa, chleb pszenny i razowy z masełkiem, pastą z makreli
w sosie pomidorowym
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad:  Zupa jarzynowa z kaszką,
Gzik- ziemniaki z twarogiem i olejem lnianym, sok owocowy
Podwieczorek: Napój jogurtowy
(alergeny: seler, gluten, mleko, ryba)


OSTATNIO CZYTANE

14-18.09.2020 r.

14-18.09.2020 r.Poniedziałek:I śniadanie: Herbata z cytryną, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem, pastą z tuńczyka w sosie pomidorowymII śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: „Pazibroda”- kapuśniak ze słodkiej kapusty, naleśniki z jabłkiem i cukrem trzcinowym, sok owocowyPodwieczorek: Pieczywo wasa z pastą z brokułu gotowanego, herbatka imbirowa(alergeny: seler, gluten, mleko,jaja, ryba)Wtorek:I śniadanie: Herbata miętowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, szyneczką drobiową ,żółtym serem i pomidoremII śniadanie: Banan, woda Obiad : Cebulowy krem z grzankami, gołąbki inaczej, ziemniaki, fasolka szparagowa, sok owocowyPodwieczorek: Maślanka owocowa, chrupki kukurydziane(alergeny: seler, gluten, mleko)Środa: I

Jadłospis 7-11.09.2020

7-11.09.2020 r.Poniedziałek:I śniadanie: Herbata owocowa, kanapki z pieczywa mieszanegoz pasztetem drobiowo-pomidorowymi żółtą paprykąII śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa krem z czerwonej soczewicy, Gzik- ziemniaki z twarogiem, sok owocowy Podwieczorek: Kefir brzoskwiniowo-bananowy, wafle kukurydziane(alergeny: seler, gluten, mleko,jaja)Wtorek:I śniadanie: Herbata z cytryną, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, sałatą rukola,pieczenią rzymską i pomidorem II śniadanie: Arbuz, woda Obiad : Kapuśniak z kiszonej kapusty, gulasz z karkówki z warzywami, kasza bul gur, sok owocowyPodwieczorek: Galaretka owocowa(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja)Środa: I śniadanie: Musli owocowez mlekiem, bułka mleczna z masełkiem i dżemem niskosłodzonym jagodowym , herbata imbirowaIIś

Jadłospis 01-04.09.2020

01-04.09.2020 r.Wtorek:I śniadanie: Herbata imbirowa, kanapki z pieczywa mieszanego z masełkiem,żółtym serem i pomidoremII śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa ogórkowa,makaron w sosie pomidorowym, sok owocowy Podwieczorek: Drożdżówka ze śliwką, bawarka, woda(alergeny: seler, gluten, mleko)Środa: I śniadanie: Płatki kukurydziane z mlekiem, bułka mleczna z masełkiem i dżemem truskawkowym niskosłodzonym, herbata rumiankowaII śniadanie: Banan, woda Obiad : Zupa cytrynowa z ryżem, kotlet mielony, ziemniaki, buraczki z jabłkiem, sok owocowyPodwieczorek: Sok z arbuza, ciasteczko owsiane zżurawiną(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja)Czwartek: I śniadanie: Kawa zbożowa, herbata z cytryną, chleb pszenny i razowy z masełkiem, sałatą lodową, kiełbasą