Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 16-20.12.2019 r.


           16-20.12.2019 r.
Poniedziałek:
śniadanie: Herbata koperkowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem,
serem kanapkowym  i papryką czerwoną
II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa ogórkowa,  nale
śniki z jabłkiem i cukrem trzcinowym, sok owocowy
Podwieczorek:  Kanapki z pieczywa mieszanego z żółtym serem i ogórkiem konserwowym, herbata ziołowa
 (alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja)
Wtorek:
śniadanie: Kawa zbożowa, herbata imbirowa, chleb pszenny i wieloziarnisty
z masełkiem, sałatą masłową i  pieczenią rzymską i pomidorem 
II śniadanie: Banan, woda
Obiad : Gulasz z karkówki z warzywami, buraczki z jabłkiem, pyzy, sok owocowy
Podwieczorek: Galaretka owocowa
 (alergeny:   seler, gluten, mleko, sezam)
Środa: (WIGILIA)
 I śniadanie: Kakao, chleb pszenny i razowy z masełkiem, wątrobianką i ogórkiem kiszonym, herbata melisa
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad: Barszcz z uszkami, ryba panierowana, ziemniaki, kapusta zasmażana
z grzybami, sok owocowy
Podwieczorek: Świąteczny upominek
(alergeny:  seler, gluten, mleko, ryba, jaja)

Czwartek:
śniadanie: Naworka- polewka,  bułka mleczna z dżemem niskosłodzonym truskawkowym, herbata rumiankowa
 II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad: Kotlet schabowy,  ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej
z marchewką, jabłkiem  i oliwą z oliwek, sok owocowy
Podwieczorek:  Budyń czekoladowy
(alergeny:  seler, gluten, mleko, jaja)
Piątek:
śniadanie: Herbata melisa, chleb pszenny i razowy z masełkiem, pastą z makreli
w sosie pomidorowym
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad:  Zupa jarzynowa z kaszką,
Gzik- ziemniaki z twarogiem i olejem lnianym, sok owocowy
Podwieczorek: Napój jogurtowy
(alergeny: seler, gluten, mleko, ryba)


OSTATNIO CZYTANE

Jadłospis 25-29.04.2022 r.

  25-29.04.2022 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata zwykła z cytryn ą , chleb pszenny i chleb firmowy z masłem, pasztetem pomidorowym i ogórkiem kiszonym II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Kapu ś niak z kiszonej kapusty, nale ś niki z jabłkiem, sok wi ś niowy Podwieczorek:   Kanapki z pieczywa mieszanego z serem topionym ś mietankowo-koperkowym, herbatka ziołowa (alergeny: seler, gluten, mleko, jaja) Wtorek: I ś niadanie:   Herbata koperkowa, kawa zbo ż owa, bułka ś niadaniowa i grahamka   z szynk ą drobiow ą i kiełkami rzodkiewki II ś niadanie: Banan, woda Obiad : Krupnik, pulpety w sosie ś mietanowo-koperkowym, ziemniaki, fasolka szparagowa, sok owocowy Podwieczorek: Kaszka kukurydziana z cukrem trzcinowym (alergeny:     seler, gluten, mleko, jaja, sezam) Ś roda: I ś niadanie: Herbata z cytryn ą , zupa budyniowa, bułka mleczna z d ż emem niskosłodzonym truskawkowym II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad:   Brokułowy krem z kaszk ą , parówka w sosie gre

Jadłospis 09-13.05.2022 r.

  09-13.05.2022 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata koperkowa, chleb pszenny   i wieloziarnisty z past ą z tu ń czyka II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Kapu ś niak z kiszonej kapusty, racuchy dro ż d ż owe z cukrem trzcinowym, sok owocowy Podwieczorek:   Pieczywo wasa z past ą z brokułu, herbata ziołowa (alergeny: seler, gluten, mleko, jaja,   ryba) Wtorek: I ś niadanie:   Kakao, herbata z cytryn ą , bułka grahamka i   pszenna   z masełkiem, w ę dlin ą drobiow ą i kiełkami rzodkiewki II ś niadanie: Marchewkowe chipsy, woda Obiad : Zupa koperkowa, gulasz z karkówki, pyzy, surówka z czerwonej kapusty   z jabłkiem i jogurtem naturalnym, sok owocowy Podwieczorek: Kaszka manna z sokiem truskawkowym   (alergeny:   seler, gluten, mleko) Ś roda: I ś niadanie: Płatki kukurydziane z mlekiem, herbata mi ę towa, bułka mleczna   z miodem wielokwiatowym   II ś niadanie : Banan, woda Obiad:   Kotlet schabowy,   ziemniaki puree, surówka z kapusty peki ń

Dzień Ziemi.