16-20.12.2019
r.
Poniedziałek:
I śniadanie: Herbata
koperkowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem,
serem kanapkowym i
papryką czerwoną
II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa ogórkowa, naleśniki z jabłkiem i cukrem trzcinowym, sok owocowy
Obiad: Zupa ogórkowa, naleśniki z jabłkiem i cukrem trzcinowym, sok owocowy
Podwieczorek: Kanapki
z pieczywa mieszanego z żółtym serem i ogórkiem konserwowym,
herbata ziołowa
(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja)
Wtorek:
I śniadanie: Kawa zbożowa, herbata imbirowa, chleb pszenny i wieloziarnisty
z masełkiem,
sałatą masłową i pieczenią rzymską i pomidorem
II śniadanie: Banan, woda
Obiad : Gulasz z
karkówki z warzywami, buraczki z jabłkiem, pyzy, sok
owocowy
Podwieczorek: Galaretka
owocowa
(alergeny:
seler, gluten, mleko, sezam)
Środa: (WIGILIA)
I śniadanie: Kakao, chleb pszenny i razowy z masełkiem, wątrobianką i ogórkiem kiszonym, herbata melisa
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad: Barszcz z
uszkami, ryba panierowana, ziemniaki, kapusta zasmażana
z grzybami, sok owocowy
Podwieczorek: Świąteczny upominek
(alergeny: seler,
gluten, mleko, ryba, jaja)
Czwartek:
I śniadanie: Naworka-
polewka, bułka mleczna z dżemem niskosłodzonym truskawkowym, herbata rumiankowa
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad: Kotlet
schabowy, ziemniaki, surówka z kapusty
kiszonej
z marchewką,
jabłkiem i oliwą z oliwek, sok owocowy
Podwieczorek: Budyń czekoladowy
(alergeny: seler,
gluten, mleko, jaja)
Piątek:
I śniadanie: Herbata
melisa, chleb pszenny i razowy z masełkiem, pastą z
makreli
w sosie pomidorowym
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad: Zupa
jarzynowa z kaszką,
Gzik- ziemniaki z
twarogiem i olejem lnianym, sok owocowy
Podwieczorek: Napój
jogurtowy
(alergeny: seler,
gluten, mleko, ryba)