Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 16-20.12.2019 r.


           16-20.12.2019 r.
Poniedziałek:
śniadanie: Herbata koperkowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem,
serem kanapkowym  i papryką czerwoną
II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa ogórkowa,  nale
śniki z jabłkiem i cukrem trzcinowym, sok owocowy
Podwieczorek:  Kanapki z pieczywa mieszanego z żółtym serem i ogórkiem konserwowym, herbata ziołowa
 (alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja)
Wtorek:
śniadanie: Kawa zbożowa, herbata imbirowa, chleb pszenny i wieloziarnisty
z masełkiem, sałatą masłową i  pieczenią rzymską i pomidorem 
II śniadanie: Banan, woda
Obiad : Gulasz z karkówki z warzywami, buraczki z jabłkiem, pyzy, sok owocowy
Podwieczorek: Galaretka owocowa
 (alergeny:   seler, gluten, mleko, sezam)
Środa: (WIGILIA)
 I śniadanie: Kakao, chleb pszenny i razowy z masełkiem, wątrobianką i ogórkiem kiszonym, herbata melisa
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad: Barszcz z uszkami, ryba panierowana, ziemniaki, kapusta zasmażana
z grzybami, sok owocowy
Podwieczorek: Świąteczny upominek
(alergeny:  seler, gluten, mleko, ryba, jaja)

Czwartek:
śniadanie: Naworka- polewka,  bułka mleczna z dżemem niskosłodzonym truskawkowym, herbata rumiankowa
 II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad: Kotlet schabowy,  ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej
z marchewką, jabłkiem  i oliwą z oliwek, sok owocowy
Podwieczorek:  Budyń czekoladowy
(alergeny:  seler, gluten, mleko, jaja)
Piątek:
śniadanie: Herbata melisa, chleb pszenny i razowy z masełkiem, pastą z makreli
w sosie pomidorowym
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad:  Zupa jarzynowa z kaszką,
Gzik- ziemniaki z twarogiem i olejem lnianym, sok owocowy
Podwieczorek: Napój jogurtowy
(alergeny: seler, gluten, mleko, ryba)


OSTATNIO CZYTANE

Jadłospis 04-08.09.2023 r.

  04-08.09.2023 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata z cytryn ą , chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem, past ą z tu ń czyka w sosie pomidorowym II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad:   Kapu ś niak z kiszonej kapusty, nale ś niki z jabłkiem i cukrem trzcinowym,   sok owocowy Podwieczorek:   Arbuz (alergeny: seler, gluten, mleko,   jaja, ryba) Wtorek: I ś niadanie: Kakao, herbata mi ę towa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem,   sałat ą lodow ą , pol ę dwic ą drobiow ą i ogórkiem zielonym II ś niadanie: Banan, woda Obiad : Zupa pomidorowa z   zacierk ą , kotlet mielony, ziemniaki puree, buraczki z jabłkiem,   sok owocowy Podwieczorek: Budy ń czekoladowy (alergeny:     seler, gluten, mleko, sezam, jaja) Ś roda:   I ś niadanie:   Kakaowe kuleczki zbo ż owe z mlekiem, bułka mleczna z masełkiem, herbata owocowa II ś niadanie : Jabłko, woda Obiad: Zupa ziemniaczana z pomidorami, gulasz z kasz ą j ę czmienn ą i warzywami,   sok owocowy P

Jadłospis 18-22.09.2023 r.

  18-22.09.2023r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata imbirowa, bułka pszenna i grahamka   z masełkiem   i tu ń czykiem w sosie pomidorowym II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Grochówka , racuchy dro ż d ż owe z cukrem trzcinowym, sok owocowy Podwieczorek:   Kanapki z pieczywa mieszanego z ż ółtym serem i czerwon ą papryk ą , herbatka ziołowa (alergeny: seler, gluten, mleko, jaja,   ryba) Wtorek: I ś niadanie: Kawa zbo ż owa, h erbata koperkowa, chleb pszenny   i wieloziarnisty z masełkiem, kiełbask ą krakowsk ą i ogórkiem zielonym II ś niadanie: Banan, woda Obiad : Zupa serowa z makaronem, goł ą bki inaczej, ziemniaki, zielona   fasolka szparagowa, sok owocowy Podwieczorek: Budy ń malinowy   (alergeny:   seler, gluten, jajka, mleko, sezam) Ś roda: I ś niadanie: Musli owocowe z mlekiem, bułka mleczna z masełkiem i d ż emem niskosłodzonym truskawkowym, herbatka melisa   II ś niadanie : Jabłko, woda Obiad:   Zupa   pomidorowa z ry ż em, łazanki z

Dzień Przedszkolaka

 Dzisiaj obchodziliśmy Dzień Przedszkolaka. Dzień przepełniony był zabawami, a także niespodziankami. Nie zabrakło wspólnych tańców, śpiewów. Dzieciom zostały złożone życzenia, a w sali czekały na nich słodkości. Naszych Przedszkolaków odwiedzili także goście z Centrum Kultury - z panią Burmistrz na czele.