Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 23.12-03.01.2020


23.12-03.01.2020 r.

Poniedziałek:  23.12.2019 r.
I śniadanie: Herbata  z cytryną, chleb pszenny i słonecznikowy
z masełkiem, pasztetem drobiowo-pomidorowym
II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa ziemniaczana, makaron w sosie pomidorowym, sok owocowy
Podwieczorek:  Drożdżówka z budyniem śmietankowym, herbata melisa
(alergeny: seler, gluten, mleko)

Piątek:  27.12.2019 r.
I śniadanie: Herbata miętowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem,
 tuńczykiem w sosie  własnym
II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad : Zupa pomidorowa z ryżem, jajecznica, ziemniaki, brokuł z wody,
 sok owocowy
Podwieczorek: Jogurt waniliowy
 (alergeny:   seler, gluten, mleko, jaja, ryba)

Poniedziałek: 30.12.2019 r.
I śniadanie:  Herbata koperkowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,
serem twarogowym i szczypiorkiem
 II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad:  Krem z czerwonej soczewicy z kaszką kukurydzianą, placki ziemniaczane
z cukrem trzcinowym, sok owocowy
Podwieczorek:  Kaszka manna z sokiem malinowym
(alergeny:  seler, gluten, mleko, jaja)

Czwartek: 02.01.2020 r.
I śniadanie: Płatki kukurydziane z mlekiem, bułka mleczna z dżemem niskosłodzonym jagodowym, herbata melisa
II śniadanie : Chipsy marchewkowe, woda
Obiad: Żurek z kiełbaską i jajkiem, bułka pszenna, sok owocowy
Podwieczorek: Kisiel wiśniowy
(alergeny:  seler, gluten, mleko, jaja)

Piątek: 03.01.2020 r.
I śniadanie: Herbata imbirowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, makrelą
 w sosie pomidorowym
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad:   Gzik- ziemniaki z twarogiem i olejem lnianym, sok owocowy
Podwieczorek: Jogurt truskawkowy
(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja)

OSTATNIO CZYTANE

Jadłospis 01-05.03.2021 r.

  01-05.03.2021 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata „cytrynowa”, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,   pasztetem drobiowo-pomidorowym i papryk ą czerwon ą II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Zupa ogórkowa,    makaron w sosie pomidorowym,   sok owocowy Podwieczorek:   Kaszka manna na mleku (alergeny: seler, gluten, mleko) Wtorek: I ś niadanie:   Kakao, herbata imbirowa,   bułka pszenna i grahamka z masełkiem, sałat ą lodow ą , kiełbask ą zielonogórsk ą i kiełkami rzodkiewki II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad : Zupa kalafiorowa z kaszk ą , pulpety w sosie   ś mietanowo -koperkowym, ziemniaki, fasolka szparagowa, sok owocowy Podwieczorek: „Tostowe u ś miechy”, herbata   (alergeny:     seler, gluten, mleko, sezam) Ś roda: I ś niadanie: Płatki kukurydziane z mlekiem,   rogal   mleczny z masełkiem i d ż emem niskosłodzonym truskawkowym, herbata ziołowa   II ś niadanie : Jabłko, woda Obiad:   Karkówka w sosie własnym , pyzy, surówka z kapu

Poznajemy pracę kucharki/kucharza

Tematy kompleksowe na miesiąc Marzec