Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 23.12-03.01.2020


23.12-03.01.2020 r.

Poniedziałek:  23.12.2019 r.
I śniadanie: Herbata  z cytryną, chleb pszenny i słonecznikowy
z masełkiem, pasztetem drobiowo-pomidorowym
II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa ziemniaczana, makaron w sosie pomidorowym, sok owocowy
Podwieczorek:  Drożdżówka z budyniem śmietankowym, herbata melisa
(alergeny: seler, gluten, mleko)

Piątek:  27.12.2019 r.
I śniadanie: Herbata miętowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem,
 tuńczykiem w sosie  własnym
II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad : Zupa pomidorowa z ryżem, jajecznica, ziemniaki, brokuł z wody,
 sok owocowy
Podwieczorek: Jogurt waniliowy
 (alergeny:   seler, gluten, mleko, jaja, ryba)

Poniedziałek: 30.12.2019 r.
I śniadanie:  Herbata koperkowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,
serem twarogowym i szczypiorkiem
 II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad:  Krem z czerwonej soczewicy z kaszką kukurydzianą, placki ziemniaczane
z cukrem trzcinowym, sok owocowy
Podwieczorek:  Kaszka manna z sokiem malinowym
(alergeny:  seler, gluten, mleko, jaja)

Czwartek: 02.01.2020 r.
I śniadanie: Płatki kukurydziane z mlekiem, bułka mleczna z dżemem niskosłodzonym jagodowym, herbata melisa
II śniadanie : Chipsy marchewkowe, woda
Obiad: Żurek z kiełbaską i jajkiem, bułka pszenna, sok owocowy
Podwieczorek: Kisiel wiśniowy
(alergeny:  seler, gluten, mleko, jaja)

Piątek: 03.01.2020 r.
I śniadanie: Herbata imbirowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, makrelą
 w sosie pomidorowym
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad:   Gzik- ziemniaki z twarogiem i olejem lnianym, sok owocowy
Podwieczorek: Jogurt truskawkowy
(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja)

OSTATNIO CZYTANE

Jadłospis 16-20.11.2020 r.

  16-20.11.2020 r.   Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata  z cytryn ą , chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem, past ą z twarogu w ę dzonego solankowego i ż ółt ą papryk ą II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Krupnik z kasz ą j ę czmienn ą , nale ś niki z jabłkiem i cukrem trzcinowym ,   sok owocowy Podwieczorek:  Kanapki z pieczywa mieszanego,   z makrel ą w sosie pomidorowym, herbata melisa (alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja, ryba) Wtorek: I ś niadanie: Kawa zbo ż owa, h erbata mi ę towa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, sałat ą rukola i pol ę dwic ą drobiow ą i rzodkiewk ą II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad : Zupa z fasoli Ja ś , gulasz z warzywami, kasza bul gur, sok owocowy Podwieczorek: Sok z pomara ń czy, wafel ry ż owy  (alergeny:   seler, gluten, mleko, sezam) Ś roda: I ś niadanie:  Musli tropikalne    z mlekiem, bułka mleczna z masełkiem i d ż emem niskosłodzonym jagodowym, herbata koperkowa  II  ś niadanie : Banan, woda

BALIK - DZIEŃ POSTACI Z BAJEK

Jadłospis 9-13.11.2020 r.

  09-13.11.2020 r. Poniedziałek I ś niadanie: Herbata imbirowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem, tu ń czykiem w sosie pomidorowym II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Kapu ś niak z kiszonej kapusty ,   jajko w sosie chrzanowym, ziemniaki, brokuł z wody, sok owocowy Podwieczorek: :   Jogurt naturalny z nasionami chia   (alergeny: seler, gluten, mleko,   jaja, ryba) Wtorek: I ś niadanie: Płatki kukurydziane z mlekiem, kawiorek z masełkiem, herbata rumiankowa II ś niadanie : Jabłko, woda Obiad:   Kotlet schabowy panierowany, ziemniaki puree, surówka z białej kapusty z marchewk ą ,   jabłkiem i jogurtem naturalnym, sok owocowy Podwieczorek:   Rogal z marmolad ą ,   herbatka ziołowa (alergeny:   seler, gluten, mleko, jaja, orzechy ) Czwartek: I ś niadanie: Kakao, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, sałat ą lodow ą , kiełbask ą zielonogórsk ą i kiełkami rzodkiewki II ś niadanie : Jabłko, woda Obiad: Rosół z makaronem, potrawka z ry ż em