Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 23.12-03.01.2020


23.12-03.01.2020 r.

Poniedziałek:  23.12.2019 r.
I śniadanie: Herbata  z cytryną, chleb pszenny i słonecznikowy
z masełkiem, pasztetem drobiowo-pomidorowym
II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa ziemniaczana, makaron w sosie pomidorowym, sok owocowy
Podwieczorek:  Drożdżówka z budyniem śmietankowym, herbata melisa
(alergeny: seler, gluten, mleko)

Piątek:  27.12.2019 r.
I śniadanie: Herbata miętowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem,
 tuńczykiem w sosie  własnym
II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad : Zupa pomidorowa z ryżem, jajecznica, ziemniaki, brokuł z wody,
 sok owocowy
Podwieczorek: Jogurt waniliowy
 (alergeny:   seler, gluten, mleko, jaja, ryba)

Poniedziałek: 30.12.2019 r.
I śniadanie:  Herbata koperkowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,
serem twarogowym i szczypiorkiem
 II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad:  Krem z czerwonej soczewicy z kaszką kukurydzianą, placki ziemniaczane
z cukrem trzcinowym, sok owocowy
Podwieczorek:  Kaszka manna z sokiem malinowym
(alergeny:  seler, gluten, mleko, jaja)

Czwartek: 02.01.2020 r.
I śniadanie: Płatki kukurydziane z mlekiem, bułka mleczna z dżemem niskosłodzonym jagodowym, herbata melisa
II śniadanie : Chipsy marchewkowe, woda
Obiad: Żurek z kiełbaską i jajkiem, bułka pszenna, sok owocowy
Podwieczorek: Kisiel wiśniowy
(alergeny:  seler, gluten, mleko, jaja)

Piątek: 03.01.2020 r.
I śniadanie: Herbata imbirowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, makrelą
 w sosie pomidorowym
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad:   Gzik- ziemniaki z twarogiem i olejem lnianym, sok owocowy
Podwieczorek: Jogurt truskawkowy
(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja)

OSTATNIO CZYTANE

Jadłospis 01-04.09.2020

01-04.09.2020 r.Wtorek:I śniadanie: Herbata imbirowa, kanapki z pieczywa mieszanego z masełkiem,żółtym serem i pomidoremII śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa ogórkowa,makaron w sosie pomidorowym, sok owocowy Podwieczorek: Drożdżówka ze śliwką, bawarka, woda(alergeny: seler, gluten, mleko)Środa: I śniadanie: Płatki kukurydziane z mlekiem, bułka mleczna z masełkiem i dżemem truskawkowym niskosłodzonym, herbata rumiankowaII śniadanie: Banan, woda Obiad : Zupa cytrynowa z ryżem, kotlet mielony, ziemniaki, buraczki z jabłkiem, sok owocowyPodwieczorek: Sok z arbuza, ciasteczko owsiane zżurawiną(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja)Czwartek: I śniadanie: Kawa zbożowa, herbata z cytryną, chleb pszenny i razowy z masełkiem, sałatą lodową, kiełbasą

14-18.09.2020 r.

14-18.09.2020 r.Poniedziałek:I śniadanie: Herbata z cytryną, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem, pastą z tuńczyka w sosie pomidorowymII śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: „Pazibroda”- kapuśniak ze słodkiej kapusty, naleśniki z jabłkiem i cukrem trzcinowym, sok owocowyPodwieczorek: Pieczywo wasa z pastą z brokułu gotowanego, herbatka imbirowa(alergeny: seler, gluten, mleko,jaja, ryba)Wtorek:I śniadanie: Herbata miętowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, szyneczką drobiową ,żółtym serem i pomidoremII śniadanie: Banan, woda Obiad : Cebulowy krem z grzankami, gołąbki inaczej, ziemniaki, fasolka szparagowa, sok owocowyPodwieczorek: Maślanka owocowa, chrupki kukurydziane(alergeny: seler, gluten, mleko)Środa: I

Jadłospis 7-11.09.2020

7-11.09.2020 r.Poniedziałek:I śniadanie: Herbata owocowa, kanapki z pieczywa mieszanegoz pasztetem drobiowo-pomidorowymi żółtą paprykąII śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa krem z czerwonej soczewicy, Gzik- ziemniaki z twarogiem, sok owocowy Podwieczorek: Kefir brzoskwiniowo-bananowy, wafle kukurydziane(alergeny: seler, gluten, mleko,jaja)Wtorek:I śniadanie: Herbata z cytryną, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, sałatą rukola,pieczenią rzymską i pomidorem II śniadanie: Arbuz, woda Obiad : Kapuśniak z kiszonej kapusty, gulasz z karkówki z warzywami, kasza bul gur, sok owocowyPodwieczorek: Galaretka owocowa(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja)Środa: I śniadanie: Musli owocowez mlekiem, bułka mleczna z masełkiem i dżemem niskosłodzonym jagodowym , herbata imbirowaIIś