23.12-03.01.2020 r.
Poniedziałek: 23.12.2019 r.
I śniadanie: Herbata z cytryną,
chleb pszenny i słonecznikowy
z masełkiem, pasztetem
drobiowo-pomidorowym
II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa ziemniaczana, makaron w sosie pomidorowym, sok owocowy
Obiad: Zupa ziemniaczana, makaron w sosie pomidorowym, sok owocowy
Podwieczorek: Drożdżówka
z budyniem śmietankowym,
herbata melisa
(alergeny: seler, gluten, mleko)
Piątek: 27.12.2019 r.
I śniadanie: Herbata miętowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem,
tuńczykiem w sosie własnym
II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad : Zupa pomidorowa z ryżem, jajecznica, ziemniaki, brokuł z wody,
sok
owocowy
Podwieczorek: Jogurt waniliowy
(alergeny: seler,
gluten, mleko, jaja, ryba)
Poniedziałek:
30.12.2019 r.
I śniadanie: Herbata koperkowa, chleb pszenny i
słonecznikowy z masełkiem,
serem twarogowym i szczypiorkiem
II śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad: Krem z czerwonej soczewicy z
kaszką
kukurydzianą, placki
ziemniaczane
z cukrem trzcinowym, sok owocowy
Podwieczorek: Kaszka manna z sokiem
malinowym
(alergeny: seler, gluten, mleko,
jaja)
Czwartek: 02.01.2020 r.
I śniadanie: Płatki kukurydziane z mlekiem, bułka mleczna
z dżemem niskosłodzonym jagodowym, herbata
melisa
II śniadanie : Chipsy marchewkowe, woda
Obiad: Żurek z kiełbaską i jajkiem, bułka pszenna, sok owocowy
Podwieczorek: Kisiel wiśniowy
(alergeny: seler, gluten, mleko,
jaja)
Piątek: 03.01.2020 r.
I śniadanie: Herbata imbirowa, bułka pszenna i grahamka z
masełkiem, makrelą
w
sosie pomidorowym
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad: Gzik- ziemniaki z twarogiem
i olejem lnianym, sok owocowy
Podwieczorek: Jogurt truskawkowy
(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja)