Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 23.12-03.01.2020


23.12-03.01.2020 r.

Poniedziałek:  23.12.2019 r.
I śniadanie: Herbata  z cytryną, chleb pszenny i słonecznikowy
z masełkiem, pasztetem drobiowo-pomidorowym
II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa ziemniaczana, makaron w sosie pomidorowym, sok owocowy
Podwieczorek:  Drożdżówka z budyniem śmietankowym, herbata melisa
(alergeny: seler, gluten, mleko)

Piątek:  27.12.2019 r.
I śniadanie: Herbata miętowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem,
 tuńczykiem w sosie  własnym
II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad : Zupa pomidorowa z ryżem, jajecznica, ziemniaki, brokuł z wody,
 sok owocowy
Podwieczorek: Jogurt waniliowy
 (alergeny:   seler, gluten, mleko, jaja, ryba)

Poniedziałek: 30.12.2019 r.
I śniadanie:  Herbata koperkowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,
serem twarogowym i szczypiorkiem
 II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad:  Krem z czerwonej soczewicy z kaszką kukurydzianą, placki ziemniaczane
z cukrem trzcinowym, sok owocowy
Podwieczorek:  Kaszka manna z sokiem malinowym
(alergeny:  seler, gluten, mleko, jaja)

Czwartek: 02.01.2020 r.
I śniadanie: Płatki kukurydziane z mlekiem, bułka mleczna z dżemem niskosłodzonym jagodowym, herbata melisa
II śniadanie : Chipsy marchewkowe, woda
Obiad: Żurek z kiełbaską i jajkiem, bułka pszenna, sok owocowy
Podwieczorek: Kisiel wiśniowy
(alergeny:  seler, gluten, mleko, jaja)

Piątek: 03.01.2020 r.
I śniadanie: Herbata imbirowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, makrelą
 w sosie pomidorowym
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad:   Gzik- ziemniaki z twarogiem i olejem lnianym, sok owocowy
Podwieczorek: Jogurt truskawkowy
(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja)

OSTATNIO CZYTANE

Jadłospis 10-14.01.2022 r.

  10-14.01.2022 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata z cytryn ą , chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,   past ą   z makreli II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Zupa jarzynowa z ziemniakami,   makaron w sosie bolo ń skim, sok owocowy Podwieczorek:   Dro ż d ż ówka z budyniem, herbata koperkowa (alergeny: seler, gluten, mleko, ryba, jaja) Wtorek: I ś niadanie:   Musli owocowe z mlekiem, chleb pszenny i razowy z masełkiem, pol ę dwic ą drobiow ą i ogórkiem konserwowym II ś niadanie: Banan, woda Obiad :   Krem z soczewicy czerwonej, kotlet mielony, ziemniaki, buraczki z jabłkiem, sok owocowy Podwieczorek: Sok z pomara ń czy, chrupki kukurydziane   (alergeny:     seler, gluten, mleko, jaja) Ś roda: I ś niadanie: Naworka - polewka,   bułka mleczna z masełkiem, d ż emem niskosłodzonym malinowym, herbata melisa II ś niadanie : Jabłko, woda Obiad: Zupa cytrynowa z ry ż em, ż eberka, kasza bul gur, surówka z modrej kapusty   z jogurtem naturalnym, s

Jadłospis 03-07.01.2022 r.

  JADŁOSPIS   03-07.01.2022 r. Poniedziałek: I śniadanie: Herbata koperkowa, kanapki z pieczywa mieszanego z masełkiem,   pastą z tuńczyka w sosie pomidorowym II śniadanie: Marchewkowe paluszki, woda Obiad: Kapuśniak z kiszonej kapusty, naleśniki z jabłkiem i cukrem trzcinowym,   sok owocowy Podwieczorek:   Kefir brzoskwiniowo- bananowy (alergeny: seler, gluten, mleko,   jaja, sezam ) Wtorek: I śniadanie: Kakao, herbatka melisa, bułka pszenna i żytnia z masłem, pieczenią alpejską   i pomidorem malinowym   II śniadanie: Banan, woda Obiad : Zupa koperkowa, kolorowy kociołek, ryż, sok owocowy Podwieczorek:   Kaszka manna z sokiem żurawinowym (alergeny: seler, gluten, mleko,   jaja) Środa: I śniadanie: Herbata z miodem i cytryną, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem, pasztetem drobiowo-pomidorowym i ogórkiem kiszonym II śniadanie : Jabłko, woda Obiad: Marchewkowy krem, gulasz z karkówki, pyzy, surówka z białej kapusty z marchewką i jogur

DLA BABCI I DZIADKA

Babcia i Dziadek są tacy wspaniali. I zawsze chętnie bawią się z nami. Lubimy z Wami spędzać czas. Babciu i Dziadku Kochamy Was!