Przejdź do głównej zawartości

ZAJĘCIA KULINARNE z RODZICAMI w grupie Smerfy


W środę 27 listopada w grupie Smerfy odbyły się zajęcia otwarte, na które licznie przybyli rodzice. Temat zajęć brzmiął "Zdrowie mam bo o siebie dbam". Dzieci wyjaśniały co to znaczy prowadzić zdrowy styl życia, zapoznały się z piramidą zdrowego odżywiania i aktywności fizycznej.W drugiej części zajęcia odbyły się warsztaty kulinarne. Przedszkolaki razem ze swoimi rodzicami wykonały sałatkę warzywną z sosem jogurtowo- majonezowym, sok owocowo-warzywny, szaszłyki owocowe i babeczki marchewkowe. Po wykonaniu tych pyszności zasiedliśmy do współnej degustacji.















































































































































































OSTATNIO CZYTANE

Jadłospis 31.05.-04.06.2021 r.

         31.05-04.06.2021 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata imbirowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,   twaro ż kiem i szczypiorkiem II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Zupa ogórkowa,   makaron w sosie bolo ń skim, sok owocowy Podwieczorek:   Budy ń malinowy (alergeny: seler, gluten, mleko) Wtorek: I ś niadanie:   Kakao, herbata z cytryn ą , bułka pszenna i grahamka z pasztetem drobiowo-pomidorowym i papryk ą czerwon ą II ś niadanie: Banan, woda Obiad : Karkówka w sosie własnym, pyzy, surówka z marchewki i jabłka z jogurtem naturalnym, sok owocowy Podwieczorek: Lody z okazji „Dnia Dziecka”   (alergeny:     seler, gluten, mleko, sezam) Ś roda: I ś niadanie: Herbata rumiankowa, pełnoziarniste płatki zbo ż owe z owocami i mlekiem, bułka mleczna masełkiem i d ż emem niskosłodzonym truskawkowym   II ś niadanie : Jabłko, woda Obiad:   Kotlet mielony, ziemniaki puree, buraczki z jabłkiem, sok owocowy Podwieczorek:   Galaretka pomara ń czowa

Dzień Dziecka

 Co tu dużo pisać to był wspaniały dzień :)  Oby takich było jak najwięcej :)  Wszystkim dzieciom tym małym i dużym  życzymy wszystkiego dobrego :)

Wycieczka do Restauracji