Przejdź do głównej zawartości

Zajęcia kulinarne z rodzicami


 Dnia 29 listopada 2019r.  w grupie najmłodszych przedszkolaków odbyły się warsztaty kulinarne z udziałem rodziców.
Podczas warsztatów utrwaliły wiedzę dotyczącą zdrowego odżywiania. Segregowały, przeliczaly, określały kolor, wielkość oraz nazwy poznanych owoców krajowych. W tym dniu dzieci miały dużo pracy, ponieważ ich zadaniem było obranie i pokrojenie owoców, a następnie nadziewanie ich na patyczki, tworząc wspólnie z rodzicami szaszłyki z owoców pyszne i zdrowe. Najwięcej radości sprawiła dzieciom degustacja własnoręcznie przysmaków.





























































































































OSTATNIO CZYTANE

Jadłospis 01-05.03.2021 r.

  01-05.03.2021 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata „cytrynowa”, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,   pasztetem drobiowo-pomidorowym i papryk ą czerwon ą II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Zupa ogórkowa,    makaron w sosie pomidorowym,   sok owocowy Podwieczorek:   Kaszka manna na mleku (alergeny: seler, gluten, mleko) Wtorek: I ś niadanie:   Kakao, herbata imbirowa,   bułka pszenna i grahamka z masełkiem, sałat ą lodow ą , kiełbask ą zielonogórsk ą i kiełkami rzodkiewki II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad : Zupa kalafiorowa z kaszk ą , pulpety w sosie   ś mietanowo -koperkowym, ziemniaki, fasolka szparagowa, sok owocowy Podwieczorek: „Tostowe u ś miechy”, herbata   (alergeny:     seler, gluten, mleko, sezam) Ś roda: I ś niadanie: Płatki kukurydziane z mlekiem,   rogal   mleczny z masełkiem i d ż emem niskosłodzonym truskawkowym, herbata ziołowa   II ś niadanie : Jabłko, woda Obiad:   Karkówka w sosie własnym , pyzy, surówka z kapu

Poznajemy pracę kucharki/kucharza

Tematy kompleksowe na miesiąc Marzec