20-24.03.2023 r. Poniedziałek I ś niadanie: Herbata imbirowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem, makrel ą w sosie pomidorowym II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Zupa brokułowa z kaszk ą , GZIK – ziemniaki z twarogiem i olejem lnianym, sok owocowy Podwieczorek: : Gor ą ca czekolada , ciasteczko owsiane bez cukru (alergeny: seler, gluten, mleko, ryba) Wtorek: I ś niadanie: Kawa zbo ż owa , herbata z cytryn ą , chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem, kiełbask ą krakowsk ą , ogórkiem zielonym II ś niadanie : Jabłko, woda Obiad: Kapu ś niak z kiszonej kapusty , sztuka mi ę sa w sosie własnym, kasza Kus Kus, sałatka grecka, sok owocowy Podwieczorek: Pieczywo wasa pasztetem drobiowo-pomidorowym, herbata ziołowa (alergeny: seler, gluten, mleko ) Ś roda: I ś niadanie: Płatki kukurydziane z mlekiem, bułka mleczna z masełkiem, d ż emem niskosłodzonym truskawkowym, herbata rumiankowa II ś niadanie : Jabłko, woda Obiad: Krem z