Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 03-07.02.2020


03-07.02.2020 r.


Poniedziałek:
I śniadanie: Herbata z cytryną , kanapki z pieczywa mieszanego z masełkiem
i pastą z twarogu i rzodkiewki
II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Jajko gotowane w sosie musztardowym, ziemniaki, mini marchewka gotowana,
sok owocowy
 Podwieczorek:  Drożdżówka z budyniem, herbatka miętowa
(alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja)
Wtorek:
I śniadanie:  Musli owocowe  z mlekiem, bułka mleczna z dżemem truskawkowym niskosłodzonym, herbata koperkowa
II śniadanie: Banan, woda
Obiad : Gołąbki inaczej,  ziemniaki, fasolka szparagowa, sok owocowy
Podwieczorek: Kanapki z pieczywa mieszanego z humusem z suszonymi pomidorami, herbatka rumiankowa
(alergeny:  seler, gluten, mleko, jaja)
Środa:
I śniadanie: Herbata owocowa, chleb pszenny i razowy z masełkiem, kiełbasą zielonogórską
 i ogórkiem konserwowym
 II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad:  Zupa gulaszowa, bułeczka pszenna, sok owocowy
Podwieczorek: Budyń waniliowy
(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja)
Czwartek:
I śniadanie: Kakao, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, wątrobianką i ogórkiem kiszonym, herbatka ziołowa
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad: Kurczak w rękawie, ziemniaki, surówka z selera i ananasa z jogurtem naturalnym,
sok owocowy
Podwieczorek: Sałatka owocowa
(alergeny:  seler, gluten, mleko,  jaja, sezam )
Piątek:
  I śniadanie: Herbata owocowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,
pastą z ryby gotowanej i jajka
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad:  Zupa ziemniaczana z pomidorami, pierogi z serem i cukrem trzcinowym,
sok owocowy
Podwieczorek: Jogurt waniliowy
(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja, ryba)

OSTATNIO CZYTANE

Jadłospis 22-26.03.2021 r.

  22-26.03.2021 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata mi ę towa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem i makrel ą w sosie pomidorowym II ś niadanie: Marchewkowe chipsy, woda Obiad: Zupa pomidorowa z ry ż em, jajko gotowane w sosie musztardowym, ziemniaki, bukiet warzyw, sok owocowy   Podwieczorek:   Pieczywo wasa z past ą z brokułu gotowanego, herbatka ziołowa (alergeny: seler, gluten, mleko, ryba, gorczyca, sezam) Wtorek: I ś niadanie: Kakao, herbata owocowa, chleb pszenny i razowy z masełkiem, pol ę dwic ą drobiow ą i pomidorem II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad : Krem z czerwonej soczewicy, goł ą bki inaczej , ziemniaki puree, fasolka szparagowa, sok owocowy Podwieczorek: Galaretka owocowa (alergeny:   seler, gluten, mleko,) Ś roda: I ś niadanie: Kaszka manna z mlekiem , kawiorek z masełkiem i miodem wielokwiatowym, herbata koperkowa   II ś niadanie : Banan, woda Obiad: Zupa gulaszowa z bułeczk ą , sok owocowy Podwieczorek: Budy ń czekoladowy

Jadłospis 15-19.03.2021 r.

  JADŁOSPIS 15-19.03.2021 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata z miodem i cytryn ą , chleb pszenny i razowy z masełkiem, past ą   z tu ń czyka w sosie pomidorowym i kanapki z ż ółtym serem i papryk ą czerwon ą II ś niadanie: Marchewkowe chipsy, woda Obiad: „Pazibroda” – kapu ś niak ze słodkiej kapusty, nale ś niki z jabłkiem i cukrem trzcinowym,   sok wi ś niowy Podwieczorek:   Kanapki z pieczywa mieszanego masełkiem i   hummusem (alergeny: seler, gluten, mleko,   jaja, ryba ) Wtorek: I ś niadanie:   Płatki owsiane na mleku, bułka mleczna z d ż emem niskosłodzonym malinowym, herbatka koperkowa II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad : Zupa ziemniaczana z pomidorami, gulasz z karkówki, kasza jaglana , surówka z selera, z ananasem, ż urawin ą i jogurtem naturalnym, sok owocowy Podwieczorek: Sok ze ś wie ż o wyciskanych owoców, (alergeny:   seler, gluten, mleko) Ś roda: I ś niadanie: Kakao, herbata owocowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem , sałat ą l

Teatr La La Lena dla dzieci

Dziś w przedszkolu odbył się spektakl teatralno-muzyczny, podczas którego dzieci z zaciekawieniem i szerokim uśmiechem na twarzy obejrzały ciekawe, dostosowane do wieku dzieci przedstawienie. Na zakończenie aktorka zaprosiła wszystkich na scenę i poprosiła o wykonanie kilku zadań z piłeczkami i przyborami teatralnymi. Krasnale spisały się świetnie, a śmiechu i braw nie było końca.