Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 03-07.02.2020


03-07.02.2020 r.


Poniedziałek:
I śniadanie: Herbata z cytryną , kanapki z pieczywa mieszanego z masełkiem
i pastą z twarogu i rzodkiewki
II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Jajko gotowane w sosie musztardowym, ziemniaki, mini marchewka gotowana,
sok owocowy
 Podwieczorek:  Drożdżówka z budyniem, herbatka miętowa
(alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja)
Wtorek:
I śniadanie:  Musli owocowe  z mlekiem, bułka mleczna z dżemem truskawkowym niskosłodzonym, herbata koperkowa
II śniadanie: Banan, woda
Obiad : Gołąbki inaczej,  ziemniaki, fasolka szparagowa, sok owocowy
Podwieczorek: Kanapki z pieczywa mieszanego z humusem z suszonymi pomidorami, herbatka rumiankowa
(alergeny:  seler, gluten, mleko, jaja)
Środa:
I śniadanie: Herbata owocowa, chleb pszenny i razowy z masełkiem, kiełbasą zielonogórską
 i ogórkiem konserwowym
 II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad:  Zupa gulaszowa, bułeczka pszenna, sok owocowy
Podwieczorek: Budyń waniliowy
(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja)
Czwartek:
I śniadanie: Kakao, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, wątrobianką i ogórkiem kiszonym, herbatka ziołowa
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad: Kurczak w rękawie, ziemniaki, surówka z selera i ananasa z jogurtem naturalnym,
sok owocowy
Podwieczorek: Sałatka owocowa
(alergeny:  seler, gluten, mleko,  jaja, sezam )
Piątek:
  I śniadanie: Herbata owocowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,
pastą z ryby gotowanej i jajka
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad:  Zupa ziemniaczana z pomidorami, pierogi z serem i cukrem trzcinowym,
sok owocowy
Podwieczorek: Jogurt waniliowy
(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja, ryba)

OSTATNIO CZYTANE

Jadłospis 10-14.02.2020 r.

10-14.02.2020 r.
Poniedziałek: I śniadanie: Herbata  z cytryną, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, pastą z twarogu wędzonego solankowego i żółtą papryką II śniadanie: Marchewkowe paluszki, woda
Obiad: Zupa selerowa z ziemniakami, naleśniki z jabłkiem i cukrem trzcinowym,  sok owocowy Podwieczorek:  Kanapki z pieczywa mieszanego,  z pastą z ciecierzycy  i suszonymi pomidorami, herbata melisa (alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja, sezam) Wtorek: I śniadanie: Herbata miętowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, sałatą rukola i polędwicą drobiową i rzodkiewką II śniadanie: Banan, woda Obiad : Karkówka  w sosie własnym, pyzy, kapusta zasmażana, sok owocowy Podwieczorek: Budyń malinowy  (alergeny:   seler, gluten, mleko, sezam) Środa: I śniadanie:  Płatki owsiane  z mlekiem, bułka mleczna z masełkiem i dżemem niskosłodzonym jagodowym, herbata koperkowa  II śniadanie : Jabłko, woda Obiad:  Zupa z soczewicy czerwonej z ziemniakami, łazanki z mi

DZIEŃ BABCI I DZIADKA w grupie Smerfy

BALIK PSZCZÓŁEK I SMERFÓW - galeria