Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 03-07.02.2020


03-07.02.2020 r.


Poniedziałek:
I śniadanie: Herbata z cytryną , kanapki z pieczywa mieszanego z masełkiem
i pastą z twarogu i rzodkiewki
II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Jajko gotowane w sosie musztardowym, ziemniaki, mini marchewka gotowana,
sok owocowy
 Podwieczorek:  Drożdżówka z budyniem, herbatka miętowa
(alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja)
Wtorek:
I śniadanie:  Musli owocowe  z mlekiem, bułka mleczna z dżemem truskawkowym niskosłodzonym, herbata koperkowa
II śniadanie: Banan, woda
Obiad : Gołąbki inaczej,  ziemniaki, fasolka szparagowa, sok owocowy
Podwieczorek: Kanapki z pieczywa mieszanego z humusem z suszonymi pomidorami, herbatka rumiankowa
(alergeny:  seler, gluten, mleko, jaja)
Środa:
I śniadanie: Herbata owocowa, chleb pszenny i razowy z masełkiem, kiełbasą zielonogórską
 i ogórkiem konserwowym
 II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad:  Zupa gulaszowa, bułeczka pszenna, sok owocowy
Podwieczorek: Budyń waniliowy
(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja)
Czwartek:
I śniadanie: Kakao, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, wątrobianką i ogórkiem kiszonym, herbatka ziołowa
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad: Kurczak w rękawie, ziemniaki, surówka z selera i ananasa z jogurtem naturalnym,
sok owocowy
Podwieczorek: Sałatka owocowa
(alergeny:  seler, gluten, mleko,  jaja, sezam )
Piątek:
  I śniadanie: Herbata owocowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,
pastą z ryby gotowanej i jajka
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad:  Zupa ziemniaczana z pomidorami, pierogi z serem i cukrem trzcinowym,
sok owocowy
Podwieczorek: Jogurt waniliowy
(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja, ryba)

OSTATNIO CZYTANE

Krasnale i Misie w "Starej Chacie u Kowala" w Kluczewie

 

Tydzień z dinozaurami

 

Jadłospis 27.02-03.03.2023 r.

  27.02.-03.03.2023 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata z cytryn ą , chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem,   białym serkiem kanapkowym i papryk ą czerwon ą II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad : Zupa ogórkowa , racuchy dro ż d ż owe z cukrem trzcinowym, sok owocowy Podwieczorek:   Pieczywo wasa z past ą z brokułu gotowanego, herbata ziołowa (Alergeny: seler, gluten, mleko, jaja, sezam) Wtorek: I ś niadanie: Naworka- polewka , h erbata mi ę towa, bułka pszenna i sojowa z masełkiem, pieczeni ą rzymsk ą i pomidorem II ś niadanie: Banan, woda Obiad : Zupa ś ródziemnomorska , kotlet mielony, buraczki z jabłkiem, ziemniaki puree ,   sok owocowy Podwieczorek: Kisiel do picia, wafel kukurydziany (Alergeny: seler, gluten, mleko, jaja, soja) Ś roda: I ś niadanie: Płatki owsiane z mlekiem, bułka mleczna z masełkiem i d ż emem niskosłodzonym truskawkowym, herbata   koperkowa II ś niadanie: Gruszka, woda Obiad: Kalafiorowy krem, parówka w sosie greckim, z