Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 03-07.02.2020


03-07.02.2020 r.


Poniedziałek:
I śniadanie: Herbata z cytryną , kanapki z pieczywa mieszanego z masełkiem
i pastą z twarogu i rzodkiewki
II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Jajko gotowane w sosie musztardowym, ziemniaki, mini marchewka gotowana,
sok owocowy
 Podwieczorek:  Drożdżówka z budyniem, herbatka miętowa
(alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja)
Wtorek:
I śniadanie:  Musli owocowe  z mlekiem, bułka mleczna z dżemem truskawkowym niskosłodzonym, herbata koperkowa
II śniadanie: Banan, woda
Obiad : Gołąbki inaczej,  ziemniaki, fasolka szparagowa, sok owocowy
Podwieczorek: Kanapki z pieczywa mieszanego z humusem z suszonymi pomidorami, herbatka rumiankowa
(alergeny:  seler, gluten, mleko, jaja)
Środa:
I śniadanie: Herbata owocowa, chleb pszenny i razowy z masełkiem, kiełbasą zielonogórską
 i ogórkiem konserwowym
 II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad:  Zupa gulaszowa, bułeczka pszenna, sok owocowy
Podwieczorek: Budyń waniliowy
(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja)
Czwartek:
I śniadanie: Kakao, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, wątrobianką i ogórkiem kiszonym, herbatka ziołowa
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad: Kurczak w rękawie, ziemniaki, surówka z selera i ananasa z jogurtem naturalnym,
sok owocowy
Podwieczorek: Sałatka owocowa
(alergeny:  seler, gluten, mleko,  jaja, sezam )
Piątek:
  I śniadanie: Herbata owocowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,
pastą z ryby gotowanej i jajka
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad:  Zupa ziemniaczana z pomidorami, pierogi z serem i cukrem trzcinowym,
sok owocowy
Podwieczorek: Jogurt waniliowy
(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja, ryba)

OSTATNIO CZYTANE

Jadłospis 25-29.04.2022 r.

  25-29.04.2022 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata zwykła z cytryn ą , chleb pszenny i chleb firmowy z masłem, pasztetem pomidorowym i ogórkiem kiszonym II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Kapu ś niak z kiszonej kapusty, nale ś niki z jabłkiem, sok wi ś niowy Podwieczorek:   Kanapki z pieczywa mieszanego z serem topionym ś mietankowo-koperkowym, herbatka ziołowa (alergeny: seler, gluten, mleko, jaja) Wtorek: I ś niadanie:   Herbata koperkowa, kawa zbo ż owa, bułka ś niadaniowa i grahamka   z szynk ą drobiow ą i kiełkami rzodkiewki II ś niadanie: Banan, woda Obiad : Krupnik, pulpety w sosie ś mietanowo-koperkowym, ziemniaki, fasolka szparagowa, sok owocowy Podwieczorek: Kaszka kukurydziana z cukrem trzcinowym (alergeny:     seler, gluten, mleko, jaja, sezam) Ś roda: I ś niadanie: Herbata z cytryn ą , zupa budyniowa, bułka mleczna z d ż emem niskosłodzonym truskawkowym II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad:   Brokułowy krem z kaszk ą , parówka w sosie gre

Jadłospis 09-13.05.2022 r.

  09-13.05.2022 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata koperkowa, chleb pszenny   i wieloziarnisty z past ą z tu ń czyka II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Kapu ś niak z kiszonej kapusty, racuchy dro ż d ż owe z cukrem trzcinowym, sok owocowy Podwieczorek:   Pieczywo wasa z past ą z brokułu, herbata ziołowa (alergeny: seler, gluten, mleko, jaja,   ryba) Wtorek: I ś niadanie:   Kakao, herbata z cytryn ą , bułka grahamka i   pszenna   z masełkiem, w ę dlin ą drobiow ą i kiełkami rzodkiewki II ś niadanie: Marchewkowe chipsy, woda Obiad : Zupa koperkowa, gulasz z karkówki, pyzy, surówka z czerwonej kapusty   z jabłkiem i jogurtem naturalnym, sok owocowy Podwieczorek: Kaszka manna z sokiem truskawkowym   (alergeny:   seler, gluten, mleko) Ś roda: I ś niadanie: Płatki kukurydziane z mlekiem, herbata mi ę towa, bułka mleczna   z miodem wielokwiatowym   II ś niadanie : Banan, woda Obiad:   Kotlet schabowy,   ziemniaki puree, surówka z kapusty peki ń

Dzień Ziemi.