03-07.02.2020 r.
Poniedziałek:
I
śniadanie:
Herbata z cytryną , kanapki z pieczywa mieszanego z masełkiem
i pastą z twarogu i rzodkiewki
II
śniadanie:
Jabłko, woda
Obiad: Jajko gotowane w sosie musztardowym, ziemniaki, mini marchewka gotowana,
Obiad: Jajko gotowane w sosie musztardowym, ziemniaki, mini marchewka gotowana,
sok
owocowy
Podwieczorek: Drożdżówka z budyniem, herbatka miętowa
(alergeny:
seler, gluten, mleko, jaja)
Wtorek:
I
śniadanie:
Musli owocowe z mlekiem, bułka mleczna z dżemem truskawkowym niskosłodzonym, herbata koperkowa
II
śniadanie:
Banan, woda
Obiad
: Gołąbki inaczej, ziemniaki, fasolka szparagowa, sok owocowy
Podwieczorek:
Kanapki z pieczywa mieszanego z humusem z suszonymi pomidorami, herbatka
rumiankowa
(alergeny:
seler, gluten, mleko, jaja)
Środa:
I
śniadanie:
Herbata owocowa, chleb
pszenny i razowy z masełkiem, kiełbasą zielonogórską
i ogórkiem
konserwowym
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad:
Zupa gulaszowa, bułeczka pszenna, sok
owocowy
Podwieczorek:
Budyń waniliowy
(alergeny: seler, gluten,
mleko, jaja)
Czwartek:
I
śniadanie:
Kakao, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, wątrobianką i ogórkiem kiszonym, herbatka ziołowa
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad:
Kurczak w rękawie,
ziemniaki, surówka z selera i ananasa z jogurtem naturalnym,
sok owocowy
Podwieczorek:
Sałatka owocowa
(alergeny:
seler, gluten, mleko, jaja, sezam )
Piątek:
I śniadanie:
Herbata owocowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,
pastą z ryby gotowanej i jajka
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad:
Zupa ziemniaczana z pomidorami, pierogi
z serem i cukrem trzcinowym,
sok owocowy
Podwieczorek:
Jogurt waniliowy
(alergeny:
seler, gluten, mleko, jaja, ryba)