Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 07-10.01.2020 r.


7-10.01.2020 r.
Wtorek:
I śniadanie: Herbata imbirowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,
 pastą  z tuńczyka
II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa koperkowa,
  makaron w sosie pomidorowym, sok owocowy
Podwieczorek:  Budyń czekoladowy
(alergeny: seler, gluten, mleko,  ryba)
 Środa:
I śniadanie:  Płatki kukurydziane z mlekiem, bułka mleczna z masełkiem i dżemem truskawkowym niskosłodzonym, herbata rumiankowa
II śniadanie: Banan, woda
Obiad : Zupa kalafiorowa z kaszką kukurydzianą, kotlet mielony, ziemniaki,
 buraczki z jabłkiem, sok owocowy
Podwieczorek: Kefir brzoskwiniowy, ciasteczko owsiane bez cukru
 (alergeny:   seler, gluten, mleko, jaja)
Czwartek:
I śniadanie: Kakao, chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem, sałatą rukola,
 polędwicą drobiową  i ogórkiem konserwowym, herbata owocowa
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad: Rosół z makaronem,  Frykatelki, ziemniaki, surówka z białej kapusty
 z marchewką i jabłkiem, sok owocowy
Podwieczorek:  Pieczywo wasa z pastą z brokułu gotowanego, herbata melisa
(alergeny:  seler, gluten, mleko, jaja, sezam)
Piątek:
I śniadanie: Herbata miętowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem,
pastą z jajka gotowanego ze szczypiorkiem i kiełkami rzodkiewki
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad:  Zupa cytrynowa z ryżem, gulasz rybny z warzywami (brokuł, kukurydza, papryka czerwona, …), ziemniaki,  sok owocowy
Podwieczorek: Jogurt waniliowy
(alergeny: ryba, seler, gluten, mleko, jaja)

OSTATNIO CZYTANE

Ale to już było...

 Dnia 23 czerwca 2021 roku grupa Smerfy świętowała Zakończenie Przedszkola.  Dzieci odświętnie ubrane zjawiły się wraz z rodzicami w przedszkolu.  Program artystyczny przygotowany przez absolwentów wypadł  wspaniale zebrani goście nie mogli powstrzymać się od łez i śmiechu.  Wręczenie dyplomów było wyjątkowym i uroczystym wydarzeniem. Po zakończeniu części artystycznej oraz przemowach i podziękowaniach,  nadszedł czas na wspólne świętowanie przy stołach.  Dziękujemy wszystkim obecnym oraz nieobecnym za pomoc, wsparcie, ciepłe słowa. To był wyjątkowy czas, żegnamy się z naszymi Smerfami,  którzy na zawsze już pozostaną w naszych sercach. 

Jadłospis 21-25.06.2021 r.

  21-25.06.2021   r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata imbirowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,   tu ń czykiem w sosie pomidorowym II ś niadanie: Marchewkowe chipsy, woda Obiad: Zupa serowa z makaronem, jajko gotowane w sosie musztardowym, ziemniaki, groszek z marchewk ą , sok owocowy Podwieczorek:   Kaszka kukurydziana z sokiem malinowym (alergeny: seler, gluten, mleko,   jaja, gorczyca, ryba) Wtorek: I ś niadanie: Kakao, herbata z cytryn ą , bułka pszenna i grahamka z masełkiem, sałat ą masłow ą , w ę dlin ą drobiow ą i pomidorem II ś niadanie: Banan, woda Obiad : Zupa ś ródziemnomorska, gulasz z warzywami, kasza jaglana, sok owocowy Podwieczorek:   Galaretka owocowa   (alergeny:     seler, gluten, mleko) Ś roda: I ś niadanie: Płatki zbo ż owe   z mlekiem, bułka mleczna z masełkiem i d ż emem niskosłodzonym truskawkowym, herbata ziołowa   II ś niadanie : Truskawki, woda Obiad:   Kotlet drobiowy panierowany, ziemniaki puree, surów

Jadłospis 28.06-02.07.2021 r.

             28.06-02.07.2021 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata imbirowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,   ż ółtym serem i pomidorem II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Zupa ogórkowa, nale ś niki z jabłkiem , sok owocowy Podwieczorek:   Kanapki z pieczywa mieszanego z hummusem , herbatka „melisa” (alergeny: seler, gluten, mleko,   jaja) Wtorek: I ś niadanie:   Herbata z cytryn ą , bułka pszenna i grahamka z past ą z fileta drobiowego, ogórka konserwowego i jajka II ś niadanie: Banan, woda Obiad : Krem z czerwonej soczewicy, greckie kotleciki z kasz ą j ę czmienn ą i mi ę sem wieprzowym   w sosie pomidorowym, ziemniaki, fasolka szparagowa, sok owocowy Podwieczorek: Kefir brzoskwiniowo-bananowy   (alergeny:     seler, gluten, jaja, mleko) Ś roda: I ś niadanie: Kaszka kukurydziana z mlekiem, kawiorek z masełkiem, herbata owocowa   II ś niadanie : Jabłko, woda Obiad:   Frykatelki, ziemniaki puree, surówka ze ś wie ż ej kapusty, sok ow