Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 07-10.01.2020 r.


7-10.01.2020 r.
Wtorek:
I śniadanie: Herbata imbirowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,
 pastą  z tuńczyka
II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa koperkowa,
  makaron w sosie pomidorowym, sok owocowy
Podwieczorek:  Budyń czekoladowy
(alergeny: seler, gluten, mleko,  ryba)
 Środa:
I śniadanie:  Płatki kukurydziane z mlekiem, bułka mleczna z masełkiem i dżemem truskawkowym niskosłodzonym, herbata rumiankowa
II śniadanie: Banan, woda
Obiad : Zupa kalafiorowa z kaszką kukurydzianą, kotlet mielony, ziemniaki,
 buraczki z jabłkiem, sok owocowy
Podwieczorek: Kefir brzoskwiniowy, ciasteczko owsiane bez cukru
 (alergeny:   seler, gluten, mleko, jaja)
Czwartek:
I śniadanie: Kakao, chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem, sałatą rukola,
 polędwicą drobiową  i ogórkiem konserwowym, herbata owocowa
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad: Rosół z makaronem,  Frykatelki, ziemniaki, surówka z białej kapusty
 z marchewką i jabłkiem, sok owocowy
Podwieczorek:  Pieczywo wasa z pastą z brokułu gotowanego, herbata melisa
(alergeny:  seler, gluten, mleko, jaja, sezam)
Piątek:
I śniadanie: Herbata miętowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem,
pastą z jajka gotowanego ze szczypiorkiem i kiełkami rzodkiewki
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad:  Zupa cytrynowa z ryżem, gulasz rybny z warzywami (brokuł, kukurydza, papryka czerwona, …), ziemniaki,  sok owocowy
Podwieczorek: Jogurt waniliowy
(alergeny: ryba, seler, gluten, mleko, jaja)

OSTATNIO CZYTANE

Krasnale i Misie w "Starej Chacie u Kowala" w Kluczewie

 

Tydzień z dinozaurami

 

Jadłospis 27.02-03.03.2023 r.

  27.02.-03.03.2023 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata z cytryn ą , chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem,   białym serkiem kanapkowym i papryk ą czerwon ą II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad : Zupa ogórkowa , racuchy dro ż d ż owe z cukrem trzcinowym, sok owocowy Podwieczorek:   Pieczywo wasa z past ą z brokułu gotowanego, herbata ziołowa (Alergeny: seler, gluten, mleko, jaja, sezam) Wtorek: I ś niadanie: Naworka- polewka , h erbata mi ę towa, bułka pszenna i sojowa z masełkiem, pieczeni ą rzymsk ą i pomidorem II ś niadanie: Banan, woda Obiad : Zupa ś ródziemnomorska , kotlet mielony, buraczki z jabłkiem, ziemniaki puree ,   sok owocowy Podwieczorek: Kisiel do picia, wafel kukurydziany (Alergeny: seler, gluten, mleko, jaja, soja) Ś roda: I ś niadanie: Płatki owsiane z mlekiem, bułka mleczna z masełkiem i d ż emem niskosłodzonym truskawkowym, herbata   koperkowa II ś niadanie: Gruszka, woda Obiad: Kalafiorowy krem, parówka w sosie greckim, z