7-10.01.2020 r.
Wtorek:
I
śniadanie:
Herbata imbirowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,
pastą z tuńczyka
II
śniadanie:
Jabłko, woda
Obiad: Zupa koperkowa, makaron w sosie pomidorowym, sok owocowy
Obiad: Zupa koperkowa, makaron w sosie pomidorowym, sok owocowy
Podwieczorek:
Budyń czekoladowy
(alergeny:
seler, gluten, mleko, ryba)
Środa:
I
śniadanie:
Płatki kukurydziane z mlekiem, bułka
mleczna z masełkiem i dżemem truskawkowym niskosłodzonym, herbata rumiankowa
II
śniadanie:
Banan, woda
Obiad
: Zupa kalafiorowa z kaszką kukurydzianą, kotlet mielony, ziemniaki,
buraczki z jabłkiem, sok owocowy
Podwieczorek:
Kefir brzoskwiniowy, ciasteczko owsiane bez cukru
(alergeny: seler, gluten,
mleko, jaja)
Czwartek:
I
śniadanie:
Kakao, chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem, sałatą rukola,
polędwicą drobiową i ogórkiem
konserwowym, herbata owocowa
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad:
Rosół z makaronem, Frykatelki,
ziemniaki, surówka z białej kapusty
z marchewką i jabłkiem, sok owocowy
Podwieczorek:
Pieczywo wasa z pastą z brokułu gotowanego, herbata melisa
(alergeny:
seler, gluten, mleko, jaja, sezam)
Piątek:
I
śniadanie:
Herbata miętowa,
bułka pszenna i grahamka z masełkiem,
pastą z jajka gotowanego ze szczypiorkiem i kiełkami
rzodkiewki
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad:
Zupa cytrynowa z ryżem, gulasz rybny z warzywami (brokuł, kukurydza,
papryka czerwona, …), ziemniaki, sok owocowy
Podwieczorek:
Jogurt waniliowy
(alergeny:
ryba, seler, gluten, mleko, jaja)