Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 13-17.01.2020 r.


13-17.01.2020 r.
Poniedziałek:
I śniadanie: Herbata rumiankowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,
 pastą  z makreli w sosie pomidorowym
II śniadanie: Marchewkowe paluszki, woda
Obiad: Kapu
śniak z kiszonej kapusty, naleśniki z jabłkiem i cukrem trzcinowym, sok owocowy
Podwieczorek:  Kanapki z pieczywa mieszanego z masłem, żółtym serem i papryką czerwoną
(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja,  ryba)
Wtorek:
I śniadanie:  Herbata owocowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, pasztetem drobiowo-pomidorowym  i żółtą  papryką
II śniadanie: Banan, woda
Obiad : Zupa pomidorowa z ryżem, gulasz z karkówki z warzywami, kasza jęczmienna,
sok owocowy
Podwieczorek: Kaszka manna z sokiem malinowym
 (alergeny:   seler, gluten, mleko)
Środa:
I śniadanie: Płatki owsiane na mleku,  chleb pszenny i razowy z masełkiem, sałatą rukola
 i kiełbaską krakowską, herbata koperkowa
 II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad:  Zupa neapolitańska, żeberka, ziemniaki, surówka z modrej kapusty z jabłkiem
 i  jogurtem naturalnym, sok owocowy
Podwieczorek:  Placek drożdżowy z jabłkiem i kruszonką, herbata melisa
(alergeny:  seler, gluten, mleko, jaja)
Czwartek:
I śniadanie: Kawa zbożowa, chleb pszenny i razowy z masełkiem, pastą z kiełbasy zielonogórskiej i ogórka konserwowego, herbata imbirowa
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad: Zupa brokułowa z kaszką, kurczak w rękawie, ziemniaki, kapusta zasmażana,
sok owocowy
Podwieczorek: Galaretka owocowa
(alergeny:  seler, gluten, mleko, jaja)
Piątek:
I śniadanie: Herbata miętowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, smażonym serem
 z kminkiem i  pomidorem malinowym
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad:  Zupa szczawiowa z jajkiem, ryba gotowana, ziemniaki, sos śmietanowo-chrzanowy, marchewkowe puree, sok owocowy
Podwieczorek: Jogurt waniliowy
(alergeny: seler, gluten, mleko, ryba, jaja, sezam)

                                                                    

OSTATNIO CZYTANE

Przedszkola czas już minął...

 Uroczyste Zakończenie Przedszkola grupy Tygrysków i jednej Smerfetki miało miejsce we wtorek 21 czerwca. Przedszkolaki w obecności rodziców przyszły do przedszkola aby pożegnać się z Paniami i życiem w przedszkolu. Zatańczyli Poloneza, pokazali że potrafią śpiewać, recytowali wierszyki jak na prawdziwych artystów przystało. Otrzymali dyplomy i drobne upominki. A na sam koniec troszkę sobie powspominaliśmy jak to było w przedszkolu. Impreza była udana. A naszym Absolwentom życzymy samych sukcesów w zerówce i powodzenia w życiu :) 

Jadłospis 20-24.06.2022 r.

  20-24.06.2022 r.   Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata  z cytryn ą , chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem, past ą z twarogu w ę dzonego solankowego i ż ółt ą papryk ą II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Kapu ś niak z młodej kapusty, makaron w sosie pomidorowym,   sok owocowy Podwieczorek:  Amerykany , herbatka melisa (alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja) Wtorek: I ś niadanie: Kawa zbo ż owa, h erbata mi ę towa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, sałat ą rukola i pol ę dwic ą drobiow ą i rzodkiewk ą II ś niadanie: Banan, woda Obiad : Zupa pomidorowa z ry ż em, karkówka w sosie własnym z warzywami i kasz ą bul gur, sałatka grecka, sok owocowy Podwieczorek: Ma ś lanka owocowa, ciasteczko owsiane bez cukru z morel ą  (alergeny:   seler, gluten, mleko, sezam) Ś roda: I ś niadanie:  Musli tropikalne    z mlekiem, bułka mleczna z masełkiem i d ż emem niskosłodzonym malinowym, herbata koperkowa  II  ś niadanie : Jabłko, woda Obiad:   Zu

Jadłospis 13-17.06.2022

  JADŁOSPIS 13-17.06.2022 r.     Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata rumiankowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,   serkiem kanapkowym ś mietankowym i ogórkiem konserwowym II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Jajko gotowane w sosie chrzanowo-koperkowym, ziemniaki, bukiet warzyw, sok owocowy Podwieczorek:   Pieczywo wasa, herbatka (alergeny: seler, gluten, mleko,   jaja) Wtorek: I ś niadanie:   Kakao, bułka ś niadaniowa z masełkiem i pol ę dwic ą drobiow ą , herbata imbirowa II ś niadanie: Banan, woda Obiad : Grochówka z parówk ą , bułeczka pszenna, sok owocowy Podwieczorek: Budy ń czekoladowy (alergeny:   seler, gluten, mleko, jaja) Ś roda: I ś niadanie: Herbata owocowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem , sałat ą lodow ą , pieczeni ą wieprzow ą i rzodkiewk ą   II ś niadanie : Jabłko, woda Obiad:   Rosół z makaronem, potrawka z ry ż em, groszek z marchewk ą , sok owocowy   Podwieczorek: Sok z arbuza, chrupek kukurydziany (a