13-17.01.2020 r.
Poniedziałek:
I
śniadanie:
Herbata rumiankowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,
pastą z makreli w
sosie pomidorowym
II
śniadanie:
Marchewkowe paluszki, woda
Obiad: Kapuśniak z kiszonej kapusty, naleśniki z jabłkiem i cukrem trzcinowym, sok owocowy
Obiad: Kapuśniak z kiszonej kapusty, naleśniki z jabłkiem i cukrem trzcinowym, sok owocowy
Podwieczorek:
Kanapki z pieczywa mieszanego z masłem, żółtym serem i papryką czerwoną
(alergeny:
seler, gluten, mleko, jaja, ryba)
Wtorek:
I
śniadanie:
Herbata owocowa, bułka pszenna i
grahamka z masełkiem, pasztetem drobiowo-pomidorowym i żółtą papryką
II
śniadanie:
Banan, woda
Obiad
: Zupa pomidorowa z ryżem, gulasz z karkówki z warzywami, kasza jęczmienna,
sok owocowy
Podwieczorek:
Kaszka manna z sokiem malinowym
(alergeny: seler, gluten,
mleko)
Środa:
I
śniadanie:
Płatki owsiane na mleku, chleb pszenny i
razowy z masełkiem, sałatą rukola
i kiełbaską krakowską, herbata koperkowa
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad:
Zupa neapolitańska, żeberka,
ziemniaki, surówka z modrej kapusty z jabłkiem
i jogurtem naturalnym, sok owocowy
Podwieczorek:
Placek drożdżowy z jabłkiem i kruszonką, herbata melisa
(alergeny: seler, gluten, mleko,
jaja)
Czwartek:
I
śniadanie:
Kawa zbożowa, chleb pszenny i razowy z masełkiem, pastą z kiełbasy zielonogórskiej i ogórka konserwowego, herbata
imbirowa
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad:
Zupa brokułowa z kaszką, kurczak w rękawie, ziemniaki, kapusta zasmażana,
sok owocowy
Podwieczorek:
Galaretka owocowa
(alergeny:
seler, gluten, mleko, jaja)
Piątek:
I
śniadanie:
Herbata miętowa,
bułka pszenna i grahamka z masełkiem, smażonym serem
z kminkiem
i pomidorem malinowym
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad:
Zupa szczawiowa z jajkiem, ryba
gotowana, ziemniaki, sos śmietanowo-chrzanowy, marchewkowe puree, sok owocowy
Podwieczorek:
Jogurt waniliowy
(alergeny:
seler, gluten, mleko, ryba, jaja, sezam)