Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 13-17.01.2020 r.


13-17.01.2020 r.
Poniedziałek:
I śniadanie: Herbata rumiankowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,
 pastą  z makreli w sosie pomidorowym
II śniadanie: Marchewkowe paluszki, woda
Obiad: Kapu
śniak z kiszonej kapusty, naleśniki z jabłkiem i cukrem trzcinowym, sok owocowy
Podwieczorek:  Kanapki z pieczywa mieszanego z masłem, żółtym serem i papryką czerwoną
(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja,  ryba)
Wtorek:
I śniadanie:  Herbata owocowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, pasztetem drobiowo-pomidorowym  i żółtą  papryką
II śniadanie: Banan, woda
Obiad : Zupa pomidorowa z ryżem, gulasz z karkówki z warzywami, kasza jęczmienna,
sok owocowy
Podwieczorek: Kaszka manna z sokiem malinowym
 (alergeny:   seler, gluten, mleko)
Środa:
I śniadanie: Płatki owsiane na mleku,  chleb pszenny i razowy z masełkiem, sałatą rukola
 i kiełbaską krakowską, herbata koperkowa
 II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad:  Zupa neapolitańska, żeberka, ziemniaki, surówka z modrej kapusty z jabłkiem
 i  jogurtem naturalnym, sok owocowy
Podwieczorek:  Placek drożdżowy z jabłkiem i kruszonką, herbata melisa
(alergeny:  seler, gluten, mleko, jaja)
Czwartek:
I śniadanie: Kawa zbożowa, chleb pszenny i razowy z masełkiem, pastą z kiełbasy zielonogórskiej i ogórka konserwowego, herbata imbirowa
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad: Zupa brokułowa z kaszką, kurczak w rękawie, ziemniaki, kapusta zasmażana,
sok owocowy
Podwieczorek: Galaretka owocowa
(alergeny:  seler, gluten, mleko, jaja)
Piątek:
I śniadanie: Herbata miętowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, smażonym serem
 z kminkiem i  pomidorem malinowym
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad:  Zupa szczawiowa z jajkiem, ryba gotowana, ziemniaki, sos śmietanowo-chrzanowy, marchewkowe puree, sok owocowy
Podwieczorek: Jogurt waniliowy
(alergeny: seler, gluten, mleko, ryba, jaja, sezam)

                                                                    

OSTATNIO CZYTANE

Wielkanocne świętowanie

 Wielkanoc tuż tuż, natomiast my już dziś świętowaliśmy 🐰🎁 Wszystkie Przedszkolaki spotkały się na holu, aby zjeść wspólnie wielkanocne śniadanko 😊  Dzieci nie mogły się doczekać prezentów, dlatego niedługo później udaliśmy się do małego parku w poszukiwaniu "zajączka" 🐰  Krasnoludki bardzo zadowolone i z prezentami w rękach wróciły do przedszkola 😊 Wesołego Alleluja! 🎁🐰

Jadłospis 25-29.03.2024 r.

               25-29.03.2024 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata owocowa, kanapki z pieczywa mieszanego z masełkiem i tu ń czykiem II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Kapu ś niak z kiszonej kapusty, makaron w sosie pomidorowym, sok owocowy Podwieczorek: Ma ś lanka owocowa (alergeny: seler, gluten, mleko, ryba) Wtorek: I ś niadanie:   Kawa zbo ż owa, h erbata rumiankowa , bułka pszenna i grahamka z masełkiem, sałat ą rukola, pieczeni ą rzymsk ą i pomidorem II ś niadanie:   Marchewkowe paluszki , woda Obiad : Krem z czerwonej soczewicy, karkówka w sosie własnym, ziemniaki, surówka z selera naciowego, kapusty peki ń skiej z kukurydz ą , ogórkiem zielonym, rzodkiewk ą   i szczypiorkiem,   sok owocowy Podwieczorek: Płatki kukurydziane z mlekiem (alergeny: mleko, seler, gluten,   jaja) Ś roda: I ś niadanie: „ Ś NIADANIE WIELKANOCNE ” Herbata zwykła z cytryn ą , chleb pszenny i razowy z masełkiem, kiełbaska parzona, sałatka jarzynowa, jajko gotowane

WYCIECZKA DO GRODZISKA WIELKOPOLSKIEGO

 Tygryski dzisiaj miło i ciekawie spędziły czas w Pirat Pizza w Grodzisku Wielkopolskim. Podczas  warsztatów kulinarnych uczyły się robić pizzę z wypranymi przez siebie składnikami, a później  zajadały ją ze smakiem. Dziękujemy Pirat Pizza za gościnę i super atmosferę.