Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 13-17.01.2020 r.


13-17.01.2020 r.
Poniedziałek:
I śniadanie: Herbata rumiankowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,
 pastą  z makreli w sosie pomidorowym
II śniadanie: Marchewkowe paluszki, woda
Obiad: Kapu
śniak z kiszonej kapusty, naleśniki z jabłkiem i cukrem trzcinowym, sok owocowy
Podwieczorek:  Kanapki z pieczywa mieszanego z masłem, żółtym serem i papryką czerwoną
(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja,  ryba)
Wtorek:
I śniadanie:  Herbata owocowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, pasztetem drobiowo-pomidorowym  i żółtą  papryką
II śniadanie: Banan, woda
Obiad : Zupa pomidorowa z ryżem, gulasz z karkówki z warzywami, kasza jęczmienna,
sok owocowy
Podwieczorek: Kaszka manna z sokiem malinowym
 (alergeny:   seler, gluten, mleko)
Środa:
I śniadanie: Płatki owsiane na mleku,  chleb pszenny i razowy z masełkiem, sałatą rukola
 i kiełbaską krakowską, herbata koperkowa
 II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad:  Zupa neapolitańska, żeberka, ziemniaki, surówka z modrej kapusty z jabłkiem
 i  jogurtem naturalnym, sok owocowy
Podwieczorek:  Placek drożdżowy z jabłkiem i kruszonką, herbata melisa
(alergeny:  seler, gluten, mleko, jaja)
Czwartek:
I śniadanie: Kawa zbożowa, chleb pszenny i razowy z masełkiem, pastą z kiełbasy zielonogórskiej i ogórka konserwowego, herbata imbirowa
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad: Zupa brokułowa z kaszką, kurczak w rękawie, ziemniaki, kapusta zasmażana,
sok owocowy
Podwieczorek: Galaretka owocowa
(alergeny:  seler, gluten, mleko, jaja)
Piątek:
I śniadanie: Herbata miętowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, smażonym serem
 z kminkiem i  pomidorem malinowym
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad:  Zupa szczawiowa z jajkiem, ryba gotowana, ziemniaki, sos śmietanowo-chrzanowy, marchewkowe puree, sok owocowy
Podwieczorek: Jogurt waniliowy
(alergeny: seler, gluten, mleko, ryba, jaja, sezam)

                                                                    

OSTATNIO CZYTANE

Jadłospis 01-04.09.2020

01-04.09.2020 r.Wtorek:I śniadanie: Herbata imbirowa, kanapki z pieczywa mieszanego z masełkiem,żółtym serem i pomidoremII śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa ogórkowa,makaron w sosie pomidorowym, sok owocowy Podwieczorek: Drożdżówka ze śliwką, bawarka, woda(alergeny: seler, gluten, mleko)Środa: I śniadanie: Płatki kukurydziane z mlekiem, bułka mleczna z masełkiem i dżemem truskawkowym niskosłodzonym, herbata rumiankowaII śniadanie: Banan, woda Obiad : Zupa cytrynowa z ryżem, kotlet mielony, ziemniaki, buraczki z jabłkiem, sok owocowyPodwieczorek: Sok z arbuza, ciasteczko owsiane zżurawiną(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja)Czwartek: I śniadanie: Kawa zbożowa, herbata z cytryną, chleb pszenny i razowy z masełkiem, sałatą lodową, kiełbasą

14-18.09.2020 r.

14-18.09.2020 r.Poniedziałek:I śniadanie: Herbata z cytryną, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem, pastą z tuńczyka w sosie pomidorowymII śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: „Pazibroda”- kapuśniak ze słodkiej kapusty, naleśniki z jabłkiem i cukrem trzcinowym, sok owocowyPodwieczorek: Pieczywo wasa z pastą z brokułu gotowanego, herbatka imbirowa(alergeny: seler, gluten, mleko,jaja, ryba)Wtorek:I śniadanie: Herbata miętowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, szyneczką drobiową ,żółtym serem i pomidoremII śniadanie: Banan, woda Obiad : Cebulowy krem z grzankami, gołąbki inaczej, ziemniaki, fasolka szparagowa, sok owocowyPodwieczorek: Maślanka owocowa, chrupki kukurydziane(alergeny: seler, gluten, mleko)Środa: I

Jadłospis 7-11.09.2020

7-11.09.2020 r.Poniedziałek:I śniadanie: Herbata owocowa, kanapki z pieczywa mieszanegoz pasztetem drobiowo-pomidorowymi żółtą paprykąII śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa krem z czerwonej soczewicy, Gzik- ziemniaki z twarogiem, sok owocowy Podwieczorek: Kefir brzoskwiniowo-bananowy, wafle kukurydziane(alergeny: seler, gluten, mleko,jaja)Wtorek:I śniadanie: Herbata z cytryną, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, sałatą rukola,pieczenią rzymską i pomidorem II śniadanie: Arbuz, woda Obiad : Kapuśniak z kiszonej kapusty, gulasz z karkówki z warzywami, kasza bul gur, sok owocowyPodwieczorek: Galaretka owocowa(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja)Środa: I śniadanie: Musli owocowez mlekiem, bułka mleczna z masełkiem i dżemem niskosłodzonym jagodowym , herbata imbirowaIIś