Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 13-17.01.2020 r.


13-17.01.2020 r.
Poniedziałek:
I śniadanie: Herbata rumiankowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,
 pastą  z makreli w sosie pomidorowym
II śniadanie: Marchewkowe paluszki, woda
Obiad: Kapu
śniak z kiszonej kapusty, naleśniki z jabłkiem i cukrem trzcinowym, sok owocowy
Podwieczorek:  Kanapki z pieczywa mieszanego z masłem, żółtym serem i papryką czerwoną
(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja,  ryba)
Wtorek:
I śniadanie:  Herbata owocowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, pasztetem drobiowo-pomidorowym  i żółtą  papryką
II śniadanie: Banan, woda
Obiad : Zupa pomidorowa z ryżem, gulasz z karkówki z warzywami, kasza jęczmienna,
sok owocowy
Podwieczorek: Kaszka manna z sokiem malinowym
 (alergeny:   seler, gluten, mleko)
Środa:
I śniadanie: Płatki owsiane na mleku,  chleb pszenny i razowy z masełkiem, sałatą rukola
 i kiełbaską krakowską, herbata koperkowa
 II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad:  Zupa neapolitańska, żeberka, ziemniaki, surówka z modrej kapusty z jabłkiem
 i  jogurtem naturalnym, sok owocowy
Podwieczorek:  Placek drożdżowy z jabłkiem i kruszonką, herbata melisa
(alergeny:  seler, gluten, mleko, jaja)
Czwartek:
I śniadanie: Kawa zbożowa, chleb pszenny i razowy z masełkiem, pastą z kiełbasy zielonogórskiej i ogórka konserwowego, herbata imbirowa
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad: Zupa brokułowa z kaszką, kurczak w rękawie, ziemniaki, kapusta zasmażana,
sok owocowy
Podwieczorek: Galaretka owocowa
(alergeny:  seler, gluten, mleko, jaja)
Piątek:
I śniadanie: Herbata miętowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, smażonym serem
 z kminkiem i  pomidorem malinowym
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad:  Zupa szczawiowa z jajkiem, ryba gotowana, ziemniaki, sos śmietanowo-chrzanowy, marchewkowe puree, sok owocowy
Podwieczorek: Jogurt waniliowy
(alergeny: seler, gluten, mleko, ryba, jaja, sezam)

                                                                    

OSTATNIO CZYTANE

Jadłospis 06-10.09.2021 r.

  06-10.09.2021 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata z cytryn ą , chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem, ż ółtym serem i papryk ą II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad:   Kapu ś niak z kiszonej kapusty, nale ś niki z jabłkiem i cukrem trzcinowym,   sok owocowy Podwieczorek:   Pieczywo wasa z past ą z brokułu gotowanego, herbatka imbirowa (alergeny: seler, gluten, mleko,   jaja) Wtorek: I ś niadanie: Kakao, herbata mi ę towa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem,   sałat ą lodow ą , kiełbask ą zielonogórsk ą i pomidorem II ś niadanie: Banan, woda Obiad : Krem z czerwonej soczewicy z kaszk ą kukurydzian ą , pulpety w sosie pomidorowym,   ziemniaki, fasolka szparagowa, sok owocowy Podwieczorek: Budy ń czekoladowy (alergeny:     seler, gluten, mleko, sezam) Ś roda:   I ś niadanie:   Płatki owsiane z mlekiem, kawiorek z masełkiem i miodem wielokwiatowym, herbata „Melisa” II ś niadanie : Jabłko, woda Obiad: Rosół z makaronem , ż eberka duszone w

Przedszkole to jest to, co Tygryski lubią najbardziej!

Witamy Tygryski, nową grupę przedszkolaków☺

Jadłospis 01-03.09.2021

             01-03.09.2021 r.   Ś roda: I ś niadanie: Herbata imbirowa, kanapki z pieczywa mieszanego z masełkiem, pol ę dwic ą drobiow ą i ogórkiem zielonym II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Zupa ogórkowa,   makaron w sosie pomidorowym, sok owocowy Podwieczorek:   Kaszka manna z sokiem truskawkowym (alergeny: seler, gluten, mleko)   Czwartek : I ś niadanie:   Płatki kukurydziane z mlekiem, bułka mleczna z masełkiem i d ż emem truskawkowym niskosłodzonym, herbata rumiankowa II ś niadanie: Banan, woda Obiad : Marchewkowy krem , k otlet mielony, ziemniaki, buraczki z jabłkiem, sok owocowy Podwieczorek: Galaretka owocowa (alergeny:    seler, gluten, mleko, jaja)   Pi ą tek: I ś niadanie: Kawa zbo ż owa, chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem, past ą z tu ń czyka w sosie własnym, herbata ziołowa II ś niadanie : Jabłko, woda Obiad:   Zupa cytrynowa z ry ż em, ziemniaki z twarogiem   i olejem lnianym, sok owocowy Podwieczo