Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 27-31.01.2020 r.


27-31.01.2020 r.
Poniedziałek:
I śniadanie: Herbata truskawkowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem
 i makrelą
w sosie pomidorowym
II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: „Pazibroda”- kapuśniak ze słodkiej kapusty, kotleciki z kaszki manny
 z cukrem trzcinowym, surówka z marchewki i jabłka z jogurtem naturalnym, 
sok owocowy
Podwieczorek: Pieczywo wasa żytnie z pasztetem drobiowo-pomidorowym, herbata
 (alergeny: seler, gluten, mleko, jaja, ryba, sezam)
Wtorek:
I śniadanie: Herbata koperkowa z kminkiem, kaszka kukurydziana na mleku,
chleb pszenny i słonecznikowy z polędwicą drobiową i ogórkiem konserwowym
II śniadanie: Marchewkowe chipsy, woda
Obiad : Kotlet schabowy, ziemniaki puree, surówka z modrej kapusty z jabłkiem
 i jogurtem naturalnym, sok owocowy
Podwieczorek: Galaretka brzoskwiniowa
 (alergeny:  seler, gluten, jajka, mleko)
Środa:
I śniadanie: Herbata imbirowa, kanapki z pieczywa mieszanego z masełkiem, sałatą , żółtym serem i rzodkiewką
II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad:  Grochówka z parówką, bułka pszenna , sok owocowy
Podwieczorek: Kefir bananowy
 (alergeny:  seler, gluten, mleko)
Czwartek:
I śniadanie: Kakao, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, kiełbasą krakowską
i kiełkami rzodkiewki, herbata ziołowa
II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Krem marchewkowy, kolorowy kociołek z ryżem parabolicznym
(filet drobiowy, papryka czerwona i żółta, kukurydza, brokuł, …), sok owocowy
Podwieczorek: Andruty z masełkiem i dżemem niskosłodzonym jagodowym, herbata
(alergeny:  seler, gluten, mleko, sezam)
Piątek:
I śniadanie: Herbata owocowa, chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem i pastą
 z jajka gotowanego ze szczypiorkiem
II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad:  Ryba sot’e, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty z oliwą z oliwek,sok owocowy
Podwieczorek: Jogurt truskawkowy
 (alergeny: seler, gluten, mleko, jaja,  ryba)

OSTATNIO CZYTANE

Jadłospis 10-14.02.2020 r.

10-14.02.2020 r.
Poniedziałek: I śniadanie: Herbata  z cytryną, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, pastą z twarogu wędzonego solankowego i żółtą papryką II śniadanie: Marchewkowe paluszki, woda
Obiad: Zupa selerowa z ziemniakami, naleśniki z jabłkiem i cukrem trzcinowym,  sok owocowy Podwieczorek:  Kanapki z pieczywa mieszanego,  z pastą z ciecierzycy  i suszonymi pomidorami, herbata melisa (alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja, sezam) Wtorek: I śniadanie: Herbata miętowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, sałatą rukola i polędwicą drobiową i rzodkiewką II śniadanie: Banan, woda Obiad : Karkówka  w sosie własnym, pyzy, kapusta zasmażana, sok owocowy Podwieczorek: Budyń malinowy  (alergeny:   seler, gluten, mleko, sezam) Środa: I śniadanie:  Płatki owsiane  z mlekiem, bułka mleczna z masełkiem i dżemem niskosłodzonym jagodowym, herbata koperkowa  II śniadanie : Jabłko, woda Obiad:  Zupa z soczewicy czerwonej z ziemniakami, łazanki z mi

DZIEŃ BABCI I DZIADKA w grupie Smerfy

BALIK PSZCZÓŁEK I SMERFÓW - galeria