Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 27-31.01.2020 r.


27-31.01.2020 r.
Poniedziałek:
I śniadanie: Herbata truskawkowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem
 i makrelą
w sosie pomidorowym
II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: „Pazibroda”- kapuśniak ze słodkiej kapusty, kotleciki z kaszki manny
 z cukrem trzcinowym, surówka z marchewki i jabłka z jogurtem naturalnym, 
sok owocowy
Podwieczorek: Pieczywo wasa żytnie z pasztetem drobiowo-pomidorowym, herbata
 (alergeny: seler, gluten, mleko, jaja, ryba, sezam)
Wtorek:
I śniadanie: Herbata koperkowa z kminkiem, kaszka kukurydziana na mleku,
chleb pszenny i słonecznikowy z polędwicą drobiową i ogórkiem konserwowym
II śniadanie: Marchewkowe chipsy, woda
Obiad : Kotlet schabowy, ziemniaki puree, surówka z modrej kapusty z jabłkiem
 i jogurtem naturalnym, sok owocowy
Podwieczorek: Galaretka brzoskwiniowa
 (alergeny:  seler, gluten, jajka, mleko)
Środa:
I śniadanie: Herbata imbirowa, kanapki z pieczywa mieszanego z masełkiem, sałatą , żółtym serem i rzodkiewką
II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad:  Grochówka z parówką, bułka pszenna , sok owocowy
Podwieczorek: Kefir bananowy
 (alergeny:  seler, gluten, mleko)
Czwartek:
I śniadanie: Kakao, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, kiełbasą krakowską
i kiełkami rzodkiewki, herbata ziołowa
II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Krem marchewkowy, kolorowy kociołek z ryżem parabolicznym
(filet drobiowy, papryka czerwona i żółta, kukurydza, brokuł, …), sok owocowy
Podwieczorek: Andruty z masełkiem i dżemem niskosłodzonym jagodowym, herbata
(alergeny:  seler, gluten, mleko, sezam)
Piątek:
I śniadanie: Herbata owocowa, chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem i pastą
 z jajka gotowanego ze szczypiorkiem
II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad:  Ryba sot’e, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty z oliwą z oliwek,sok owocowy
Podwieczorek: Jogurt truskawkowy
 (alergeny: seler, gluten, mleko, jaja,  ryba)

OSTATNIO CZYTANE

Jadłospis 25-29.04.2022 r.

  25-29.04.2022 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata zwykła z cytryn ą , chleb pszenny i chleb firmowy z masłem, pasztetem pomidorowym i ogórkiem kiszonym II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Kapu ś niak z kiszonej kapusty, nale ś niki z jabłkiem, sok wi ś niowy Podwieczorek:   Kanapki z pieczywa mieszanego z serem topionym ś mietankowo-koperkowym, herbatka ziołowa (alergeny: seler, gluten, mleko, jaja) Wtorek: I ś niadanie:   Herbata koperkowa, kawa zbo ż owa, bułka ś niadaniowa i grahamka   z szynk ą drobiow ą i kiełkami rzodkiewki II ś niadanie: Banan, woda Obiad : Krupnik, pulpety w sosie ś mietanowo-koperkowym, ziemniaki, fasolka szparagowa, sok owocowy Podwieczorek: Kaszka kukurydziana z cukrem trzcinowym (alergeny:     seler, gluten, mleko, jaja, sezam) Ś roda: I ś niadanie: Herbata z cytryn ą , zupa budyniowa, bułka mleczna z d ż emem niskosłodzonym truskawkowym II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad:   Brokułowy krem z kaszk ą , parówka w sosie gre

Jadłospis 09-13.05.2022 r.

  09-13.05.2022 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata koperkowa, chleb pszenny   i wieloziarnisty z past ą z tu ń czyka II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Kapu ś niak z kiszonej kapusty, racuchy dro ż d ż owe z cukrem trzcinowym, sok owocowy Podwieczorek:   Pieczywo wasa z past ą z brokułu, herbata ziołowa (alergeny: seler, gluten, mleko, jaja,   ryba) Wtorek: I ś niadanie:   Kakao, herbata z cytryn ą , bułka grahamka i   pszenna   z masełkiem, w ę dlin ą drobiow ą i kiełkami rzodkiewki II ś niadanie: Marchewkowe chipsy, woda Obiad : Zupa koperkowa, gulasz z karkówki, pyzy, surówka z czerwonej kapusty   z jabłkiem i jogurtem naturalnym, sok owocowy Podwieczorek: Kaszka manna z sokiem truskawkowym   (alergeny:   seler, gluten, mleko) Ś roda: I ś niadanie: Płatki kukurydziane z mlekiem, herbata mi ę towa, bułka mleczna   z miodem wielokwiatowym   II ś niadanie : Banan, woda Obiad:   Kotlet schabowy,   ziemniaki puree, surówka z kapusty peki ń

Dzień Ziemi.