Poniedziałek:
I śniadanie: Herbata
truskawkowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem
i makrelą
w sosie pomidorowym
II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad:
„Pazibroda”- kapuśniak ze słodkiej kapusty, kotleciki z kaszki manny
z cukrem trzcinowym,
surówka z marchewki i jabłka z jogurtem naturalnym,
sok owocowy
Podwieczorek: Pieczywo wasa żytnie z pasztetem drobiowo-pomidorowym, herbata
(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja, ryba,
sezam)
Wtorek:
I śniadanie: Herbata
koperkowa z kminkiem, kaszka kukurydziana na mleku,
chleb pszenny i
słonecznikowy z polędwicą drobiową i ogórkiem konserwowym
II śniadanie: Marchewkowe chipsy, woda
Obiad
: Kotlet schabowy, ziemniaki puree, surówka z modrej kapusty z jabłkiem
i jogurtem naturalnym, sok owocowy
Podwieczorek:
Galaretka brzoskwiniowa
(alergeny: seler, gluten, jajka, mleko)
Środa:
I śniadanie: Herbata
imbirowa, kanapki z pieczywa mieszanego z masełkiem, sałatą , żółtym serem i rzodkiewką
II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad:
Grochówka z parówką, bułka pszenna , sok owocowy
Podwieczorek: Kefir bananowy
(alergeny: seler, gluten, mleko)
Czwartek:
I
śniadanie: Kakao, bułka pszenna i grahamka z
masełkiem, kiełbasą krakowską
i kiełkami rzodkiewki, herbata ziołowa
II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad:
Krem marchewkowy, kolorowy kociołek z ryżem parabolicznym
(filet drobiowy, papryka czerwona i żółta, kukurydza, brokuł, …), sok owocowy
Podwieczorek: Andruty z masełkiem i dżemem niskosłodzonym jagodowym, herbata
(alergeny:
seler, gluten, mleko, sezam)
Piątek:
I śniadanie: Herbata owocowa, chleb pszenny i
wieloziarnisty z masełkiem i pastą
z jajka
gotowanego ze szczypiorkiem
II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad:
Ryba sot’e, ziemniaki, surówka z
kiszonej kapusty z oliwą z oliwek,sok owocowy
Podwieczorek:
Jogurt truskawkowy
(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja, ryba)