Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 27-31.01.2020 r.


27-31.01.2020 r.
Poniedziałek:
I śniadanie: Herbata truskawkowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem
 i makrelą
w sosie pomidorowym
II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: „Pazibroda”- kapuśniak ze słodkiej kapusty, kotleciki z kaszki manny
 z cukrem trzcinowym, surówka z marchewki i jabłka z jogurtem naturalnym, 
sok owocowy
Podwieczorek: Pieczywo wasa żytnie z pasztetem drobiowo-pomidorowym, herbata
 (alergeny: seler, gluten, mleko, jaja, ryba, sezam)
Wtorek:
I śniadanie: Herbata koperkowa z kminkiem, kaszka kukurydziana na mleku,
chleb pszenny i słonecznikowy z polędwicą drobiową i ogórkiem konserwowym
II śniadanie: Marchewkowe chipsy, woda
Obiad : Kotlet schabowy, ziemniaki puree, surówka z modrej kapusty z jabłkiem
 i jogurtem naturalnym, sok owocowy
Podwieczorek: Galaretka brzoskwiniowa
 (alergeny:  seler, gluten, jajka, mleko)
Środa:
I śniadanie: Herbata imbirowa, kanapki z pieczywa mieszanego z masełkiem, sałatą , żółtym serem i rzodkiewką
II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad:  Grochówka z parówką, bułka pszenna , sok owocowy
Podwieczorek: Kefir bananowy
 (alergeny:  seler, gluten, mleko)
Czwartek:
I śniadanie: Kakao, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, kiełbasą krakowską
i kiełkami rzodkiewki, herbata ziołowa
II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Krem marchewkowy, kolorowy kociołek z ryżem parabolicznym
(filet drobiowy, papryka czerwona i żółta, kukurydza, brokuł, …), sok owocowy
Podwieczorek: Andruty z masełkiem i dżemem niskosłodzonym jagodowym, herbata
(alergeny:  seler, gluten, mleko, sezam)
Piątek:
I śniadanie: Herbata owocowa, chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem i pastą
 z jajka gotowanego ze szczypiorkiem
II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad:  Ryba sot’e, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty z oliwą z oliwek,sok owocowy
Podwieczorek: Jogurt truskawkowy
 (alergeny: seler, gluten, mleko, jaja,  ryba)

OSTATNIO CZYTANE

Jadłospis 12-16.09.2022 r.

                                                                12-16.09.2022 r.   Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata  z cytryn ą , chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem, tu ń czykiem i papryk ą czerwon ą II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Zupa serowa aksamitna, jajko gotowane w sosie musztardowym,   ziemniaki, kalafior z wody, sok owocowy Podwieczorek:  Dro ż d ż ówka z budyniem, herbatka ziołowa (alergeny: seler, gluten, mleko, jaja, ryba) Wtorek: I ś niadanie: Kawa zbo ż owa, h erbata mi ę towa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, sałat ą rukola i szyneczk ą drobiow ą II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad : Marchewkowy krem, kotlet mielony, ziemniaki, buraki z jabłkiem,   sok owocowy Podwieczorek: Kefir brzoskwiniowo-bananowy  (alergeny:   seler, gluten, mleko, sezam, jaja) Ś roda: I ś niadanie:  „Truskawkowe gwiazdki”  z mlekiem, kawiorek z masełkiem   i miodem wielokwiatowym , herbata koperkowa  II  ś niadanie : Banan, woda Obiad:

Jadłospis 05-09.09.2022 r.

    05-09.09.2022 r.. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata z cytryn ą , chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem, ż ółtym serem i papryk ą II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad:   Zupa ogórkowa , nale ś niki z jabłkiem i cukrem trzcinowym,   sok owocowy Podwieczorek:   Pieczywo wasa z past ą z brokułu gotowanego, herbatka imbirowa (alergeny: seler, gluten, mleko,   jaja, soja) Wtorek: I ś niadanie: Kakao, herbata mi ę towa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem,   sałat ą lodow ą , kiełbask ą zielonogórsk ą i pomidorem II ś niadanie: Banan, woda Obiad : Zupa ziemniaczana pomidorami, gulasz z warzywami z kasz ą bul gur, sok owocowy Podwieczorek: Budy ń czekoladowy (alergeny:     seler, gluten, mleko, sezam, soja) Ś roda:   I ś niadanie:   Płatki owsiane z mlekiem, bułka mleczna z d ż emem niskosłodzonym truskawkowym, herbata ziołowa II ś niadanie : Jabłko, woda Obiad: Zupa cytrynowa z ry ż em, pulpety w sosie pomidorowym,   ziemniaki, fasolka s

Jadłospis 19-23.09.2022r.

  19-23.09.2022 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata z cytryn ą , bułka pszenna i grahamka   z masełkiem i makrel ą w sosie pomidorowym II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Grochówka , racuchy dro ż d ż owe z cukrem trzcinowym, sok owocowy Podwieczorek:   Jogurt naturalny z nasionami chia i musem truskawkowym (alergeny: seler, gluten, mleko, jaja,   ryba) Wtorek: I ś niadanie:   Kakao, herbata melisa , bułka grahamka i   pszenna   z masełkiem, w ę dlin ą drobiow ą i kiełkami rzodkiewki II ś niadanie: Marchewkowe chipsy, woda Obiad :Zupa szczawiowa z jajkiem, kotlet schabowy, ziemniaki puree, sałata lodowa   z sosem jogurtowo-czosnkowym, sok owocowy Podwieczorek: Wafel przekładany kremem kakaowym, herbatka ziołowa   (alergeny:   seler, gluten, jajka, mleko, sezam, soja) Ś roda: I ś niadanie: Płatki kukurydziane z mlekiem, rogal z masełkiem i d ż emem niskosłodzonym malinowym, herbatka mi ę towa   II ś niadanie : Winogrono, woda Obiad:   Gulasz