02-06.03.2020 r.
Poniedziałek:
I śniadanie: Herbata z miodem i cytryną, chleb pszenny i słonecznikowy
z masełkiem, pastą z twarogu wędzonego solankowego i żółtą papryką
II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Żurek z jajkiem i białą kiełbaską, bułka pszenna, sok owocowy
Obiad: Żurek z jajkiem i białą kiełbaską, bułka pszenna, sok owocowy
Podwieczorek: Jogurt waniliowy
(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja)
Wtorek:
I śniadanie: Kawa zbożowa, herbata miętowa, bułka pszenna i grahamka
z masełkiem, tuńczykiem w sosie pomidorowym i kiełkami brokułu
II śniadanie: Banan, woda
Obiad : Zupa szczawiowa z ryżem, kotlet mielony, ziemniaki puree,
Buraczki z jabłkiem, sok owocowy
Podwieczorek: Budyń malinowy
(alergeny: ryba, seler,
gluten, mleko, sezam)
Środa:
I śniadanie: Płatki kukurydziane z mlekiem, bułka
mleczna z masełkiem i dżemem niskosłodzonym jagodowym, herbata koperkowa
II śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad: Barszcz ukraiński, bigos z ziemniakami, sok owocowy
Podwieczorek: Maślanka truskawkowa, wafle kukurydziane
(alergeny: seler, gluten, mleko)
Czwartek:
I śniadanie: Kakao, chleb pszenny i wieloziarnisty z
masełkiem, polędwicą drobiową
i pomidorem,
herbata rumiankowa
II śniadanie : Chipsy marchewkowe, woda
Obiad: Zupa neapolitańska, kurczak w rękawie, kasza jęczmienna, sałatka grecka, sok owocowy
Podwieczorek: Pieczywo wasa żytnie z humusem, herbata melisa
(alergeny: seler, gluten, mleko,
jaja)
Piątek:
I śniadanie: Herbata imbirowa, bułka pszenna i grahamka z
masełkiem , żółtym serem i rzodkiewką
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad: Zupa rybna z ziemniakami,
pierogi z serem i cukrem trzcinowym,
sok owocowy
Podwieczorek: Jogurt owocowy
(alergeny: ryba, seler, gluten, mleko,
jaja, sezam)