Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 02-06.03.2020 r.


02-06.03.2020 r.

Poniedziałek:
I śniadanie: Herbata  z miodem i  cytryną, chleb pszenny i słonecznikowy
z masełkiem, pastą z twarogu wędzonego solankowego i żółtą papryką
II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad:
Żurek z jajkiem i białą kiełbaską, bułka pszenna, sok owocowy
Podwieczorek:  Jogurt waniliowy
(alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja)
Wtorek:
I śniadanie: Kawa zbożowa, herbata miętowa, bułka pszenna i grahamka
z masełkiem, tuńczykiem w sosie pomidorowym i kiełkami brokułu
II śniadanie: Banan, woda
Obiad : Zupa szczawiowa z ryżem, kotlet mielony, ziemniaki puree,
 Buraczki z jabłkiem, sok owocowy
Podwieczorek: Budyń malinowy
 (alergeny:  ryba, seler, gluten, mleko, sezam)
Środa:
I śniadanie:  Płatki kukurydziane z mlekiem, bułka mleczna z masełkiem i dżemem niskosłodzonym jagodowym, herbata koperkowa
 II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad:  Barszcz ukraiński, bigos z ziemniakami, sok owocowy
Podwieczorek:  Maślanka truskawkowa, wafle kukurydziane
(alergeny:  seler, gluten, mleko)
Czwartek:
I śniadanie: Kakao, chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem, polędwicą drobiową
 i pomidorem, herbata rumiankowa
II śniadanie : Chipsy marchewkowe, woda
Obiad: Zupa neapolitańska, kurczak w rękawie, kasza jęczmienna, sałatka grecka, sok owocowy
Podwieczorek: Pieczywo wasa żytnie z humusem, herbata melisa
(alergeny:  seler, gluten, mleko, jaja)
Piątek:
I śniadanie: Herbata imbirowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem , żółtym serem i rzodkiewką
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad:  Zupa rybna z ziemniakami, pierogi z serem i cukrem trzcinowym,
sok owocowy
 Podwieczorek: Jogurt owocowy
(alergeny: ryba, seler, gluten, mleko, jaja, sezam)



OSTATNIO CZYTANE

Jadłospis 16-20.11.2020 r.

  16-20.11.2020 r.   Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata  z cytryn ą , chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem, past ą z twarogu w ę dzonego solankowego i ż ółt ą papryk ą II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Krupnik z kasz ą j ę czmienn ą , nale ś niki z jabłkiem i cukrem trzcinowym ,   sok owocowy Podwieczorek:  Kanapki z pieczywa mieszanego,   z makrel ą w sosie pomidorowym, herbata melisa (alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja, ryba) Wtorek: I ś niadanie: Kawa zbo ż owa, h erbata mi ę towa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, sałat ą rukola i pol ę dwic ą drobiow ą i rzodkiewk ą II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad : Zupa z fasoli Ja ś , gulasz z warzywami, kasza bul gur, sok owocowy Podwieczorek: Sok z pomara ń czy, wafel ry ż owy  (alergeny:   seler, gluten, mleko, sezam) Ś roda: I ś niadanie:  Musli tropikalne    z mlekiem, bułka mleczna z masełkiem i d ż emem niskosłodzonym jagodowym, herbata koperkowa  II  ś niadanie : Banan, woda

Zaproszenie na Uroczystość Pasowania na Przedszkolaka

Zaproszenie na Pasowanie na Przedszkolaka                                 Kochani Rodzice! Już nadeszła pora przyjść na pasowanie do nas do przedszkola. Uroczyście Was zapraszamy na tę ważną chwilę, która uczyni z dzieciaczka prawdziwego przedszkolaczka.   Serdecznie zapraszamy Rodziców dzieci, które we wrześniu po raz pierwszy przekroczyły próg naszego przedszkola na uroczystość Pasowania na Przedszkolaka, która odbędzie się  7 listopada 2019r. o godzinie 13.30.      Prosimy o uroczysty strój dla dziecka.

Jadłospis 9-13.11.2020 r.

  09-13.11.2020 r. Poniedziałek I ś niadanie: Herbata imbirowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem, tu ń czykiem w sosie pomidorowym II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Kapu ś niak z kiszonej kapusty ,   jajko w sosie chrzanowym, ziemniaki, brokuł z wody, sok owocowy Podwieczorek: :   Jogurt naturalny z nasionami chia   (alergeny: seler, gluten, mleko,   jaja, ryba) Wtorek: I ś niadanie: Płatki kukurydziane z mlekiem, kawiorek z masełkiem, herbata rumiankowa II ś niadanie : Jabłko, woda Obiad:   Kotlet schabowy panierowany, ziemniaki puree, surówka z białej kapusty z marchewk ą ,   jabłkiem i jogurtem naturalnym, sok owocowy Podwieczorek:   Rogal z marmolad ą ,   herbatka ziołowa (alergeny:   seler, gluten, mleko, jaja, orzechy ) Czwartek: I ś niadanie: Kakao, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, sałat ą lodow ą , kiełbask ą zielonogórsk ą i kiełkami rzodkiewki II ś niadanie : Jabłko, woda Obiad: Rosół z makaronem, potrawka z ry ż em