Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 02-06.03.2020 r.


02-06.03.2020 r.

Poniedziałek:
I śniadanie: Herbata  z miodem i  cytryną, chleb pszenny i słonecznikowy
z masełkiem, pastą z twarogu wędzonego solankowego i żółtą papryką
II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad:
Żurek z jajkiem i białą kiełbaską, bułka pszenna, sok owocowy
Podwieczorek:  Jogurt waniliowy
(alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja)
Wtorek:
I śniadanie: Kawa zbożowa, herbata miętowa, bułka pszenna i grahamka
z masełkiem, tuńczykiem w sosie pomidorowym i kiełkami brokułu
II śniadanie: Banan, woda
Obiad : Zupa szczawiowa z ryżem, kotlet mielony, ziemniaki puree,
 Buraczki z jabłkiem, sok owocowy
Podwieczorek: Budyń malinowy
 (alergeny:  ryba, seler, gluten, mleko, sezam)
Środa:
I śniadanie:  Płatki kukurydziane z mlekiem, bułka mleczna z masełkiem i dżemem niskosłodzonym jagodowym, herbata koperkowa
 II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad:  Barszcz ukraiński, bigos z ziemniakami, sok owocowy
Podwieczorek:  Maślanka truskawkowa, wafle kukurydziane
(alergeny:  seler, gluten, mleko)
Czwartek:
I śniadanie: Kakao, chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem, polędwicą drobiową
 i pomidorem, herbata rumiankowa
II śniadanie : Chipsy marchewkowe, woda
Obiad: Zupa neapolitańska, kurczak w rękawie, kasza jęczmienna, sałatka grecka, sok owocowy
Podwieczorek: Pieczywo wasa żytnie z humusem, herbata melisa
(alergeny:  seler, gluten, mleko, jaja)
Piątek:
I śniadanie: Herbata imbirowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem , żółtym serem i rzodkiewką
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad:  Zupa rybna z ziemniakami, pierogi z serem i cukrem trzcinowym,
sok owocowy
 Podwieczorek: Jogurt owocowy
(alergeny: ryba, seler, gluten, mleko, jaja, sezam)



OSTATNIO CZYTANE

Jadłospis 31.05.-04.06.2021 r.

         31.05-04.06.2021 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata imbirowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,   twaro ż kiem i szczypiorkiem II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Zupa ogórkowa,   makaron w sosie bolo ń skim, sok owocowy Podwieczorek:   Budy ń malinowy (alergeny: seler, gluten, mleko) Wtorek: I ś niadanie:   Kakao, herbata z cytryn ą , bułka pszenna i grahamka z pasztetem drobiowo-pomidorowym i papryk ą czerwon ą II ś niadanie: Banan, woda Obiad : Karkówka w sosie własnym, pyzy, surówka z marchewki i jabłka z jogurtem naturalnym, sok owocowy Podwieczorek: Lody z okazji „Dnia Dziecka”   (alergeny:     seler, gluten, mleko, sezam) Ś roda: I ś niadanie: Herbata rumiankowa, pełnoziarniste płatki zbo ż owe z owocami i mlekiem, bułka mleczna masełkiem i d ż emem niskosłodzonym truskawkowym   II ś niadanie : Jabłko, woda Obiad:   Kotlet mielony, ziemniaki puree, buraczki z jabłkiem, sok owocowy Podwieczorek:   Galaretka pomara ń czowa

Dzień Dziecka

 Co tu dużo pisać to był wspaniały dzień :)  Oby takich było jak najwięcej :)  Wszystkim dzieciom tym małym i dużym  życzymy wszystkiego dobrego :)

Wycieczka do Restauracji