Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 09-13.02.2020 r.


09-13.03.2020 r.
Poniedziałek:
I śniadanie: Herbata „cytrynowa”, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,
 pasztetem drobiowo-pomidorowym i papryką czerwoną
II śniadanie: Banan, woda
Obiad: Zupa ogórkowa,
  makaron w sosie pomidorowym,  sok owocowy
Podwieczorek:  Kaszka Manna z sokiem wiśniowym
(alergeny: seler, gluten, mleko)
Wtorek:
I śniadanie:  Kakao, herbata imbirowa,  bułka pszenna i grahamka z masełkiem,
sałatą lodową, wędliną drobiową i rzodkiewką
II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad : Karkówka w sosie własnym, pyzy, surówka z kapusty pekińskiej z ogórkiem, papryką, kukurydzą, … , i jogurtem naturalnym
Podwieczorek: Galaretka malinowa
 (alergeny:   seler, gluten, mleko, sezam)
Środa:
I śniadanie: Naworka – polewka,  rogal  mleczny z masełkiem
i dżemem niskosłodzonym truskawkowym, herbata ziołowa
 II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad:  Zupa kalafiorowa z kaszką kukurydzianą, żeberka, ziemniaki,
surówka z modrej kapusty z jogurtem naturalnym, sok owocowy
Podwieczorek:  Jogurt naturalny z nasionami chia i musem truskawkowym
(alergeny:  seler, gluten, mleko)
Czwartek:
I śniadanie: Kawa zbożowa, chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem,
gotowana kiełbaska, herbata koperkowa
II śniadanie : Marchewkowe paluszki, woda
Obiad: Kapuśniak z kiszonej kapusty, kolorowy kociołek (kurczak, warzywa, ryż,..)
Podwieczorek: Zupa budyniowa, ciastko owsiane  bez cukru z morelą
(alergeny:  seler, gluten, mleko, jaja)
Piątek:
I śniadanie: Herbata miętowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem,
twarożkiem i ogórkiem zielonym
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad: Krem z czerwonej soczewicy z kaszką kukurydzianą, ryba panierowana,
ziemniaki puree, bukiet warzyw, sok owocowy
Podwieczorek: Jogurt truskawkowy
(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja, ryba, sezam)


OSTATNIO CZYTANE

Jadłospis 08-12.07.2024 r.

                                 08-12.07.2024 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata mi ę towa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,   pasztetem drobiowo-pomidorowym z papryk ą czerwon ą II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Zupa z czerwonej soczewicy z ziemniakami, makaron w sosie pomidorowym, napój   owocowy Podwieczorek:   Kefir truskawkowy, ciasteczko owsiane bez cukru (alergeny: seler, gluten, mleko) Wtorek: I ś niadanie:   Polewka-naworka, chleb pszenny i razowy z masełkiem, pol ę dwic ą drobiow ą i ogórkiem konserwowym II ś niadanie: Arbuz, woda Obiad :   Zupa jarzynowa z   ziemniakami, gulasz z   karkówki z warzywami, kasza bul gur, napój owocowy Podwieczorek: Amerykany, herbata   ziołowa   (alergeny:     seler, gluten, mleko, jaja) Ś roda: I ś niadanie: Płatki kukurydziane z mlekiem, kawiorek z masłem i miodem wielokwiatowym, herbata melisa II ś niadanie : Banan, woda Obiad: Ż urek z jajkiem i kiełbask ą , bułka pszenna,   napój owocow

Jadłospis 01-05.07.2024 r.

  01-05.07.2024 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata cytrynowa, bułka pszenna i grahamka   z masełkiem, tu ń czykiem   i papryk ą II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Zupa ziemniaczana z pomidorami, nale ś niki z jabłkiem i cukrem trzcinowym,   napój   owocowy Podwieczorek: Ma ś lanka owocowa, wafle kukurydziane (alergeny: seler, gluten, mleko, jaja, sezam, ryba) Wtorek: I ś niadanie:   Kawa zbo ż owa, h erbata ziołowa, chleb pszenny   i słonecznikowy z masełkiem, kiełbas ą zielonogórsk ą i rzodkiewk ą   II ś niadanie: Jabłko,   woda Obiad : Pulpety w sosie pomidorowym , ziemniaki,   zielona fasolka szparagowa,   napój   owocowy Podwieczorek: Arbuzowe trójk ą ty   (alergeny:   seler, gluten, mleko, jaja) Ś roda: I ś niadanie: Płatki owsiane z mlekiem, bułka   mleczna z masełkiem i d ż emem truskawkowym, herbata ziołowa   II ś niadanie : Banan, woda Obiad:   Zupa   gulaszowa, bułeczka pszenna, napój owocowy Podwieczorek: Kaszka manna z sokiem

Jadłospis 15-19.07.2024 r.

  15-19.07.2024 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata mi ę towa , chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,   twaro ż kiem kanapkowym i szczypiorkiem II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Zupa koperkowa, kotleciki z kaszki manny, surówka z marchewki i jabłka   z jogurtem naturalnym, napój   owocowy Podwieczorek:   Kanapki z pieczywa mieszanego z makrel ą w sosie pomidorowym, herbata ziołowa (alergeny: seler, gluten, mleko, jaja, ryba) Wtorek: I ś niadanie:   Kakaowe kulki zbo ż owe z mlekiem, chleb pszenny i razowy z masełkiem, pol ę dwic ą drobiow ą i pomidorem malinowym, herbata mi ę towa II ś niadanie: Arbuz, woda Obiad :   Zupa cytrynowa z ry ż em, goł ą bki inaczej, ziemniaki, sałatka grecka, napój owocowy Podwieczorek: Kefir brzoskwiniowo-bananowy, ciasteczko owsiane bez cukru z ż urawin ą   (alergeny:     seler, gluten, mleko, jaja) Ś roda: I ś niadanie: Płatki owsiane z mlekiem, bułka ś niadaniowa z masłem czekoladowym,   herbata melisa