Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 09-13.02.2020 r.


09-13.03.2020 r.
Poniedziałek:
I śniadanie: Herbata „cytrynowa”, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,
 pasztetem drobiowo-pomidorowym i papryką czerwoną
II śniadanie: Banan, woda
Obiad: Zupa ogórkowa,
  makaron w sosie pomidorowym,  sok owocowy
Podwieczorek:  Kaszka Manna z sokiem wiśniowym
(alergeny: seler, gluten, mleko)
Wtorek:
I śniadanie:  Kakao, herbata imbirowa,  bułka pszenna i grahamka z masełkiem,
sałatą lodową, wędliną drobiową i rzodkiewką
II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad : Karkówka w sosie własnym, pyzy, surówka z kapusty pekińskiej z ogórkiem, papryką, kukurydzą, … , i jogurtem naturalnym
Podwieczorek: Galaretka malinowa
 (alergeny:   seler, gluten, mleko, sezam)
Środa:
I śniadanie: Naworka – polewka,  rogal  mleczny z masełkiem
i dżemem niskosłodzonym truskawkowym, herbata ziołowa
 II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad:  Zupa kalafiorowa z kaszką kukurydzianą, żeberka, ziemniaki,
surówka z modrej kapusty z jogurtem naturalnym, sok owocowy
Podwieczorek:  Jogurt naturalny z nasionami chia i musem truskawkowym
(alergeny:  seler, gluten, mleko)
Czwartek:
I śniadanie: Kawa zbożowa, chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem,
gotowana kiełbaska, herbata koperkowa
II śniadanie : Marchewkowe paluszki, woda
Obiad: Kapuśniak z kiszonej kapusty, kolorowy kociołek (kurczak, warzywa, ryż,..)
Podwieczorek: Zupa budyniowa, ciastko owsiane  bez cukru z morelą
(alergeny:  seler, gluten, mleko, jaja)
Piątek:
I śniadanie: Herbata miętowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem,
twarożkiem i ogórkiem zielonym
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad: Krem z czerwonej soczewicy z kaszką kukurydzianą, ryba panierowana,
ziemniaki puree, bukiet warzyw, sok owocowy
Podwieczorek: Jogurt truskawkowy
(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja, ryba, sezam)


OSTATNIO CZYTANE

Jadłospis 31.05.-04.06.2021 r.

         31.05-04.06.2021 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata imbirowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,   twaro ż kiem i szczypiorkiem II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Zupa ogórkowa,   makaron w sosie bolo ń skim, sok owocowy Podwieczorek:   Budy ń malinowy (alergeny: seler, gluten, mleko) Wtorek: I ś niadanie:   Kakao, herbata z cytryn ą , bułka pszenna i grahamka z pasztetem drobiowo-pomidorowym i papryk ą czerwon ą II ś niadanie: Banan, woda Obiad : Karkówka w sosie własnym, pyzy, surówka z marchewki i jabłka z jogurtem naturalnym, sok owocowy Podwieczorek: Lody z okazji „Dnia Dziecka”   (alergeny:     seler, gluten, mleko, sezam) Ś roda: I ś niadanie: Herbata rumiankowa, pełnoziarniste płatki zbo ż owe z owocami i mlekiem, bułka mleczna masełkiem i d ż emem niskosłodzonym truskawkowym   II ś niadanie : Jabłko, woda Obiad:   Kotlet mielony, ziemniaki puree, buraczki z jabłkiem, sok owocowy Podwieczorek:   Galaretka pomara ń czowa

Dzień Dziecka

 Co tu dużo pisać to był wspaniały dzień :)  Oby takich było jak najwięcej :)  Wszystkim dzieciom tym małym i dużym  życzymy wszystkiego dobrego :)

Wycieczka do Restauracji