Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 09-13.02.2020 r.


09-13.03.2020 r.
Poniedziałek:
I śniadanie: Herbata „cytrynowa”, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,
 pasztetem drobiowo-pomidorowym i papryką czerwoną
II śniadanie: Banan, woda
Obiad: Zupa ogórkowa,
  makaron w sosie pomidorowym,  sok owocowy
Podwieczorek:  Kaszka Manna z sokiem wiśniowym
(alergeny: seler, gluten, mleko)
Wtorek:
I śniadanie:  Kakao, herbata imbirowa,  bułka pszenna i grahamka z masełkiem,
sałatą lodową, wędliną drobiową i rzodkiewką
II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad : Karkówka w sosie własnym, pyzy, surówka z kapusty pekińskiej z ogórkiem, papryką, kukurydzą, … , i jogurtem naturalnym
Podwieczorek: Galaretka malinowa
 (alergeny:   seler, gluten, mleko, sezam)
Środa:
I śniadanie: Naworka – polewka,  rogal  mleczny z masełkiem
i dżemem niskosłodzonym truskawkowym, herbata ziołowa
 II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad:  Zupa kalafiorowa z kaszką kukurydzianą, żeberka, ziemniaki,
surówka z modrej kapusty z jogurtem naturalnym, sok owocowy
Podwieczorek:  Jogurt naturalny z nasionami chia i musem truskawkowym
(alergeny:  seler, gluten, mleko)
Czwartek:
I śniadanie: Kawa zbożowa, chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem,
gotowana kiełbaska, herbata koperkowa
II śniadanie : Marchewkowe paluszki, woda
Obiad: Kapuśniak z kiszonej kapusty, kolorowy kociołek (kurczak, warzywa, ryż,..)
Podwieczorek: Zupa budyniowa, ciastko owsiane  bez cukru z morelą
(alergeny:  seler, gluten, mleko, jaja)
Piątek:
I śniadanie: Herbata miętowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem,
twarożkiem i ogórkiem zielonym
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad: Krem z czerwonej soczewicy z kaszką kukurydzianą, ryba panierowana,
ziemniaki puree, bukiet warzyw, sok owocowy
Podwieczorek: Jogurt truskawkowy
(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja, ryba, sezam)


OSTATNIO CZYTANE

Krasnale i Misie w "Starej Chacie u Kowala" w Kluczewie

 

Dzień Kobiet w Misiach 💐

  Dla miłych dziewczyn, co swym uśmiechem każdy dzień nam umilają, chłopcy z grupy, choć łobuzy, to życzenia im składają! niech wszystko jak w bajkach się Wam układa, A z kranu niech płynie czekolada!                                                                                     

Jadłospis 20-24.03.2023 r.

     20-24.03.2023 r. Poniedziałek I ś niadanie: Herbata imbirowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem, makrel ą w sosie pomidorowym II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Zupa brokułowa z kaszk ą , GZIK – ziemniaki z twarogiem i olejem lnianym, sok owocowy Podwieczorek: :   Gor ą ca czekolada , ciasteczko owsiane bez cukru   (alergeny: seler, gluten, mleko, ryba) Wtorek: I ś niadanie: Kawa zbo ż owa , herbata z cytryn ą , chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem, kiełbask ą krakowsk ą , ogórkiem   zielonym II ś niadanie : Jabłko, woda Obiad:   Kapu ś niak z kiszonej kapusty ,   sztuka mi ę sa w sosie własnym, kasza Kus Kus, sałatka grecka, sok owocowy Podwieczorek: Pieczywo wasa pasztetem drobiowo-pomidorowym, herbata ziołowa   (alergeny:   seler, gluten, mleko )   Ś roda: I ś niadanie: Płatki kukurydziane z mlekiem, bułka mleczna z masełkiem, d ż emem niskosłodzonym truskawkowym, herbata rumiankowa II ś niadanie : Jabłko, woda Obiad: Krem z