09-13.03.2020 r.
Poniedziałek:
I
śniadanie:
Herbata „cytrynowa”, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,
pasztetem
drobiowo-pomidorowym i papryką czerwoną
II
śniadanie:
Banan, woda
Obiad: Zupa ogórkowa, makaron w sosie pomidorowym, sok owocowy
Obiad: Zupa ogórkowa, makaron w sosie pomidorowym, sok owocowy
Podwieczorek:
Kaszka Manna z sokiem wiśniowym
(alergeny:
seler, gluten, mleko)
Wtorek:
I
śniadanie:
Kakao, herbata imbirowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem,
sałatą lodową, wędliną drobiową i rzodkiewką
II
śniadanie:
Jabłko, woda
Obiad
: Karkówka w sosie własnym,
pyzy, surówka z kapusty pekińskiej z ogórkiem, papryką, kukurydzą, … , i jogurtem naturalnym
Podwieczorek:
Galaretka malinowa
(alergeny: seler, gluten,
mleko, sezam)
Środa:
I
śniadanie:
Naworka – polewka, rogal mleczny z masełkiem
i
dżemem niskosłodzonym truskawkowym, herbata ziołowa
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad:
Zupa kalafiorowa z kaszką kukurydzianą, żeberka,
ziemniaki,
surówka z modrej kapusty z jogurtem naturalnym, sok
owocowy
Podwieczorek:
Jogurt naturalny z nasionami chia i
musem truskawkowym
(alergeny: seler, gluten, mleko)
Czwartek:
I
śniadanie:
Kawa zbożowa, chleb pszenny i
wieloziarnisty z masełkiem,
gotowana
kiełbaska, herbata koperkowa
II
śniadanie
: Marchewkowe paluszki, woda
Obiad:
Kapuśniak z kiszonej kapusty, kolorowy kociołek
(kurczak, warzywa, ryż,..)
Podwieczorek:
Zupa budyniowa, ciastko owsiane bez
cukru z morelą
(alergeny:
seler, gluten, mleko, jaja)
Piątek:
I
śniadanie:
Herbata miętowa,
bułka pszenna i grahamka z masełkiem,
twarożkiem i ogórkiem zielonym
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad:
Krem z czerwonej soczewicy z kaszką kukurydzianą, ryba panierowana,
ziemniaki puree, bukiet warzyw, sok owocowy
Podwieczorek:
Jogurt truskawkowy
(alergeny:
seler, gluten, mleko, jaja, ryba, sezam)