Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 09-13.02.2020 r.


09-13.03.2020 r.
Poniedziałek:
I śniadanie: Herbata „cytrynowa”, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,
 pasztetem drobiowo-pomidorowym i papryką czerwoną
II śniadanie: Banan, woda
Obiad: Zupa ogórkowa,
  makaron w sosie pomidorowym,  sok owocowy
Podwieczorek:  Kaszka Manna z sokiem wiśniowym
(alergeny: seler, gluten, mleko)
Wtorek:
I śniadanie:  Kakao, herbata imbirowa,  bułka pszenna i grahamka z masełkiem,
sałatą lodową, wędliną drobiową i rzodkiewką
II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad : Karkówka w sosie własnym, pyzy, surówka z kapusty pekińskiej z ogórkiem, papryką, kukurydzą, … , i jogurtem naturalnym
Podwieczorek: Galaretka malinowa
 (alergeny:   seler, gluten, mleko, sezam)
Środa:
I śniadanie: Naworka – polewka,  rogal  mleczny z masełkiem
i dżemem niskosłodzonym truskawkowym, herbata ziołowa
 II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad:  Zupa kalafiorowa z kaszką kukurydzianą, żeberka, ziemniaki,
surówka z modrej kapusty z jogurtem naturalnym, sok owocowy
Podwieczorek:  Jogurt naturalny z nasionami chia i musem truskawkowym
(alergeny:  seler, gluten, mleko)
Czwartek:
I śniadanie: Kawa zbożowa, chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem,
gotowana kiełbaska, herbata koperkowa
II śniadanie : Marchewkowe paluszki, woda
Obiad: Kapuśniak z kiszonej kapusty, kolorowy kociołek (kurczak, warzywa, ryż,..)
Podwieczorek: Zupa budyniowa, ciastko owsiane  bez cukru z morelą
(alergeny:  seler, gluten, mleko, jaja)
Piątek:
I śniadanie: Herbata miętowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem,
twarożkiem i ogórkiem zielonym
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad: Krem z czerwonej soczewicy z kaszką kukurydzianą, ryba panierowana,
ziemniaki puree, bukiet warzyw, sok owocowy
Podwieczorek: Jogurt truskawkowy
(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja, ryba, sezam)


OSTATNIO CZYTANE

Jadłospis 01-05.03.2021 r.

  01-05.03.2021 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata „cytrynowa”, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,   pasztetem drobiowo-pomidorowym i papryk ą czerwon ą II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Zupa ogórkowa,    makaron w sosie pomidorowym,   sok owocowy Podwieczorek:   Kaszka manna na mleku (alergeny: seler, gluten, mleko) Wtorek: I ś niadanie:   Kakao, herbata imbirowa,   bułka pszenna i grahamka z masełkiem, sałat ą lodow ą , kiełbask ą zielonogórsk ą i kiełkami rzodkiewki II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad : Zupa kalafiorowa z kaszk ą , pulpety w sosie   ś mietanowo -koperkowym, ziemniaki, fasolka szparagowa, sok owocowy Podwieczorek: „Tostowe u ś miechy”, herbata   (alergeny:     seler, gluten, mleko, sezam) Ś roda: I ś niadanie: Płatki kukurydziane z mlekiem,   rogal   mleczny z masełkiem i d ż emem niskosłodzonym truskawkowym, herbata ziołowa   II ś niadanie : Jabłko, woda Obiad:   Karkówka w sosie własnym , pyzy, surówka z kapu

Poznajemy pracę kucharki/kucharza

Jadłospis 01-05.02.2021 r.

  01-05.02.2021 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata imbirowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,   ż ółtym serem i   rzodkiewk ą II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Grochówka,   „Makaron w ś niegu” , sok owocowy Podwieczorek:   Pieczywo wasa z past ą z brokułu gotowanego, herbata ziołowa (alergeny: seler, gluten, mleko) Wtorek: I ś niadanie:   Zupa budyniowa, herbata zwykła z cytryn ą , bułka pszenna i grahamka past ą z masełkiem,   pasztetem drobiowo-pomidorowym i ż ółt ą papryk ą II ś niadanie: Banan, woda Obiad : Zupa cytrynowa z ry ż em, pulpety w sosie pomidorowym, ziemniaki, zielona fasolka szparagowa, sok owocowy Podwieczorek: Kefir brzoskwiniowo-bananowy, wafle kukurydziane (alergeny:     seler, gluten, mleko, sezam) Ś roda: I ś niadanie: Herbata rumiankowa, pełnoziarniste płatki owsiane na   mleku, kawiorek   z masełkiem i miodem wielokwiatowym   II ś niadanie : Jabłko, woda Obiad:   Ż eberka w sosie własnym, pyzy, surówka z bi