Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 10-14.02.2020 r.


10-14.02.2020 r.

Poniedziałek:
I śniadanie: Herbata  z cytryną, bułka pszenna i grahamka
z masełkiem, pastą z twarogu wędzonego solankowego i żółtą papryką
II śniadanie: Marchewkowe paluszki, woda
Obiad: Zupa selerowa z ziemniakami, nale
śniki z jabłkiem i cukrem trzcinowym,
 sok owocowy
Podwieczorek:  Kanapki z pieczywa mieszanego,  z pastą z ciecierzycy
 i suszonymi pomidorami, herbata melisa
(alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja, sezam)
Wtorek:
I śniadanie: Herbata miętowa, bułka pszenna i grahamka
z masełkiem, sałatą rukola i polędwicą drobiową i rzodkiewką
II śniadanie: Banan, woda
Obiad : Karkówka  w sosie własnym, pyzy, kapusta zasmażana, sok owocowy
Podwieczorek: Budyń malinowy
 (alergeny:   seler, gluten, mleko, sezam)
Środa:
I śniadanie:  Płatki owsiane  z mlekiem, bułka mleczna z masełkiem i dżemem niskosłodzonym jagodowym, herbata koperkowa
 II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad:  Zupa z soczewicy czerwonej z ziemniakami, łazanki z mięsem i kapustą kiszoną, sok owocowy
Podwieczorek:  Sok z pomarańczy, chrupki kukurydziane
(alergeny:  seler, gluten, mleko)
Czwartek:
I śniadanie: Kawa zbożowa, chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem, pasztetem drobiowo- pomidorowym i ogórkiem kiszonym, herbata rumiankowa
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad: Krupnik z białą kaszą gryczaną, kurczak z curry z ryżem i  sosem jogurtowo-czosnkowym, sok owocowy
Podwieczorek: Kaszka manna z sokiem wiśniowym
(alergeny:  seler, gluten, mleko, sezam)
Piątek:
I śniadanie: Herbata imbirowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem , żółtym serem 
i pomidorem
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad:  Zupa pomidorowa z makaronem, klopsik z dorsza w sezamie, ziemniaki, surówka z białej kapusty z marchewką, sok owocowy
 Podwieczorek: Jogurt waniliowy
(alergeny: ryba, seler, gluten, mleko, jaja, sezam)


OSTATNIO CZYTANE

JADŁOSPIS 18-22.01.2021 R.

  18-22.01.2021 r.   Poniedziałek: I śniadanie: Herbata   z cytryn ą , bułka pszenna i grahamka z masełkiem, żółtym serem i ogórkiem konserwowym II śniadanie: Jabłko, woda Obiad: Krupnik, makaron w sosie pomidorowym, sok owocowy Podwieczorek:   Budyń czekoladowy (alergeny: seler, gluten, mleko) Wtorek: I śniadanie: Kakao, herbata miętowa bułka pszenna i grahamka z masełkiem, polędwicą drobiową i ogórkiem zielonym   II śniadanie: Banan, woda Obiad :Zupa szczawiowa z jajkiem, karkówka z warzywami, kasza jęczmienna, surówka z białej kapusty z marchewką, jabłkiem i jogurtem naturalnym, sok owocowy Podwieczorek: Sałatka owocowa   (alergeny:     seler, gluten, mleko, jaja) Środa: I śniadanie:   Płatki owsiane   z mlekiem, rogal mleczny z dżemem niskosłodzonym malinowym herbata „Melisa” II śniadanie : Jabłko, woda Obiad:   Kotlet mielony, ziemniaki puree, buraczki z jabłkiem, sok owocowy Podwieczorek:   Ma ślanka truskawkowa, chrupki kukurydziane (aler

W ten świąteczny czas...

 Smerfy w dniu przedszkolnej wigilii odświętnie ubrani stworzyli film dla rodziców z życzeniami. Dzieci uczestniczyły w wigilii, składały sobie życzenia, a przede wszystkim cieszyli się sobą i świetnie się bawiły. 

Wigilia przedszkolna!

  Dnia 22.12.2020 r. odbyła się w naszym przedszkolu uroczysta Wigilia. Dzieci w tym dniu przyszły odświętnie ubrane, a kolędowaniu nie było końca. Po nagraniu filmiku dla rodziców z udziałem  dzieci - taniec i śpiew "Pastorałki przedszkolaka" - Krasnale otrzymały drobne upominki oraz miały za zadanie wręczyć w domu prezenty dla swoich rodziców, które wytrwale tworzyli. Po takich niespodziankach wspólnie zasiedliśmy do wigilijnego stołu.  Wesołych Świąt!