Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 10-14.02.2020 r.


10-14.02.2020 r.

Poniedziałek:
I śniadanie: Herbata  z cytryną, bułka pszenna i grahamka
z masełkiem, pastą z twarogu wędzonego solankowego i żółtą papryką
II śniadanie: Marchewkowe paluszki, woda
Obiad: Zupa selerowa z ziemniakami, nale
śniki z jabłkiem i cukrem trzcinowym,
 sok owocowy
Podwieczorek:  Kanapki z pieczywa mieszanego,  z pastą z ciecierzycy
 i suszonymi pomidorami, herbata melisa
(alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja, sezam)
Wtorek:
I śniadanie: Herbata miętowa, bułka pszenna i grahamka
z masełkiem, sałatą rukola i polędwicą drobiową i rzodkiewką
II śniadanie: Banan, woda
Obiad : Karkówka  w sosie własnym, pyzy, kapusta zasmażana, sok owocowy
Podwieczorek: Budyń malinowy
 (alergeny:   seler, gluten, mleko, sezam)
Środa:
I śniadanie:  Płatki owsiane  z mlekiem, bułka mleczna z masełkiem i dżemem niskosłodzonym jagodowym, herbata koperkowa
 II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad:  Zupa z soczewicy czerwonej z ziemniakami, łazanki z mięsem i kapustą kiszoną, sok owocowy
Podwieczorek:  Sok z pomarańczy, chrupki kukurydziane
(alergeny:  seler, gluten, mleko)
Czwartek:
I śniadanie: Kawa zbożowa, chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem, pasztetem drobiowo- pomidorowym i ogórkiem kiszonym, herbata rumiankowa
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad: Krupnik z białą kaszą gryczaną, kurczak z curry z ryżem i  sosem jogurtowo-czosnkowym, sok owocowy
Podwieczorek: Kaszka manna z sokiem wiśniowym
(alergeny:  seler, gluten, mleko, sezam)
Piątek:
I śniadanie: Herbata imbirowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem , żółtym serem 
i pomidorem
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad:  Zupa pomidorowa z makaronem, klopsik z dorsza w sezamie, ziemniaki, surówka z białej kapusty z marchewką, sok owocowy
 Podwieczorek: Jogurt waniliowy
(alergeny: ryba, seler, gluten, mleko, jaja, sezam)


OSTATNIO CZYTANE

Bal Karnawałowy- Krasnale i Misie.

Krasnale i Misie w "Starej Chacie u Kowala" w Kluczewie

 

Tydzień z dinozaurami