Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 10-14.02.2020 r.


10-14.02.2020 r.

Poniedziałek:
I śniadanie: Herbata  z cytryną, bułka pszenna i grahamka
z masełkiem, pastą z twarogu wędzonego solankowego i żółtą papryką
II śniadanie: Marchewkowe paluszki, woda
Obiad: Zupa selerowa z ziemniakami, nale
śniki z jabłkiem i cukrem trzcinowym,
 sok owocowy
Podwieczorek:  Kanapki z pieczywa mieszanego,  z pastą z ciecierzycy
 i suszonymi pomidorami, herbata melisa
(alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja, sezam)
Wtorek:
I śniadanie: Herbata miętowa, bułka pszenna i grahamka
z masełkiem, sałatą rukola i polędwicą drobiową i rzodkiewką
II śniadanie: Banan, woda
Obiad : Karkówka  w sosie własnym, pyzy, kapusta zasmażana, sok owocowy
Podwieczorek: Budyń malinowy
 (alergeny:   seler, gluten, mleko, sezam)
Środa:
I śniadanie:  Płatki owsiane  z mlekiem, bułka mleczna z masełkiem i dżemem niskosłodzonym jagodowym, herbata koperkowa
 II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad:  Zupa z soczewicy czerwonej z ziemniakami, łazanki z mięsem i kapustą kiszoną, sok owocowy
Podwieczorek:  Sok z pomarańczy, chrupki kukurydziane
(alergeny:  seler, gluten, mleko)
Czwartek:
I śniadanie: Kawa zbożowa, chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem, pasztetem drobiowo- pomidorowym i ogórkiem kiszonym, herbata rumiankowa
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad: Krupnik z białą kaszą gryczaną, kurczak z curry z ryżem i  sosem jogurtowo-czosnkowym, sok owocowy
Podwieczorek: Kaszka manna z sokiem wiśniowym
(alergeny:  seler, gluten, mleko, sezam)
Piątek:
I śniadanie: Herbata imbirowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem , żółtym serem 
i pomidorem
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad:  Zupa pomidorowa z makaronem, klopsik z dorsza w sezamie, ziemniaki, surówka z białej kapusty z marchewką, sok owocowy
 Podwieczorek: Jogurt waniliowy
(alergeny: ryba, seler, gluten, mleko, jaja, sezam)


OSTATNIO CZYTANE

Jadłospis 25-29.04.2022 r.

  25-29.04.2022 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata zwykła z cytryn ą , chleb pszenny i chleb firmowy z masłem, pasztetem pomidorowym i ogórkiem kiszonym II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Kapu ś niak z kiszonej kapusty, nale ś niki z jabłkiem, sok wi ś niowy Podwieczorek:   Kanapki z pieczywa mieszanego z serem topionym ś mietankowo-koperkowym, herbatka ziołowa (alergeny: seler, gluten, mleko, jaja) Wtorek: I ś niadanie:   Herbata koperkowa, kawa zbo ż owa, bułka ś niadaniowa i grahamka   z szynk ą drobiow ą i kiełkami rzodkiewki II ś niadanie: Banan, woda Obiad : Krupnik, pulpety w sosie ś mietanowo-koperkowym, ziemniaki, fasolka szparagowa, sok owocowy Podwieczorek: Kaszka kukurydziana z cukrem trzcinowym (alergeny:     seler, gluten, mleko, jaja, sezam) Ś roda: I ś niadanie: Herbata z cytryn ą , zupa budyniowa, bułka mleczna z d ż emem niskosłodzonym truskawkowym II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad:   Brokułowy krem z kaszk ą , parówka w sosie gre

Jadłospis 09-13.05.2022 r.

  09-13.05.2022 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata koperkowa, chleb pszenny   i wieloziarnisty z past ą z tu ń czyka II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Kapu ś niak z kiszonej kapusty, racuchy dro ż d ż owe z cukrem trzcinowym, sok owocowy Podwieczorek:   Pieczywo wasa z past ą z brokułu, herbata ziołowa (alergeny: seler, gluten, mleko, jaja,   ryba) Wtorek: I ś niadanie:   Kakao, herbata z cytryn ą , bułka grahamka i   pszenna   z masełkiem, w ę dlin ą drobiow ą i kiełkami rzodkiewki II ś niadanie: Marchewkowe chipsy, woda Obiad : Zupa koperkowa, gulasz z karkówki, pyzy, surówka z czerwonej kapusty   z jabłkiem i jogurtem naturalnym, sok owocowy Podwieczorek: Kaszka manna z sokiem truskawkowym   (alergeny:   seler, gluten, mleko) Ś roda: I ś niadanie: Płatki kukurydziane z mlekiem, herbata mi ę towa, bułka mleczna   z miodem wielokwiatowym   II ś niadanie : Banan, woda Obiad:   Kotlet schabowy,   ziemniaki puree, surówka z kapusty peki ń

Dzień Ziemi.