10-14.02.2020 r.
Poniedziałek:
I śniadanie: Herbata z cytryną, bułka
pszenna i grahamka
z masełkiem, pastą z twarogu wędzonego solankowego i żółtą papryką
II śniadanie: Marchewkowe paluszki, woda
Obiad: Zupa selerowa z ziemniakami, naleśniki z jabłkiem i cukrem trzcinowym,
Obiad: Zupa selerowa z ziemniakami, naleśniki z jabłkiem i cukrem trzcinowym,
sok owocowy
Podwieczorek: Kanapki z pieczywa
mieszanego, z pastą z ciecierzycy
i
suszonymi pomidorami, herbata melisa
(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja,
sezam)
Wtorek:
I śniadanie: Herbata miętowa, bułka pszenna i grahamka
z masełkiem, sałatą
rukola i polędwicą
drobiową i
rzodkiewką
II śniadanie: Banan, woda
Obiad : Karkówka w sosie własnym, pyzy, kapusta zasmażana, sok owocowy
Podwieczorek: Budyń malinowy
(alergeny: seler,
gluten, mleko, sezam)
Środa:
I śniadanie: Płatki owsiane z mlekiem, bułka
mleczna z masełkiem i dżemem niskosłodzonym jagodowym, herbata koperkowa
II śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad: Zupa z soczewicy czerwonej z
ziemniakami, łazanki z mięsem i kapustą kiszoną, sok owocowy
Podwieczorek: Sok z pomarańczy, chrupki kukurydziane
(alergeny: seler, gluten, mleko)
Czwartek:
I śniadanie: Kawa zbożowa,
chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem, pasztetem drobiowo- pomidorowym i ogórkiem kiszonym, herbata rumiankowa
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad: Krupnik z białą kaszą gryczaną, kurczak
z curry z ryżem i sosem jogurtowo-czosnkowym, sok owocowy
Podwieczorek: Kaszka manna z sokiem wiśniowym
(alergeny: seler, gluten, mleko,
sezam)
Piątek:
I śniadanie: Herbata imbirowa, bułka pszenna i grahamka z
masełkiem , żółtym serem
i pomidorem
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad: Zupa pomidorowa z makaronem,
klopsik z dorsza w sezamie, ziemniaki, surówka z białej kapusty z marchewką, sok owocowy
Podwieczorek: Jogurt waniliowy
(alergeny: ryba, seler, gluten, mleko,
jaja, sezam)