16-20.03.2020
r.
Poniedziałek:
I
śniadanie:
Herbata miętowa, bułka
pszenna i grahamka z masełkiem, tuńczykiem
w sosie pomidorowym
II
śniadanie:
Marchewkowe chipsy, woda
Obiad: Zupa jarzynowa z ziemniakami, naleśniki z jabłkiem i cukrem trzcinowym,
Obiad: Zupa jarzynowa z ziemniakami, naleśniki z jabłkiem i cukrem trzcinowym,
sok owocowy
Podwieczorek: Kanapki z pieczywa mieszanego z masełkiem, żółtym serem i ogórkiem zielonym, herbatka owocowa
(alergeny:
seler, gluten, mleko, jaja, ryba)
Wtorek:
I
śniadanie:
Kakao, herbata zwykła z cytryną, chleb pszenny i
słonecznikowy z masełkiem, sałatą rukola, kiełbaską zielonogórską i kiełkami rzodkiewki
II
śniadanie:
Jabłko, woda
Obiad
: Zupa śródziemnomorska, gulasz z warzywami, kasza Kus-kus,
sok
owocowy
Podwieczorek:
Sałatka owocowa z
jogurtem naturalnym
(alergeny:
seler, gluten, mleko,)
Środa:
I
śniadanie:
Kaszka kukurydziana z mlekiem,
kawiorek z masełkiem i miodem wielokwiatowym, herbata koperkowa z kminkiem
II śniadanie : Banan, woda
Obiad:
Zupa brokułowa z kaszką, parówka w sosie
greckim z ziemniakami, sok owocowy
Podwieczorek:
Budyń czekoladowy
(alergeny: seler, gluten,
mleko, sezam, jaja)
Czwartek:
I
śniadanie:
Kawa zbożowa, bułka pszenna i razowa z
masełkiem, szyneczka drobiową,
z pomidorem i szczypiorkiem,
herbata rumiankowa
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad:
Rosół z makaronem,
potrawka
(kurczak gotowany, ryż, biały sos, groszek z marchewką), sok owocowy
Podwieczorek:
„Cielak” – murzynek z serem twarogowym,
herbata owocowa
(alergeny:
seler, gluten, mleko, jaja, sezam )
Piątek:
I
śniadanie:
Herbata imbirowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, pastą
z jajka gotowanego ze szczypiorkiem
II śniadanie : Gruszka, woda
Obiad:
Zupa cytrynowa z zacierką, klopsik z dorsza panierowany w sezamie, ziemniaki
puree, surówka z marchewki i jabłka z jogurtem naturalnym, sok
owocowy
Podwieczorek:
Jogurt waniliowy
(alergeny:
seler, gluten, mleko, ryba, sezam, jaja)