Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 16-20.03.2020 r.


16-20.03.2020 r.
Poniedziałek:
I śniadanie: Herbata miętowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, tuńczykiem 
w sosie pomidorowym
II śniadanie: Marchewkowe chipsy, woda
Obiad: Zupa jarzynowa z ziemniakami,
naleśniki z jabłkiem i cukrem trzcinowym,
 sok owocowy
 Podwieczorek:  Kanapki z pieczywa mieszanego z masełkiem, żółtym serem i ogórkiem zielonym, herbatka owocowa
(alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja, ryba)
Wtorek:
I śniadanie: Kakao, herbata zwykła z cytryną, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem, sałatą rukola, kiełbaską zielonogórską i kiełkami rzodkiewki
II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad : Zupa śródziemnomorska,  gulasz z warzywami, kasza Kus-kus,
sok owocowy
Podwieczorek: Sałatka owocowa z jogurtem naturalnym
(alergeny:  seler, gluten, mleko,)
Środa:
I śniadanie: Kaszka kukurydziana z mlekiem, kawiorek z masełkiem i miodem wielokwiatowym, herbata koperkowa z kminkiem
 II śniadanie : Banan, woda
Obiad: Zupa brokułowa z kaszką, parówka w sosie greckim z ziemniakami, sok owocowy
Podwieczorek: Budyń czekoladowy
(alergeny: seler, gluten, mleko, sezam, jaja)
Czwartek:
I śniadanie: Kawa zbożowa, bułka pszenna i razowa z masełkiem, szyneczka drobiową,
z pomidorem i szczypiorkiem, herbata rumiankowa
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad: Rosół z makaronem,
 potrawka (kurczak gotowany, ryż, biały sos, groszek z marchewką), sok owocowy
Podwieczorek: „Cielak” – murzynek z serem twarogowym,  herbata owocowa
(alergeny:  seler, gluten, mleko, jaja, sezam )
Piątek:
I śniadanie: Herbata imbirowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, pastą z jajka gotowanego ze szczypiorkiem
 II śniadanie : Gruszka, woda
Obiad:  Zupa cytrynowa z zacierką, klopsik z dorsza panierowany w sezamie, ziemniaki puree, surówka z marchewki i jabłka z jogurtem naturalnym,   sok owocowy
Podwieczorek: Jogurt waniliowy
(alergeny: seler, gluten, mleko, ryba, sezam, jaja)

OSTATNIO CZYTANE

Krasnale i Misie w "Starej Chacie u Kowala" w Kluczewie

 

Dzień Kobiet w Misiach 💐

  Dla miłych dziewczyn, co swym uśmiechem każdy dzień nam umilają, chłopcy z grupy, choć łobuzy, to życzenia im składają! niech wszystko jak w bajkach się Wam układa, A z kranu niech płynie czekolada!                                                                                     

Jadłospis 20-24.03.2023 r.

     20-24.03.2023 r. Poniedziałek I ś niadanie: Herbata imbirowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem, makrel ą w sosie pomidorowym II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Zupa brokułowa z kaszk ą , GZIK – ziemniaki z twarogiem i olejem lnianym, sok owocowy Podwieczorek: :   Gor ą ca czekolada , ciasteczko owsiane bez cukru   (alergeny: seler, gluten, mleko, ryba) Wtorek: I ś niadanie: Kawa zbo ż owa , herbata z cytryn ą , chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem, kiełbask ą krakowsk ą , ogórkiem   zielonym II ś niadanie : Jabłko, woda Obiad:   Kapu ś niak z kiszonej kapusty ,   sztuka mi ę sa w sosie własnym, kasza Kus Kus, sałatka grecka, sok owocowy Podwieczorek: Pieczywo wasa pasztetem drobiowo-pomidorowym, herbata ziołowa   (alergeny:   seler, gluten, mleko )   Ś roda: I ś niadanie: Płatki kukurydziane z mlekiem, bułka mleczna z masełkiem, d ż emem niskosłodzonym truskawkowym, herbata rumiankowa II ś niadanie : Jabłko, woda Obiad: Krem z