Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 16-20.03.2020 r.


16-20.03.2020 r.
Poniedziałek:
I śniadanie: Herbata miętowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, tuńczykiem 
w sosie pomidorowym
II śniadanie: Marchewkowe chipsy, woda
Obiad: Zupa jarzynowa z ziemniakami,
naleśniki z jabłkiem i cukrem trzcinowym,
 sok owocowy
 Podwieczorek:  Kanapki z pieczywa mieszanego z masełkiem, żółtym serem i ogórkiem zielonym, herbatka owocowa
(alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja, ryba)
Wtorek:
I śniadanie: Kakao, herbata zwykła z cytryną, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem, sałatą rukola, kiełbaską zielonogórską i kiełkami rzodkiewki
II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad : Zupa śródziemnomorska,  gulasz z warzywami, kasza Kus-kus,
sok owocowy
Podwieczorek: Sałatka owocowa z jogurtem naturalnym
(alergeny:  seler, gluten, mleko,)
Środa:
I śniadanie: Kaszka kukurydziana z mlekiem, kawiorek z masełkiem i miodem wielokwiatowym, herbata koperkowa z kminkiem
 II śniadanie : Banan, woda
Obiad: Zupa brokułowa z kaszką, parówka w sosie greckim z ziemniakami, sok owocowy
Podwieczorek: Budyń czekoladowy
(alergeny: seler, gluten, mleko, sezam, jaja)
Czwartek:
I śniadanie: Kawa zbożowa, bułka pszenna i razowa z masełkiem, szyneczka drobiową,
z pomidorem i szczypiorkiem, herbata rumiankowa
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad: Rosół z makaronem,
 potrawka (kurczak gotowany, ryż, biały sos, groszek z marchewką), sok owocowy
Podwieczorek: „Cielak” – murzynek z serem twarogowym,  herbata owocowa
(alergeny:  seler, gluten, mleko, jaja, sezam )
Piątek:
I śniadanie: Herbata imbirowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, pastą z jajka gotowanego ze szczypiorkiem
 II śniadanie : Gruszka, woda
Obiad:  Zupa cytrynowa z zacierką, klopsik z dorsza panierowany w sezamie, ziemniaki puree, surówka z marchewki i jabłka z jogurtem naturalnym,   sok owocowy
Podwieczorek: Jogurt waniliowy
(alergeny: seler, gluten, mleko, ryba, sezam, jaja)

OSTATNIO CZYTANE

Wielkanocne świętowanie

 Wielkanoc tuż tuż, natomiast my już dziś świętowaliśmy 🐰🎁 Wszystkie Przedszkolaki spotkały się na holu, aby zjeść wspólnie wielkanocne śniadanko 😊  Dzieci nie mogły się doczekać prezentów, dlatego niedługo później udaliśmy się do małego parku w poszukiwaniu "zajączka" 🐰  Krasnoludki bardzo zadowolone i z prezentami w rękach wróciły do przedszkola 😊 Wesołego Alleluja! 🎁🐰

WYCIECZKA DO GRODZISKA WIELKOPOLSKIEGO

 Tygryski dzisiaj miło i ciekawie spędziły czas w Pirat Pizza w Grodzisku Wielkopolskim. Podczas  warsztatów kulinarnych uczyły się robić pizzę z wypranymi przez siebie składnikami, a później  zajadały ją ze smakiem. Dziękujemy Pirat Pizza za gościnę i super atmosferę. 

Jadłospis 25-29.03.2024 r.

               25-29.03.2024 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata owocowa, kanapki z pieczywa mieszanego z masełkiem i tu ń czykiem II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Kapu ś niak z kiszonej kapusty, makaron w sosie pomidorowym, sok owocowy Podwieczorek: Ma ś lanka owocowa (alergeny: seler, gluten, mleko, ryba) Wtorek: I ś niadanie:   Kawa zbo ż owa, h erbata rumiankowa , bułka pszenna i grahamka z masełkiem, sałat ą rukola, pieczeni ą rzymsk ą i pomidorem II ś niadanie:   Marchewkowe paluszki , woda Obiad : Krem z czerwonej soczewicy, karkówka w sosie własnym, ziemniaki, surówka z selera naciowego, kapusty peki ń skiej z kukurydz ą , ogórkiem zielonym, rzodkiewk ą   i szczypiorkiem,   sok owocowy Podwieczorek: Płatki kukurydziane z mlekiem (alergeny: mleko, seler, gluten,   jaja) Ś roda: I ś niadanie: „ Ś NIADANIE WIELKANOCNE ” Herbata zwykła z cytryn ą , chleb pszenny i razowy z masełkiem, kiełbaska parzona, sałatka jarzynowa, jajko gotowane