Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 16-20.03.2020 r.


16-20.03.2020 r.
Poniedziałek:
I śniadanie: Herbata miętowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, tuńczykiem 
w sosie pomidorowym
II śniadanie: Marchewkowe chipsy, woda
Obiad: Zupa jarzynowa z ziemniakami,
naleśniki z jabłkiem i cukrem trzcinowym,
 sok owocowy
 Podwieczorek:  Kanapki z pieczywa mieszanego z masełkiem, żółtym serem i ogórkiem zielonym, herbatka owocowa
(alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja, ryba)
Wtorek:
I śniadanie: Kakao, herbata zwykła z cytryną, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem, sałatą rukola, kiełbaską zielonogórską i kiełkami rzodkiewki
II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad : Zupa śródziemnomorska,  gulasz z warzywami, kasza Kus-kus,
sok owocowy
Podwieczorek: Sałatka owocowa z jogurtem naturalnym
(alergeny:  seler, gluten, mleko,)
Środa:
I śniadanie: Kaszka kukurydziana z mlekiem, kawiorek z masełkiem i miodem wielokwiatowym, herbata koperkowa z kminkiem
 II śniadanie : Banan, woda
Obiad: Zupa brokułowa z kaszką, parówka w sosie greckim z ziemniakami, sok owocowy
Podwieczorek: Budyń czekoladowy
(alergeny: seler, gluten, mleko, sezam, jaja)
Czwartek:
I śniadanie: Kawa zbożowa, bułka pszenna i razowa z masełkiem, szyneczka drobiową,
z pomidorem i szczypiorkiem, herbata rumiankowa
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad: Rosół z makaronem,
 potrawka (kurczak gotowany, ryż, biały sos, groszek z marchewką), sok owocowy
Podwieczorek: „Cielak” – murzynek z serem twarogowym,  herbata owocowa
(alergeny:  seler, gluten, mleko, jaja, sezam )
Piątek:
I śniadanie: Herbata imbirowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, pastą z jajka gotowanego ze szczypiorkiem
 II śniadanie : Gruszka, woda
Obiad:  Zupa cytrynowa z zacierką, klopsik z dorsza panierowany w sezamie, ziemniaki puree, surówka z marchewki i jabłka z jogurtem naturalnym,   sok owocowy
Podwieczorek: Jogurt waniliowy
(alergeny: seler, gluten, mleko, ryba, sezam, jaja)

OSTATNIO CZYTANE

Jadłospis 06-10.09.2021 r.

  06-10.09.2021 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata z cytryn ą , chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem, ż ółtym serem i papryk ą II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad:   Kapu ś niak z kiszonej kapusty, nale ś niki z jabłkiem i cukrem trzcinowym,   sok owocowy Podwieczorek:   Pieczywo wasa z past ą z brokułu gotowanego, herbatka imbirowa (alergeny: seler, gluten, mleko,   jaja) Wtorek: I ś niadanie: Kakao, herbata mi ę towa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem,   sałat ą lodow ą , kiełbask ą zielonogórsk ą i pomidorem II ś niadanie: Banan, woda Obiad : Krem z czerwonej soczewicy z kaszk ą kukurydzian ą , pulpety w sosie pomidorowym,   ziemniaki, fasolka szparagowa, sok owocowy Podwieczorek: Budy ń czekoladowy (alergeny:     seler, gluten, mleko, sezam) Ś roda:   I ś niadanie:   Płatki owsiane z mlekiem, kawiorek z masełkiem i miodem wielokwiatowym, herbata „Melisa” II ś niadanie : Jabłko, woda Obiad: Rosół z makaronem , ż eberka duszone w

Przedszkole to jest to, co Tygryski lubią najbardziej!

Witamy Tygryski, nową grupę przedszkolaków☺

Jadłospis 01-03.09.2021

             01-03.09.2021 r.   Ś roda: I ś niadanie: Herbata imbirowa, kanapki z pieczywa mieszanego z masełkiem, pol ę dwic ą drobiow ą i ogórkiem zielonym II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Zupa ogórkowa,   makaron w sosie pomidorowym, sok owocowy Podwieczorek:   Kaszka manna z sokiem truskawkowym (alergeny: seler, gluten, mleko)   Czwartek : I ś niadanie:   Płatki kukurydziane z mlekiem, bułka mleczna z masełkiem i d ż emem truskawkowym niskosłodzonym, herbata rumiankowa II ś niadanie: Banan, woda Obiad : Marchewkowy krem , k otlet mielony, ziemniaki, buraczki z jabłkiem, sok owocowy Podwieczorek: Galaretka owocowa (alergeny:    seler, gluten, mleko, jaja)   Pi ą tek: I ś niadanie: Kawa zbo ż owa, chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem, past ą z tu ń czyka w sosie własnym, herbata ziołowa II ś niadanie : Jabłko, woda Obiad:   Zupa cytrynowa z ry ż em, ziemniaki z twarogiem   i olejem lnianym, sok owocowy Podwieczo