Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 16-20.03.2020 r.


16-20.03.2020 r.
Poniedziałek:
I śniadanie: Herbata miętowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, tuńczykiem 
w sosie pomidorowym
II śniadanie: Marchewkowe chipsy, woda
Obiad: Zupa jarzynowa z ziemniakami,
naleśniki z jabłkiem i cukrem trzcinowym,
 sok owocowy
 Podwieczorek:  Kanapki z pieczywa mieszanego z masełkiem, żółtym serem i ogórkiem zielonym, herbatka owocowa
(alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja, ryba)
Wtorek:
I śniadanie: Kakao, herbata zwykła z cytryną, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem, sałatą rukola, kiełbaską zielonogórską i kiełkami rzodkiewki
II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad : Zupa śródziemnomorska,  gulasz z warzywami, kasza Kus-kus,
sok owocowy
Podwieczorek: Sałatka owocowa z jogurtem naturalnym
(alergeny:  seler, gluten, mleko,)
Środa:
I śniadanie: Kaszka kukurydziana z mlekiem, kawiorek z masełkiem i miodem wielokwiatowym, herbata koperkowa z kminkiem
 II śniadanie : Banan, woda
Obiad: Zupa brokułowa z kaszką, parówka w sosie greckim z ziemniakami, sok owocowy
Podwieczorek: Budyń czekoladowy
(alergeny: seler, gluten, mleko, sezam, jaja)
Czwartek:
I śniadanie: Kawa zbożowa, bułka pszenna i razowa z masełkiem, szyneczka drobiową,
z pomidorem i szczypiorkiem, herbata rumiankowa
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad: Rosół z makaronem,
 potrawka (kurczak gotowany, ryż, biały sos, groszek z marchewką), sok owocowy
Podwieczorek: „Cielak” – murzynek z serem twarogowym,  herbata owocowa
(alergeny:  seler, gluten, mleko, jaja, sezam )
Piątek:
I śniadanie: Herbata imbirowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, pastą z jajka gotowanego ze szczypiorkiem
 II śniadanie : Gruszka, woda
Obiad:  Zupa cytrynowa z zacierką, klopsik z dorsza panierowany w sezamie, ziemniaki puree, surówka z marchewki i jabłka z jogurtem naturalnym,   sok owocowy
Podwieczorek: Jogurt waniliowy
(alergeny: seler, gluten, mleko, ryba, sezam, jaja)

OSTATNIO CZYTANE

Przedszkola czas już minął...

 Uroczyste Zakończenie Przedszkola grupy Tygrysków i jednej Smerfetki miało miejsce we wtorek 21 czerwca. Przedszkolaki w obecności rodziców przyszły do przedszkola aby pożegnać się z Paniami i życiem w przedszkolu. Zatańczyli Poloneza, pokazali że potrafią śpiewać, recytowali wierszyki jak na prawdziwych artystów przystało. Otrzymali dyplomy i drobne upominki. A na sam koniec troszkę sobie powspominaliśmy jak to było w przedszkolu. Impreza była udana. A naszym Absolwentom życzymy samych sukcesów w zerówce i powodzenia w życiu :) 

Jadłospis 20-24.06.2022 r.

  20-24.06.2022 r.   Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata  z cytryn ą , chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem, past ą z twarogu w ę dzonego solankowego i ż ółt ą papryk ą II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Kapu ś niak z młodej kapusty, makaron w sosie pomidorowym,   sok owocowy Podwieczorek:  Amerykany , herbatka melisa (alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja) Wtorek: I ś niadanie: Kawa zbo ż owa, h erbata mi ę towa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, sałat ą rukola i pol ę dwic ą drobiow ą i rzodkiewk ą II ś niadanie: Banan, woda Obiad : Zupa pomidorowa z ry ż em, karkówka w sosie własnym z warzywami i kasz ą bul gur, sałatka grecka, sok owocowy Podwieczorek: Ma ś lanka owocowa, ciasteczko owsiane bez cukru z morel ą  (alergeny:   seler, gluten, mleko, sezam) Ś roda: I ś niadanie:  Musli tropikalne    z mlekiem, bułka mleczna z masełkiem i d ż emem niskosłodzonym malinowym, herbata koperkowa  II  ś niadanie : Jabłko, woda Obiad:   Zu

Jadłospis 06-10.06.2022 r.

  JADŁOSPIS 06-10.06.2022 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata ziołowa , kanapki z pieczywa mieszanego z masełkiem, ż ółtym serem i papryk ą czerwon ą II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Zupa jarzynowa z kaszk ą , racuchy z cukrem trzcinowym , sok owocowy Podwieczorek:   Kanapki z wega ń skim paprykarzem z kasz ą jaglan ą , herbatka (alergeny: seler, gluten, mleko,   jaja, sezam ) Wtorek: I ś niadanie:   Kawa zbo ż owa, h erbata owocowa, bułka pszenna i grahamka   z masełkiem , sałat ą lodow ą , pieczeni ą wieprzow ą i pomidorem II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad : Zupa cytrynowa z ry ż em, kotlet mielony, ziemniaki puree, buraczki z jabłkiem, sok owocowy Podwieczorek: Sok z pomara ń czy, wafel kukurydziany (alergeny:   seler, gluten, mleko, jaja) Ś roda: I ś niadanie:   Płatki owsiane   na mleku, bułka   mleczna z d ż emem niskosłodzonym malinowym, herbatka koperkowa   II ś niadanie : Banan, woda Obiad:   Ż urek z jajkiem i biał ą kiełbask ą