14-18.09.2020 r.
Poniedziałek:
I
śniadanie:
Herbata z cytryną,
chleb pszenny i słonecznikowy
z masełkiem, pastą z
tuńczyka
w sosie pomidorowym
II
śniadanie:
Jabłko, woda
Obiad: „Pazibroda”- kapuśniak ze słodkiej kapusty, naleśniki
z jabłkiem i cukrem trzcinowym, sok owocowy
Podwieczorek:
Pieczywo wasa z pastą z
brokułu gotowanego, herbatka imbirowa
(alergeny:
seler, gluten, mleko, jaja, ryba)
Wtorek:
I
śniadanie:
Herbata miętowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, szyneczką
drobiową
, żółtym
serem i pomidorem
II
śniadanie:
Banan, woda
Obiad
: Cebulowy krem z grzankami,
gołąbki
inaczej, ziemniaki,
fasolka szparagowa, sok owocowy
Podwieczorek:
Maślanka
owocowa, chrupki kukurydziane
(alergeny:
seler,
gluten, mleko)
Środa:
I śniadanie: Płatki owsiane z mlekiem, kawiorek z
masełkiem i miodem wielokwiatowym, herbata „Melisa”
II śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad:
Zupa z soczewicy czerwonej , żeberka
duszone w sosie własnym, ziemniaki, surówka biskupia (modra kapusta z jogurtem naturalnym), sok owocowy
Podwieczorek:
Sok ze świeżo
wyciskanych owoców, wafle ryżowe
(alergeny: seler, gluten, mleko)
Czwartek:
I
śniadanie:
Kawa zbożowa,
chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem,
pastą z
kiełbasy zielonogórskiej i ogórka konserwowego, herbata owocowa
II
śniadanie
: Arbuz, woda
Obiad:
Zupa neapolitańska, kurczak „ curry”
z warzywami i ryżem parabolicznym,
sok owocowy
Podwieczorek:
Placek drożdżowy
ze śliwką,
herbatka koperkowa
(alergeny:
seler, gluten, mleko, jaja)
Piątek:
I
śniadanie:
Herbata imbirowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem,
jajecznica na masełku
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad:
Zupa owocowa, kotlecik z dorsza, ziemniaki
puree, sałatka
grecka,
sok owocowy
Podwieczorek:
Jogurt truskawkowy
(alergeny:
seler, gluten, mleko, ryba, jaja)