Przejdź do głównej zawartości

14-18.09.2020 r.

 

14-18.09.2020 r.

Poniedziałek:

I śniadanie: Herbata z cytryną, chleb pszenny i słonecznikowy

z masełkiem, pastą z tuńczyka w sosie pomidorowym

II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: „Pazibroda”- kapu
śniak ze słodkiej kapusty, naleśniki z jabłkiem i cukrem trzcinowym, sok owocowy

Podwieczorek:  Pieczywo wasa z pastą z brokułu gotowanego, herbatka imbirowa

(alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja, ryba)

Wtorek:

I śniadanie: Herbata miętowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, szyneczką drobiową ,  żółtym serem i pomidorem

II śniadanie: Banan, woda

Obiad : Cebulowy krem z grzankami, gołąbki inaczej, ziemniaki,

fasolka szparagowa, sok owocowy

Podwieczorek: Maślanka owocowa, chrupki kukurydziane

(alergeny:   seler, gluten, mleko)

Środa:

  I śniadanie:  Płatki owsiane z mlekiem, kawiorek z masełkiem i miodem wielokwiatowym, herbata „Melisa”

II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad: Zupa z soczewicy czerwonej , żeberka duszone w sosie własnym, ziemniaki, surówka biskupia (modra kapusta  z jogurtem naturalnym), sok owocowy

Podwieczorek:  Sok ze świeżo wyciskanych owoców, wafle ryżowe

(alergeny:  seler, gluten, mleko)

Czwartek:

I śniadanie: Kawa zbożowa, chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem,

pastą z kiełbasy zielonogórskiej i ogórka konserwowego, herbata owocowa

II śniadanie : Arbuz, woda

Obiad: Zupa neapolitańska, kurczak „ curry” z warzywami i ryżem  parabolicznym,

 sok owocowy

Podwieczorek: Placek drożdżowy ze śliwką, herbatka koperkowa

(alergeny:  seler, gluten, mleko, jaja)

Piątek:

I śniadanie: Herbata imbirowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem,

jajecznica na masełku

II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad:  Zupa owocowa, kotlecik z dorsza, ziemniaki puree, sałatka

grecka, sok owocowy

Podwieczorek: Jogurt truskawkowy

(alergeny: seler, gluten, mleko, ryba, jaja)

OSTATNIO CZYTANE

Zaproszenie na Dzień Babci i Dziadka - Misie

Kochani Rodzice!  😉 Dzień Babci i Dziadka tuż tuż.  🌷  przypominam że w naszej grupie Uroczystość Dnia Babci i Dziadka jest w środę 31.01.2018 o 13:30.  🌸 Jeszcze raz dziękuję tym Paniom które zgłosiły się do przygotowania ciast  😉 Jednocześnie przypominam, że każde dziecko zaprasza na tą uroczystość dwie osoby ( w sytuacji gdy dziadkowie nie mogą, wówczas mogą przyjść rodzice. W razie jakichkolwiek innych sytuacji losowych proszę o info ).  😉 Miłego weekendu!  😉 😁

Jadłospis 16-20.01.2023 r.

  16-20.01.2023 r.  Poniedziałek: I ś niadanie: Zupa budyniowa, herbata imbirowa, chleb pszenny i razowy   z masełkiem i   tu ń czykiem w sosie pomidorowym II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Krupnik z ziemniakami , racuchy dro ż d ż owe z cukrem trzcinowym, sok owocowy Podwieczorek:   Kanapki z pieczywa mieszanego z ż ółtym serem i ogórkiem kiszonym, herbata ziołowa (alergeny: seler, gluten, mleko, jaja,   ryba) Wtorek: I ś niadanie: Musli z mlekiem, bułka mleczna z masełkiem i d ż emem niskosłodzonym truskawkowym, herbata koperkowa II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad : Zupa pomidorowa z ry ż em, kotlet mielony, ziemniaki, surówka z białej kapusty z marchewk ą i jogurtem naturalnym, sok owocowy Podwieczorek: Kryształki galaretki   (alergeny:   seler, gluten, jajka, mleko) Ś roda: I ś niadanie: Kawa zbo ż owa z miodem, h erbata z cytryn ą ,   bułka pszenna   i sojowa   z masełkiem, kiełbask ą krakowsk ą i kiełkami   II ś niadanie : Jabłko, woda O

Jadłospis 09-13.01.2023 r.

  09-13.01.2023 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata zwykła z cytryn ą , chleb pszenny i chleb firmowy z masłem   i past ą z twarogu, rzodkiewki i ż ółtej papryki II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Kapu ś niak z kiszonej kapusty, makaron w sosie pomidorowym,   sok owocowy Podwieczorek:   Sałatka owocowa (banan, gruszka, jabłko, …) (alergeny: seler, gluten, mleko,sezam) Wtorek: I ś niadanie:   Herbata melisa, płatki kukurydziane z mlekiem, rogal mleczny z masełkiem i d ż emem niskosłodzonym II ś niadanie: Banan, woda Obiad : Zupa cytrynowa, pulpety w sosie pomidorowym, fasolka szparagowa, ziemniaki, sok owocowy Podwieczorek: Sok wyciskany z   pomara ń czy, wafel kukurydziany (alergeny:     seler, gluten, mleko) Ś roda: I ś niadanie: Kakao, herbata imbirowa, chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem, kiełbas ą zielonogórsk ą i   sałat ą rukola II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad:   Cebulowy krem, ż eberka w sosie własnym, ziemniaki, buraczki z j