Przejdź do głównej zawartości

14-18.09.2020 r.

 

14-18.09.2020 r.

Poniedziałek:

I śniadanie: Herbata z cytryną, chleb pszenny i słonecznikowy

z masełkiem, pastą z tuńczyka w sosie pomidorowym

II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: „Pazibroda”- kapu
śniak ze słodkiej kapusty, naleśniki z jabłkiem i cukrem trzcinowym, sok owocowy

Podwieczorek:  Pieczywo wasa z pastą z brokułu gotowanego, herbatka imbirowa

(alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja, ryba)

Wtorek:

I śniadanie: Herbata miętowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, szyneczką drobiową ,  żółtym serem i pomidorem

II śniadanie: Banan, woda

Obiad : Cebulowy krem z grzankami, gołąbki inaczej, ziemniaki,

fasolka szparagowa, sok owocowy

Podwieczorek: Maślanka owocowa, chrupki kukurydziane

(alergeny:   seler, gluten, mleko)

Środa:

  I śniadanie:  Płatki owsiane z mlekiem, kawiorek z masełkiem i miodem wielokwiatowym, herbata „Melisa”

II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad: Zupa z soczewicy czerwonej , żeberka duszone w sosie własnym, ziemniaki, surówka biskupia (modra kapusta  z jogurtem naturalnym), sok owocowy

Podwieczorek:  Sok ze świeżo wyciskanych owoców, wafle ryżowe

(alergeny:  seler, gluten, mleko)

Czwartek:

I śniadanie: Kawa zbożowa, chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem,

pastą z kiełbasy zielonogórskiej i ogórka konserwowego, herbata owocowa

II śniadanie : Arbuz, woda

Obiad: Zupa neapolitańska, kurczak „ curry” z warzywami i ryżem  parabolicznym,

 sok owocowy

Podwieczorek: Placek drożdżowy ze śliwką, herbatka koperkowa

(alergeny:  seler, gluten, mleko, jaja)

Piątek:

I śniadanie: Herbata imbirowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem,

jajecznica na masełku

II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad:  Zupa owocowa, kotlecik z dorsza, ziemniaki puree, sałatka

grecka, sok owocowy

Podwieczorek: Jogurt truskawkowy

(alergeny: seler, gluten, mleko, ryba, jaja)

OSTATNIO CZYTANE

Jadłospis 31.05.-04.06.2021 r.

         31.05-04.06.2021 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata imbirowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,   twaro ż kiem i szczypiorkiem II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Zupa ogórkowa,   makaron w sosie bolo ń skim, sok owocowy Podwieczorek:   Budy ń malinowy (alergeny: seler, gluten, mleko) Wtorek: I ś niadanie:   Kakao, herbata z cytryn ą , bułka pszenna i grahamka z pasztetem drobiowo-pomidorowym i papryk ą czerwon ą II ś niadanie: Banan, woda Obiad : Karkówka w sosie własnym, pyzy, surówka z marchewki i jabłka z jogurtem naturalnym, sok owocowy Podwieczorek: Lody z okazji „Dnia Dziecka”   (alergeny:     seler, gluten, mleko, sezam) Ś roda: I ś niadanie: Herbata rumiankowa, pełnoziarniste płatki zbo ż owe z owocami i mlekiem, bułka mleczna masełkiem i d ż emem niskosłodzonym truskawkowym   II ś niadanie : Jabłko, woda Obiad:   Kotlet mielony, ziemniaki puree, buraczki z jabłkiem, sok owocowy Podwieczorek:   Galaretka pomara ń czowa

Dzień Dziecka

 Co tu dużo pisać to był wspaniały dzień :)  Oby takich było jak najwięcej :)  Wszystkim dzieciom tym małym i dużym  życzymy wszystkiego dobrego :)

Wycieczka do Restauracji