Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 21-25.09.2020 r.

 

           21-25.09.2020 r.

Poniedziałek:

I śniadanie: Kakao, herbata imbirowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem,

serem kanapkowym śmietankowym i  szczypiorkiem i kiełkami rzodkiewki

II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad:
Grochówka, makaron w sosie pomidorowym, sok owocowy

Podwieczorek:  Kanapki z pieczywa mieszanego z pasztetem drobiowym,

ogórek kiszony,  herbatka ziołowa

(alergeny: seler, gluten, mleko)

Wtorek:

I śniadanie: Herbata rumiankowa, chleb pszenny i razowy

 z masełkiem, sałatą lodową, kiełbaską krakowską i pomidorem

II śniadanie : Banan, woda

Obiad : Zupa śródziemnomorska, sztuka mięsa w sosie warzywnym,

 kasza Kus-kus, sok owocowy

Podwieczorek: Sok ze świeżo wyciskanych owoców (arbuz)

 (alergeny:   seler, gluten, mleko, jaja)

Środa:

I śniadanie: Naworka - polewka, herbata koperkowa z  kminkiem,  rogal mleczny

z masełkiem i dżemem niskosłodzonym truskawkowym

II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad:  Zupa cytrynowa z ryżem, parówka w sosie greckim z nasionami czarnuszki, ziemniaki, sok owocowy

Podwieczorek:  Kisiel do picia , wafle kukurydziane

(alergeny:  seler, gluten, mleko)

Czwartek:

I śniadanie: Kawa zbożowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem,  

makrelą w sosie pomidorowym

II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad: Rosół z makaronem,  frykatelki,  ziemniaki puree, sałata lodowa z sosem jogurtowo-koperkowym, sok owocowy

Podwieczorek:  Jogurt naturalny z nasionami chia

(alergeny:  seler, gluten, mleko, jaja, ryba)

Piątek:

I śniadanie: Herbata owocowa, chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem,

pasta z jajka gotowanego ze szczypiorkiem

II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad:  Zupa kalafiorowa z kaszką  manną, ryba sote, ziemniaki, mini marchewka gotowana, sok owocowy

Podwieczorek: Jogurt waniliowy

(alergeny: seler, gluten, mleko, ryba, jaja)

 

OSTATNIO CZYTANE

JADŁOSPIS 18-22.01.2021 R.

  18-22.01.2021 r.   Poniedziałek: I śniadanie: Herbata   z cytryn ą , bułka pszenna i grahamka z masełkiem, żółtym serem i ogórkiem konserwowym II śniadanie: Jabłko, woda Obiad: Krupnik, makaron w sosie pomidorowym, sok owocowy Podwieczorek:   Budyń czekoladowy (alergeny: seler, gluten, mleko) Wtorek: I śniadanie: Kakao, herbata miętowa bułka pszenna i grahamka z masełkiem, polędwicą drobiową i ogórkiem zielonym   II śniadanie: Banan, woda Obiad :Zupa szczawiowa z jajkiem, karkówka z warzywami, kasza jęczmienna, surówka z białej kapusty z marchewką, jabłkiem i jogurtem naturalnym, sok owocowy Podwieczorek: Sałatka owocowa   (alergeny:     seler, gluten, mleko, jaja) Środa: I śniadanie:   Płatki owsiane   z mlekiem, rogal mleczny z dżemem niskosłodzonym malinowym herbata „Melisa” II śniadanie : Jabłko, woda Obiad:   Kotlet mielony, ziemniaki puree, buraczki z jabłkiem, sok owocowy Podwieczorek:   Ma ślanka truskawkowa, chrupki kukurydziane (aler

W ten świąteczny czas...

 Smerfy w dniu przedszkolnej wigilii odświętnie ubrani stworzyli film dla rodziców z życzeniami. Dzieci uczestniczyły w wigilii, składały sobie życzenia, a przede wszystkim cieszyli się sobą i świetnie się bawiły. 

Wigilia przedszkolna!

  Dnia 22.12.2020 r. odbyła się w naszym przedszkolu uroczysta Wigilia. Dzieci w tym dniu przyszły odświętnie ubrane, a kolędowaniu nie było końca. Po nagraniu filmiku dla rodziców z udziałem  dzieci - taniec i śpiew "Pastorałki przedszkolaka" - Krasnale otrzymały drobne upominki oraz miały za zadanie wręczyć w domu prezenty dla swoich rodziców, które wytrwale tworzyli. Po takich niespodziankach wspólnie zasiedliśmy do wigilijnego stołu.  Wesołych Świąt!