Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 21-25.09.2020 r.

 

           21-25.09.2020 r.

Poniedziałek:

I śniadanie: Kakao, herbata imbirowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem,

serem kanapkowym śmietankowym i  szczypiorkiem i kiełkami rzodkiewki

II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad:
Grochówka, makaron w sosie pomidorowym, sok owocowy

Podwieczorek:  Kanapki z pieczywa mieszanego z pasztetem drobiowym,

ogórek kiszony,  herbatka ziołowa

(alergeny: seler, gluten, mleko)

Wtorek:

I śniadanie: Herbata rumiankowa, chleb pszenny i razowy

 z masełkiem, sałatą lodową, kiełbaską krakowską i pomidorem

II śniadanie : Banan, woda

Obiad : Zupa śródziemnomorska, sztuka mięsa w sosie warzywnym,

 kasza Kus-kus, sok owocowy

Podwieczorek: Sok ze świeżo wyciskanych owoców (arbuz)

 (alergeny:   seler, gluten, mleko, jaja)

Środa:

I śniadanie: Naworka - polewka, herbata koperkowa z  kminkiem,  rogal mleczny

z masełkiem i dżemem niskosłodzonym truskawkowym

II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad:  Zupa cytrynowa z ryżem, parówka w sosie greckim z nasionami czarnuszki, ziemniaki, sok owocowy

Podwieczorek:  Kisiel do picia , wafle kukurydziane

(alergeny:  seler, gluten, mleko)

Czwartek:

I śniadanie: Kawa zbożowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem,  

makrelą w sosie pomidorowym

II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad: Rosół z makaronem,  frykatelki,  ziemniaki puree, sałata lodowa z sosem jogurtowo-koperkowym, sok owocowy

Podwieczorek:  Jogurt naturalny z nasionami chia

(alergeny:  seler, gluten, mleko, jaja, ryba)

Piątek:

I śniadanie: Herbata owocowa, chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem,

pasta z jajka gotowanego ze szczypiorkiem

II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad:  Zupa kalafiorowa z kaszką  manną, ryba sote, ziemniaki, mini marchewka gotowana, sok owocowy

Podwieczorek: Jogurt waniliowy

(alergeny: seler, gluten, mleko, ryba, jaja)

 

OSTATNIO CZYTANE

Jadłospis 25-29.04.2022 r.

  25-29.04.2022 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata zwykła z cytryn ą , chleb pszenny i chleb firmowy z masłem, pasztetem pomidorowym i ogórkiem kiszonym II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Kapu ś niak z kiszonej kapusty, nale ś niki z jabłkiem, sok wi ś niowy Podwieczorek:   Kanapki z pieczywa mieszanego z serem topionym ś mietankowo-koperkowym, herbatka ziołowa (alergeny: seler, gluten, mleko, jaja) Wtorek: I ś niadanie:   Herbata koperkowa, kawa zbo ż owa, bułka ś niadaniowa i grahamka   z szynk ą drobiow ą i kiełkami rzodkiewki II ś niadanie: Banan, woda Obiad : Krupnik, pulpety w sosie ś mietanowo-koperkowym, ziemniaki, fasolka szparagowa, sok owocowy Podwieczorek: Kaszka kukurydziana z cukrem trzcinowym (alergeny:     seler, gluten, mleko, jaja, sezam) Ś roda: I ś niadanie: Herbata z cytryn ą , zupa budyniowa, bułka mleczna z d ż emem niskosłodzonym truskawkowym II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad:   Brokułowy krem z kaszk ą , parówka w sosie gre

Jadłospis 09-13.05.2022 r.

  09-13.05.2022 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata koperkowa, chleb pszenny   i wieloziarnisty z past ą z tu ń czyka II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Kapu ś niak z kiszonej kapusty, racuchy dro ż d ż owe z cukrem trzcinowym, sok owocowy Podwieczorek:   Pieczywo wasa z past ą z brokułu, herbata ziołowa (alergeny: seler, gluten, mleko, jaja,   ryba) Wtorek: I ś niadanie:   Kakao, herbata z cytryn ą , bułka grahamka i   pszenna   z masełkiem, w ę dlin ą drobiow ą i kiełkami rzodkiewki II ś niadanie: Marchewkowe chipsy, woda Obiad : Zupa koperkowa, gulasz z karkówki, pyzy, surówka z czerwonej kapusty   z jabłkiem i jogurtem naturalnym, sok owocowy Podwieczorek: Kaszka manna z sokiem truskawkowym   (alergeny:   seler, gluten, mleko) Ś roda: I ś niadanie: Płatki kukurydziane z mlekiem, herbata mi ę towa, bułka mleczna   z miodem wielokwiatowym   II ś niadanie : Banan, woda Obiad:   Kotlet schabowy,   ziemniaki puree, surówka z kapusty peki ń

Dzień Ziemi.