21-25.09.2020
r.
Poniedziałek:
I
śniadanie:
Kakao, herbata imbirowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem,
serem kanapkowym śmietankowym i szczypiorkiem i kiełkami rzodkiewki
II
śniadanie:
Jabłko, woda
Obiad: Grochówka, makaron w sosie pomidorowym, sok owocowy
Podwieczorek:
Kanapki z pieczywa mieszanego z
pasztetem drobiowym,
ogórek
kiszony, herbatka ziołowa
(alergeny:
seler, gluten, mleko)
Wtorek:
I
śniadanie:
Herbata rumiankowa, chleb pszenny i razowy
z masełkiem,
sałatą lodową, kiełbaską krakowską i pomidorem
II śniadanie : Banan, woda
Obiad
: Zupa śródziemnomorska, sztuka mięsa w sosie warzywnym,
kasza Kus-kus, sok owocowy
Podwieczorek:
Sok ze świeżo wyciskanych owoców (arbuz)
(alergeny: seler, gluten,
mleko, jaja)
Środa:
I
śniadanie:
Naworka - polewka, herbata koperkowa z
kminkiem, rogal mleczny
z masełkiem i dżemem niskosłodzonym truskawkowym
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad:
Zupa cytrynowa z ryżem, parówka w sosie greckim z nasionami czarnuszki, ziemniaki, sok owocowy
Podwieczorek:
Kisiel do picia , wafle kukurydziane
(alergeny: seler, gluten, mleko)
Czwartek:
I
śniadanie:
Kawa zbożowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem,
makrelą w sosie pomidorowym
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad:
Rosół z makaronem, frykatelki, ziemniaki puree, sałata lodowa z sosem
jogurtowo-koperkowym, sok owocowy
Podwieczorek:
Jogurt naturalny z nasionami chia
(alergeny:
seler, gluten, mleko, jaja, ryba)
Piątek:
I
śniadanie:
Herbata owocowa, chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem,
pasta
z jajka gotowanego ze szczypiorkiem
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad:
Zupa kalafiorowa z kaszką manną,
ryba sote, ziemniaki, mini marchewka gotowana, sok owocowy
Podwieczorek:
Jogurt waniliowy
(alergeny:
seler, gluten, mleko, ryba, jaja)