Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 21-25.09.2020 r.

 

           21-25.09.2020 r.

Poniedziałek:

I śniadanie: Kakao, herbata imbirowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem,

serem kanapkowym śmietankowym i  szczypiorkiem i kiełkami rzodkiewki

II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad:
Grochówka, makaron w sosie pomidorowym, sok owocowy

Podwieczorek:  Kanapki z pieczywa mieszanego z pasztetem drobiowym,

ogórek kiszony,  herbatka ziołowa

(alergeny: seler, gluten, mleko)

Wtorek:

I śniadanie: Herbata rumiankowa, chleb pszenny i razowy

 z masełkiem, sałatą lodową, kiełbaską krakowską i pomidorem

II śniadanie : Banan, woda

Obiad : Zupa śródziemnomorska, sztuka mięsa w sosie warzywnym,

 kasza Kus-kus, sok owocowy

Podwieczorek: Sok ze świeżo wyciskanych owoców (arbuz)

 (alergeny:   seler, gluten, mleko, jaja)

Środa:

I śniadanie: Naworka - polewka, herbata koperkowa z  kminkiem,  rogal mleczny

z masełkiem i dżemem niskosłodzonym truskawkowym

II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad:  Zupa cytrynowa z ryżem, parówka w sosie greckim z nasionami czarnuszki, ziemniaki, sok owocowy

Podwieczorek:  Kisiel do picia , wafle kukurydziane

(alergeny:  seler, gluten, mleko)

Czwartek:

I śniadanie: Kawa zbożowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem,  

makrelą w sosie pomidorowym

II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad: Rosół z makaronem,  frykatelki,  ziemniaki puree, sałata lodowa z sosem jogurtowo-koperkowym, sok owocowy

Podwieczorek:  Jogurt naturalny z nasionami chia

(alergeny:  seler, gluten, mleko, jaja, ryba)

Piątek:

I śniadanie: Herbata owocowa, chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem,

pasta z jajka gotowanego ze szczypiorkiem

II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad:  Zupa kalafiorowa z kaszką  manną, ryba sote, ziemniaki, mini marchewka gotowana, sok owocowy

Podwieczorek: Jogurt waniliowy

(alergeny: seler, gluten, mleko, ryba, jaja)

 

OSTATNIO CZYTANE

Bal Karnawałowy- Krasnale i Misie.

Krasnale i Misie w "Starej Chacie u Kowala" w Kluczewie

 

Tydzień z dinozaurami