Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 28.09-02.10.2020 r

 

JADŁOSPIS  28.09.-02.10.2020 r.

Poniedziałek:

I śniadanie: Musli z mlekiem, herbata owocowa, chleb pszenny i razowy z masłem, tuńczykiem  w sosie pomidorowym

II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa ziemniaczana z pomidorami, racuchy z cukrem trzcinowym, sok owocowy

Podwieczorek:  Arbuz

 (alergeny: seler, gluten, mleko, jaja, ryba)

Wtorek:

I śniadanie: Herbata melisa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, polędwicą drobiową

 i ogórkiem zielonym

II śniadanie: Brzoskwinia, woda

Obiad : Zupa brokułowa z kaszką ,greckie kotleciki mięsne z kaszą gryczaną, ziemniaki, sałatka szwedzka, sok owocowy

Podwieczorek: Kaszka manna z sokiem wiśniowym

(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja, sezam)

Środa:

I śniadanie: Zupa budyniowa,

bułka mleczna z dżemem malinowym niskosłodzonym, herbatka  ziołowa

II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad: Krem z dyni, Łazanki z mięsem i kapustą kiszoną, sok owocowy

Podwieczorek: „Tostowe uśmiechy”, herbata melisa

(alergeny:  seler, gluten, mleko)

Czwartek:

I śniadanie: Kakao, bułka pszenna i grahamka z masłem,

wątrobianką i ogórkiem kiszonym, herbata imbirowa

II śniadanie : Winogrono , woda

Obiad: Kotlet drobiowy panierowany, ziemniaki puree, kolorowa surówka z kapusty mieszanej z jogurtem naturalnym, sok owocowy

Podwieczorek: Kefir owocowy, pieczywo wasa

(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja, sezam )

Piątek:

I śniadanie: Herbata ziołowa, kanapki z pastą z twarożku, ryby wędzonej, jajka

i szczypiorku

II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad: Zupa rybna, pierogi z serem i masełkiem, sok owocowy

Podwieczorek: Jogurt Danio

(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja, ryby )

OSTATNIO CZYTANE

Jadłospis 25-29.04.2022 r.

  25-29.04.2022 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata zwykła z cytryn ą , chleb pszenny i chleb firmowy z masłem, pasztetem pomidorowym i ogórkiem kiszonym II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Kapu ś niak z kiszonej kapusty, nale ś niki z jabłkiem, sok wi ś niowy Podwieczorek:   Kanapki z pieczywa mieszanego z serem topionym ś mietankowo-koperkowym, herbatka ziołowa (alergeny: seler, gluten, mleko, jaja) Wtorek: I ś niadanie:   Herbata koperkowa, kawa zbo ż owa, bułka ś niadaniowa i grahamka   z szynk ą drobiow ą i kiełkami rzodkiewki II ś niadanie: Banan, woda Obiad : Krupnik, pulpety w sosie ś mietanowo-koperkowym, ziemniaki, fasolka szparagowa, sok owocowy Podwieczorek: Kaszka kukurydziana z cukrem trzcinowym (alergeny:     seler, gluten, mleko, jaja, sezam) Ś roda: I ś niadanie: Herbata z cytryn ą , zupa budyniowa, bułka mleczna z d ż emem niskosłodzonym truskawkowym II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad:   Brokułowy krem z kaszk ą , parówka w sosie gre

Jadłospis 09-13.05.2022 r.

  09-13.05.2022 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata koperkowa, chleb pszenny   i wieloziarnisty z past ą z tu ń czyka II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Kapu ś niak z kiszonej kapusty, racuchy dro ż d ż owe z cukrem trzcinowym, sok owocowy Podwieczorek:   Pieczywo wasa z past ą z brokułu, herbata ziołowa (alergeny: seler, gluten, mleko, jaja,   ryba) Wtorek: I ś niadanie:   Kakao, herbata z cytryn ą , bułka grahamka i   pszenna   z masełkiem, w ę dlin ą drobiow ą i kiełkami rzodkiewki II ś niadanie: Marchewkowe chipsy, woda Obiad : Zupa koperkowa, gulasz z karkówki, pyzy, surówka z czerwonej kapusty   z jabłkiem i jogurtem naturalnym, sok owocowy Podwieczorek: Kaszka manna z sokiem truskawkowym   (alergeny:   seler, gluten, mleko) Ś roda: I ś niadanie: Płatki kukurydziane z mlekiem, herbata mi ę towa, bułka mleczna   z miodem wielokwiatowym   II ś niadanie : Banan, woda Obiad:   Kotlet schabowy,   ziemniaki puree, surówka z kapusty peki ń

Dzień Ziemi.