Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 28.09-02.10.2020 r

 

JADŁOSPIS  28.09.-02.10.2020 r.

Poniedziałek:

I śniadanie: Musli z mlekiem, herbata owocowa, chleb pszenny i razowy z masłem, tuńczykiem  w sosie pomidorowym

II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa ziemniaczana z pomidorami, racuchy z cukrem trzcinowym, sok owocowy

Podwieczorek:  Arbuz

 (alergeny: seler, gluten, mleko, jaja, ryba)

Wtorek:

I śniadanie: Herbata melisa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, polędwicą drobiową

 i ogórkiem zielonym

II śniadanie: Brzoskwinia, woda

Obiad : Zupa brokułowa z kaszką ,greckie kotleciki mięsne z kaszą gryczaną, ziemniaki, sałatka szwedzka, sok owocowy

Podwieczorek: Kaszka manna z sokiem wiśniowym

(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja, sezam)

Środa:

I śniadanie: Zupa budyniowa,

bułka mleczna z dżemem malinowym niskosłodzonym, herbatka  ziołowa

II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad: Krem z dyni, Łazanki z mięsem i kapustą kiszoną, sok owocowy

Podwieczorek: „Tostowe uśmiechy”, herbata melisa

(alergeny:  seler, gluten, mleko)

Czwartek:

I śniadanie: Kakao, bułka pszenna i grahamka z masłem,

wątrobianką i ogórkiem kiszonym, herbata imbirowa

II śniadanie : Winogrono , woda

Obiad: Kotlet drobiowy panierowany, ziemniaki puree, kolorowa surówka z kapusty mieszanej z jogurtem naturalnym, sok owocowy

Podwieczorek: Kefir owocowy, pieczywo wasa

(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja, sezam )

Piątek:

I śniadanie: Herbata ziołowa, kanapki z pastą z twarożku, ryby wędzonej, jajka

i szczypiorku

II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad: Zupa rybna, pierogi z serem i masełkiem, sok owocowy

Podwieczorek: Jogurt Danio

(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja, ryby )

OSTATNIO CZYTANE

Ale to już było...

 Dnia 23 czerwca 2021 roku grupa Smerfy świętowała Zakończenie Przedszkola.  Dzieci odświętnie ubrane zjawiły się wraz z rodzicami w przedszkolu.  Program artystyczny przygotowany przez absolwentów wypadł  wspaniale zebrani goście nie mogli powstrzymać się od łez i śmiechu.  Wręczenie dyplomów było wyjątkowym i uroczystym wydarzeniem. Po zakończeniu części artystycznej oraz przemowach i podziękowaniach,  nadszedł czas na wspólne świętowanie przy stołach.  Dziękujemy wszystkim obecnym oraz nieobecnym za pomoc, wsparcie, ciepłe słowa. To był wyjątkowy czas, żegnamy się z naszymi Smerfami,  którzy na zawsze już pozostaną w naszych sercach. 

Jadłospis 21-25.06.2021 r.

  21-25.06.2021   r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata imbirowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,   tu ń czykiem w sosie pomidorowym II ś niadanie: Marchewkowe chipsy, woda Obiad: Zupa serowa z makaronem, jajko gotowane w sosie musztardowym, ziemniaki, groszek z marchewk ą , sok owocowy Podwieczorek:   Kaszka kukurydziana z sokiem malinowym (alergeny: seler, gluten, mleko,   jaja, gorczyca, ryba) Wtorek: I ś niadanie: Kakao, herbata z cytryn ą , bułka pszenna i grahamka z masełkiem, sałat ą masłow ą , w ę dlin ą drobiow ą i pomidorem II ś niadanie: Banan, woda Obiad : Zupa ś ródziemnomorska, gulasz z warzywami, kasza jaglana, sok owocowy Podwieczorek:   Galaretka owocowa   (alergeny:     seler, gluten, mleko) Ś roda: I ś niadanie: Płatki zbo ż owe   z mlekiem, bułka mleczna z masełkiem i d ż emem niskosłodzonym truskawkowym, herbata ziołowa   II ś niadanie : Truskawki, woda Obiad:   Kotlet drobiowy panierowany, ziemniaki puree, surów

Jadłospis 28.06-02.07.2021 r.

             28.06-02.07.2021 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata imbirowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,   ż ółtym serem i pomidorem II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Zupa ogórkowa, nale ś niki z jabłkiem , sok owocowy Podwieczorek:   Kanapki z pieczywa mieszanego z hummusem , herbatka „melisa” (alergeny: seler, gluten, mleko,   jaja) Wtorek: I ś niadanie:   Herbata z cytryn ą , bułka pszenna i grahamka z past ą z fileta drobiowego, ogórka konserwowego i jajka II ś niadanie: Banan, woda Obiad : Krem z czerwonej soczewicy, greckie kotleciki z kasz ą j ę czmienn ą i mi ę sem wieprzowym   w sosie pomidorowym, ziemniaki, fasolka szparagowa, sok owocowy Podwieczorek: Kefir brzoskwiniowo-bananowy   (alergeny:     seler, gluten, jaja, mleko) Ś roda: I ś niadanie: Kaszka kukurydziana z mlekiem, kawiorek z masełkiem, herbata owocowa   II ś niadanie : Jabłko, woda Obiad:   Frykatelki, ziemniaki puree, surówka ze ś wie ż ej kapusty, sok ow