Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 28.09-02.10.2020 r

 

JADŁOSPIS  28.09.-02.10.2020 r.

Poniedziałek:

I śniadanie: Musli z mlekiem, herbata owocowa, chleb pszenny i razowy z masłem, tuńczykiem  w sosie pomidorowym

II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa ziemniaczana z pomidorami, racuchy z cukrem trzcinowym, sok owocowy

Podwieczorek:  Arbuz

 (alergeny: seler, gluten, mleko, jaja, ryba)

Wtorek:

I śniadanie: Herbata melisa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, polędwicą drobiową

 i ogórkiem zielonym

II śniadanie: Brzoskwinia, woda

Obiad : Zupa brokułowa z kaszką ,greckie kotleciki mięsne z kaszą gryczaną, ziemniaki, sałatka szwedzka, sok owocowy

Podwieczorek: Kaszka manna z sokiem wiśniowym

(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja, sezam)

Środa:

I śniadanie: Zupa budyniowa,

bułka mleczna z dżemem malinowym niskosłodzonym, herbatka  ziołowa

II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad: Krem z dyni, Łazanki z mięsem i kapustą kiszoną, sok owocowy

Podwieczorek: „Tostowe uśmiechy”, herbata melisa

(alergeny:  seler, gluten, mleko)

Czwartek:

I śniadanie: Kakao, bułka pszenna i grahamka z masłem,

wątrobianką i ogórkiem kiszonym, herbata imbirowa

II śniadanie : Winogrono , woda

Obiad: Kotlet drobiowy panierowany, ziemniaki puree, kolorowa surówka z kapusty mieszanej z jogurtem naturalnym, sok owocowy

Podwieczorek: Kefir owocowy, pieczywo wasa

(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja, sezam )

Piątek:

I śniadanie: Herbata ziołowa, kanapki z pastą z twarożku, ryby wędzonej, jajka

i szczypiorku

II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad: Zupa rybna, pierogi z serem i masełkiem, sok owocowy

Podwieczorek: Jogurt Danio

(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja, ryby )

OSTATNIO CZYTANE

Jadłospis 22-26.03.2021 r.

  22-26.03.2021 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata mi ę towa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem i makrel ą w sosie pomidorowym II ś niadanie: Marchewkowe chipsy, woda Obiad: Zupa pomidorowa z ry ż em, jajko gotowane w sosie musztardowym, ziemniaki, bukiet warzyw, sok owocowy   Podwieczorek:   Pieczywo wasa z past ą z brokułu gotowanego, herbatka ziołowa (alergeny: seler, gluten, mleko, ryba, gorczyca, sezam) Wtorek: I ś niadanie: Kakao, herbata owocowa, chleb pszenny i razowy z masełkiem, pol ę dwic ą drobiow ą i pomidorem II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad : Krem z czerwonej soczewicy, goł ą bki inaczej , ziemniaki puree, fasolka szparagowa, sok owocowy Podwieczorek: Galaretka owocowa (alergeny:   seler, gluten, mleko,) Ś roda: I ś niadanie: Kaszka manna z mlekiem , kawiorek z masełkiem i miodem wielokwiatowym, herbata koperkowa   II ś niadanie : Banan, woda Obiad: Zupa gulaszowa z bułeczk ą , sok owocowy Podwieczorek: Budy ń czekoladowy

Jadłospis 15-19.03.2021 r.

  JADŁOSPIS 15-19.03.2021 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata z miodem i cytryn ą , chleb pszenny i razowy z masełkiem, past ą   z tu ń czyka w sosie pomidorowym i kanapki z ż ółtym serem i papryk ą czerwon ą II ś niadanie: Marchewkowe chipsy, woda Obiad: „Pazibroda” – kapu ś niak ze słodkiej kapusty, nale ś niki z jabłkiem i cukrem trzcinowym,   sok wi ś niowy Podwieczorek:   Kanapki z pieczywa mieszanego masełkiem i   hummusem (alergeny: seler, gluten, mleko,   jaja, ryba ) Wtorek: I ś niadanie:   Płatki owsiane na mleku, bułka mleczna z d ż emem niskosłodzonym malinowym, herbatka koperkowa II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad : Zupa ziemniaczana z pomidorami, gulasz z karkówki, kasza jaglana , surówka z selera, z ananasem, ż urawin ą i jogurtem naturalnym, sok owocowy Podwieczorek: Sok ze ś wie ż o wyciskanych owoców, (alergeny:   seler, gluten, mleko) Ś roda: I ś niadanie: Kakao, herbata owocowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem , sałat ą l

Teatr La La Lena dla dzieci

Dziś w przedszkolu odbył się spektakl teatralno-muzyczny, podczas którego dzieci z zaciekawieniem i szerokim uśmiechem na twarzy obejrzały ciekawe, dostosowane do wieku dzieci przedstawienie. Na zakończenie aktorka zaprosiła wszystkich na scenę i poprosiła o wykonanie kilku zadań z piłeczkami i przyborami teatralnymi. Krasnale spisały się świetnie, a śmiechu i braw nie było końca.