JADŁOSPIS
28.09.-02.10.2020 r.
Poniedziałek:
I śniadanie: Musli z mlekiem, herbata
owocowa, chleb pszenny i razowy z masłem, tuńczykiem w sosie pomidorowym
II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa ziemniaczana z pomidorami, racuchy z cukrem trzcinowym, sok owocowy
Podwieczorek: Arbuz
(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja, ryba)
Wtorek:
I śniadanie: Herbata melisa, bułka
pszenna i grahamka z masełkiem, polędwicą drobiową
i ogórkiem zielonym
II śniadanie: Brzoskwinia, woda
Obiad : Zupa brokułowa z kaszką
,greckie kotleciki mięsne z kaszą gryczaną, ziemniaki, sałatka szwedzka, sok
owocowy
Podwieczorek: Kaszka manna z sokiem
wiśniowym
(alergeny: seler, gluten, mleko,
jaja, sezam)
Środa:
I śniadanie: Zupa budyniowa,
bułka mleczna z dżemem malinowym niskosłodzonym,
herbatka ziołowa
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad: Krem z dyni, Łazanki z mięsem
i kapustą kiszoną, sok owocowy
Podwieczorek: „Tostowe uśmiechy”,
herbata melisa
(alergeny:
seler, gluten, mleko)
Czwartek:
I śniadanie: Kakao, bułka pszenna i
grahamka z masłem,
wątrobianką i ogórkiem kiszonym,
herbata imbirowa
II śniadanie : Winogrono , woda
Obiad: Kotlet drobiowy panierowany, ziemniaki
puree, kolorowa surówka z kapusty mieszanej z jogurtem naturalnym, sok owocowy
Podwieczorek: Kefir owocowy, pieczywo
wasa
(alergeny: seler, gluten, mleko,
jaja, sezam )
Piątek:
I śniadanie: Herbata ziołowa, kanapki
z pastą z twarożku, ryby wędzonej, jajka
i szczypiorku
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad: Zupa rybna, pierogi z serem i
masełkiem, sok owocowy
Podwieczorek: Jogurt Danio
(alergeny: seler, gluten, mleko,
jaja, ryby )