7-11.09.2020 r.
Poniedziałek:
I
śniadanie:
Herbata owocowa, kanapki z pieczywa mieszanego
z pasztetem drobiowo-pomidorowym i żółtą papryką
II
śniadanie:
Jabłko, woda
Obiad: Zupa krem z czerwonej soczewicy, Gzik- ziemniaki z twarogiem, sok
owocowy
Podwieczorek:
Kefir brzoskwiniowo-bananowy, wafle kukurydziane
(alergeny:
seler, gluten, mleko, jaja)
Wtorek:
I
śniadanie:
Herbata z cytryną, bułka pszenna i grahamka z
masełkiem,
sałatą rukola, pieczenią rzymską i pomidorem
II
śniadanie:
Arbuz, woda
Obiad
: Kapuśniak z kiszonej kapusty, gulasz z karkówki z
warzywami, kasza bul gur, sok owocowy
Podwieczorek:
Galaretka owocowa
(alergeny: seler, gluten,
mleko, jaja)
Środa:
I
śniadanie:
Musli owocowe z mlekiem, bułka mleczna z masełkiem i dżemem niskosłodzonym jagodowym
, herbata imbirowa
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad:
Zupa jarzynowa z kaszką kukurydzianą, kotlet schabowy, ziemniaki puree, surówka z
selera i ananasa z jogurtem naturalnym, sok owocowy
Podwieczorek:
Budyń waniliowy
(alergeny: seler, gluten, mleko,
jaja)
Czwartek:
I
śniadanie:
Kawa zbożowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,
kiełbaską zielonogórską i rzodkiewką, herbata melisa
II
śniadanie
: Brzoskwinia, woda
Obiad:
Zupa szczawiowa z jajkiem, kurczak w rękawie, ziemniaki, marchewka puree, sok owocowy
Podwieczorek:
Amerykany, herbatka koperkowa
(alergeny:
seler, gluten, mleko, jaja)
Piątek:
I
śniadanie:
Herbata miętowa,
bułka pszenna i grahamka z twarogiem , ogórkiem zielonym i szczypiorkiem
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad:
Barszcz zabielany z makaronem, ryba
duszona w warzywach, ziemniaki,
sok owocowy
Podwieczorek:
Jogurt truskawkowy
(alergeny:
seler, gluten, mleko, ryba)