Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 7-11.09.2020

 

7-11.09.2020 r.

Poniedziałek:

I śniadanie: Herbata owocowa, kanapki z pieczywa mieszanego

 z pasztetem drobiowo-pomidorowym  i żółtą papryką

II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa krem z czerwonej soczewicy, Gzik- ziemniaki z twarogiem, sok owocowy

Podwieczorek:  Kefir brzoskwiniowo-bananowy, wafle kukurydziane

(alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja)

Wtorek:

I śniadanie:  Herbata z cytryną, bułka pszenna i grahamka z masełkiem,

sałatą rukola,  pieczenią rzymską i pomidorem

II śniadanie: Arbuz, woda

Obiad : Kapuśniak z kiszonej kapusty, gulasz z karkówki z warzywami, kasza bul gur, sok owocowy

Podwieczorek: Galaretka owocowa

 (alergeny:   seler, gluten, mleko, jaja)

Środa:

I śniadanie: Musli owocowe  z mlekiem, bułka mleczna z masełkiem i dżemem niskosłodzonym jagodowym , herbata imbirowa

 II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad:  Zupa jarzynowa z kaszką kukurydzianą, kotlet schabowy, ziemniaki puree, surówka z selera i ananasa z jogurtem naturalnym, sok owocowy

Podwieczorek:  Budyń waniliowy

(alergeny:  seler, gluten, mleko, jaja)

Czwartek:

I śniadanie: Kawa zbożowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem, kiełbaską zielonogórską i rzodkiewką, herbata melisa

II śniadanie : Brzoskwinia, woda

Obiad: Zupa szczawiowa z jajkiem, kurczak w rękawie, ziemniaki, marchewka puree, sok owocowy

Podwieczorek: Amerykany, herbatka koperkowa

(alergeny:  seler, gluten, mleko, jaja)

Piątek:

I śniadanie: Herbata miętowa, bułka pszenna i grahamka z twarogiem , ogórkiem zielonym i szczypiorkiem

II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad:  Barszcz zabielany z makaronem, ryba duszona w warzywach, ziemniaki,  

sok owocowy

Podwieczorek: Jogurt truskawkowy

(alergeny: seler, gluten, mleko, ryba)

OSTATNIO CZYTANE

Wycieczka do Józefówki

Dziś Krasnale i Misie wybrały się na wycieczkę do Zagrody Rodzinnej Siedlisko Józefówka w Sątopach . Wyprawa przedszkolaków była niezwykłym i niezapomnianym dla nich przeżyciem. Mogły one z bliska obserwować  zachowanie zwierząt. Poznały także wiele ciekawostek na temat ich życia i zwyczajów. Głaskanie i przytulanie kóz, lam, alpak czy owieczek sprawiło dzieciom wiele przyjemności. Dużym przeżyciem było także karmienie lemurów. Oprócz spotkania ze zwierzętami przedszkolaki wzięły również udział w warsztatach plastycznych, na których z ogromnym zaangażowaniem tworzyły z drewna i waty przepiękne kozy. Dodatkowo dzieci miały okazję bawić w małpim gaju, co sprzyjało dobrej zabawie. Cała wycieczka miała olbrzymi walor edukacyjny ale także była wspaniałym sposobem na integrację oraz rozwijanie więzi społecznych.  

Dzień Mamy i Taty w grupie Misie

Jadłospis 03-07.06.2024 r.

       03-07.06.2024 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata z cytryn ą , chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,   z makrel ą w sosie pomidorowym II ś niadanie: Lody waniliowe z okazji Dnia Dziecka Obiad: Zupa ziemniaczana, spaghetti w sosie ś mietanowo-kremowym,   napój owocowy Podwieczorek:   Arbuzowe trójk ą ty, woda (alergeny: seler, gluten, mleko, ryba) Wtorek: I ś niadanie: Kakao, herbata rumiankowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, ż ółtym serem, w ę dlin ą drobiow ą i rzodkiewk ą II ś niadanie: Marchewkowe chipsy, woda Obiad : Sztuka mi ę sa w sosie własnym, pyzy, surówka wiosenna (młoda kapusta z jabłkiem, kukurydz ą , koperkiem i jogurtem naturalnym), napój   owocowy Podwieczorek: Kaszka kukurydziana z sokiem malinowym   (alergeny:     seler, gluten, mleko, sezam) Ś roda: I ś niadanie: Kakaowe płatki zbo ż owe z   mlekiem, bułka   mleczna z masełkiem i d ż emem niskosłodzonym truskawkowym, herbata rumiankowa   II ś niadanie :