Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 7-11.09.2020

 

7-11.09.2020 r.

Poniedziałek:

I śniadanie: Herbata owocowa, kanapki z pieczywa mieszanego

 z pasztetem drobiowo-pomidorowym  i żółtą papryką

II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa krem z czerwonej soczewicy, Gzik- ziemniaki z twarogiem, sok owocowy

Podwieczorek:  Kefir brzoskwiniowo-bananowy, wafle kukurydziane

(alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja)

Wtorek:

I śniadanie:  Herbata z cytryną, bułka pszenna i grahamka z masełkiem,

sałatą rukola,  pieczenią rzymską i pomidorem

II śniadanie: Arbuz, woda

Obiad : Kapuśniak z kiszonej kapusty, gulasz z karkówki z warzywami, kasza bul gur, sok owocowy

Podwieczorek: Galaretka owocowa

 (alergeny:   seler, gluten, mleko, jaja)

Środa:

I śniadanie: Musli owocowe  z mlekiem, bułka mleczna z masełkiem i dżemem niskosłodzonym jagodowym , herbata imbirowa

 II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad:  Zupa jarzynowa z kaszką kukurydzianą, kotlet schabowy, ziemniaki puree, surówka z selera i ananasa z jogurtem naturalnym, sok owocowy

Podwieczorek:  Budyń waniliowy

(alergeny:  seler, gluten, mleko, jaja)

Czwartek:

I śniadanie: Kawa zbożowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem, kiełbaską zielonogórską i rzodkiewką, herbata melisa

II śniadanie : Brzoskwinia, woda

Obiad: Zupa szczawiowa z jajkiem, kurczak w rękawie, ziemniaki, marchewka puree, sok owocowy

Podwieczorek: Amerykany, herbatka koperkowa

(alergeny:  seler, gluten, mleko, jaja)

Piątek:

I śniadanie: Herbata miętowa, bułka pszenna i grahamka z twarogiem , ogórkiem zielonym i szczypiorkiem

II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad:  Barszcz zabielany z makaronem, ryba duszona w warzywach, ziemniaki,  

sok owocowy

Podwieczorek: Jogurt truskawkowy

(alergeny: seler, gluten, mleko, ryba)

OSTATNIO CZYTANE

Jadłospis 04-08.09.2023 r.

  04-08.09.2023 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata z cytryn ą , chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem, past ą z tu ń czyka w sosie pomidorowym II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad:   Kapu ś niak z kiszonej kapusty, nale ś niki z jabłkiem i cukrem trzcinowym,   sok owocowy Podwieczorek:   Arbuz (alergeny: seler, gluten, mleko,   jaja, ryba) Wtorek: I ś niadanie: Kakao, herbata mi ę towa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem,   sałat ą lodow ą , pol ę dwic ą drobiow ą i ogórkiem zielonym II ś niadanie: Banan, woda Obiad : Zupa pomidorowa z   zacierk ą , kotlet mielony, ziemniaki puree, buraczki z jabłkiem,   sok owocowy Podwieczorek: Budy ń czekoladowy (alergeny:     seler, gluten, mleko, sezam, jaja) Ś roda:   I ś niadanie:   Kakaowe kuleczki zbo ż owe z mlekiem, bułka mleczna z masełkiem, herbata owocowa II ś niadanie : Jabłko, woda Obiad: Zupa ziemniaczana z pomidorami, gulasz z kasz ą j ę czmienn ą i warzywami,   sok owocowy P

Dzień Przedszkolaka

 Dzisiaj obchodziliśmy Dzień Przedszkolaka. Dzień przepełniony był zabawami, a także niespodziankami. Nie zabrakło wspólnych tańców, śpiewów. Dzieciom zostały złożone życzenia, a w sali czekały na nich słodkości. Naszych Przedszkolaków odwiedzili także goście z Centrum Kultury - z panią Burmistrz na czele. 

Jadłospis 18-22.09.2023 r.

  18-22.09.2023r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata imbirowa, bułka pszenna i grahamka   z masełkiem   i tu ń czykiem w sosie pomidorowym II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Grochówka , racuchy dro ż d ż owe z cukrem trzcinowym, sok owocowy Podwieczorek:   Kanapki z pieczywa mieszanego z ż ółtym serem i czerwon ą papryk ą , herbatka ziołowa (alergeny: seler, gluten, mleko, jaja,   ryba) Wtorek: I ś niadanie: Kawa zbo ż owa, h erbata koperkowa, chleb pszenny   i wieloziarnisty z masełkiem, kiełbask ą krakowsk ą i ogórkiem zielonym II ś niadanie: Banan, woda Obiad : Zupa serowa z makaronem, goł ą bki inaczej, ziemniaki, zielona   fasolka szparagowa, sok owocowy Podwieczorek: Budy ń malinowy   (alergeny:   seler, gluten, jajka, mleko, sezam) Ś roda: I ś niadanie: Musli owocowe z mlekiem, bułka mleczna z masełkiem i d ż emem niskosłodzonym truskawkowym, herbatka melisa   II ś niadanie : Jabłko, woda Obiad:   Zupa   pomidorowa z ry ż em, łazanki z