Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 7-11.09.2020

 

7-11.09.2020 r.

Poniedziałek:

I śniadanie: Herbata owocowa, kanapki z pieczywa mieszanego

 z pasztetem drobiowo-pomidorowym  i żółtą papryką

II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa krem z czerwonej soczewicy, Gzik- ziemniaki z twarogiem, sok owocowy

Podwieczorek:  Kefir brzoskwiniowo-bananowy, wafle kukurydziane

(alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja)

Wtorek:

I śniadanie:  Herbata z cytryną, bułka pszenna i grahamka z masełkiem,

sałatą rukola,  pieczenią rzymską i pomidorem

II śniadanie: Arbuz, woda

Obiad : Kapuśniak z kiszonej kapusty, gulasz z karkówki z warzywami, kasza bul gur, sok owocowy

Podwieczorek: Galaretka owocowa

 (alergeny:   seler, gluten, mleko, jaja)

Środa:

I śniadanie: Musli owocowe  z mlekiem, bułka mleczna z masełkiem i dżemem niskosłodzonym jagodowym , herbata imbirowa

 II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad:  Zupa jarzynowa z kaszką kukurydzianą, kotlet schabowy, ziemniaki puree, surówka z selera i ananasa z jogurtem naturalnym, sok owocowy

Podwieczorek:  Budyń waniliowy

(alergeny:  seler, gluten, mleko, jaja)

Czwartek:

I śniadanie: Kawa zbożowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem, kiełbaską zielonogórską i rzodkiewką, herbata melisa

II śniadanie : Brzoskwinia, woda

Obiad: Zupa szczawiowa z jajkiem, kurczak w rękawie, ziemniaki, marchewka puree, sok owocowy

Podwieczorek: Amerykany, herbatka koperkowa

(alergeny:  seler, gluten, mleko, jaja)

Piątek:

I śniadanie: Herbata miętowa, bułka pszenna i grahamka z twarogiem , ogórkiem zielonym i szczypiorkiem

II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad:  Barszcz zabielany z makaronem, ryba duszona w warzywach, ziemniaki,  

sok owocowy

Podwieczorek: Jogurt truskawkowy

(alergeny: seler, gluten, mleko, ryba)

OSTATNIO CZYTANE

WYCIECZKA DO GRODZISKA WIELKOPOLSKIEGO

 Tygryski dzisiaj miło i ciekawie spędziły czas w Pirat Pizza w Grodzisku Wielkopolskim. Podczas  warsztatów kulinarnych uczyły się robić pizzę z wypranymi przez siebie składnikami, a później  zajadały ją ze smakiem. Dziękujemy Pirat Pizza za gościnę i super atmosferę. 

Jadłospis 15-19.04.2024 r.

  15-19.04.2024 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Polewka – naworka,   herbata cytrynowa, chleb pszenny i wieloziarnisty   z masełkiem, twaro ż kiem ze szczypiorkiem II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Grochówka, makaron w sosie pomidorowym , napój owocowy Podwieczorek: Kanapki z pieczywa mieszanego z paprykarzem z kaszy jaglanej   i ogórkiem kiszonym, herbata ziołowa (alergeny: seler, gluten, mleko) Wtorek: I ś niadanie:   Kawa zbo ż owa, h erbata owocowa , bułka pszenna i grahamka   z masełkiem, sałat ą lodow ą , pol ę dwic ą drobiow ą i pomidorem II ś niadanie: Banan, woda Obiad : Kapu ś niak z kiszonej kapusty, sztuka mi ę sa w sosie własnym, kasza j ę czmienna, sałatka grecka,   napój owocowy Podwieczorek: Budy ń czekoladowy   (alergeny:     seler, gluten, mleko) Ś roda: I ś niadanie: Kaszka kukurydziana z mlekiem,   bułka mleczna z masełkiem i d ż emem niskosłodzonym truskawkowym, herbata koperkowa   II ś niadanie : Jabłko, woda Obiad:   Rosó

Jadłospis 08-12.04.2024 r.

       08-12.04.2024 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata z cytryn ą , chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,   past ą z tu ń czyka w sosie pomidorowym II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Zupa ogórkowa, nale ś niki z jabłkiem i cukrem trzcinowym, napój owocowy Podwieczorek:   Kanapki z pieczywa mieszanego z humusem z suszonymi pomidorami, kakao (alergeny: seler, gluten, mleko, ryba,   jaja) Wtorek: I ś niadanie:   Herbata   koperkowa, Hot-dog z ketchupem, II ś niadanie: Banan, woda Obiad : Krem z czerwonej soczewicy, pulpety w sosie pomidorowym, ziemniaki, fasolka szparagowa zielona, napój owocowy Podwieczorek: Płatki kukurydziane z mlekiem   (alergeny:     seler, gluten, mleko, sezam) Ś roda: I ś niadanie: Zupa budyniowa, rogal mleczny z masełkiem i d ż emem niskosłodzonym truskawkowym, herbata melisa   II ś niadanie : Jabłko, woda Obiad:   Pazibroda- kapu ś niak ze słodkiej kapusty,   gulasz z karkówki z warzywami, z kasz ą bul gur,   na