Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 02-06.11.2020 r.

 

 

02-06.11.2020 r.

Poniedziałek:

I śniadanie: Herbata miętowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,

 serem żółtym i ogórkiem zielonym

II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa ziemniaczana z warzywami,
  makaron w sosie pomidorowym,

 sok owocowy

Podwieczorek:  Budyń czekoladowy

(alergeny: seler, gluten, mleko)

Wtorek:

I śniadanie:  Kakao, herbata z cytryną, bułka pszenna i grahamka z pastą fileta drobiowego, jajka i ogórka konserwowego

II śniadanie: Banan, woda

Obiad : Grochówka z parówką, bułka wrocławska, sok owocowy

Podwieczorek: Mini pączek, herbata imbirowa

(alergeny:   seler, gluten, mleko, sezam, jaja)

Środa:

I śniadanie: Herbata rumiankowa, kaszka manna na mleku, bułka mleczna

 z masełkiem i dżemem niskosłodzonym truskawkowym

 II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad:  Krem z kalafiora, pulpety w sosie pieczarkowym, fasolka szparagowa, ryż naturalny, sok owocowy

Podwieczorek:  Sałatka owocowa

(alergeny:  seler, gluten, mleko)

Czwartek:

I śniadanie: Kawa zbożowa, herbata ziołowa z koprem włoskim i kminkiem, chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem, sałatą masłową, kiełbaską krakowską i papryką czerwoną  

II śniadanie : Brzoskwinia, woda

Obiad: Barszcz zabielany z  zacierką, kargule, ziemniaki puree, surówka z kapusty kiszonej z marchewką, sok owocowy

Podwieczorek: Maślanka owocowa, chrupki kukurydziane

  (alergeny:  seler, gluten, mleko, jaja)

Piątek:

I śniadanie: Herbata owocowa,   bułka pszenna i sojowa z masełkiem, pastą z twarogu, jajka, śledzia i makreli wędzonej

II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad:  Zupa rybna, pierogi z serem, sok owocowy

Podwieczorek: Jogurt waniliowy

(alergeny: seler, gluten, mleko, ryba, jaja soja)

OSTATNIO CZYTANE

Przedszkola czas już minął...

 Uroczyste Zakończenie Przedszkola grupy Tygrysków i jednej Smerfetki miało miejsce we wtorek 21 czerwca. Przedszkolaki w obecności rodziców przyszły do przedszkola aby pożegnać się z Paniami i życiem w przedszkolu. Zatańczyli Poloneza, pokazali że potrafią śpiewać, recytowali wierszyki jak na prawdziwych artystów przystało. Otrzymali dyplomy i drobne upominki. A na sam koniec troszkę sobie powspominaliśmy jak to było w przedszkolu. Impreza była udana. A naszym Absolwentom życzymy samych sukcesów w zerówce i powodzenia w życiu :) 

Jadłospis 20-24.06.2022 r.

  20-24.06.2022 r.   Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata  z cytryn ą , chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem, past ą z twarogu w ę dzonego solankowego i ż ółt ą papryk ą II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Kapu ś niak z młodej kapusty, makaron w sosie pomidorowym,   sok owocowy Podwieczorek:  Amerykany , herbatka melisa (alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja) Wtorek: I ś niadanie: Kawa zbo ż owa, h erbata mi ę towa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, sałat ą rukola i pol ę dwic ą drobiow ą i rzodkiewk ą II ś niadanie: Banan, woda Obiad : Zupa pomidorowa z ry ż em, karkówka w sosie własnym z warzywami i kasz ą bul gur, sałatka grecka, sok owocowy Podwieczorek: Ma ś lanka owocowa, ciasteczko owsiane bez cukru z morel ą  (alergeny:   seler, gluten, mleko, sezam) Ś roda: I ś niadanie:  Musli tropikalne    z mlekiem, bułka mleczna z masełkiem i d ż emem niskosłodzonym malinowym, herbata koperkowa  II  ś niadanie : Jabłko, woda Obiad:   Zu

Jadłospis 06-10.06.2022 r.

  JADŁOSPIS 06-10.06.2022 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata ziołowa , kanapki z pieczywa mieszanego z masełkiem, ż ółtym serem i papryk ą czerwon ą II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Zupa jarzynowa z kaszk ą , racuchy z cukrem trzcinowym , sok owocowy Podwieczorek:   Kanapki z wega ń skim paprykarzem z kasz ą jaglan ą , herbatka (alergeny: seler, gluten, mleko,   jaja, sezam ) Wtorek: I ś niadanie:   Kawa zbo ż owa, h erbata owocowa, bułka pszenna i grahamka   z masełkiem , sałat ą lodow ą , pieczeni ą wieprzow ą i pomidorem II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad : Zupa cytrynowa z ry ż em, kotlet mielony, ziemniaki puree, buraczki z jabłkiem, sok owocowy Podwieczorek: Sok z pomara ń czy, wafel kukurydziany (alergeny:   seler, gluten, mleko, jaja) Ś roda: I ś niadanie:   Płatki owsiane   na mleku, bułka   mleczna z d ż emem niskosłodzonym malinowym, herbatka koperkowa   II ś niadanie : Banan, woda Obiad:   Ż urek z jajkiem i biał ą kiełbask ą