Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 02-06.11.2020 r.

 

 

02-06.11.2020 r.

Poniedziałek:

I śniadanie: Herbata miętowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,

 serem żółtym i ogórkiem zielonym

II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa ziemniaczana z warzywami,
  makaron w sosie pomidorowym,

 sok owocowy

Podwieczorek:  Budyń czekoladowy

(alergeny: seler, gluten, mleko)

Wtorek:

I śniadanie:  Kakao, herbata z cytryną, bułka pszenna i grahamka z pastą fileta drobiowego, jajka i ogórka konserwowego

II śniadanie: Banan, woda

Obiad : Grochówka z parówką, bułka wrocławska, sok owocowy

Podwieczorek: Mini pączek, herbata imbirowa

(alergeny:   seler, gluten, mleko, sezam, jaja)

Środa:

I śniadanie: Herbata rumiankowa, kaszka manna na mleku, bułka mleczna

 z masełkiem i dżemem niskosłodzonym truskawkowym

 II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad:  Krem z kalafiora, pulpety w sosie pieczarkowym, fasolka szparagowa, ryż naturalny, sok owocowy

Podwieczorek:  Sałatka owocowa

(alergeny:  seler, gluten, mleko)

Czwartek:

I śniadanie: Kawa zbożowa, herbata ziołowa z koprem włoskim i kminkiem, chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem, sałatą masłową, kiełbaską krakowską i papryką czerwoną  

II śniadanie : Brzoskwinia, woda

Obiad: Barszcz zabielany z  zacierką, kargule, ziemniaki puree, surówka z kapusty kiszonej z marchewką, sok owocowy

Podwieczorek: Maślanka owocowa, chrupki kukurydziane

  (alergeny:  seler, gluten, mleko, jaja)

Piątek:

I śniadanie: Herbata owocowa,   bułka pszenna i sojowa z masełkiem, pastą z twarogu, jajka, śledzia i makreli wędzonej

II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad:  Zupa rybna, pierogi z serem, sok owocowy

Podwieczorek: Jogurt waniliowy

(alergeny: seler, gluten, mleko, ryba, jaja soja)

OSTATNIO CZYTANE

Jadłospis 16-20.11.2020 r.

  16-20.11.2020 r.   Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata  z cytryn ą , chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem, past ą z twarogu w ę dzonego solankowego i ż ółt ą papryk ą II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Krupnik z kasz ą j ę czmienn ą , nale ś niki z jabłkiem i cukrem trzcinowym ,   sok owocowy Podwieczorek:  Kanapki z pieczywa mieszanego,   z makrel ą w sosie pomidorowym, herbata melisa (alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja, ryba) Wtorek: I ś niadanie: Kawa zbo ż owa, h erbata mi ę towa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, sałat ą rukola i pol ę dwic ą drobiow ą i rzodkiewk ą II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad : Zupa z fasoli Ja ś , gulasz z warzywami, kasza bul gur, sok owocowy Podwieczorek: Sok z pomara ń czy, wafel ry ż owy  (alergeny:   seler, gluten, mleko, sezam) Ś roda: I ś niadanie:  Musli tropikalne    z mlekiem, bułka mleczna z masełkiem i d ż emem niskosłodzonym jagodowym, herbata koperkowa  II  ś niadanie : Banan, woda

Zaproszenie na Uroczystość Pasowania na Przedszkolaka

Zaproszenie na Pasowanie na Przedszkolaka                                 Kochani Rodzice! Już nadeszła pora przyjść na pasowanie do nas do przedszkola. Uroczyście Was zapraszamy na tę ważną chwilę, która uczyni z dzieciaczka prawdziwego przedszkolaczka.   Serdecznie zapraszamy Rodziców dzieci, które we wrześniu po raz pierwszy przekroczyły próg naszego przedszkola na uroczystość Pasowania na Przedszkolaka, która odbędzie się  7 listopada 2019r. o godzinie 13.30.      Prosimy o uroczysty strój dla dziecka.

Jadłospis 9-13.11.2020 r.

  09-13.11.2020 r. Poniedziałek I ś niadanie: Herbata imbirowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem, tu ń czykiem w sosie pomidorowym II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Kapu ś niak z kiszonej kapusty ,   jajko w sosie chrzanowym, ziemniaki, brokuł z wody, sok owocowy Podwieczorek: :   Jogurt naturalny z nasionami chia   (alergeny: seler, gluten, mleko,   jaja, ryba) Wtorek: I ś niadanie: Płatki kukurydziane z mlekiem, kawiorek z masełkiem, herbata rumiankowa II ś niadanie : Jabłko, woda Obiad:   Kotlet schabowy panierowany, ziemniaki puree, surówka z białej kapusty z marchewk ą ,   jabłkiem i jogurtem naturalnym, sok owocowy Podwieczorek:   Rogal z marmolad ą ,   herbatka ziołowa (alergeny:   seler, gluten, mleko, jaja, orzechy ) Czwartek: I ś niadanie: Kakao, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, sałat ą lodow ą , kiełbask ą zielonogórsk ą i kiełkami rzodkiewki II ś niadanie : Jabłko, woda Obiad: Rosół z makaronem, potrawka z ry ż em