Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 02-06.11.2020 r.

 

 

02-06.11.2020 r.

Poniedziałek:

I śniadanie: Herbata miętowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,

 serem żółtym i ogórkiem zielonym

II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa ziemniaczana z warzywami,
  makaron w sosie pomidorowym,

 sok owocowy

Podwieczorek:  Budyń czekoladowy

(alergeny: seler, gluten, mleko)

Wtorek:

I śniadanie:  Kakao, herbata z cytryną, bułka pszenna i grahamka z pastą fileta drobiowego, jajka i ogórka konserwowego

II śniadanie: Banan, woda

Obiad : Grochówka z parówką, bułka wrocławska, sok owocowy

Podwieczorek: Mini pączek, herbata imbirowa

(alergeny:   seler, gluten, mleko, sezam, jaja)

Środa:

I śniadanie: Herbata rumiankowa, kaszka manna na mleku, bułka mleczna

 z masełkiem i dżemem niskosłodzonym truskawkowym

 II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad:  Krem z kalafiora, pulpety w sosie pieczarkowym, fasolka szparagowa, ryż naturalny, sok owocowy

Podwieczorek:  Sałatka owocowa

(alergeny:  seler, gluten, mleko)

Czwartek:

I śniadanie: Kawa zbożowa, herbata ziołowa z koprem włoskim i kminkiem, chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem, sałatą masłową, kiełbaską krakowską i papryką czerwoną  

II śniadanie : Brzoskwinia, woda

Obiad: Barszcz zabielany z  zacierką, kargule, ziemniaki puree, surówka z kapusty kiszonej z marchewką, sok owocowy

Podwieczorek: Maślanka owocowa, chrupki kukurydziane

  (alergeny:  seler, gluten, mleko, jaja)

Piątek:

I śniadanie: Herbata owocowa,   bułka pszenna i sojowa z masełkiem, pastą z twarogu, jajka, śledzia i makreli wędzonej

II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad:  Zupa rybna, pierogi z serem, sok owocowy

Podwieczorek: Jogurt waniliowy

(alergeny: seler, gluten, mleko, ryba, jaja soja)

OSTATNIO CZYTANE

Krasnale i Misie w "Starej Chacie u Kowala" w Kluczewie

 

Dzień Kobiet w Misiach 💐

  Dla miłych dziewczyn, co swym uśmiechem każdy dzień nam umilają, chłopcy z grupy, choć łobuzy, to życzenia im składają! niech wszystko jak w bajkach się Wam układa, A z kranu niech płynie czekolada!                                                                                     

Jadłospis 20-24.03.2023 r.

     20-24.03.2023 r. Poniedziałek I ś niadanie: Herbata imbirowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem, makrel ą w sosie pomidorowym II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Zupa brokułowa z kaszk ą , GZIK – ziemniaki z twarogiem i olejem lnianym, sok owocowy Podwieczorek: :   Gor ą ca czekolada , ciasteczko owsiane bez cukru   (alergeny: seler, gluten, mleko, ryba) Wtorek: I ś niadanie: Kawa zbo ż owa , herbata z cytryn ą , chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem, kiełbask ą krakowsk ą , ogórkiem   zielonym II ś niadanie : Jabłko, woda Obiad:   Kapu ś niak z kiszonej kapusty ,   sztuka mi ę sa w sosie własnym, kasza Kus Kus, sałatka grecka, sok owocowy Podwieczorek: Pieczywo wasa pasztetem drobiowo-pomidorowym, herbata ziołowa   (alergeny:   seler, gluten, mleko )   Ś roda: I ś niadanie: Płatki kukurydziane z mlekiem, bułka mleczna z masełkiem, d ż emem niskosłodzonym truskawkowym, herbata rumiankowa II ś niadanie : Jabłko, woda Obiad: Krem z