Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 02-06.11.2020 r.

 

 

02-06.11.2020 r.

Poniedziałek:

I śniadanie: Herbata miętowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,

 serem żółtym i ogórkiem zielonym

II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa ziemniaczana z warzywami,
  makaron w sosie pomidorowym,

 sok owocowy

Podwieczorek:  Budyń czekoladowy

(alergeny: seler, gluten, mleko)

Wtorek:

I śniadanie:  Kakao, herbata z cytryną, bułka pszenna i grahamka z pastą fileta drobiowego, jajka i ogórka konserwowego

II śniadanie: Banan, woda

Obiad : Grochówka z parówką, bułka wrocławska, sok owocowy

Podwieczorek: Mini pączek, herbata imbirowa

(alergeny:   seler, gluten, mleko, sezam, jaja)

Środa:

I śniadanie: Herbata rumiankowa, kaszka manna na mleku, bułka mleczna

 z masełkiem i dżemem niskosłodzonym truskawkowym

 II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad:  Krem z kalafiora, pulpety w sosie pieczarkowym, fasolka szparagowa, ryż naturalny, sok owocowy

Podwieczorek:  Sałatka owocowa

(alergeny:  seler, gluten, mleko)

Czwartek:

I śniadanie: Kawa zbożowa, herbata ziołowa z koprem włoskim i kminkiem, chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem, sałatą masłową, kiełbaską krakowską i papryką czerwoną  

II śniadanie : Brzoskwinia, woda

Obiad: Barszcz zabielany z  zacierką, kargule, ziemniaki puree, surówka z kapusty kiszonej z marchewką, sok owocowy

Podwieczorek: Maślanka owocowa, chrupki kukurydziane

  (alergeny:  seler, gluten, mleko, jaja)

Piątek:

I śniadanie: Herbata owocowa,   bułka pszenna i sojowa z masełkiem, pastą z twarogu, jajka, śledzia i makreli wędzonej

II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad:  Zupa rybna, pierogi z serem, sok owocowy

Podwieczorek: Jogurt waniliowy

(alergeny: seler, gluten, mleko, ryba, jaja soja)

OSTATNIO CZYTANE

Jadłospis 01-05.03.2021 r.

  01-05.03.2021 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata „cytrynowa”, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,   pasztetem drobiowo-pomidorowym i papryk ą czerwon ą II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Zupa ogórkowa,    makaron w sosie pomidorowym,   sok owocowy Podwieczorek:   Kaszka manna na mleku (alergeny: seler, gluten, mleko) Wtorek: I ś niadanie:   Kakao, herbata imbirowa,   bułka pszenna i grahamka z masełkiem, sałat ą lodow ą , kiełbask ą zielonogórsk ą i kiełkami rzodkiewki II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad : Zupa kalafiorowa z kaszk ą , pulpety w sosie   ś mietanowo -koperkowym, ziemniaki, fasolka szparagowa, sok owocowy Podwieczorek: „Tostowe u ś miechy”, herbata   (alergeny:     seler, gluten, mleko, sezam) Ś roda: I ś niadanie: Płatki kukurydziane z mlekiem,   rogal   mleczny z masełkiem i d ż emem niskosłodzonym truskawkowym, herbata ziołowa   II ś niadanie : Jabłko, woda Obiad:   Karkówka w sosie własnym , pyzy, surówka z kapu

Poznajemy pracę kucharki/kucharza

Tematy kompleksowe na miesiąc Marzec