02-06.11.2020 r.
Poniedziałek:
I
śniadanie:
Herbata miętowa,
chleb pszenny i słonecznikowy
z masełkiem,
serem żółtym i ogórkiem zielonym
II
śniadanie:
Jabłko, woda
Obiad: Zupa ziemniaczana z warzywami, makaron w sosie pomidorowym,
sok owocowy
Podwieczorek:
Budyń czekoladowy
(alergeny:
seler, gluten, mleko)
Wtorek:
I
śniadanie:
Kakao, herbata z cytryną, bułka pszenna i grahamka z pastą fileta drobiowego, jajka i ogórka konserwowego
II
śniadanie:
Banan, woda
Obiad
: Grochówka z parówką, bułka wrocławska, sok owocowy
Podwieczorek:
Mini pączek, herbata imbirowa
(alergeny:
seler,
gluten, mleko, sezam, jaja)
Środa:
I
śniadanie:
Herbata rumiankowa, kaszka manna na mleku, bułka mleczna
z masełkiem i dżemem niskosłodzonym truskawkowym
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad:
Krem z kalafiora, pulpety w sosie
pieczarkowym, fasolka szparagowa, ryż naturalny, sok owocowy
Podwieczorek:
Sałatka owocowa
(alergeny: seler, gluten, mleko)
Czwartek:
I
śniadanie: Kawa zbożowa, herbata ziołowa z koprem włoskim i kminkiem,
chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem, sałatą masłową, kiełbaską krakowską i papryką czerwoną
II
śniadanie
: Brzoskwinia, woda
Obiad:
Barszcz zabielany z zacierką, kargule, ziemniaki puree, surówka z kapusty
kiszonej z marchewką, sok owocowy
Podwieczorek:
Maślanka owocowa, chrupki kukurydziane
(alergeny:
seler, gluten, mleko, jaja)
Piątek:
I
śniadanie:
Herbata owocowa, bułka pszenna i sojowa z masełkiem, pastą z twarogu, jajka, śledzia i makreli wędzonej
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad:
Zupa rybna, pierogi z serem, sok owocowy
Podwieczorek:
Jogurt waniliowy
(alergeny:
seler, gluten, mleko, ryba, jaja soja)