JADŁOSPIS
12-16.10.2020 r.
Poniedziałek:
I
śniadanie:
Zupa budyniowa, herbata miętowa, chleb pszenny i słonecznikowy
z masełkiem, pastą z tuńczyka w
sosie własnym i kiełkami rzodkiewki
II
śniadanie:
Jabłko, woda
Obiad: Krupnik, naleśniki z jabłkiem i cukrem trzcinowym,
sok owocowy
Podwieczorek: Pieczywo wasa z pasztet pomidorowym,
herbatka ziołowa
(alergeny:
seler, gluten, mleko, ryba)
Wtorek:
I
śniadanie:
: Kakao, herbata z cytryną, kanapki z pieczywa mieszanego z sałatą rukola, kiełbasą krakowską , żółtym serem, ogórkiem i szczypiorkiem
II
śniadanie:
Brzoskwinia, woda
Obiad
: Gulasz z warzywami, pyzy, surówka z białej kapusty z marchewką i jogurtem naturalnym, sok owocowy
Podwieczorek:
Sok ze świeżo wyciskanych owoców
(alergeny:
seler, gluten, mleko)
Środa:
I
śniadanie:
Płatki owsiane z mlekiem, bułka mleczna z dżemem niskosłodzonym brzoskwiniowym, herbata
rumiankowa
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad:
Marchewkowy krem z grzankami, żeberka w sosie własnym, ziemniaki, buraczki
z jabłkiem,
sok owocowy
Podwieczorek:
„Tostowe Uśmiechy”
(grzanki z żółtym
serem i sosem pomidorowym),
herbata
melisa
(alergeny: seler, gluten,
mleko)
Czwartek:
I
śniadanie:
Kawa zbożowa, bułka
pszenna i grahamka z masełkiem, pieczenią alpejską
z warzywami herbata koperkowa
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad:
Zupa koperkowa, klopsik drobiowy panierowany
w sezamie,
ryż, sos śmietanowo-koperkowy, surówka z marchewki z
brzoskwinią i
jogurtem naturalnym, sok owocowy
Podwieczorek:
Galaretka owocowa
(alergeny:
seler, gluten, mleko, jaja, sezam )
Piątek:
I
śniadanie:
Herbata owocowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,
pastą z jajka gotowanego
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad:
Zupa cytrynowa z „LITERKĄ”,
GZIK- ziemniaki z twarogiem i olejem lnianym,
sok
owocowy
Podwieczorek:
Jogurt waniliowy
(alergeny:
seler, gluten, mleko, jaja)