Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 12-16.10.2020 r.

 

JADŁOSPIS 12-16.10.2020 r.

Poniedziałek:

I śniadanie: Zupa budyniowa, herbata miętowa, chleb pszenny i słonecznikowy

z masełkiem,  pastą z tuńczyka  w sosie własnym i kiełkami rzodkiewki

II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Krupnik,  nale
śniki z jabłkiem i cukrem trzcinowym, sok owocowy

 Podwieczorek:    Pieczywo wasa z pasztet pomidorowym, herbatka ziołowa

(alergeny: seler, gluten, mleko, ryba)

Wtorek:

I śniadanie:  : Kakao, herbata z cytryną, kanapki z pieczywa mieszanego z  sałatą rukola, kiełbasą krakowską , żółtym serem,  ogórkiem  i szczypiorkiem

II śniadanie: Brzoskwinia, woda

Obiad : Gulasz z warzywami, pyzy, surówka z białej kapusty z marchewką i jogurtem naturalnym, sok owocowy

Podwieczorek: Sok ze świeżo wyciskanych owoców

(alergeny:  seler, gluten, mleko)

Środa:

I śniadanie: Płatki owsiane z mlekiem, bułka mleczna z dżemem niskosłodzonym brzoskwiniowym, herbata rumiankowa

 II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad:  Marchewkowy krem z grzankami, żeberka w sosie własnym, ziemniaki, buraczki

 z jabłkiem, sok owocowy

Podwieczorek: „Tostowe Uśmiechy” (grzanki z żółtym serem i sosem pomidorowym),

 herbata melisa

(alergeny: seler, gluten, mleko)

Czwartek:

I śniadanie: Kawa zbożowa, bułka  pszenna i grahamka z masełkiem, pieczenią alpejską

z warzywami herbata koperkowa

II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad: Zupa koperkowa, klopsik drobiowy panierowany w  sezamie,

 ryż, sos śmietanowo-koperkowy, surówka z marchewki z brzoskwinią i jogurtem naturalnym, sok owocowy

Podwieczorek: Galaretka owocowa

(alergeny:  seler, gluten, mleko,  jaja, sezam )

Piątek:

I śniadanie: Herbata owocowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,

pastą z jajka gotowanego

II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad:  Zupa cytrynowa z „LITERKĄ”, GZIK- ziemniaki z twarogiem i olejem lnianym,

sok owocowy

Podwieczorek: Jogurt waniliowy

(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja)

 

OSTATNIO CZYTANE

Święto Rodziny u Krasnoludków

  Dzisiaj w Krasnalach odbyła się ważna uroczystość, jaką jest Dzień Mamy i Taty. Z tej okazji dzieci zaprezentowały kochanym rodzicom swoje umiejętności wokalne, recytatorskie oraz taneczne. Nie zabrakło tańców oraz śpiewów z rodzicami. Na koniec wszyscy zasiedli do stołu, aby móc dalej świętować. Na twarzach zarówno rodziców, jak i dzieci dostrzec można było uśmiechy, a także momenty wzruszenia! Drodzy Rodzice, Życzymy Wam spokoju ducha, harmonii w życiu!  Mnóstwa odwagi, radości i  jeszcze więcej cierpliwości :)

Wizyta w salonie kosmetycznym

Jadłospis 13-17.05.2024

  13-17.05.2024 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Kakao, herbata koperkowa, bułka pszenna i grahamka   z masełkiem, rzodkiewkowym twaro ż kiem ,   szczypiorkiem i   zielonym ogórkiem II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Zupa pomidorowa z ry ż em, zrazik mielony, ziemniaki puree, surówka z białej kapusty z marchewk ą , jabłkiem, zielon ą pietruszk ą i jogurtem naturalnym, napój wi ś niowy   Podwieczorek:   Budy ń malinowy z sokiem owocowym (alergeny: seler, gluten, mleko, jaja, sezam) Wtorek: I ś niadanie:   Kawa zbo ż owa, h erbata z cytryn ą , chleb pszenny i słonecznikowy   z masełkiem, sałat ą masłow ą , szynk ą drobiow ą i pomidorem malinowym II ś niadanie: Banan, woda Obiad : Zupa z czerwonej soczewicy, risotto wieprzowe z warzywami, napój owocowy Podwieczorek: Sałatka owocowa ( arbuz, gruszka, winogrono), woda   (alergeny:   seler, gluten, mleko) Ś roda: I ś niadanie: Płatki kukurydziane z mlekiem, rogal   mleczny z masełkiem i d ż emem truskawkowy