Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 12-16.10.2020 r.

 

JADŁOSPIS 12-16.10.2020 r.

Poniedziałek:

I śniadanie: Zupa budyniowa, herbata miętowa, chleb pszenny i słonecznikowy

z masełkiem,  pastą z tuńczyka  w sosie własnym i kiełkami rzodkiewki

II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Krupnik,  nale
śniki z jabłkiem i cukrem trzcinowym, sok owocowy

 Podwieczorek:    Pieczywo wasa z pasztet pomidorowym, herbatka ziołowa

(alergeny: seler, gluten, mleko, ryba)

Wtorek:

I śniadanie:  : Kakao, herbata z cytryną, kanapki z pieczywa mieszanego z  sałatą rukola, kiełbasą krakowską , żółtym serem,  ogórkiem  i szczypiorkiem

II śniadanie: Brzoskwinia, woda

Obiad : Gulasz z warzywami, pyzy, surówka z białej kapusty z marchewką i jogurtem naturalnym, sok owocowy

Podwieczorek: Sok ze świeżo wyciskanych owoców

(alergeny:  seler, gluten, mleko)

Środa:

I śniadanie: Płatki owsiane z mlekiem, bułka mleczna z dżemem niskosłodzonym brzoskwiniowym, herbata rumiankowa

 II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad:  Marchewkowy krem z grzankami, żeberka w sosie własnym, ziemniaki, buraczki

 z jabłkiem, sok owocowy

Podwieczorek: „Tostowe Uśmiechy” (grzanki z żółtym serem i sosem pomidorowym),

 herbata melisa

(alergeny: seler, gluten, mleko)

Czwartek:

I śniadanie: Kawa zbożowa, bułka  pszenna i grahamka z masełkiem, pieczenią alpejską

z warzywami herbata koperkowa

II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad: Zupa koperkowa, klopsik drobiowy panierowany w  sezamie,

 ryż, sos śmietanowo-koperkowy, surówka z marchewki z brzoskwinią i jogurtem naturalnym, sok owocowy

Podwieczorek: Galaretka owocowa

(alergeny:  seler, gluten, mleko,  jaja, sezam )

Piątek:

I śniadanie: Herbata owocowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,

pastą z jajka gotowanego

II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad:  Zupa cytrynowa z „LITERKĄ”, GZIK- ziemniaki z twarogiem i olejem lnianym,

sok owocowy

Podwieczorek: Jogurt waniliowy

(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja)

 

OSTATNIO CZYTANE

Zaproszenie na Uroczystość Pasowania na Przedszkolaka

Zaproszenie na Pasowanie na Przedszkolaka
Kochani Rodzice! Już nadeszła pora przyjść na pasowanie do nas do przedszkola. Uroczyście Was zapraszamy na tę ważną chwilę, która uczyni z dzieciaczka prawdziwego przedszkolaczka. Serdecznie zapraszamy Rodziców dzieci, które we wrześniu po raz pierwszy przekroczyły próg naszego przedszkola na uroczystość Pasowania na Przedszkolaka, która odbędzie się  7 listopada 2019r. o godzinie 13.30. Prosimy o uroczysty strój dla dziecka.



Jadłospis 21-25.09.2020 r.

21-25.09.2020 r.Poniedziałek:I śniadanie: Kakao, herbata imbirowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, serem kanapkowym śmietankowym i szczypiorkiem i kiełkami rzodkiewkiII śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Grochówka, makaron w sosie pomidorowym, sok owocowy Podwieczorek: Kanapki z pieczywa mieszanego z pasztetem drobiowym, ogórek kiszony, herbatka ziołowa(alergeny: seler, gluten, mleko)Wtorek:I śniadanie: Herbata rumiankowa, chleb pszenny i razowyz masełkiem, sałatą lodową, kiełbaską krakowską i pomidoremIIśniadanie : Banan, wodaObiad : Zupa śródziemnomorska, sztuka mięsa w sosie warzywnym,kasza Kus-kus, sok owocowyPodwieczorek: Sok ze świeżo wyciskanych owoców (arbuz)(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja)Środa: I śniadanie: Naworka - polewka, herbata koperkowa zkminkiem,rogal mleczny