Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 12-16.10.2020 r.

 

JADŁOSPIS 12-16.10.2020 r.

Poniedziałek:

I śniadanie: Zupa budyniowa, herbata miętowa, chleb pszenny i słonecznikowy

z masełkiem,  pastą z tuńczyka  w sosie własnym i kiełkami rzodkiewki

II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Krupnik,  nale
śniki z jabłkiem i cukrem trzcinowym, sok owocowy

 Podwieczorek:    Pieczywo wasa z pasztet pomidorowym, herbatka ziołowa

(alergeny: seler, gluten, mleko, ryba)

Wtorek:

I śniadanie:  : Kakao, herbata z cytryną, kanapki z pieczywa mieszanego z  sałatą rukola, kiełbasą krakowską , żółtym serem,  ogórkiem  i szczypiorkiem

II śniadanie: Brzoskwinia, woda

Obiad : Gulasz z warzywami, pyzy, surówka z białej kapusty z marchewką i jogurtem naturalnym, sok owocowy

Podwieczorek: Sok ze świeżo wyciskanych owoców

(alergeny:  seler, gluten, mleko)

Środa:

I śniadanie: Płatki owsiane z mlekiem, bułka mleczna z dżemem niskosłodzonym brzoskwiniowym, herbata rumiankowa

 II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad:  Marchewkowy krem z grzankami, żeberka w sosie własnym, ziemniaki, buraczki

 z jabłkiem, sok owocowy

Podwieczorek: „Tostowe Uśmiechy” (grzanki z żółtym serem i sosem pomidorowym),

 herbata melisa

(alergeny: seler, gluten, mleko)

Czwartek:

I śniadanie: Kawa zbożowa, bułka  pszenna i grahamka z masełkiem, pieczenią alpejską

z warzywami herbata koperkowa

II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad: Zupa koperkowa, klopsik drobiowy panierowany w  sezamie,

 ryż, sos śmietanowo-koperkowy, surówka z marchewki z brzoskwinią i jogurtem naturalnym, sok owocowy

Podwieczorek: Galaretka owocowa

(alergeny:  seler, gluten, mleko,  jaja, sezam )

Piątek:

I śniadanie: Herbata owocowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,

pastą z jajka gotowanego

II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad:  Zupa cytrynowa z „LITERKĄ”, GZIK- ziemniaki z twarogiem i olejem lnianym,

sok owocowy

Podwieczorek: Jogurt waniliowy

(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja)

 

OSTATNIO CZYTANE

Wielkanocne świętowanie

 Wielkanoc tuż tuż, natomiast my już dziś świętowaliśmy 🐰🎁 Wszystkie Przedszkolaki spotkały się na holu, aby zjeść wspólnie wielkanocne śniadanko 😊  Dzieci nie mogły się doczekać prezentów, dlatego niedługo później udaliśmy się do małego parku w poszukiwaniu "zajączka" 🐰  Krasnoludki bardzo zadowolone i z prezentami w rękach wróciły do przedszkola 😊 Wesołego Alleluja! 🎁🐰

Jadłospis 25-29.03.2024 r.

               25-29.03.2024 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata owocowa, kanapki z pieczywa mieszanego z masełkiem i tu ń czykiem II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Kapu ś niak z kiszonej kapusty, makaron w sosie pomidorowym, sok owocowy Podwieczorek: Ma ś lanka owocowa (alergeny: seler, gluten, mleko, ryba) Wtorek: I ś niadanie:   Kawa zbo ż owa, h erbata rumiankowa , bułka pszenna i grahamka z masełkiem, sałat ą rukola, pieczeni ą rzymsk ą i pomidorem II ś niadanie:   Marchewkowe paluszki , woda Obiad : Krem z czerwonej soczewicy, karkówka w sosie własnym, ziemniaki, surówka z selera naciowego, kapusty peki ń skiej z kukurydz ą , ogórkiem zielonym, rzodkiewk ą   i szczypiorkiem,   sok owocowy Podwieczorek: Płatki kukurydziane z mlekiem (alergeny: mleko, seler, gluten,   jaja) Ś roda: I ś niadanie: „ Ś NIADANIE WIELKANOCNE ” Herbata zwykła z cytryn ą , chleb pszenny i razowy z masełkiem, kiełbaska parzona, sałatka jarzynowa, jajko gotowane

WYCIECZKA DO GRODZISKA WIELKOPOLSKIEGO

 Tygryski dzisiaj miło i ciekawie spędziły czas w Pirat Pizza w Grodzisku Wielkopolskim. Podczas  warsztatów kulinarnych uczyły się robić pizzę z wypranymi przez siebie składnikami, a później  zajadały ją ze smakiem. Dziękujemy Pirat Pizza za gościnę i super atmosferę.