Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 19-23.10.2020 r.

 

19-23.10.2020 r.

Poniedziałek:

I śniadanie: Kakao, herbata imbirowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,

 serkiem kanapkowym i  czerwoną papryką

II śniadanie: Marchewkowe paluszki, woda
Obiad: Kapu
śniak z kiszonej kapusty,  makaron z mięsem wieprzowym w sosie Pesto,

sok owocowy

Podwieczorek:  Drożdżówka z budyniem, herbata miętowa

(alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja)

Wtorek:

I śniadanie:  Herbata z cytryną,  bułka pszenna i grahamka z masełkiem, pastą z  kiełbasy zielonogórskiej i ogórka konserwowego

II śniadanie: Banan, woda

Obiad : Aksamitny krem z dyni, kotlet mielony, ziemniaki puree, surówka z selera

 z  ananasem i żurawiną, sok owocowy

Podwieczorek:  Kefir brzoskwiniowo-bananowy, wafle kukurydziane

 (alergeny:   seler, gluten, mleko, jaja)

Środa:

I śniadanie: Musli  tropikalne z mlekiem, bułka mleczna z masełkiem i dżemem niskosłodzonym truskawkowym, herbata ziołowa

 II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad:  Zupa gulaszowa z bułeczką pszenną, sok owocowy

Podwieczorek:  Kaszka manna z sokiem wiśniowym

(alergeny:  seler, gluten, mleko)

Czwartek:

I śniadanie: Kawa zbożowa, chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem, wątrobianką

i ogórkiem konserwowym, herbata rumiankowa

II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad: Rosół z zacierką, kurczak w rękawie, kasza bul gur, kapusta zasmażana, 

sok owocowy

Podwieczorek: Sok ze świeżo wyciskanych owoców

(alergeny:  seler, gluten, mleko)

Piątek:

I śniadanie: Herbata miętowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem,

żółtym serem i pomidorem

II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad: Zupa selerowa z ryżem, ryba smażona, ziemniaki, marchewka puree,  sok owocowy

Podwieczorek: Jogurt waniliowy

(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja, ryba)

OSTATNIO CZYTANE

Wycieczka do Józefówki

Dziś Krasnale i Misie wybrały się na wycieczkę do Zagrody Rodzinnej Siedlisko Józefówka w Sątopach . Wyprawa przedszkolaków była niezwykłym i niezapomnianym dla nich przeżyciem. Mogły one z bliska obserwować  zachowanie zwierząt. Poznały także wiele ciekawostek na temat ich życia i zwyczajów. Głaskanie i przytulanie kóz, lam, alpak czy owieczek sprawiło dzieciom wiele przyjemności. Dużym przeżyciem było także karmienie lemurów. Oprócz spotkania ze zwierzętami przedszkolaki wzięły również udział w warsztatach plastycznych, na których z ogromnym zaangażowaniem tworzyły z drewna i waty przepiękne kozy. Dodatkowo dzieci miały okazję bawić w małpim gaju, co sprzyjało dobrej zabawie. Cała wycieczka miała olbrzymi walor edukacyjny ale także była wspaniałym sposobem na integrację oraz rozwijanie więzi społecznych.  

Dzień Mamy i Taty w grupie Misie

Jadłospis 03-07.06.2024 r.

       03-07.06.2024 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata z cytryn ą , chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,   z makrel ą w sosie pomidorowym II ś niadanie: Lody waniliowe z okazji Dnia Dziecka Obiad: Zupa ziemniaczana, spaghetti w sosie ś mietanowo-kremowym,   napój owocowy Podwieczorek:   Arbuzowe trójk ą ty, woda (alergeny: seler, gluten, mleko, ryba) Wtorek: I ś niadanie: Kakao, herbata rumiankowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, ż ółtym serem, w ę dlin ą drobiow ą i rzodkiewk ą II ś niadanie: Marchewkowe chipsy, woda Obiad : Sztuka mi ę sa w sosie własnym, pyzy, surówka wiosenna (młoda kapusta z jabłkiem, kukurydz ą , koperkiem i jogurtem naturalnym), napój   owocowy Podwieczorek: Kaszka kukurydziana z sokiem malinowym   (alergeny:     seler, gluten, mleko, sezam) Ś roda: I ś niadanie: Kakaowe płatki zbo ż owe z   mlekiem, bułka   mleczna z masełkiem i d ż emem niskosłodzonym truskawkowym, herbata rumiankowa   II ś niadanie :