19-23.10.2020 r.
Poniedziałek:
I
śniadanie:
Kakao, herbata imbirowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,
serkiem
kanapkowym i czerwoną papryką
II
śniadanie:
Marchewkowe paluszki, woda
Obiad: Kapuśniak z
kiszonej kapusty, makaron z mięsem wieprzowym w sosie Pesto,
sok owocowy
Podwieczorek:
Drożdżówka z budyniem, herbata miętowa
(alergeny:
seler, gluten, mleko, jaja)
Wtorek:
I
śniadanie:
Herbata z cytryną, bułka
pszenna i grahamka z masełkiem, pastą z kiełbasy
zielonogórskiej i ogórka konserwowego
II
śniadanie:
Banan, woda
Obiad
: Aksamitny krem z dyni, kotlet
mielony, ziemniaki puree, surówka z selera
z ananasem i żurawiną, sok owocowy
Podwieczorek:
Kefir brzoskwiniowo-bananowy, wafle
kukurydziane
(alergeny: seler, gluten,
mleko, jaja)
Środa:
I
śniadanie:
Musli tropikalne z mlekiem, bułka
mleczna z masełkiem i dżemem niskosłodzonym truskawkowym, herbata ziołowa
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad:
Zupa gulaszowa z bułeczką pszenną, sok
owocowy
Podwieczorek:
Kaszka manna z sokiem wiśniowym
(alergeny: seler, gluten, mleko)
Czwartek:
I
śniadanie:
Kawa zbożowa, chleb pszenny i
wieloziarnisty z masełkiem, wątrobianką
i ogórkiem konserwowym, herbata rumiankowa
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad: Rosół z zacierką, kurczak w rękawie, kasza bul gur, kapusta zasmażana,
sok owocowy
Podwieczorek:
Sok ze świeżo wyciskanych owoców
(alergeny:
seler, gluten, mleko)
Piątek:
I
śniadanie:
Herbata miętowa,
bułka pszenna i grahamka z masełkiem,
żółtym serem i pomidorem
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad:
Zupa selerowa z ryżem, ryba smażona, ziemniaki, marchewka puree, sok owocowy
Podwieczorek:
Jogurt waniliowy
(alergeny:
seler, gluten, mleko, jaja, ryba)