Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 26-30.10.2020 r.

 

26-30.10.2020 r.

Poniedziałek:

I śniadanie: Kawa zbożowa, herbata imbirowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,

 pastą z tuńczyka w sosie pomidorowym

II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa ogórkowa
, racuchy drożdżowe z cukrem trzcinowym,

 sok owocowy

Podwieczorek:  Pieczywo wasa z gotowanym brokułem, herbatka ziołowa

(alergeny: seler, gluten, mleko, ryba,  jaja)

Wtorek:

I śniadanie:  Herbata „cytrynowa”,  bułka pszenna i grahamka z masełkiem,

żółtym serem, wędliną drobiową i rzodkiewką

II śniadanie: Marchewkowe chipsy, woda

Obiad : Krem z czerwonej soczewicy, bigos z ziemniakami, sok owocowy

Podwieczorek: Budyń malinowy

 (alergeny:   seler, gluten, mleko, sezam)

Środa:

I śniadanie: Płatki owsiane na mleku, kawiorek z masełkiem i miodem wielokwiatowym, herbata rumiankowa

 II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad:  Karkówka w sosie własnym, pyzy, surówka z kapusty pekińskiej z jogurtem naturalnym, sok owocowy

Podwieczorek:  Kryształki galaretki

(alergeny:  seler, gluten, mleko)

Czwartek:

I śniadanie: Kakao, chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem, wątrobianką i ogórkiem kiszonym, herbata koperkowa

II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad: Zupa neapolitańska, risotto z kurczakiem i warzywami z sosem czosnkowym,

 sok owocowy

Podwieczorek: Kisiel do picia, wafel kukurydziany

(alergeny:  seler, gluten, mleko, sezam)

Piątek:

I śniadanie: Herbata owocowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem,

jajecznica

II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad: Zupa kalafiorowa z kaszką , ryba gotowana, ziemniaki, sos koperkowo-musztardowy, marchewka glazurowana,  sok owocowy

Podwieczorek: Jogurt waniliowy

(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja, ryba gorczyca, sezam)

 

OSTATNIO CZYTANE

Jadłospis 01-05.02.2021 r.

  01-05.02.2021 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata imbirowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,   ż ółtym serem i   rzodkiewk ą II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Grochówka,   „Makaron w ś niegu” , sok owocowy Podwieczorek:   Pieczywo wasa z past ą z brokułu gotowanego, herbata ziołowa (alergeny: seler, gluten, mleko) Wtorek: I ś niadanie:   Zupa budyniowa, herbata zwykła z cytryn ą , bułka pszenna i grahamka past ą z masełkiem,   pasztetem drobiowo-pomidorowym i ż ółt ą papryk ą II ś niadanie: Banan, woda Obiad : Zupa cytrynowa z ry ż em, pulpety w sosie pomidorowym, ziemniaki, zielona fasolka szparagowa, sok owocowy Podwieczorek: Kefir brzoskwiniowo-bananowy, wafle kukurydziane (alergeny:     seler, gluten, mleko, sezam) Ś roda: I ś niadanie: Herbata rumiankowa, pełnoziarniste płatki owsiane na   mleku, kawiorek   z masełkiem i miodem wielokwiatowym   II ś niadanie : Jabłko, woda Obiad:   Ż eberka w sosie własnym, pyzy, surówka z bi

Poznajemy pracę kucharki/kucharza

Dzień Smerfa

 W styczniu zadania projektowe zrealizowaliśmy z rozmachem. Najpierw porozmawialiśmy sobie o tym co lubimy w naszych kolegach/koleżankach.  Zrobiliśmy sobie śmieszne zdjęcia z hasłem "Dobrze Cię widzieć". I w końcu zorganizowaliśmy sobie Dzień Smerfa, jak na Smerfów przystało :)