Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 26-30.10.2020 r.

 

26-30.10.2020 r.

Poniedziałek:

I śniadanie: Kawa zbożowa, herbata imbirowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,

 pastą z tuńczyka w sosie pomidorowym

II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa ogórkowa
, racuchy drożdżowe z cukrem trzcinowym,

 sok owocowy

Podwieczorek:  Pieczywo wasa z gotowanym brokułem, herbatka ziołowa

(alergeny: seler, gluten, mleko, ryba,  jaja)

Wtorek:

I śniadanie:  Herbata „cytrynowa”,  bułka pszenna i grahamka z masełkiem,

żółtym serem, wędliną drobiową i rzodkiewką

II śniadanie: Marchewkowe chipsy, woda

Obiad : Krem z czerwonej soczewicy, bigos z ziemniakami, sok owocowy

Podwieczorek: Budyń malinowy

 (alergeny:   seler, gluten, mleko, sezam)

Środa:

I śniadanie: Płatki owsiane na mleku, kawiorek z masełkiem i miodem wielokwiatowym, herbata rumiankowa

 II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad:  Karkówka w sosie własnym, pyzy, surówka z kapusty pekińskiej z jogurtem naturalnym, sok owocowy

Podwieczorek:  Kryształki galaretki

(alergeny:  seler, gluten, mleko)

Czwartek:

I śniadanie: Kakao, chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem, wątrobianką i ogórkiem kiszonym, herbata koperkowa

II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad: Zupa neapolitańska, risotto z kurczakiem i warzywami z sosem czosnkowym,

 sok owocowy

Podwieczorek: Kisiel do picia, wafel kukurydziany

(alergeny:  seler, gluten, mleko, sezam)

Piątek:

I śniadanie: Herbata owocowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem,

jajecznica

II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad: Zupa kalafiorowa z kaszką , ryba gotowana, ziemniaki, sos koperkowo-musztardowy, marchewka glazurowana,  sok owocowy

Podwieczorek: Jogurt waniliowy

(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja, ryba gorczyca, sezam)

 

OSTATNIO CZYTANE

Jadłospis 16-20.11.2020 r.

  16-20.11.2020 r.   Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata  z cytryn ą , chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem, past ą z twarogu w ę dzonego solankowego i ż ółt ą papryk ą II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Krupnik z kasz ą j ę czmienn ą , nale ś niki z jabłkiem i cukrem trzcinowym ,   sok owocowy Podwieczorek:  Kanapki z pieczywa mieszanego,   z makrel ą w sosie pomidorowym, herbata melisa (alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja, ryba) Wtorek: I ś niadanie: Kawa zbo ż owa, h erbata mi ę towa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, sałat ą rukola i pol ę dwic ą drobiow ą i rzodkiewk ą II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad : Zupa z fasoli Ja ś , gulasz z warzywami, kasza bul gur, sok owocowy Podwieczorek: Sok z pomara ń czy, wafel ry ż owy  (alergeny:   seler, gluten, mleko, sezam) Ś roda: I ś niadanie:  Musli tropikalne    z mlekiem, bułka mleczna z masełkiem i d ż emem niskosłodzonym jagodowym, herbata koperkowa  II  ś niadanie : Banan, woda

BALIK - DZIEŃ POSTACI Z BAJEK

Jadłospis 9-13.11.2020 r.

  09-13.11.2020 r. Poniedziałek I ś niadanie: Herbata imbirowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem, tu ń czykiem w sosie pomidorowym II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Kapu ś niak z kiszonej kapusty ,   jajko w sosie chrzanowym, ziemniaki, brokuł z wody, sok owocowy Podwieczorek: :   Jogurt naturalny z nasionami chia   (alergeny: seler, gluten, mleko,   jaja, ryba) Wtorek: I ś niadanie: Płatki kukurydziane z mlekiem, kawiorek z masełkiem, herbata rumiankowa II ś niadanie : Jabłko, woda Obiad:   Kotlet schabowy panierowany, ziemniaki puree, surówka z białej kapusty z marchewk ą ,   jabłkiem i jogurtem naturalnym, sok owocowy Podwieczorek:   Rogal z marmolad ą ,   herbatka ziołowa (alergeny:   seler, gluten, mleko, jaja, orzechy ) Czwartek: I ś niadanie: Kakao, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, sałat ą lodow ą , kiełbask ą zielonogórsk ą i kiełkami rzodkiewki II ś niadanie : Jabłko, woda Obiad: Rosół z makaronem, potrawka z ry ż em