Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 26-30.10.2020 r.

 

26-30.10.2020 r.

Poniedziałek:

I śniadanie: Kawa zbożowa, herbata imbirowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,

 pastą z tuńczyka w sosie pomidorowym

II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa ogórkowa
, racuchy drożdżowe z cukrem trzcinowym,

 sok owocowy

Podwieczorek:  Pieczywo wasa z gotowanym brokułem, herbatka ziołowa

(alergeny: seler, gluten, mleko, ryba,  jaja)

Wtorek:

I śniadanie:  Herbata „cytrynowa”,  bułka pszenna i grahamka z masełkiem,

żółtym serem, wędliną drobiową i rzodkiewką

II śniadanie: Marchewkowe chipsy, woda

Obiad : Krem z czerwonej soczewicy, bigos z ziemniakami, sok owocowy

Podwieczorek: Budyń malinowy

 (alergeny:   seler, gluten, mleko, sezam)

Środa:

I śniadanie: Płatki owsiane na mleku, kawiorek z masełkiem i miodem wielokwiatowym, herbata rumiankowa

 II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad:  Karkówka w sosie własnym, pyzy, surówka z kapusty pekińskiej z jogurtem naturalnym, sok owocowy

Podwieczorek:  Kryształki galaretki

(alergeny:  seler, gluten, mleko)

Czwartek:

I śniadanie: Kakao, chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem, wątrobianką i ogórkiem kiszonym, herbata koperkowa

II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad: Zupa neapolitańska, risotto z kurczakiem i warzywami z sosem czosnkowym,

 sok owocowy

Podwieczorek: Kisiel do picia, wafel kukurydziany

(alergeny:  seler, gluten, mleko, sezam)

Piątek:

I śniadanie: Herbata owocowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem,

jajecznica

II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad: Zupa kalafiorowa z kaszką , ryba gotowana, ziemniaki, sos koperkowo-musztardowy, marchewka glazurowana,  sok owocowy

Podwieczorek: Jogurt waniliowy

(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja, ryba gorczyca, sezam)

 

OSTATNIO CZYTANE

19-23.04.2021 r.

  19-23.04.2021 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata imbirowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, serem kanapkowym ś mietankowym i   szczypiorkiem II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Krem z czerwonej soczewicy, makaron w sosie pomidorowym, sok owocowy Podwieczorek:   Kanapki z pieczywa mieszanego z pasztetem drobiowym i ogórkiem kiszonym,   herbatka ziołowa (alergeny: seler, gluten, mleko, sezam) Wtorek: I ś niadanie: Kakao, h erbata rumiankowa, chleb pszenny i razowy   z masełkiem, sałat ą lodow ą , kiełbask ą krakowsk ą i pomidorem II ś niadanie : Banan, woda Obiad : Gulasz z karkówki, pyzy, surówka z białej kapusty z marchewk ą i jabłkiem, sok owocowy Podwieczorek: Galaretka malinowa   (alergeny:     seler, gluten, mleko) Ś roda: I ś niadanie: Naworka - polewka, herbata koperkowa z   kminkiem,   bułka mleczna z masełkiem i d ż emem niskosłodzonym truskawkowym II ś niadanie : Jabłko, woda Obiad:   Zupa cytrynowa z ry ż em, Kaszanka,

Kochamy Ziemię

 Grupa Smerfów ostatnio spędziła w przedszkolu szalone dni, a to za sprawą DNI BEZ ZABAWEK. Wszystkie codzienne zabawki zostały wyniesione z sali, a w ich miejsce pojawiły się kartony, butelki i inne przedmioty z których Smerfy robiły swoje własne zabawki. 

Na niebiesko dla Autyzmu

 Dzieci w Dzień Autyzmu ubrane na niebiesko dowiedziały się  co to jest autyzm, zaśpiewały piosenkę "Każdy jest inny", obejrzały  teatrzyk kukiełkowy. Zrobiły piękne niebieskie serce,  przespacerowały się po ścieżce sensorycznej,  a przede wszystkim dobrze się bawiły.