26-30.10.2020 r.
Poniedziałek:
I
śniadanie:
Kawa zbożowa, herbata imbirowa,
chleb pszenny i słonecznikowy
z masełkiem,
pastą z tuńczyka w sosie pomidorowym
II
śniadanie:
Jabłko, woda
Obiad: Zupa ogórkowa ,
racuchy drożdżowe z cukrem trzcinowym,
sok owocowy
Podwieczorek:
Pieczywo wasa z gotowanym brokułem,
herbatka ziołowa
(alergeny:
seler, gluten, mleko, ryba, jaja)
Wtorek:
I
śniadanie:
Herbata „cytrynowa”, bułka pszenna i grahamka z masełkiem,
żółtym serem, wędliną drobiową i rzodkiewką
II
śniadanie:
Marchewkowe chipsy, woda
Obiad
: Krem z czerwonej soczewicy, bigos z ziemniakami, sok owocowy
Podwieczorek:
Budyń malinowy
(alergeny: seler, gluten,
mleko, sezam)
Środa:
I
śniadanie:
Płatki owsiane na mleku, kawiorek z masełkiem i miodem wielokwiatowym, herbata rumiankowa
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad:
Karkówka w sosie własnym, pyzy, surówka z kapusty pekińskiej z jogurtem naturalnym, sok owocowy
Podwieczorek:
Kryształki galaretki
(alergeny: seler, gluten, mleko)
Czwartek:
I
śniadanie:
Kakao, chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem, wątrobianką i ogórkiem kiszonym, herbata
koperkowa
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad:
Zupa neapolitańska,
risotto z kurczakiem i warzywami z sosem czosnkowym,
sok owocowy
Podwieczorek:
Kisiel do picia, wafel kukurydziany
(alergeny:
seler, gluten, mleko, sezam)
Piątek:
I
śniadanie:
Herbata owocowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem,
jajecznica
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad:
Zupa kalafiorowa z kaszką , ryba gotowana, ziemniaki, sos koperkowo-musztardowy, marchewka
glazurowana, sok
owocowy
Podwieczorek:
Jogurt waniliowy
(alergeny:
seler, gluten, mleko, jaja, ryba gorczyca, sezam)