Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 16-20.11.2020 r.

 

16-20.11.2020 r.

 

Poniedziałek:

I śniadanie: Herbata  z cytryną, chleb pszenny i słonecznikowy

z masełkiem, pastą z twarogu wędzonego solankowego i żółtą papryką

II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Krupnik z kasz
ą jęczmienną, naleśniki z jabłkiem i cukrem trzcinowym,

 sok owocowy

Podwieczorek:  Kanapki z pieczywa mieszanego,  z makrelą w sosie pomidorowym, herbata melisa

(alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja, ryba)

Wtorek:

I śniadanie: Kawa zbożowa, herbata miętowa, bułka pszenna i grahamka

z masełkiem, sałatą rukola i polędwicą drobiową i rzodkiewką

II śniadanie: Jabłko, woda

Obiad : Zupa z fasoli Jaś, gulasz z warzywami, kasza bul gur, sok owocowy

Podwieczorek: Sok z pomarańczy, wafel ryżowy

 (alergeny:   seler, gluten, mleko, sezam)

Środa:

I śniadanie:  Musli tropikalne   z mlekiem, bułka mleczna z masełkiem i dżemem niskosłodzonym jagodowym, herbata koperkowa

 II śniadanie : Banan, woda

Obiad:  Żurek z białą kiełbaską i jajkiem, bułeczka pszenna,  sok owocowy

Podwieczorek:  Ryż na mleku z jabłkiem, cynamonem i śmietaną

(alergeny:  seler, gluten, mleko)

Czwartek:

I śniadanie: Kakao, chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem, wątrobianką

 i ogórkiem kiszonym, herbata rumiankowa

II śniadanie : Chipsy marchewkowe, woda

Obiad: Krem z dyni, kurczak w rękawie, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty

 z marchewką i oliwą z oliwek, sok owocowy

Podwieczorek: Galaretka brzoskwiniowa

(alergeny:  seler, gluten, mleko, jaja)

Piątek:

I śniadanie: Herbata imbirowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem , twarożkiem, pomidorem i szczypiorkiem

II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad:  Zupa pomidorowa z ryżem, kotleciki rybne, ziemniaki puree, surówka

z marchewki i jabłka z jogurtem naturalnym, sok owocowy

 Podwieczorek: Jogurt waniliowy

(alergeny: ryba, seler, gluten, mleko, jaja, sezam)

 

OSTATNIO CZYTANE

Zaproszenie na Uroczystość Pasowania na Przedszkolaka

Zaproszenie na Pasowanie na Przedszkolaka                                 Kochani Rodzice! Już nadeszła pora przyjść na pasowanie do nas do przedszkola. Uroczyście Was zapraszamy na tę ważną chwilę, która uczyni z dzieciaczka prawdziwego przedszkolaczka.   Serdecznie zapraszamy Rodziców dzieci, które we wrześniu po raz pierwszy przekroczyły próg naszego przedszkola na uroczystość Pasowania na Przedszkolaka, która odbędzie się  7 listopada 2019r. o godzinie 13.30.      Prosimy o uroczysty strój dla dziecka.

Jadłospis 21-25.11.2022 r.

  21-25.11.2022 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata z miodem i cytryn ą , chleb pszenny i razowy, pasztetem drobiowo-pomidorowym i ogórkiem konserwowym II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Grochówka, „Zielone spaghetti” – makaron w sosie ś mietanowo-szpinakowym,   sok owocowy Podwieczorek:   Kisiel do picia , wafle kukurydziane (alergeny: seler, gluten, mleko,   jaja) Wtorek: I ś niadanie: Kakao, h erbata rumiankowa, bułka pszenna i sojowa   z masełkiem, kiełbask ą krakowsk ą i kiełkami brokułu II ś niadanie : Jabłko, woda Obiad : Krem z dyni, goł ą bki inaczej, ziemniaki, fasolka szparagowa, sok owocowy Podwieczorek: Kefir brzoskwiniowo-bananowy , chrupki kukurydziane   (alergeny:     seler, gluten, mleko, jaja, soja) Ś roda: I ś niadanie: Płatki kukurydziane z mlekiem, rogal   mleczny z masełkiem i d ż emem niskosłodzonym truskawkowym, herbata koperkowa II ś niadanie : Banan, woda Obiad:   Zupa gulaszowa, bułka pszenna, sok owocowy Podwieczorek

Jadłospis 28.11.-02.12.2022 r.

  28.11.-02.12.2022 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata koperkowa, chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem, ż ółtym serem i papryk ą czerwon ą II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Kapu ś niak z kiszonej kapusty , racuchy dro ż d ż owe z cukrem trzcinowym, sok owocowy Podwieczorek: Kanapki z pieczywa mieszanego z pasztetem drobiowo-pomidorowym   i ogórkiem konserwowym (alergeny: seler, gluten, mleko,   jaja) Wtorek: I ś niadanie:   Kawa zbo ż owa, h erbata z miodem i cytryn ą , bułka pszenna i grahamka   z masełkiem, sałat ą lodow ą , kiełbask ą zielonogórsk ą i kiełkami rzodkiewki II ś niadanie: Banan, woda Obiad : Zupa jarzynowa z kaszk ą , pulpety w sosie pomidorowym, ziemniaki, sałatka grecka,   sok owocowy Podwieczorek: Ma ś lanka owocowa,   (alergeny:     seler, gluten, mleko, jaja) Ś roda: I ś niadanie: Płatki owsiane z mlekiem,   bułka mleczna z masełkiem i d ż emem niskosłodzonym brzoskwiniowym, herbata rumiankowa   II ś niadanie :