Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 16-20.11.2020 r.

 

16-20.11.2020 r.

 

Poniedziałek:

I śniadanie: Herbata  z cytryną, chleb pszenny i słonecznikowy

z masełkiem, pastą z twarogu wędzonego solankowego i żółtą papryką

II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Krupnik z kasz
ą jęczmienną, naleśniki z jabłkiem i cukrem trzcinowym,

 sok owocowy

Podwieczorek:  Kanapki z pieczywa mieszanego,  z makrelą w sosie pomidorowym, herbata melisa

(alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja, ryba)

Wtorek:

I śniadanie: Kawa zbożowa, herbata miętowa, bułka pszenna i grahamka

z masełkiem, sałatą rukola i polędwicą drobiową i rzodkiewką

II śniadanie: Jabłko, woda

Obiad : Zupa z fasoli Jaś, gulasz z warzywami, kasza bul gur, sok owocowy

Podwieczorek: Sok z pomarańczy, wafel ryżowy

 (alergeny:   seler, gluten, mleko, sezam)

Środa:

I śniadanie:  Musli tropikalne   z mlekiem, bułka mleczna z masełkiem i dżemem niskosłodzonym jagodowym, herbata koperkowa

 II śniadanie : Banan, woda

Obiad:  Żurek z białą kiełbaską i jajkiem, bułeczka pszenna,  sok owocowy

Podwieczorek:  Ryż na mleku z jabłkiem, cynamonem i śmietaną

(alergeny:  seler, gluten, mleko)

Czwartek:

I śniadanie: Kakao, chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem, wątrobianką

 i ogórkiem kiszonym, herbata rumiankowa

II śniadanie : Chipsy marchewkowe, woda

Obiad: Krem z dyni, kurczak w rękawie, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty

 z marchewką i oliwą z oliwek, sok owocowy

Podwieczorek: Galaretka brzoskwiniowa

(alergeny:  seler, gluten, mleko, jaja)

Piątek:

I śniadanie: Herbata imbirowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem , twarożkiem, pomidorem i szczypiorkiem

II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad:  Zupa pomidorowa z ryżem, kotleciki rybne, ziemniaki puree, surówka

z marchewki i jabłka z jogurtem naturalnym, sok owocowy

 Podwieczorek: Jogurt waniliowy

(alergeny: ryba, seler, gluten, mleko, jaja, sezam)

 

OSTATNIO CZYTANE

Jadłospis 01-05.02.2021 r.

  01-05.02.2021 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata imbirowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,   ż ółtym serem i   rzodkiewk ą II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Grochówka,   „Makaron w ś niegu” , sok owocowy Podwieczorek:   Pieczywo wasa z past ą z brokułu gotowanego, herbata ziołowa (alergeny: seler, gluten, mleko) Wtorek: I ś niadanie:   Zupa budyniowa, herbata zwykła z cytryn ą , bułka pszenna i grahamka past ą z masełkiem,   pasztetem drobiowo-pomidorowym i ż ółt ą papryk ą II ś niadanie: Banan, woda Obiad : Zupa cytrynowa z ry ż em, pulpety w sosie pomidorowym, ziemniaki, zielona fasolka szparagowa, sok owocowy Podwieczorek: Kefir brzoskwiniowo-bananowy, wafle kukurydziane (alergeny:     seler, gluten, mleko, sezam) Ś roda: I ś niadanie: Herbata rumiankowa, pełnoziarniste płatki owsiane na   mleku, kawiorek   z masełkiem i miodem wielokwiatowym   II ś niadanie : Jabłko, woda Obiad:   Ż eberka w sosie własnym, pyzy, surówka z bi

Poznajemy pracę kucharki/kucharza

Jadłospis 01-05.03.2021 r.

  01-05.03.2021 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata „cytrynowa”, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,   pasztetem drobiowo-pomidorowym i papryk ą czerwon ą II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Zupa ogórkowa,    makaron w sosie pomidorowym,   sok owocowy Podwieczorek:   Kaszka manna na mleku (alergeny: seler, gluten, mleko) Wtorek: I ś niadanie:   Kakao, herbata imbirowa,   bułka pszenna i grahamka z masełkiem, sałat ą lodow ą , kiełbask ą zielonogórsk ą i kiełkami rzodkiewki II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad : Zupa kalafiorowa z kaszk ą , pulpety w sosie   ś mietanowo -koperkowym, ziemniaki, fasolka szparagowa, sok owocowy Podwieczorek: „Tostowe u ś miechy”, herbata   (alergeny:     seler, gluten, mleko, sezam) Ś roda: I ś niadanie: Płatki kukurydziane z mlekiem,   rogal   mleczny z masełkiem i d ż emem niskosłodzonym truskawkowym, herbata ziołowa   II ś niadanie : Jabłko, woda Obiad:   Karkówka w sosie własnym , pyzy, surówka z kapu