16-20.11.2020 r.
Poniedziałek:
I śniadanie: Herbata z cytryną,
chleb pszenny i słonecznikowy
z masełkiem, pastą z twarogu wędzonego solankowego i żółtą papryką
II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Krupnik z kaszą jęczmienną, naleśniki z jabłkiem
i cukrem trzcinowym,
sok
owocowy
Podwieczorek: Kanapki z pieczywa
mieszanego, z makrelą w sosie pomidorowym, herbata melisa
(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja,
ryba)
Wtorek:
I śniadanie: Kawa zbożowa, herbata miętowa, bułka pszenna i grahamka
z masełkiem, sałatą
rukola i polędwicą
drobiową i
rzodkiewką
II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad : Zupa z fasoli Jaś, gulasz z warzywami, kasza bul gur, sok owocowy
Podwieczorek: Sok z pomarańczy, wafel ryżowy
(alergeny: seler,
gluten, mleko, sezam)
Środa:
I śniadanie: Musli tropikalne z mlekiem, bułka mleczna z masełkiem i dżemem niskosłodzonym jagodowym, herbata koperkowa
II śniadanie
: Banan, woda
Obiad: Żurek z białą kiełbaską i jajkiem,
bułeczka pszenna, sok owocowy
Podwieczorek: Ryż na mleku z jabłkiem, cynamonem i śmietaną
(alergeny: seler, gluten, mleko)
Czwartek:
I śniadanie: Kakao, chleb pszenny i wieloziarnisty z
masełkiem, wątrobianką
i
ogórkiem kiszonym, herbata rumiankowa
II śniadanie : Chipsy marchewkowe, woda
Obiad: Krem z dyni, kurczak w rękawie, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty
z
marchewką i oliwą z oliwek, sok
owocowy
Podwieczorek: Galaretka brzoskwiniowa
(alergeny: seler, gluten, mleko,
jaja)
Piątek:
I śniadanie: Herbata imbirowa, bułka pszenna i grahamka z
masełkiem , twarożkiem, pomidorem
i szczypiorkiem
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem, kotleciki rybne, ziemniaki puree, surówka
z marchewki i jabłka z jogurtem
naturalnym, sok owocowy
Podwieczorek: Jogurt waniliowy
(alergeny: ryba, seler, gluten, mleko,
jaja, sezam)