Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 16-20.11.2020 r.

 

16-20.11.2020 r.

 

Poniedziałek:

I śniadanie: Herbata  z cytryną, chleb pszenny i słonecznikowy

z masełkiem, pastą z twarogu wędzonego solankowego i żółtą papryką

II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Krupnik z kasz
ą jęczmienną, naleśniki z jabłkiem i cukrem trzcinowym,

 sok owocowy

Podwieczorek:  Kanapki z pieczywa mieszanego,  z makrelą w sosie pomidorowym, herbata melisa

(alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja, ryba)

Wtorek:

I śniadanie: Kawa zbożowa, herbata miętowa, bułka pszenna i grahamka

z masełkiem, sałatą rukola i polędwicą drobiową i rzodkiewką

II śniadanie: Jabłko, woda

Obiad : Zupa z fasoli Jaś, gulasz z warzywami, kasza bul gur, sok owocowy

Podwieczorek: Sok z pomarańczy, wafel ryżowy

 (alergeny:   seler, gluten, mleko, sezam)

Środa:

I śniadanie:  Musli tropikalne   z mlekiem, bułka mleczna z masełkiem i dżemem niskosłodzonym jagodowym, herbata koperkowa

 II śniadanie : Banan, woda

Obiad:  Żurek z białą kiełbaską i jajkiem, bułeczka pszenna,  sok owocowy

Podwieczorek:  Ryż na mleku z jabłkiem, cynamonem i śmietaną

(alergeny:  seler, gluten, mleko)

Czwartek:

I śniadanie: Kakao, chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem, wątrobianką

 i ogórkiem kiszonym, herbata rumiankowa

II śniadanie : Chipsy marchewkowe, woda

Obiad: Krem z dyni, kurczak w rękawie, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty

 z marchewką i oliwą z oliwek, sok owocowy

Podwieczorek: Galaretka brzoskwiniowa

(alergeny:  seler, gluten, mleko, jaja)

Piątek:

I śniadanie: Herbata imbirowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem , twarożkiem, pomidorem i szczypiorkiem

II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad:  Zupa pomidorowa z ryżem, kotleciki rybne, ziemniaki puree, surówka

z marchewki i jabłka z jogurtem naturalnym, sok owocowy

 Podwieczorek: Jogurt waniliowy

(alergeny: ryba, seler, gluten, mleko, jaja, sezam)

 

OSTATNIO CZYTANE

Jadłospis 25-29.04.2022 r.

  25-29.04.2022 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata zwykła z cytryn ą , chleb pszenny i chleb firmowy z masłem, pasztetem pomidorowym i ogórkiem kiszonym II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Kapu ś niak z kiszonej kapusty, nale ś niki z jabłkiem, sok wi ś niowy Podwieczorek:   Kanapki z pieczywa mieszanego z serem topionym ś mietankowo-koperkowym, herbatka ziołowa (alergeny: seler, gluten, mleko, jaja) Wtorek: I ś niadanie:   Herbata koperkowa, kawa zbo ż owa, bułka ś niadaniowa i grahamka   z szynk ą drobiow ą i kiełkami rzodkiewki II ś niadanie: Banan, woda Obiad : Krupnik, pulpety w sosie ś mietanowo-koperkowym, ziemniaki, fasolka szparagowa, sok owocowy Podwieczorek: Kaszka kukurydziana z cukrem trzcinowym (alergeny:     seler, gluten, mleko, jaja, sezam) Ś roda: I ś niadanie: Herbata z cytryn ą , zupa budyniowa, bułka mleczna z d ż emem niskosłodzonym truskawkowym II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad:   Brokułowy krem z kaszk ą , parówka w sosie gre

Jadłospis 09-13.05.2022 r.

  09-13.05.2022 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata koperkowa, chleb pszenny   i wieloziarnisty z past ą z tu ń czyka II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Kapu ś niak z kiszonej kapusty, racuchy dro ż d ż owe z cukrem trzcinowym, sok owocowy Podwieczorek:   Pieczywo wasa z past ą z brokułu, herbata ziołowa (alergeny: seler, gluten, mleko, jaja,   ryba) Wtorek: I ś niadanie:   Kakao, herbata z cytryn ą , bułka grahamka i   pszenna   z masełkiem, w ę dlin ą drobiow ą i kiełkami rzodkiewki II ś niadanie: Marchewkowe chipsy, woda Obiad : Zupa koperkowa, gulasz z karkówki, pyzy, surówka z czerwonej kapusty   z jabłkiem i jogurtem naturalnym, sok owocowy Podwieczorek: Kaszka manna z sokiem truskawkowym   (alergeny:   seler, gluten, mleko) Ś roda: I ś niadanie: Płatki kukurydziane z mlekiem, herbata mi ę towa, bułka mleczna   z miodem wielokwiatowym   II ś niadanie : Banan, woda Obiad:   Kotlet schabowy,   ziemniaki puree, surówka z kapusty peki ń

Dzień Ziemi.