Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 16-20.11.2020 r.

 

16-20.11.2020 r.

 

Poniedziałek:

I śniadanie: Herbata  z cytryną, chleb pszenny i słonecznikowy

z masełkiem, pastą z twarogu wędzonego solankowego i żółtą papryką

II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Krupnik z kasz
ą jęczmienną, naleśniki z jabłkiem i cukrem trzcinowym,

 sok owocowy

Podwieczorek:  Kanapki z pieczywa mieszanego,  z makrelą w sosie pomidorowym, herbata melisa

(alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja, ryba)

Wtorek:

I śniadanie: Kawa zbożowa, herbata miętowa, bułka pszenna i grahamka

z masełkiem, sałatą rukola i polędwicą drobiową i rzodkiewką

II śniadanie: Jabłko, woda

Obiad : Zupa z fasoli Jaś, gulasz z warzywami, kasza bul gur, sok owocowy

Podwieczorek: Sok z pomarańczy, wafel ryżowy

 (alergeny:   seler, gluten, mleko, sezam)

Środa:

I śniadanie:  Musli tropikalne   z mlekiem, bułka mleczna z masełkiem i dżemem niskosłodzonym jagodowym, herbata koperkowa

 II śniadanie : Banan, woda

Obiad:  Żurek z białą kiełbaską i jajkiem, bułeczka pszenna,  sok owocowy

Podwieczorek:  Ryż na mleku z jabłkiem, cynamonem i śmietaną

(alergeny:  seler, gluten, mleko)

Czwartek:

I śniadanie: Kakao, chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem, wątrobianką

 i ogórkiem kiszonym, herbata rumiankowa

II śniadanie : Chipsy marchewkowe, woda

Obiad: Krem z dyni, kurczak w rękawie, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty

 z marchewką i oliwą z oliwek, sok owocowy

Podwieczorek: Galaretka brzoskwiniowa

(alergeny:  seler, gluten, mleko, jaja)

Piątek:

I śniadanie: Herbata imbirowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem , twarożkiem, pomidorem i szczypiorkiem

II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad:  Zupa pomidorowa z ryżem, kotleciki rybne, ziemniaki puree, surówka

z marchewki i jabłka z jogurtem naturalnym, sok owocowy

 Podwieczorek: Jogurt waniliowy

(alergeny: ryba, seler, gluten, mleko, jaja, sezam)

 

OSTATNIO CZYTANE

"MAMO TATO KOCHAMY WAS"

Dnia 19 maja w " Świecie Bajek" zapanowała niesamowicie rodzinna atmosfera. Tego dnia przedszkolaki zaprosiły swoich najbliższych na Piknik z okazji Dnia Mamy i Taty.  Z tej okazji dzieci   zaprezentowały wspaniały  program artystyczny  wypełniony okolicznościowymi wierszami, piosenkami i tańcami. Własnoręcznie wykonane przez dzieci laurki i upominki, wyraziły miłość, wdzięczność i szacunek, jakimi dzieci darzą swoich ukochanych rodziców. Następnie odbył się "Piknik z mamą i tatą" pełen atrakcji i  radości .    Dla wielu z nas były to chwile pełne  wzruszeń i emocji.  Bardzo dziękujemy wszystkim za poświęcenie czasu i przybycie na nasz festyn :)  

Jadłospis 22-26.05.2023 r.

  22-26.05.2023 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata imbirowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem, sałat ą , twaro ż kiem i szczypiorkiem   II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Zupa brokułowa z kaszk ą , jajko sma ż one, ziemniaki puree, mini marchewka ,   sok owocowy Podwieczorek:   Płatki kukurydziane na mleku (alergeny: seler, gluten, mleko, jaja) Wtorek: I ś niadanie:   Kakao, herbata z cytryn ą , bułka pszenna i grahamka z w ą trobiank ą i ogórkiem kiszonym II ś niadanie: Banan, woda Obiad :Zupa ziemniaczana z pomidorami , gulasz z warzywami z kasz ą bul gur,   sok owocowy Podwieczorek: Galaretka owocowa (alergeny:     seler, gluten, mleko, sezam) Ś roda: I ś niadanie: Herbata rumiankowa, czekoladowe płatki zbo ż owe z mlekiem, kawiorek z masełkiem i miodem wielokwiatowym   II ś niadanie : Jabłko, woda Obiad: Ż urek z jajkiem i biał ą kiełbask ą , bułka pszenna Podwieczorek:   Dro ż d ż ówka z budyniem, herbata melisa (alergeny

Jadłospis 15-19.05.2023 r.

  15-19.05.2023 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Kakao, herbata owocowa, bułka pszenna i grahamka   z masełkiem i makrel ą sosie pomidorowym II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Zupa grochówka, makaron w sosie serowo- ś mietanowym, sok owocowy Podwieczorek:   Kanapki z pieczywa mieszanego z pasztetem drobiowo-pomidorowym   i rzodkiewk ą , herbata rumiankowa (alergeny: seler, gluten, mleko,   ryba, sezam) Wtorek: I ś niadanie:   Herbata z cytryn ą , chleb pszenny i słonecznikowy   z masełkiem, serkiem kanapkowym , ogórkiem zielonym i szczypiorkiem II ś niadanie: Banan, woda Obiad : Marchewkowy krem, zrazik wieprzowy, ziemniaki, buraczki z jabłkiem ,   sok owocowy Podwieczorek: Kaszka kukurydziana z sokiem malinowym   (alergeny:   seler, gluten, jajka, mleko) Ś roda: I ś niadanie: Płatki owsiane na mleku, rogal mleczny z d ż emem niskosłodzonym truskawkowym, herbatka melisa   II ś niadanie : Jabłko, woda Obiad:   Kotlet schabowy, ziemniaki, surówka