09-13.11.2020 r.
Poniedziałek
I
śniadanie:
Herbata imbirowa,
chleb
pszenny i słonecznikowy z
masełkiem, tuńczykiem w
sosie pomidorowym
II
śniadanie:
Jabłko, woda
Obiad: Kapuśniak z
kiszonej kapusty, jajko w sosie chrzanowym,
ziemniaki,
brokuł z wody, sok owocowy
Podwieczorek:
: Jogurt naturalny z nasionami chia
(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja, ryba)
Wtorek:
I
śniadanie:
Płatki kukurydziane z mlekiem, kawiorek z masełkiem, herbata rumiankowa
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad:
Kotlet schabowy panierowany, ziemniaki puree,
surówka z białej kapusty z marchewką,
jabłkiem i
jogurtem naturalnym, sok owocowy
Podwieczorek:
Rogal z marmoladą, herbatka
ziołowa
(alergeny: seler, gluten, mleko,
jaja, orzechy)
Czwartek:
I
śniadanie:
Kakao, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, sałatą lodową, kiełbaską zielonogórską
i kiełkami rzodkiewki
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad:
Rosół z makaronem, potrawka z ryżem, groszek z marchewką, sok owocowy
Podwieczorek:
Kaszka manna z sokiem malinowym
(alergeny:
seler, gluten, mleko, jaja)
Piątek:
I
śniadanie:
Herbata miętowa,
bułka pszenna i grahamka z masełkiem, pastą z jajka gotowanego ze szczypiorkiem
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad:
Zupa wiśniowa, Gzik- ziemniaki z twarogiem i olejem
lnianym,
sok owocowy
Podwieczorek:
Jogurt owocowy
(alergeny:
seler, gluten, mleko, jaja,)