Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 9-13.11.2020 r.

 

09-13.11.2020 r.

Poniedziałek

I śniadanie: Herbata imbirowa,

chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem, tuńczykiem w sosie pomidorowym

II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Kapu
śniak z kiszonej kapusty,  jajko w sosie chrzanowym, ziemniaki,

brokuł z wody, sok owocowy

Podwieczorek: :  Jogurt naturalny z nasionami chia

 (alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja, ryba)

Wtorek:

I śniadanie: Płatki kukurydziane z mlekiem, kawiorek z masełkiem, herbata rumiankowa

II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad:  Kotlet schabowy panierowany, ziemniaki puree,

surówka z białej kapusty z marchewką,

 jabłkiem i jogurtem naturalnym, sok owocowy

Podwieczorek:

 Rogal z marmoladą,  herbatka ziołowa

(alergeny:  seler, gluten, mleko, jaja, orzechy)

Czwartek:

I śniadanie: Kakao, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, sałatą lodową, kiełbaską zielonogórską i kiełkami rzodkiewki

II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad: Rosół z makaronem, potrawka z ryżem, groszek z marchewką, sok owocowy

Podwieczorek: Kaszka manna z sokiem malinowym

(alergeny:  seler, gluten, mleko, jaja)

Piątek:

I śniadanie: Herbata miętowa,

 bułka pszenna i grahamka z masełkiem, pastą z jajka gotowanego ze szczypiorkiem

II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad: Zupa wiśniowa, Gzik- ziemniaki z twarogiem i olejem lnianym,   

sok owocowy

Podwieczorek: Jogurt owocowy

(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja,)

 

OSTATNIO CZYTANE

Zaproszenie na Uroczystość Pasowania na Przedszkolaka

Zaproszenie na Pasowanie na Przedszkolaka                                 Kochani Rodzice! Już nadeszła pora przyjść na pasowanie do nas do przedszkola. Uroczyście Was zapraszamy na tę ważną chwilę, która uczyni z dzieciaczka prawdziwego przedszkolaczka.   Serdecznie zapraszamy Rodziców dzieci, które we wrześniu po raz pierwszy przekroczyły próg naszego przedszkola na uroczystość Pasowania na Przedszkolaka, która odbędzie się  7 listopada 2019r. o godzinie 13.30.      Prosimy o uroczysty strój dla dziecka.

Jadłospis 21-25.11.2022 r.

  21-25.11.2022 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata z miodem i cytryn ą , chleb pszenny i razowy, pasztetem drobiowo-pomidorowym i ogórkiem konserwowym II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Grochówka, „Zielone spaghetti” – makaron w sosie ś mietanowo-szpinakowym,   sok owocowy Podwieczorek:   Kisiel do picia , wafle kukurydziane (alergeny: seler, gluten, mleko,   jaja) Wtorek: I ś niadanie: Kakao, h erbata rumiankowa, bułka pszenna i sojowa   z masełkiem, kiełbask ą krakowsk ą i kiełkami brokułu II ś niadanie : Jabłko, woda Obiad : Krem z dyni, goł ą bki inaczej, ziemniaki, fasolka szparagowa, sok owocowy Podwieczorek: Kefir brzoskwiniowo-bananowy , chrupki kukurydziane   (alergeny:     seler, gluten, mleko, jaja, soja) Ś roda: I ś niadanie: Płatki kukurydziane z mlekiem, rogal   mleczny z masełkiem i d ż emem niskosłodzonym truskawkowym, herbata koperkowa II ś niadanie : Banan, woda Obiad:   Zupa gulaszowa, bułka pszenna, sok owocowy Podwieczorek

Jadłospis 28.11.-02.12.2022 r.

  28.11.-02.12.2022 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata koperkowa, chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem, ż ółtym serem i papryk ą czerwon ą II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Kapu ś niak z kiszonej kapusty , racuchy dro ż d ż owe z cukrem trzcinowym, sok owocowy Podwieczorek: Kanapki z pieczywa mieszanego z pasztetem drobiowo-pomidorowym   i ogórkiem konserwowym (alergeny: seler, gluten, mleko,   jaja) Wtorek: I ś niadanie:   Kawa zbo ż owa, h erbata z miodem i cytryn ą , bułka pszenna i grahamka   z masełkiem, sałat ą lodow ą , kiełbask ą zielonogórsk ą i kiełkami rzodkiewki II ś niadanie: Banan, woda Obiad : Zupa jarzynowa z kaszk ą , pulpety w sosie pomidorowym, ziemniaki, sałatka grecka,   sok owocowy Podwieczorek: Ma ś lanka owocowa,   (alergeny:     seler, gluten, mleko, jaja) Ś roda: I ś niadanie: Płatki owsiane z mlekiem,   bułka mleczna z masełkiem i d ż emem niskosłodzonym brzoskwiniowym, herbata rumiankowa   II ś niadanie :