Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 9-13.11.2020 r.

 

09-13.11.2020 r.

Poniedziałek

I śniadanie: Herbata imbirowa,

chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem, tuńczykiem w sosie pomidorowym

II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Kapu
śniak z kiszonej kapusty,  jajko w sosie chrzanowym, ziemniaki,

brokuł z wody, sok owocowy

Podwieczorek: :  Jogurt naturalny z nasionami chia

 (alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja, ryba)

Wtorek:

I śniadanie: Płatki kukurydziane z mlekiem, kawiorek z masełkiem, herbata rumiankowa

II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad:  Kotlet schabowy panierowany, ziemniaki puree,

surówka z białej kapusty z marchewką,

 jabłkiem i jogurtem naturalnym, sok owocowy

Podwieczorek:

 Rogal z marmoladą,  herbatka ziołowa

(alergeny:  seler, gluten, mleko, jaja, orzechy)

Czwartek:

I śniadanie: Kakao, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, sałatą lodową, kiełbaską zielonogórską i kiełkami rzodkiewki

II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad: Rosół z makaronem, potrawka z ryżem, groszek z marchewką, sok owocowy

Podwieczorek: Kaszka manna z sokiem malinowym

(alergeny:  seler, gluten, mleko, jaja)

Piątek:

I śniadanie: Herbata miętowa,

 bułka pszenna i grahamka z masełkiem, pastą z jajka gotowanego ze szczypiorkiem

II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad: Zupa wiśniowa, Gzik- ziemniaki z twarogiem i olejem lnianym,   

sok owocowy

Podwieczorek: Jogurt owocowy

(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja,)

 

OSTATNIO CZYTANE

Jadłospis 16-20.11.2020 r.

  16-20.11.2020 r.   Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata  z cytryn ą , chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem, past ą z twarogu w ę dzonego solankowego i ż ółt ą papryk ą II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Krupnik z kasz ą j ę czmienn ą , nale ś niki z jabłkiem i cukrem trzcinowym ,   sok owocowy Podwieczorek:  Kanapki z pieczywa mieszanego,   z makrel ą w sosie pomidorowym, herbata melisa (alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja, ryba) Wtorek: I ś niadanie: Kawa zbo ż owa, h erbata mi ę towa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, sałat ą rukola i pol ę dwic ą drobiow ą i rzodkiewk ą II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad : Zupa z fasoli Ja ś , gulasz z warzywami, kasza bul gur, sok owocowy Podwieczorek: Sok z pomara ń czy, wafel ry ż owy  (alergeny:   seler, gluten, mleko, sezam) Ś roda: I ś niadanie:  Musli tropikalne    z mlekiem, bułka mleczna z masełkiem i d ż emem niskosłodzonym jagodowym, herbata koperkowa  II  ś niadanie : Banan, woda

BALIK - DZIEŃ POSTACI Z BAJEK