Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 9-13.11.2020 r.

 

09-13.11.2020 r.

Poniedziałek

I śniadanie: Herbata imbirowa,

chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem, tuńczykiem w sosie pomidorowym

II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Kapu
śniak z kiszonej kapusty,  jajko w sosie chrzanowym, ziemniaki,

brokuł z wody, sok owocowy

Podwieczorek: :  Jogurt naturalny z nasionami chia

 (alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja, ryba)

Wtorek:

I śniadanie: Płatki kukurydziane z mlekiem, kawiorek z masełkiem, herbata rumiankowa

II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad:  Kotlet schabowy panierowany, ziemniaki puree,

surówka z białej kapusty z marchewką,

 jabłkiem i jogurtem naturalnym, sok owocowy

Podwieczorek:

 Rogal z marmoladą,  herbatka ziołowa

(alergeny:  seler, gluten, mleko, jaja, orzechy)

Czwartek:

I śniadanie: Kakao, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, sałatą lodową, kiełbaską zielonogórską i kiełkami rzodkiewki

II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad: Rosół z makaronem, potrawka z ryżem, groszek z marchewką, sok owocowy

Podwieczorek: Kaszka manna z sokiem malinowym

(alergeny:  seler, gluten, mleko, jaja)

Piątek:

I śniadanie: Herbata miętowa,

 bułka pszenna i grahamka z masełkiem, pastą z jajka gotowanego ze szczypiorkiem

II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad: Zupa wiśniowa, Gzik- ziemniaki z twarogiem i olejem lnianym,   

sok owocowy

Podwieczorek: Jogurt owocowy

(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja,)

 

OSTATNIO CZYTANE

19-23.04.2021 r.

  19-23.04.2021 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata imbirowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, serem kanapkowym ś mietankowym i   szczypiorkiem II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Krem z czerwonej soczewicy, makaron w sosie pomidorowym, sok owocowy Podwieczorek:   Kanapki z pieczywa mieszanego z pasztetem drobiowym i ogórkiem kiszonym,   herbatka ziołowa (alergeny: seler, gluten, mleko, sezam) Wtorek: I ś niadanie: Kakao, h erbata rumiankowa, chleb pszenny i razowy   z masełkiem, sałat ą lodow ą , kiełbask ą krakowsk ą i pomidorem II ś niadanie : Banan, woda Obiad : Gulasz z karkówki, pyzy, surówka z białej kapusty z marchewk ą i jabłkiem, sok owocowy Podwieczorek: Galaretka malinowa   (alergeny:     seler, gluten, mleko) Ś roda: I ś niadanie: Naworka - polewka, herbata koperkowa z   kminkiem,   bułka mleczna z masełkiem i d ż emem niskosłodzonym truskawkowym II ś niadanie : Jabłko, woda Obiad:   Zupa cytrynowa z ry ż em, Kaszanka,

Kochamy Ziemię

 Grupa Smerfów ostatnio spędziła w przedszkolu szalone dni, a to za sprawą DNI BEZ ZABAWEK. Wszystkie codzienne zabawki zostały wyniesione z sali, a w ich miejsce pojawiły się kartony, butelki i inne przedmioty z których Smerfy robiły swoje własne zabawki. 

Na niebiesko dla Autyzmu

 Dzieci w Dzień Autyzmu ubrane na niebiesko dowiedziały się  co to jest autyzm, zaśpiewały piosenkę "Każdy jest inny", obejrzały  teatrzyk kukiełkowy. Zrobiły piękne niebieskie serce,  przespacerowały się po ścieżce sensorycznej,  a przede wszystkim dobrze się bawiły.