Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 9-13.11.2020 r.

 

09-13.11.2020 r.

Poniedziałek

I śniadanie: Herbata imbirowa,

chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem, tuńczykiem w sosie pomidorowym

II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Kapu
śniak z kiszonej kapusty,  jajko w sosie chrzanowym, ziemniaki,

brokuł z wody, sok owocowy

Podwieczorek: :  Jogurt naturalny z nasionami chia

 (alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja, ryba)

Wtorek:

I śniadanie: Płatki kukurydziane z mlekiem, kawiorek z masełkiem, herbata rumiankowa

II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad:  Kotlet schabowy panierowany, ziemniaki puree,

surówka z białej kapusty z marchewką,

 jabłkiem i jogurtem naturalnym, sok owocowy

Podwieczorek:

 Rogal z marmoladą,  herbatka ziołowa

(alergeny:  seler, gluten, mleko, jaja, orzechy)

Czwartek:

I śniadanie: Kakao, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, sałatą lodową, kiełbaską zielonogórską i kiełkami rzodkiewki

II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad: Rosół z makaronem, potrawka z ryżem, groszek z marchewką, sok owocowy

Podwieczorek: Kaszka manna z sokiem malinowym

(alergeny:  seler, gluten, mleko, jaja)

Piątek:

I śniadanie: Herbata miętowa,

 bułka pszenna i grahamka z masełkiem, pastą z jajka gotowanego ze szczypiorkiem

II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad: Zupa wiśniowa, Gzik- ziemniaki z twarogiem i olejem lnianym,   

sok owocowy

Podwieczorek: Jogurt owocowy

(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja,)

 

OSTATNIO CZYTANE

Jadłospis 04-08.09.2023 r.

  04-08.09.2023 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata z cytryn ą , chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem, past ą z tu ń czyka w sosie pomidorowym II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad:   Kapu ś niak z kiszonej kapusty, nale ś niki z jabłkiem i cukrem trzcinowym,   sok owocowy Podwieczorek:   Arbuz (alergeny: seler, gluten, mleko,   jaja, ryba) Wtorek: I ś niadanie: Kakao, herbata mi ę towa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem,   sałat ą lodow ą , pol ę dwic ą drobiow ą i ogórkiem zielonym II ś niadanie: Banan, woda Obiad : Zupa pomidorowa z   zacierk ą , kotlet mielony, ziemniaki puree, buraczki z jabłkiem,   sok owocowy Podwieczorek: Budy ń czekoladowy (alergeny:     seler, gluten, mleko, sezam, jaja) Ś roda:   I ś niadanie:   Kakaowe kuleczki zbo ż owe z mlekiem, bułka mleczna z masełkiem, herbata owocowa II ś niadanie : Jabłko, woda Obiad: Zupa ziemniaczana z pomidorami, gulasz z kasz ą j ę czmienn ą i warzywami,   sok owocowy P

Jadłospis 18-22.09.2023 r.

  18-22.09.2023r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata imbirowa, bułka pszenna i grahamka   z masełkiem   i tu ń czykiem w sosie pomidorowym II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Grochówka , racuchy dro ż d ż owe z cukrem trzcinowym, sok owocowy Podwieczorek:   Kanapki z pieczywa mieszanego z ż ółtym serem i czerwon ą papryk ą , herbatka ziołowa (alergeny: seler, gluten, mleko, jaja,   ryba) Wtorek: I ś niadanie: Kawa zbo ż owa, h erbata koperkowa, chleb pszenny   i wieloziarnisty z masełkiem, kiełbask ą krakowsk ą i ogórkiem zielonym II ś niadanie: Banan, woda Obiad : Zupa serowa z makaronem, goł ą bki inaczej, ziemniaki, zielona   fasolka szparagowa, sok owocowy Podwieczorek: Budy ń malinowy   (alergeny:   seler, gluten, jajka, mleko, sezam) Ś roda: I ś niadanie: Musli owocowe z mlekiem, bułka mleczna z masełkiem i d ż emem niskosłodzonym truskawkowym, herbatka melisa   II ś niadanie : Jabłko, woda Obiad:   Zupa   pomidorowa z ry ż em, łazanki z

Dzień Przedszkolaka

 Dzisiaj obchodziliśmy Dzień Przedszkolaka. Dzień przepełniony był zabawami, a także niespodziankami. Nie zabrakło wspólnych tańców, śpiewów. Dzieciom zostały złożone życzenia, a w sali czekały na nich słodkości. Naszych Przedszkolaków odwiedzili także goście z Centrum Kultury - z panią Burmistrz na czele.