Przejdź do głównej zawartości

"PASOWANIE NA PRZEDSZKOLAKA KRASNALE I MISIE"

    18 listopada odbyła się w naszym przedszkolu ważna Uroczystość dla dzieci, które po raz pierwszy w tym roku szkolnym zawitały do naszego przedszkola.

Uroczystość rozpoczęła się od przedstawienia krótkiej części artystycznej, w której Krasnale i Misie zaprezentowały swoje umiejętności – dając tym samym dowód, jak dużo już potrafią. Po części artystycznej dzieci obiecały: zgodnie bawić się w przedszkolu, przychodzić każdego dnia z uśmiechem, słuchać pani i pomagać kolegom, być dzielnym przedszkolakiem. Po złożonej obietnicy, pani dyrektor dokonała uroczystego pasowania. Na pamiątkę tego ważnego wydarzenia każdy pasowany przedszkolak otrzymał dyplom pasowania. Pozostałe Misie otrzymały dyplom Dzielnego Przedszkolaka. 

                                     

                                     

                                     

                                     

                                     

                                               

                                               

                                               

                                               

                                               

                                               

                                               

                                               

                                               

                                     

                                     

                                     

                                     

                                     

                                     

                                     

                                     




























OSTATNIO CZYTANE

Jadłospis 04-08.03.2024 r.

  04-08.03.2024 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata malinowa, bułka pszenna i grahamka   z masełkiem, ż ółtym serem  i ogórkiem kiszonym, kakao II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Zupa z czerwonej soczewicy z ziemniakami, makaron w sosie szpinakowo- ś mietanowym z mi ę skiem, sok owocowy Podwieczorek:   Pieczywo wasa ż ytnie z past ą z brokułu gotowanego, herbata ziołowa (alergeny: seler, gluten, mleko) Wtorek: I ś niadanie:   Płatki owsiane z mlekiem, herbatka melisa, rogal mleczny   z d ż emem niskosłodzonym truskawkowym II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad : Krem z marchewki, kotlet mielony, ziemniaki, buraczki z jabłkiem,   sok owocowy Podwieczorek: Kefir brzoskwiniowo-bananowy   (alergeny:   seler, gluten, jajka, mleko) Ś roda: I ś niadanie: Kakao, herbata koperkowa,   bułka grahamka i   pszenna z masełkiem, kiełbask ą krakowsk ą i pomidorem   II ś niadanie : Marchewkowe paluszki Jabłko, woda Obiad:   Gulasz z karkówki w sosie własnym, pyzy, s

Jadłospis 18-22.03.2024

  18-22.03.2024 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata imbirowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,   makrel ą w sosie pomidorowym z ż ółt ą papryk ą II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Zupa cytrynowa z ry ż em , jajko sma ż one, ziemniaki, bukiet warzyw, sok owocowy Podwieczorek:   Jogurt naturalny z nasionami chia i musem truskawkowym (alergeny: seler, gluten, mleko, ryba, jaja) Wtorek: I ś niadanie:   Kakaowe kulki zbo ż owe z mlekiem , bułka mleczna z masełkiem i d ż emem truskawkowym niskosłodzonym, herbata z cytryn ą II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad :   Barszcz zabielany, pulpety w sosie koperkowym, kasza bul gur, surówka z białej kapusty z marchewk ą , sok owocowy Podwieczorek: Sałatka owocowa   (alergeny:     seler, gluten, mleko, jaja) Ś roda: I ś niadanie: Zupa budyniowa, chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem, sałat ą rukola,   pol ę dwic ą drobiow ą   i pomidorem , herbata melisa II ś niadanie : Banan, woda Obiad: Z

Jadłospis 11-15.03.2024 r.

  11-15.03.2024 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata z cytryn ą , chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem, tu ń czykiem i czerwon ą papryk ą II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Zupa ogórkowa, racuchy dro ż d ż owe z jabłkiem i cukrem trzcinowym, sok owocowy Podwieczorek: Kanapki z pieczywa mieszanego z ż ółtym serem   i ogórkiem konserwowym, herbata owocowa (alergeny: seler, gluten, mleko,   jaja, ryba) Wtorek: I ś niadanie:   Płatki kukurydziane z mlekiem, kawiorek z masełkiem i miodem wielokwiatowym, herbata mi ę towa II ś niadanie: Banan, woda Obiad : Cebulowy krem z kaszk ą kukurydzian ą , goł ą bki inaczej, ziemniaki, fasolka szparagowa, sok owocowy Podwieczorek: Kryształki galaretki   (alergeny:     seler, gluten, mleko, jaja) Ś roda: I ś niadanie: Kawa zbo ż owa, h erbata ziołowa , bułka pszenna i grahamka   z masełkiem, sałat ą lodow ą , szynk ą gotowan ą i kiełkami rzodkiewki   II ś niadanie : Jabłko, woda Obiad:   Zupa ś ródz