Przejdź do głównej zawartości

"PASOWANIE NA PRZEDSZKOLAKA KRASNALE I MISIE"

    18 listopada odbyła się w naszym przedszkolu ważna Uroczystość dla dzieci, które po raz pierwszy w tym roku szkolnym zawitały do naszego przedszkola.

Uroczystość rozpoczęła się od przedstawienia krótkiej części artystycznej, w której Krasnale i Misie zaprezentowały swoje umiejętności – dając tym samym dowód, jak dużo już potrafią. Po części artystycznej dzieci obiecały: zgodnie bawić się w przedszkolu, przychodzić każdego dnia z uśmiechem, słuchać pani i pomagać kolegom, być dzielnym przedszkolakiem. Po złożonej obietnicy, pani dyrektor dokonała uroczystego pasowania. Na pamiątkę tego ważnego wydarzenia każdy pasowany przedszkolak otrzymał dyplom pasowania. Pozostałe Misie otrzymały dyplom Dzielnego Przedszkolaka. 

                                     

                                     

                                     

                                     

                                     

                                               

                                               

                                               

                                               

                                               

                                               

                                               

                                               

                                               

                                     

                                     

                                     

                                     

                                     

                                     

                                     

                                     




























OSTATNIO CZYTANE

Jadłospis 01-05.02.2021 r.

  01-05.02.2021 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata imbirowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,   ż ółtym serem i   rzodkiewk ą II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Grochówka,   „Makaron w ś niegu” , sok owocowy Podwieczorek:   Pieczywo wasa z past ą z brokułu gotowanego, herbata ziołowa (alergeny: seler, gluten, mleko) Wtorek: I ś niadanie:   Zupa budyniowa, herbata zwykła z cytryn ą , bułka pszenna i grahamka past ą z masełkiem,   pasztetem drobiowo-pomidorowym i ż ółt ą papryk ą II ś niadanie: Banan, woda Obiad : Zupa cytrynowa z ry ż em, pulpety w sosie pomidorowym, ziemniaki, zielona fasolka szparagowa, sok owocowy Podwieczorek: Kefir brzoskwiniowo-bananowy, wafle kukurydziane (alergeny:     seler, gluten, mleko, sezam) Ś roda: I ś niadanie: Herbata rumiankowa, pełnoziarniste płatki owsiane na   mleku, kawiorek   z masełkiem i miodem wielokwiatowym   II ś niadanie : Jabłko, woda Obiad:   Ż eberka w sosie własnym, pyzy, surówka z bi

Poznajemy pracę kucharki/kucharza

Jadłospis 01-05.03.2021 r.

  01-05.03.2021 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata „cytrynowa”, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,   pasztetem drobiowo-pomidorowym i papryk ą czerwon ą II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Zupa ogórkowa,    makaron w sosie pomidorowym,   sok owocowy Podwieczorek:   Kaszka manna na mleku (alergeny: seler, gluten, mleko) Wtorek: I ś niadanie:   Kakao, herbata imbirowa,   bułka pszenna i grahamka z masełkiem, sałat ą lodow ą , kiełbask ą zielonogórsk ą i kiełkami rzodkiewki II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad : Zupa kalafiorowa z kaszk ą , pulpety w sosie   ś mietanowo -koperkowym, ziemniaki, fasolka szparagowa, sok owocowy Podwieczorek: „Tostowe u ś miechy”, herbata   (alergeny:     seler, gluten, mleko, sezam) Ś roda: I ś niadanie: Płatki kukurydziane z mlekiem,   rogal   mleczny z masełkiem i d ż emem niskosłodzonym truskawkowym, herbata ziołowa   II ś niadanie : Jabłko, woda Obiad:   Karkówka w sosie własnym , pyzy, surówka z kapu