11-15.09.2023 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata z cytryn ą , chleb pszenny i razowy z masełkiem i makrel ą w sosie pomidorowym II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Zupa brokułowa z kaszk ą , jajko gotowane w sosie musztardowym, ziemniaki, fasolka szparagowa, sok owocowy Podwieczorek: Ma ś lanka owocowa, wafel kukurydziany (alergeny: seler, gluten, mleko, jaja, ryba) Wtorek: I ś niadanie: Kakao, herbata melisa , bułka grahamka i pszenna z masełkiem, kiełbask ą zielonogórsk ą i kiełkami rzodkiewki II ś niadanie: Marchewkowe chipsy, woda Obiad : Cebulowy krem, pulpety w sosie pomidorowym, ziemniaki, sałatka grecka, sok owocowy Podwieczorek: Galaretka owocowa (alergeny: seler, gluten, jajka, mleko, sezam, soja) Ś roda: I ś niadanie: Płatki kukurydziane z mlekiem, rogal z masełkiem i d ż emem niskosłodzonym malinowym, herbatka mi ę towa II ś niadanie : Jabłko, woda Obiad: Barszcz zabielany z zacierk ą , ż eberka w sosie własn