07-11.12.2020 r.
Poniedziałek:
I
śniadanie:
Herbata imbirowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem, pastą
z tuńczyka i pomidorem
II
śniadanie:
Jabłko, woda
Obiad: Zupa jarzynowa, makaron w sosie pomidorowym, sok owocowy
Podwieczorek:
Jogurt naturalny z nasionami chia i
musem truskawkowym
(alergeny:
seler, gluten, mleko)
Wtorek:
I
śniadanie:
Herbata zwykła z cytryną, bułka pszenna i grahamka z wątrobianką
i
ogórkiem kiszonym
II
śniadanie:
Banan, woda
Obiad
: Barszcz zabielany, sztuka mięsa, ziemniaki, sałatka grecka, sok
owocowy
Podwieczorek:
Kaszka manna z sokiem wiśniowym
(alergeny:
seler,
gluten, mleko, sezam)
Środa:
I
śniadanie:
Herbata rumiankowa, pełnoziarniste płatki zbożowe z owocami i mlekiem, kawiorek z masełkiem i
miodem wielokwiatowym
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad:
Zupa pomidorowa z ryżem , jajko smażone,
ziemniaki, mini marchewka,
sok
owocowy
Podwieczorek:
Galaretka owocowa
(alergeny: seler, gluten, mleko,
jaja)
Czwartek:
I
śniadanie: Kawa zbożowa, herbata ziołowa z koprem włoskim i kminkiem,
chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem, sałatą rukola, polędwicą i kiełkami
brokułu
II
śniadanie
: Winogrono, woda
Obiad:
Marchewkowy krem,
kolorowy kociołek (filet z kurczaka, papryka żółta
i czerwona,
kukurydza, marchewka, brokuł, …), ziemniaki, sok owocowy
Podwieczorek:
Owocowa sałatka
(alergeny:
seler, gluten, mleko, jaja)
Piątek:
I
śniadanie:
Herbata owocowa, kanapki z pieczywa mieszanego z
masełkiem, twarożkiem i szczypiorkiem
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad:
Zupa rybna , pierogi z serem polane
masełkiem, sok owocowy
Podwieczorek:
Jogurt waniliowy
(alergeny:
seler, gluten, mleko, ryba, jaja)