14-18.12.2020 r.
Poniedziałek:
I
śniadanie:
Herbata imbirowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem
i makrelą w sosie pomidorowym
II
śniadanie:
Jabłko, woda
Obiad: Krupnik z ziemniakami,
racuchy drożdżowe z cukrem trzcinowym,
sok owocowy
Podwieczorek:
Pieczywo wasa żytnie z pastą z brokułu gotowanego, herbata ziołowa
(alergeny:
seler, gluten, mleko, jaja, ryba)
Wtorek:
I
śniadanie:
Kawa zbożowa, herbata koperkowa z
kminkiem, chleb pszenny
i wieloziarnisty z masełkiem, kiełbaską krakowską i ogórkiem zielonym
II
śniadanie:
Marchewkowe chipsy, woda
Obiad
: Pulpety w sosie pomidorowym, ziemniaki, zielona fasolka szparagowa,
sok
owocowy
Podwieczorek:
Budyń malinowy
(alergeny: seler, gluten, jajka, mleko, sezam)
Środa:
I
śniadanie:
Naworka- polewka, bułka mleczna z masełkiem i dżemem niskosłodzonym truskawkowym, herbatka
melisa
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad:
Zupa gulaszowa, bułeczka pszenna, sok owocowy
Podwieczorek:
Tostowe uśmiechy, herbata rumiankowa
(alergeny: seler, gluten, mleko)
Czwartek:
I
śniadanie:
Kakao, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, sałatą lodową, szynką drobiową i rzodkiewką, herbata
owocowa
II
śniadanie
: Mandarynka, woda
Obiad:
Zupa cytrynowa z ryżem, kurczak w rękawie, kasza bul gur, surówka
z modrej kapusty z jogurtem naturalnym, sok owocowy
Podwieczorek:
Kanapki z pieczywa mieszanego z
hummusem, herbata miętowa (alergeny: seler, gluten, mleko, sezam)
Piątek:
I
śniadanie:
Herbata rumiankowa, chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem i pastą
z jajka gotowanego ze szczypiorkiem
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad:
Krem z kalafiora, ryba gotowana,
ziemniaki, sos chrzanowy, puree marchewkowe, sok owocowy
Podwieczorek:
Jogurt waniliowy
(alergeny:
seler, gluten, mleko, jaja, ryba)