Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 14-18.12.2020 r.

 

14-18.12.2020 r.

Poniedziałek:

I śniadanie: Herbata imbirowa, bułka pszenna i grahamka  z masełkiem

i makrelą w sosie pomidorowym

II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Krupnik z ziemniakami
, racuchy drożdżowe z cukrem trzcinowym,

sok owocowy

Podwieczorek:  Pieczywo wasa żytnie z pastą z brokułu gotowanego, herbata ziołowa

(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja,  ryba)

Wtorek:

I śniadanie: Kawa zbożowa, herbata koperkowa z kminkiem, chleb pszenny

 i wieloziarnisty z masełkiem, kiełbaską krakowską i ogórkiem zielonym

II śniadanie: Marchewkowe chipsy, woda

Obiad : Pulpety w sosie pomidorowym, ziemniaki, zielona  fasolka szparagowa,

sok owocowy

Podwieczorek: Budyń malinowy

 (alergeny:  seler, gluten, jajka, mleko, sezam)

Środa:

I śniadanie: Naworka- polewka, bułka mleczna z masełkiem i dżemem niskosłodzonym truskawkowym, herbatka melisa

 II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad:  Zupa gulaszowa, bułeczka pszenna, sok owocowy

Podwieczorek:  Tostowe uśmiechy, herbata rumiankowa

(alergeny:  seler, gluten, mleko)

Czwartek:

I śniadanie: Kakao, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, sałatą lodową, szynką drobiową i rzodkiewką,  herbata owocowa

II śniadanie : Mandarynka, woda

Obiad: Zupa cytrynowa z ryżem, kurczak w rękawie, kasza bul gur, surówka

z modrej kapusty z jogurtem naturalnym, sok owocowy

Podwieczorek: Kanapki z pieczywa mieszanego z  hummusem, herbata miętowa (alergeny:  seler, gluten, mleko, sezam)

Piątek:

I śniadanie: Herbata rumiankowa, chleb pszenny i wieloziarnisty  z masełkiem i pastą

z jajka gotowanego ze szczypiorkiem

II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad:  Krem z kalafiora, ryba gotowana, ziemniaki, sos chrzanowy, puree marchewkowe, sok owocowy

Podwieczorek: Jogurt waniliowy

(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja,  ryba)

OSTATNIO CZYTANE

"MAMO TATO KOCHAMY WAS"

Dnia 19 maja w " Świecie Bajek" zapanowała niesamowicie rodzinna atmosfera. Tego dnia przedszkolaki zaprosiły swoich najbliższych na Piknik z okazji Dnia Mamy i Taty.  Z tej okazji dzieci   zaprezentowały wspaniały  program artystyczny  wypełniony okolicznościowymi wierszami, piosenkami i tańcami. Własnoręcznie wykonane przez dzieci laurki i upominki, wyraziły miłość, wdzięczność i szacunek, jakimi dzieci darzą swoich ukochanych rodziców. Następnie odbył się "Piknik z mamą i tatą" pełen atrakcji i  radości .    Dla wielu z nas były to chwile pełne  wzruszeń i emocji.  Bardzo dziękujemy wszystkim za poświęcenie czasu i przybycie na nasz festyn :)  

Jadłospis 22-26.05.2023 r.

  22-26.05.2023 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata imbirowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem, sałat ą , twaro ż kiem i szczypiorkiem   II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Zupa brokułowa z kaszk ą , jajko sma ż one, ziemniaki puree, mini marchewka ,   sok owocowy Podwieczorek:   Płatki kukurydziane na mleku (alergeny: seler, gluten, mleko, jaja) Wtorek: I ś niadanie:   Kakao, herbata z cytryn ą , bułka pszenna i grahamka z w ą trobiank ą i ogórkiem kiszonym II ś niadanie: Banan, woda Obiad :Zupa ziemniaczana z pomidorami , gulasz z warzywami z kasz ą bul gur,   sok owocowy Podwieczorek: Galaretka owocowa (alergeny:     seler, gluten, mleko, sezam) Ś roda: I ś niadanie: Herbata rumiankowa, czekoladowe płatki zbo ż owe z mlekiem, kawiorek z masełkiem i miodem wielokwiatowym   II ś niadanie : Jabłko, woda Obiad: Ż urek z jajkiem i biał ą kiełbask ą , bułka pszenna Podwieczorek:   Dro ż d ż ówka z budyniem, herbata melisa (alergeny

Jadłospis 15-19.05.2023 r.

  15-19.05.2023 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Kakao, herbata owocowa, bułka pszenna i grahamka   z masełkiem i makrel ą sosie pomidorowym II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Zupa grochówka, makaron w sosie serowo- ś mietanowym, sok owocowy Podwieczorek:   Kanapki z pieczywa mieszanego z pasztetem drobiowo-pomidorowym   i rzodkiewk ą , herbata rumiankowa (alergeny: seler, gluten, mleko,   ryba, sezam) Wtorek: I ś niadanie:   Herbata z cytryn ą , chleb pszenny i słonecznikowy   z masełkiem, serkiem kanapkowym , ogórkiem zielonym i szczypiorkiem II ś niadanie: Banan, woda Obiad : Marchewkowy krem, zrazik wieprzowy, ziemniaki, buraczki z jabłkiem ,   sok owocowy Podwieczorek: Kaszka kukurydziana z sokiem malinowym   (alergeny:   seler, gluten, jajka, mleko) Ś roda: I ś niadanie: Płatki owsiane na mleku, rogal mleczny z d ż emem niskosłodzonym truskawkowym, herbatka melisa   II ś niadanie : Jabłko, woda Obiad:   Kotlet schabowy, ziemniaki, surówka