Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 14-18.12.2020 r.

 

14-18.12.2020 r.

Poniedziałek:

I śniadanie: Herbata imbirowa, bułka pszenna i grahamka  z masełkiem

i makrelą w sosie pomidorowym

II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Krupnik z ziemniakami
, racuchy drożdżowe z cukrem trzcinowym,

sok owocowy

Podwieczorek:  Pieczywo wasa żytnie z pastą z brokułu gotowanego, herbata ziołowa

(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja,  ryba)

Wtorek:

I śniadanie: Kawa zbożowa, herbata koperkowa z kminkiem, chleb pszenny

 i wieloziarnisty z masełkiem, kiełbaską krakowską i ogórkiem zielonym

II śniadanie: Marchewkowe chipsy, woda

Obiad : Pulpety w sosie pomidorowym, ziemniaki, zielona  fasolka szparagowa,

sok owocowy

Podwieczorek: Budyń malinowy

 (alergeny:  seler, gluten, jajka, mleko, sezam)

Środa:

I śniadanie: Naworka- polewka, bułka mleczna z masełkiem i dżemem niskosłodzonym truskawkowym, herbatka melisa

 II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad:  Zupa gulaszowa, bułeczka pszenna, sok owocowy

Podwieczorek:  Tostowe uśmiechy, herbata rumiankowa

(alergeny:  seler, gluten, mleko)

Czwartek:

I śniadanie: Kakao, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, sałatą lodową, szynką drobiową i rzodkiewką,  herbata owocowa

II śniadanie : Mandarynka, woda

Obiad: Zupa cytrynowa z ryżem, kurczak w rękawie, kasza bul gur, surówka

z modrej kapusty z jogurtem naturalnym, sok owocowy

Podwieczorek: Kanapki z pieczywa mieszanego z  hummusem, herbata miętowa (alergeny:  seler, gluten, mleko, sezam)

Piątek:

I śniadanie: Herbata rumiankowa, chleb pszenny i wieloziarnisty  z masełkiem i pastą

z jajka gotowanego ze szczypiorkiem

II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad:  Krem z kalafiora, ryba gotowana, ziemniaki, sos chrzanowy, puree marchewkowe, sok owocowy

Podwieczorek: Jogurt waniliowy

(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja,  ryba)

OSTATNIO CZYTANE

WYCIECZKA DO GRODZISKA WIELKOPOLSKIEGO

 Tygryski dzisiaj miło i ciekawie spędziły czas w Pirat Pizza w Grodzisku Wielkopolskim. Podczas  warsztatów kulinarnych uczyły się robić pizzę z wypranymi przez siebie składnikami, a później  zajadały ją ze smakiem. Dziękujemy Pirat Pizza za gościnę i super atmosferę. 

Wielkanocne świętowanie

 Wielkanoc tuż tuż, natomiast my już dziś świętowaliśmy 🐰🎁 Wszystkie Przedszkolaki spotkały się na holu, aby zjeść wspólnie wielkanocne śniadanko 😊  Dzieci nie mogły się doczekać prezentów, dlatego niedługo później udaliśmy się do małego parku w poszukiwaniu "zajączka" 🐰  Krasnoludki bardzo zadowolone i z prezentami w rękach wróciły do przedszkola 😊 Wesołego Alleluja! 🎁🐰

Jadłospis 15-19.04.2024 r.

  15-19.04.2024 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Polewka – naworka,   herbata cytrynowa, chleb pszenny i wieloziarnisty   z masełkiem, twaro ż kiem ze szczypiorkiem II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Grochówka, makaron w sosie pomidorowym , napój owocowy Podwieczorek: Kanapki z pieczywa mieszanego z paprykarzem z kaszy jaglanej   i ogórkiem kiszonym, herbata ziołowa (alergeny: seler, gluten, mleko) Wtorek: I ś niadanie:   Kawa zbo ż owa, h erbata owocowa , bułka pszenna i grahamka   z masełkiem, sałat ą lodow ą , pol ę dwic ą drobiow ą i pomidorem II ś niadanie: Banan, woda Obiad : Kapu ś niak z kiszonej kapusty, sztuka mi ę sa w sosie własnym, kasza j ę czmienna, sałatka grecka,   napój owocowy Podwieczorek: Budy ń czekoladowy   (alergeny:     seler, gluten, mleko) Ś roda: I ś niadanie: Kaszka kukurydziana z mlekiem,   bułka mleczna z masełkiem i d ż emem niskosłodzonym truskawkowym, herbata koperkowa   II ś niadanie : Jabłko, woda Obiad:   Rosó