Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 30.11.-04.12.2020 r.

 

 

30.11.-04.12.2020 r.

Poniedziałek:

I śniadanie: Herbata koperkowa, chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem, żółtym serem i papryką czerwoną

II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa ogórkowa, nale
śniki z jabłkiem i cukrem trzcinowym, sok owocowy

Podwieczorek: Kanapki z pieczywa mieszanego z pasztetem drobiowo-pomidorowym

 i ogórkiem konserwowym

(alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja)

Wtorek:

I śniadanie:  Kawa zbożowa, herbata z miodem i cytryną, bułka pszenna i grahamka

 z masełkiem, sałatą lodową, kiełbaską zielonogórską i kiełkami rzodkiewki

II śniadanie: Banan, woda

Obiad : Gulasz z karkówki, pyzy, bukiet warzyw, sok owocowy

Podwieczorek: Maślanka owocowa

 (alergeny:   seler, gluten, mleko, jaja)

Środa:

I śniadanie: Płatki kukurydziane z mlekiem,  bułka mleczna z masełkiem i dżemem niskosłodzonym brzoskwiniowym, herbata rumiankowa

 II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad:  Grochówka z parówką, bułeczka pszenna, sok owocowy

Podwieczorek: Makaron w śniegu  (makaronowe muszelki z twarogiem)

(alergeny:  seler, gluten , jaja, mleko)

Czwartek:

I śniadanie: Kakao, herbata imbirowa, chleb pszenny i razowy z masełkiem, pastą

z ryby gotowanej, jajka i ogórka konserwowego

II śniadanie : Marchewkowe chipsy, woda

Obiad: Zupa neapolitańska, potrawka z ryżem (kurczak gotowany, biały sos, ryż, groszek z marchewką), sok owocowy

Podwieczorek: Sok ze świeżo wyciskanych owoców, ciasteczko owsiane

(alergeny:  seler, gluten, mleko, jaja, ryba)

Piątek:

I śniadanie: Herbata miętowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem i  pastą

z jajka gotowanego i szczypiorkiem

II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad:  Zupa brokułowa z kaszą manną, Gzik- ziemniaki z twarogiem i  olejem lnianym, sok owocowy

Podwieczorek: Jogurt truskawkowy

(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja)

OSTATNIO CZYTANE

JADŁOSPIS 18-22.01.2021 R.

  18-22.01.2021 r.   Poniedziałek: I śniadanie: Herbata   z cytryn ą , bułka pszenna i grahamka z masełkiem, żółtym serem i ogórkiem konserwowym II śniadanie: Jabłko, woda Obiad: Krupnik, makaron w sosie pomidorowym, sok owocowy Podwieczorek:   Budyń czekoladowy (alergeny: seler, gluten, mleko) Wtorek: I śniadanie: Kakao, herbata miętowa bułka pszenna i grahamka z masełkiem, polędwicą drobiową i ogórkiem zielonym   II śniadanie: Banan, woda Obiad :Zupa szczawiowa z jajkiem, karkówka z warzywami, kasza jęczmienna, surówka z białej kapusty z marchewką, jabłkiem i jogurtem naturalnym, sok owocowy Podwieczorek: Sałatka owocowa   (alergeny:     seler, gluten, mleko, jaja) Środa: I śniadanie:   Płatki owsiane   z mlekiem, rogal mleczny z dżemem niskosłodzonym malinowym herbata „Melisa” II śniadanie : Jabłko, woda Obiad:   Kotlet mielony, ziemniaki puree, buraczki z jabłkiem, sok owocowy Podwieczorek:   Ma ślanka truskawkowa, chrupki kukurydziane (aler

Wigilia przedszkolna!

  Dnia 22.12.2020 r. odbyła się w naszym przedszkolu uroczysta Wigilia. Dzieci w tym dniu przyszły odświętnie ubrane, a kolędowaniu nie było końca. Po nagraniu filmiku dla rodziców z udziałem  dzieci - taniec i śpiew "Pastorałki przedszkolaka" - Krasnale otrzymały drobne upominki oraz miały za zadanie wręczyć w domu prezenty dla swoich rodziców, które wytrwale tworzyli. Po takich niespodziankach wspólnie zasiedliśmy do wigilijnego stołu.  Wesołych Świąt! 

W ten świąteczny czas...

 Smerfy w dniu przedszkolnej wigilii odświętnie ubrani stworzyli film dla rodziców z życzeniami. Dzieci uczestniczyły w wigilii, składały sobie życzenia, a przede wszystkim cieszyli się sobą i świetnie się bawiły.