Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 30.11.-04.12.2020 r.

 

 

30.11.-04.12.2020 r.

Poniedziałek:

I śniadanie: Herbata koperkowa, chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem, żółtym serem i papryką czerwoną

II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa ogórkowa, nale
śniki z jabłkiem i cukrem trzcinowym, sok owocowy

Podwieczorek: Kanapki z pieczywa mieszanego z pasztetem drobiowo-pomidorowym

 i ogórkiem konserwowym

(alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja)

Wtorek:

I śniadanie:  Kawa zbożowa, herbata z miodem i cytryną, bułka pszenna i grahamka

 z masełkiem, sałatą lodową, kiełbaską zielonogórską i kiełkami rzodkiewki

II śniadanie: Banan, woda

Obiad : Gulasz z karkówki, pyzy, bukiet warzyw, sok owocowy

Podwieczorek: Maślanka owocowa

 (alergeny:   seler, gluten, mleko, jaja)

Środa:

I śniadanie: Płatki kukurydziane z mlekiem,  bułka mleczna z masełkiem i dżemem niskosłodzonym brzoskwiniowym, herbata rumiankowa

 II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad:  Grochówka z parówką, bułeczka pszenna, sok owocowy

Podwieczorek: Makaron w śniegu  (makaronowe muszelki z twarogiem)

(alergeny:  seler, gluten , jaja, mleko)

Czwartek:

I śniadanie: Kakao, herbata imbirowa, chleb pszenny i razowy z masełkiem, pastą

z ryby gotowanej, jajka i ogórka konserwowego

II śniadanie : Marchewkowe chipsy, woda

Obiad: Zupa neapolitańska, potrawka z ryżem (kurczak gotowany, biały sos, ryż, groszek z marchewką), sok owocowy

Podwieczorek: Sok ze świeżo wyciskanych owoców, ciasteczko owsiane

(alergeny:  seler, gluten, mleko, jaja, ryba)

Piątek:

I śniadanie: Herbata miętowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem i  pastą

z jajka gotowanego i szczypiorkiem

II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad:  Zupa brokułowa z kaszą manną, Gzik- ziemniaki z twarogiem i  olejem lnianym, sok owocowy

Podwieczorek: Jogurt truskawkowy

(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja)

OSTATNIO CZYTANE

Jadłospis 25-29.04.2022 r.

  25-29.04.2022 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata zwykła z cytryn ą , chleb pszenny i chleb firmowy z masłem, pasztetem pomidorowym i ogórkiem kiszonym II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Kapu ś niak z kiszonej kapusty, nale ś niki z jabłkiem, sok wi ś niowy Podwieczorek:   Kanapki z pieczywa mieszanego z serem topionym ś mietankowo-koperkowym, herbatka ziołowa (alergeny: seler, gluten, mleko, jaja) Wtorek: I ś niadanie:   Herbata koperkowa, kawa zbo ż owa, bułka ś niadaniowa i grahamka   z szynk ą drobiow ą i kiełkami rzodkiewki II ś niadanie: Banan, woda Obiad : Krupnik, pulpety w sosie ś mietanowo-koperkowym, ziemniaki, fasolka szparagowa, sok owocowy Podwieczorek: Kaszka kukurydziana z cukrem trzcinowym (alergeny:     seler, gluten, mleko, jaja, sezam) Ś roda: I ś niadanie: Herbata z cytryn ą , zupa budyniowa, bułka mleczna z d ż emem niskosłodzonym truskawkowym II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad:   Brokułowy krem z kaszk ą , parówka w sosie gre

Jadłospis 09-13.05.2022 r.

  09-13.05.2022 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata koperkowa, chleb pszenny   i wieloziarnisty z past ą z tu ń czyka II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Kapu ś niak z kiszonej kapusty, racuchy dro ż d ż owe z cukrem trzcinowym, sok owocowy Podwieczorek:   Pieczywo wasa z past ą z brokułu, herbata ziołowa (alergeny: seler, gluten, mleko, jaja,   ryba) Wtorek: I ś niadanie:   Kakao, herbata z cytryn ą , bułka grahamka i   pszenna   z masełkiem, w ę dlin ą drobiow ą i kiełkami rzodkiewki II ś niadanie: Marchewkowe chipsy, woda Obiad : Zupa koperkowa, gulasz z karkówki, pyzy, surówka z czerwonej kapusty   z jabłkiem i jogurtem naturalnym, sok owocowy Podwieczorek: Kaszka manna z sokiem truskawkowym   (alergeny:   seler, gluten, mleko) Ś roda: I ś niadanie: Płatki kukurydziane z mlekiem, herbata mi ę towa, bułka mleczna   z miodem wielokwiatowym   II ś niadanie : Banan, woda Obiad:   Kotlet schabowy,   ziemniaki puree, surówka z kapusty peki ń

Dzień Ziemi.