30.11.-04.12.2020 r.
Poniedziałek:
I
śniadanie:
Herbata koperkowa, chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem, żółtym serem i papryką czerwoną
II
śniadanie:
Jabłko, woda
Obiad: Zupa ogórkowa, naleśniki z jabłkiem i cukrem trzcinowym, sok owocowy
Podwieczorek:
Kanapki z pieczywa mieszanego z pasztetem drobiowo-pomidorowym
i ogórkiem konserwowym
(alergeny:
seler, gluten, mleko, jaja)
Wtorek:
I
śniadanie:
Kawa zbożowa, herbata z miodem i cytryną, bułka pszenna i grahamka
z masełkiem,
sałatą lodową, kiełbaską zielonogórską i kiełkami rzodkiewki
II
śniadanie:
Banan, woda
Obiad
: Gulasz z karkówki, pyzy, bukiet warzyw, sok owocowy
Podwieczorek:
Maślanka owocowa
(alergeny: seler, gluten,
mleko, jaja)
Środa:
I
śniadanie:
Płatki kukurydziane z mlekiem, bułka
mleczna z masełkiem i dżemem niskosłodzonym brzoskwiniowym, herbata rumiankowa
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad:
Grochówka z parówką, bułeczka pszenna, sok owocowy
Podwieczorek:
Makaron w śniegu (makaronowe muszelki
z twarogiem)
(alergeny: seler, gluten ,
jaja, mleko)
Czwartek:
I
śniadanie:
Kakao, herbata imbirowa, chleb pszenny i razowy z masełkiem, pastą
z ryby gotowanej, jajka i ogórka konserwowego
II
śniadanie
: Marchewkowe chipsy, woda
Obiad:
Zupa neapolitańska,
potrawka z ryżem
(kurczak gotowany, biały sos, ryż, groszek z marchewką), sok owocowy
Podwieczorek:
Sok ze świeżo wyciskanych owoców, ciasteczko owsiane
(alergeny:
seler, gluten, mleko, jaja, ryba)
Piątek:
I
śniadanie:
Herbata miętowa,
chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem i
pastą
z jajka gotowanego i szczypiorkiem
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad:
Zupa brokułowa z kaszą manną, Gzik- ziemniaki z twarogiem i olejem lnianym, sok
owocowy
Podwieczorek:
Jogurt truskawkowy
(alergeny:
seler, gluten, mleko, jaja)