Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 01-05.02.2021 r.

 

01-05.02.2021 r.

Poniedziałek:

I śniadanie: Herbata imbirowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,

 żółtym serem i  rzodkiewką

II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Grochówka,  „Makaron w
śniegu” , sok owocowy

Podwieczorek:  Pieczywo wasa z pastą z brokułu gotowanego, herbata ziołowa

(alergeny: seler, gluten, mleko)

Wtorek:

I śniadanie:  Zupa budyniowa, herbata zwykła z cytryną, bułka pszenna i grahamka pastą z masełkiem,  pasztetem drobiowo-pomidorowym i żółtą papryką

II śniadanie: Banan, woda

Obiad : Zupa cytrynowa z ryżem, pulpety w sosie pomidorowym, ziemniaki, zielona fasolka szparagowa, sok owocowy

Podwieczorek: Kefir brzoskwiniowo-bananowy, wafle kukurydziane

(alergeny:   seler, gluten, mleko, sezam)

Środa:

I śniadanie: Herbata rumiankowa, pełnoziarniste płatki owsiane na  mleku, kawiorek

 z masełkiem i miodem wielokwiatowym

 II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad:  Żeberka w sosie własnym, pyzy, surówka z białej kapusty z marchewką

 i jabłkiem , z jogurtem naturalnym, sok owocowy

Podwieczorek:  Kaszka manna z sokiem wiśniowym

(alergeny:  seler, gluten, mleko)

Czwartek:

I śniadanie: Kawa zbożowa, herbata ziołowa z koprem włoskim i kminkiem, chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem, sałatą rukola, polędwicą  i kiełkami brokułu  

II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad: Rosół z makaronem, kurczak w rękawie, kasza bul gur, kapusta zasmażana, sok owocowy

Podwieczorek:  Placek drożdżowy ze śliwką, herbata melisa

(alergeny:  seler, gluten, mleko, jaja)

Piątek:

I śniadanie: Herbata owocowa,   kanapki z pieczywa mieszanego z masełkiem, twarożkiem i szczypiorkiem

II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad:  Zupa rybna, jajko gotowane w sosie musztardowo-śmietanowym, ziemniaki, groszek z marchewką, sok owocowy

Podwieczorek: Jogurt waniliowy

(alergeny: seler, gluten, mleko, ryba, jaja, gorczyca)

OSTATNIO CZYTANE

Zaproszenie na Uroczystość Pasowania na Przedszkolaka

Zaproszenie na Pasowanie na Przedszkolaka                                 Kochani Rodzice! Już nadeszła pora przyjść na pasowanie do nas do przedszkola. Uroczyście Was zapraszamy na tę ważną chwilę, która uczyni z dzieciaczka prawdziwego przedszkolaczka.   Serdecznie zapraszamy Rodziców dzieci, które we wrześniu po raz pierwszy przekroczyły próg naszego przedszkola na uroczystość Pasowania na Przedszkolaka, która odbędzie się  7 listopada 2019r. o godzinie 13.30.      Prosimy o uroczysty strój dla dziecka.

Jadłospis 21-25.11.2022 r.

  21-25.11.2022 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata z miodem i cytryn ą , chleb pszenny i razowy, pasztetem drobiowo-pomidorowym i ogórkiem konserwowym II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Grochówka, „Zielone spaghetti” – makaron w sosie ś mietanowo-szpinakowym,   sok owocowy Podwieczorek:   Kisiel do picia , wafle kukurydziane (alergeny: seler, gluten, mleko,   jaja) Wtorek: I ś niadanie: Kakao, h erbata rumiankowa, bułka pszenna i sojowa   z masełkiem, kiełbask ą krakowsk ą i kiełkami brokułu II ś niadanie : Jabłko, woda Obiad : Krem z dyni, goł ą bki inaczej, ziemniaki, fasolka szparagowa, sok owocowy Podwieczorek: Kefir brzoskwiniowo-bananowy , chrupki kukurydziane   (alergeny:     seler, gluten, mleko, jaja, soja) Ś roda: I ś niadanie: Płatki kukurydziane z mlekiem, rogal   mleczny z masełkiem i d ż emem niskosłodzonym truskawkowym, herbata koperkowa II ś niadanie : Banan, woda Obiad:   Zupa gulaszowa, bułka pszenna, sok owocowy Podwieczorek

Pasowanie na przedszkolaka