01-05.02.2021 r.
Poniedziałek:
I
śniadanie:
Herbata imbirowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,
żółtym serem i
rzodkiewką
II
śniadanie:
Jabłko, woda
Obiad: Grochówka, „Makaron w śniegu” , sok owocowy
Podwieczorek:
Pieczywo wasa z pastą z brokułu gotowanego, herbata ziołowa
(alergeny:
seler, gluten, mleko)
Wtorek:
I
śniadanie:
Zupa budyniowa, herbata zwykła z cytryną, bułka pszenna i grahamka pastą z masełkiem,
pasztetem drobiowo-pomidorowym i żółtą papryką
II
śniadanie:
Banan, woda
Obiad
: Zupa cytrynowa z ryżem, pulpety w sosie pomidorowym, ziemniaki, zielona fasolka szparagowa,
sok owocowy
Podwieczorek:
Kefir brzoskwiniowo-bananowy, wafle kukurydziane
(alergeny:
seler,
gluten, mleko, sezam)
Środa:
I
śniadanie:
Herbata rumiankowa, pełnoziarniste płatki owsiane na mleku, kawiorek
z masełkiem
i miodem wielokwiatowym
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad:
Żeberka w sosie własnym, pyzy, surówka z białej
kapusty z marchewką
i jabłkiem ,
z jogurtem naturalnym, sok owocowy
Podwieczorek:
Kaszka manna z sokiem wiśniowym
(alergeny: seler, gluten, mleko)
Czwartek:
I
śniadanie: Kawa zbożowa, herbata ziołowa z koprem włoskim i kminkiem,
chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem, sałatą rukola, polędwicą i kiełkami
brokułu
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad:
Rosół z makaronem, kurczak w rękawie, kasza bul gur, kapusta zasmażana, sok owocowy
Podwieczorek:
Placek drożdżowy ze śliwką, herbata melisa
(alergeny:
seler, gluten, mleko, jaja)
Piątek:
I
śniadanie:
Herbata owocowa, kanapki z pieczywa mieszanego z
masełkiem, twarożkiem i szczypiorkiem
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad:
Zupa rybna, jajko gotowane w sosie
musztardowo-śmietanowym,
ziemniaki, groszek z marchewką, sok owocowy
Podwieczorek:
Jogurt waniliowy
(alergeny:
seler, gluten, mleko, ryba, jaja, gorczyca)