Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 01-05.02.2021 r.

 

01-05.02.2021 r.

Poniedziałek:

I śniadanie: Herbata imbirowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,

 żółtym serem i  rzodkiewką

II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Grochówka,  „Makaron w
śniegu” , sok owocowy

Podwieczorek:  Pieczywo wasa z pastą z brokułu gotowanego, herbata ziołowa

(alergeny: seler, gluten, mleko)

Wtorek:

I śniadanie:  Zupa budyniowa, herbata zwykła z cytryną, bułka pszenna i grahamka pastą z masełkiem,  pasztetem drobiowo-pomidorowym i żółtą papryką

II śniadanie: Banan, woda

Obiad : Zupa cytrynowa z ryżem, pulpety w sosie pomidorowym, ziemniaki, zielona fasolka szparagowa, sok owocowy

Podwieczorek: Kefir brzoskwiniowo-bananowy, wafle kukurydziane

(alergeny:   seler, gluten, mleko, sezam)

Środa:

I śniadanie: Herbata rumiankowa, pełnoziarniste płatki owsiane na  mleku, kawiorek

 z masełkiem i miodem wielokwiatowym

 II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad:  Żeberka w sosie własnym, pyzy, surówka z białej kapusty z marchewką

 i jabłkiem , z jogurtem naturalnym, sok owocowy

Podwieczorek:  Kaszka manna z sokiem wiśniowym

(alergeny:  seler, gluten, mleko)

Czwartek:

I śniadanie: Kawa zbożowa, herbata ziołowa z koprem włoskim i kminkiem, chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem, sałatą rukola, polędwicą  i kiełkami brokułu  

II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad: Rosół z makaronem, kurczak w rękawie, kasza bul gur, kapusta zasmażana, sok owocowy

Podwieczorek:  Placek drożdżowy ze śliwką, herbata melisa

(alergeny:  seler, gluten, mleko, jaja)

Piątek:

I śniadanie: Herbata owocowa,   kanapki z pieczywa mieszanego z masełkiem, twarożkiem i szczypiorkiem

II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad:  Zupa rybna, jajko gotowane w sosie musztardowo-śmietanowym, ziemniaki, groszek z marchewką, sok owocowy

Podwieczorek: Jogurt waniliowy

(alergeny: seler, gluten, mleko, ryba, jaja, gorczyca)

OSTATNIO CZYTANE

Jadłospis 31.05.-04.06.2021 r.

         31.05-04.06.2021 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata imbirowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,   twaro ż kiem i szczypiorkiem II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Zupa ogórkowa,   makaron w sosie bolo ń skim, sok owocowy Podwieczorek:   Budy ń malinowy (alergeny: seler, gluten, mleko) Wtorek: I ś niadanie:   Kakao, herbata z cytryn ą , bułka pszenna i grahamka z pasztetem drobiowo-pomidorowym i papryk ą czerwon ą II ś niadanie: Banan, woda Obiad : Karkówka w sosie własnym, pyzy, surówka z marchewki i jabłka z jogurtem naturalnym, sok owocowy Podwieczorek: Lody z okazji „Dnia Dziecka”   (alergeny:     seler, gluten, mleko, sezam) Ś roda: I ś niadanie: Herbata rumiankowa, pełnoziarniste płatki zbo ż owe z owocami i mlekiem, bułka mleczna masełkiem i d ż emem niskosłodzonym truskawkowym   II ś niadanie : Jabłko, woda Obiad:   Kotlet mielony, ziemniaki puree, buraczki z jabłkiem, sok owocowy Podwieczorek:   Galaretka pomara ń czowa

Dzień Dziecka

 Co tu dużo pisać to był wspaniały dzień :)  Oby takich było jak najwięcej :)  Wszystkim dzieciom tym małym i dużym  życzymy wszystkiego dobrego :)

Wycieczka do Restauracji