Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 01-05.02.2021 r.

 

01-05.02.2021 r.

Poniedziałek:

I śniadanie: Herbata imbirowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,

 żółtym serem i  rzodkiewką

II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Grochówka,  „Makaron w
śniegu” , sok owocowy

Podwieczorek:  Pieczywo wasa z pastą z brokułu gotowanego, herbata ziołowa

(alergeny: seler, gluten, mleko)

Wtorek:

I śniadanie:  Zupa budyniowa, herbata zwykła z cytryną, bułka pszenna i grahamka pastą z masełkiem,  pasztetem drobiowo-pomidorowym i żółtą papryką

II śniadanie: Banan, woda

Obiad : Zupa cytrynowa z ryżem, pulpety w sosie pomidorowym, ziemniaki, zielona fasolka szparagowa, sok owocowy

Podwieczorek: Kefir brzoskwiniowo-bananowy, wafle kukurydziane

(alergeny:   seler, gluten, mleko, sezam)

Środa:

I śniadanie: Herbata rumiankowa, pełnoziarniste płatki owsiane na  mleku, kawiorek

 z masełkiem i miodem wielokwiatowym

 II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad:  Żeberka w sosie własnym, pyzy, surówka z białej kapusty z marchewką

 i jabłkiem , z jogurtem naturalnym, sok owocowy

Podwieczorek:  Kaszka manna z sokiem wiśniowym

(alergeny:  seler, gluten, mleko)

Czwartek:

I śniadanie: Kawa zbożowa, herbata ziołowa z koprem włoskim i kminkiem, chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem, sałatą rukola, polędwicą  i kiełkami brokułu  

II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad: Rosół z makaronem, kurczak w rękawie, kasza bul gur, kapusta zasmażana, sok owocowy

Podwieczorek:  Placek drożdżowy ze śliwką, herbata melisa

(alergeny:  seler, gluten, mleko, jaja)

Piątek:

I śniadanie: Herbata owocowa,   kanapki z pieczywa mieszanego z masełkiem, twarożkiem i szczypiorkiem

II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad:  Zupa rybna, jajko gotowane w sosie musztardowo-śmietanowym, ziemniaki, groszek z marchewką, sok owocowy

Podwieczorek: Jogurt waniliowy

(alergeny: seler, gluten, mleko, ryba, jaja, gorczyca)

OSTATNIO CZYTANE

Jadłospis 06-10.09.2021 r.

  06-10.09.2021 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata z cytryn ą , chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem, ż ółtym serem i papryk ą II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad:   Kapu ś niak z kiszonej kapusty, nale ś niki z jabłkiem i cukrem trzcinowym,   sok owocowy Podwieczorek:   Pieczywo wasa z past ą z brokułu gotowanego, herbatka imbirowa (alergeny: seler, gluten, mleko,   jaja) Wtorek: I ś niadanie: Kakao, herbata mi ę towa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem,   sałat ą lodow ą , kiełbask ą zielonogórsk ą i pomidorem II ś niadanie: Banan, woda Obiad : Krem z czerwonej soczewicy z kaszk ą kukurydzian ą , pulpety w sosie pomidorowym,   ziemniaki, fasolka szparagowa, sok owocowy Podwieczorek: Budy ń czekoladowy (alergeny:     seler, gluten, mleko, sezam) Ś roda:   I ś niadanie:   Płatki owsiane z mlekiem, kawiorek z masełkiem i miodem wielokwiatowym, herbata „Melisa” II ś niadanie : Jabłko, woda Obiad: Rosół z makaronem , ż eberka duszone w

Przedszkole to jest to, co Tygryski lubią najbardziej!

Witamy Tygryski, nową grupę przedszkolaków☺

Jadłospis 01-03.09.2021

             01-03.09.2021 r.   Ś roda: I ś niadanie: Herbata imbirowa, kanapki z pieczywa mieszanego z masełkiem, pol ę dwic ą drobiow ą i ogórkiem zielonym II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Zupa ogórkowa,   makaron w sosie pomidorowym, sok owocowy Podwieczorek:   Kaszka manna z sokiem truskawkowym (alergeny: seler, gluten, mleko)   Czwartek : I ś niadanie:   Płatki kukurydziane z mlekiem, bułka mleczna z masełkiem i d ż emem truskawkowym niskosłodzonym, herbata rumiankowa II ś niadanie: Banan, woda Obiad : Marchewkowy krem , k otlet mielony, ziemniaki, buraczki z jabłkiem, sok owocowy Podwieczorek: Galaretka owocowa (alergeny:    seler, gluten, mleko, jaja)   Pi ą tek: I ś niadanie: Kawa zbo ż owa, chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem, past ą z tu ń czyka w sosie własnym, herbata ziołowa II ś niadanie : Jabłko, woda Obiad:   Zupa cytrynowa z ry ż em, ziemniaki z twarogiem   i olejem lnianym, sok owocowy Podwieczo