Przejdź do głównej zawartości

JADŁOSPIS 18-22.01.2021 R.

 

18-22.01.2021 r.

 

Poniedziałek:

I śniadanie: Herbata  z cytryną, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, żółtym serem i ogórkiem konserwowym

II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Krupnik, makaron w sosie pomidorowym, sok owocowy

Podwieczorek:  Budyń czekoladowy

(alergeny: seler, gluten, mleko)

Wtorek:

I śniadanie: Kakao, herbata miętowa

bułka pszenna i grahamka z masełkiem, polędwicą drobiową i ogórkiem zielonym

 II śniadanie: Banan, woda

Obiad :Zupa szczawiowa z jajkiem, karkówka z warzywami, kasza jęczmienna, surówka z białej kapusty z marchewką, jabłkiem i jogurtem naturalnym, sok owocowy

Podwieczorek: Sałatka owocowa

 (alergeny:   seler, gluten, mleko, jaja)

Środa:

I śniadanie:  Płatki owsiane  z mlekiem, rogal mleczny z dżemem niskosłodzonym malinowym herbata „Melisa”

II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad:  Kotlet mielony, ziemniaki puree, buraczki z jabłkiem, sok owocowy

Podwieczorek:  Maślanka truskawkowa, chrupki kukurydziane

(alergeny:  seler, gluten, mleko)

Czwartek:

I śniadanie: Kawa zbożowa, chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem,

z pieczenią alpejską z warzywami, herbata owocowa

II śniadanie : Winogrono, woda

Obiad: Rosół z makaronem, potrawka (kurczak gotowany, ryż paraboliczny, biały sos,

groszek z marchewką), sok owocowy

Podwieczorek: Ciastko śmietankowe z jabłkiem, herbatka koperkowa z kminkiem

(alergeny:  seler, gluten, mleko, jaja)

Piątek:

I śniadanie: Herbata imbirowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem,

pastą z jajka gotowanego

II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad:  Zupa owocowa z makaronem, ryba sote, ziemniaki, bukiet warzyw, sok owocowy

Podwieczorek: Jogurt truskawkowy

(alergeny: seler, gluten, mleko, ryba, jaja)

OSTATNIO CZYTANE

Jadłospis 31.05.-04.06.2021 r.

         31.05-04.06.2021 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata imbirowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,   twaro ż kiem i szczypiorkiem II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Zupa ogórkowa,   makaron w sosie bolo ń skim, sok owocowy Podwieczorek:   Budy ń malinowy (alergeny: seler, gluten, mleko) Wtorek: I ś niadanie:   Kakao, herbata z cytryn ą , bułka pszenna i grahamka z pasztetem drobiowo-pomidorowym i papryk ą czerwon ą II ś niadanie: Banan, woda Obiad : Karkówka w sosie własnym, pyzy, surówka z marchewki i jabłka z jogurtem naturalnym, sok owocowy Podwieczorek: Lody z okazji „Dnia Dziecka”   (alergeny:     seler, gluten, mleko, sezam) Ś roda: I ś niadanie: Herbata rumiankowa, pełnoziarniste płatki zbo ż owe z owocami i mlekiem, bułka mleczna masełkiem i d ż emem niskosłodzonym truskawkowym   II ś niadanie : Jabłko, woda Obiad:   Kotlet mielony, ziemniaki puree, buraczki z jabłkiem, sok owocowy Podwieczorek:   Galaretka pomara ń czowa

Dzień Dziecka

 Co tu dużo pisać to był wspaniały dzień :)  Oby takich było jak najwięcej :)  Wszystkim dzieciom tym małym i dużym  życzymy wszystkiego dobrego :)

Wycieczka do Restauracji