18-22.01.2021 r.
Poniedziałek:
I
śniadanie: Herbata z cytryną, bułka pszenna i
grahamka z masełkiem, żółtym serem i ogórkiem konserwowym
II
śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Krupnik, makaron w sosie pomidorowym, sok owocowy
Podwieczorek:
Budyń czekoladowy
(alergeny:
seler, gluten, mleko)
Wtorek:
I
śniadanie: Kakao, herbata miętowa
bułka pszenna i grahamka z masełkiem, polędwicą drobiową
i ogórkiem zielonym
II śniadanie: Banan, woda
Obiad
:Zupa szczawiowa z jajkiem, karkówka z warzywami, kasza jęczmienna, surówka z
białej kapusty z marchewką, jabłkiem i jogurtem naturalnym, sok owocowy
Podwieczorek:
Sałatka owocowa
(alergeny: seler, gluten,
mleko, jaja)
Środa:
I
śniadanie: Płatki owsiane z mlekiem, rogal mleczny z dżemem
niskosłodzonym malinowym herbata „Melisa”
II śniadanie : Jabłko,
woda
Obiad:
Kotlet mielony, ziemniaki puree,
buraczki z jabłkiem, sok owocowy
Podwieczorek:
Maślanka truskawkowa, chrupki kukurydziane
(alergeny: seler, gluten,
mleko)
Czwartek:
I
śniadanie: Kawa zbożowa,
chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem,
z
pieczenią alpejską z warzywami, herbata owocowa
II
śniadanie : Winogrono, woda
Obiad:
Rosół z makaronem, potrawka (kurczak gotowany, ryż paraboliczny, biały sos,
groszek
z marchewką), sok owocowy
Podwieczorek:
Ciastko śmietankowe z jabłkiem, herbatka koperkowa z kminkiem
(alergeny:
seler, gluten, mleko, jaja)
Piątek:
I
śniadanie: Herbata imbirowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem,
pastą z jajka gotowanego
II
śniadanie : Jabłko, woda
Obiad:
Zupa owocowa z makaronem, ryba sote,
ziemniaki, bukiet warzyw, sok owocowy
Podwieczorek:
Jogurt truskawkowy
(alergeny:
seler, gluten, mleko, ryba, jaja)