Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 25-29.01.2021 r.

 

25-29.01.2021 r.

Poniedziałek:

I śniadanie: Herbata imbirowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem,

 pastą z tuńczyka w sosie pomidorowym

II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Kapu
śniak z kiszonej kapusty, racuchy drożdżowe z cukrem trzcinowym, sok owocowy

Podwieczorek:  Kanapki z pieczywa mieszanego z humusem z suszonymi pomidorami, herbata ziołowa

(alergeny: seler, gluten, mleko, ryba,  jaja)

Wtorek:

I śniadanie:  Kawa zbożowa, herbata owocowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem, pastą z fileta drobiowego, jajka i ogórka konserwowego z kiełkami rzodkiewki

II śniadanie: Banan, woda

Obiad : Krem z soczewicy czerwonej, kotlet schabowy, ziemniaki, surówka z modrej kapusty

z jogurtem naturalnym, sok owocowy

Podwieczorek: Sok ze świeżo wyciskanej pomarańczy, chrupki kukurydziane

 (alergeny:   seler, gluten, mleko)

Środa:

I śniadanie: Musli  tropikalne z mlekiem, bułka mleczna z masełkiem

i dżemem niskosłodzonym truskawkowym, herbata ziołowa

 II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad:  Zupa ziemniaczana z pomidorami, ŁAZANKI, sok owocowy

Podwieczorek:  Galaretka brzoskwiniowa

(alergeny:  seler, gluten, mleko)

Czwartek:

I śniadanie: Kakao, chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem,

Kiełbaską krakowską i pomidorem, herbata koperkowa

II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad: Zupa pomidorowa z zacierką, kolorowy kociołek, ryż paraboliczny, sok owocowy

Podwieczorek: „STEFANIA”- placek na mleku, z kaszką manną i petitkami, herbata ziołowa

(alergeny:  seler, gluten, mleko)

Piątek:

I śniadanie: Herbata miętowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem,

twarożkiem  i papryką czerwoną

II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad: Zupa marchewkowa z kaszą kuskus, pulpeciki rybne, ziemniaki, brokuł z wody,

sok owocowy

Podwieczorek: Jogurt truskawkowy

(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja, ryba)

OSTATNIO CZYTANE

Zaproszenie na Uroczystość Pasowania na Przedszkolaka

Zaproszenie na Pasowanie na Przedszkolaka                                 Kochani Rodzice! Już nadeszła pora przyjść na pasowanie do nas do przedszkola. Uroczyście Was zapraszamy na tę ważną chwilę, która uczyni z dzieciaczka prawdziwego przedszkolaczka.   Serdecznie zapraszamy Rodziców dzieci, które we wrześniu po raz pierwszy przekroczyły próg naszego przedszkola na uroczystość Pasowania na Przedszkolaka, która odbędzie się  7 listopada 2019r. o godzinie 13.30.      Prosimy o uroczysty strój dla dziecka.

Jadłospis 21-25.11.2022 r.

  21-25.11.2022 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata z miodem i cytryn ą , chleb pszenny i razowy, pasztetem drobiowo-pomidorowym i ogórkiem konserwowym II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Grochówka, „Zielone spaghetti” – makaron w sosie ś mietanowo-szpinakowym,   sok owocowy Podwieczorek:   Kisiel do picia , wafle kukurydziane (alergeny: seler, gluten, mleko,   jaja) Wtorek: I ś niadanie: Kakao, h erbata rumiankowa, bułka pszenna i sojowa   z masełkiem, kiełbask ą krakowsk ą i kiełkami brokułu II ś niadanie : Jabłko, woda Obiad : Krem z dyni, goł ą bki inaczej, ziemniaki, fasolka szparagowa, sok owocowy Podwieczorek: Kefir brzoskwiniowo-bananowy , chrupki kukurydziane   (alergeny:     seler, gluten, mleko, jaja, soja) Ś roda: I ś niadanie: Płatki kukurydziane z mlekiem, rogal   mleczny z masełkiem i d ż emem niskosłodzonym truskawkowym, herbata koperkowa II ś niadanie : Banan, woda Obiad:   Zupa gulaszowa, bułka pszenna, sok owocowy Podwieczorek

Pasowanie na przedszkolaka