Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 25-29.01.2021 r.

 

25-29.01.2021 r.

Poniedziałek:

I śniadanie: Herbata imbirowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem,

 pastą z tuńczyka w sosie pomidorowym

II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Kapu
śniak z kiszonej kapusty, racuchy drożdżowe z cukrem trzcinowym, sok owocowy

Podwieczorek:  Kanapki z pieczywa mieszanego z humusem z suszonymi pomidorami, herbata ziołowa

(alergeny: seler, gluten, mleko, ryba,  jaja)

Wtorek:

I śniadanie:  Kawa zbożowa, herbata owocowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem, pastą z fileta drobiowego, jajka i ogórka konserwowego z kiełkami rzodkiewki

II śniadanie: Banan, woda

Obiad : Krem z soczewicy czerwonej, kotlet schabowy, ziemniaki, surówka z modrej kapusty

z jogurtem naturalnym, sok owocowy

Podwieczorek: Sok ze świeżo wyciskanej pomarańczy, chrupki kukurydziane

 (alergeny:   seler, gluten, mleko)

Środa:

I śniadanie: Musli  tropikalne z mlekiem, bułka mleczna z masełkiem

i dżemem niskosłodzonym truskawkowym, herbata ziołowa

 II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad:  Zupa ziemniaczana z pomidorami, ŁAZANKI, sok owocowy

Podwieczorek:  Galaretka brzoskwiniowa

(alergeny:  seler, gluten, mleko)

Czwartek:

I śniadanie: Kakao, chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem,

Kiełbaską krakowską i pomidorem, herbata koperkowa

II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad: Zupa pomidorowa z zacierką, kolorowy kociołek, ryż paraboliczny, sok owocowy

Podwieczorek: „STEFANIA”- placek na mleku, z kaszką manną i petitkami, herbata ziołowa

(alergeny:  seler, gluten, mleko)

Piątek:

I śniadanie: Herbata miętowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem,

twarożkiem  i papryką czerwoną

II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad: Zupa marchewkowa z kaszą kuskus, pulpeciki rybne, ziemniaki, brokuł z wody,

sok owocowy

Podwieczorek: Jogurt truskawkowy

(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja, ryba)

OSTATNIO CZYTANE

Bal Karnawałowy- Krasnale i Misie.

Krasnale i Misie w "Starej Chacie u Kowala" w Kluczewie

 

Tydzień z dinozaurami