Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 25-29.01.2021 r.

 

25-29.01.2021 r.

Poniedziałek:

I śniadanie: Herbata imbirowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem,

 pastą z tuńczyka w sosie pomidorowym

II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Kapu
śniak z kiszonej kapusty, racuchy drożdżowe z cukrem trzcinowym, sok owocowy

Podwieczorek:  Kanapki z pieczywa mieszanego z humusem z suszonymi pomidorami, herbata ziołowa

(alergeny: seler, gluten, mleko, ryba,  jaja)

Wtorek:

I śniadanie:  Kawa zbożowa, herbata owocowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem, pastą z fileta drobiowego, jajka i ogórka konserwowego z kiełkami rzodkiewki

II śniadanie: Banan, woda

Obiad : Krem z soczewicy czerwonej, kotlet schabowy, ziemniaki, surówka z modrej kapusty

z jogurtem naturalnym, sok owocowy

Podwieczorek: Sok ze świeżo wyciskanej pomarańczy, chrupki kukurydziane

 (alergeny:   seler, gluten, mleko)

Środa:

I śniadanie: Musli  tropikalne z mlekiem, bułka mleczna z masełkiem

i dżemem niskosłodzonym truskawkowym, herbata ziołowa

 II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad:  Zupa ziemniaczana z pomidorami, ŁAZANKI, sok owocowy

Podwieczorek:  Galaretka brzoskwiniowa

(alergeny:  seler, gluten, mleko)

Czwartek:

I śniadanie: Kakao, chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem,

Kiełbaską krakowską i pomidorem, herbata koperkowa

II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad: Zupa pomidorowa z zacierką, kolorowy kociołek, ryż paraboliczny, sok owocowy

Podwieczorek: „STEFANIA”- placek na mleku, z kaszką manną i petitkami, herbata ziołowa

(alergeny:  seler, gluten, mleko)

Piątek:

I śniadanie: Herbata miętowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem,

twarożkiem  i papryką czerwoną

II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad: Zupa marchewkowa z kaszą kuskus, pulpeciki rybne, ziemniaki, brokuł z wody,

sok owocowy

Podwieczorek: Jogurt truskawkowy

(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja, ryba)

OSTATNIO CZYTANE

Jadłospis 31.05.-04.06.2021 r.

         31.05-04.06.2021 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata imbirowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,   twaro ż kiem i szczypiorkiem II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Zupa ogórkowa,   makaron w sosie bolo ń skim, sok owocowy Podwieczorek:   Budy ń malinowy (alergeny: seler, gluten, mleko) Wtorek: I ś niadanie:   Kakao, herbata z cytryn ą , bułka pszenna i grahamka z pasztetem drobiowo-pomidorowym i papryk ą czerwon ą II ś niadanie: Banan, woda Obiad : Karkówka w sosie własnym, pyzy, surówka z marchewki i jabłka z jogurtem naturalnym, sok owocowy Podwieczorek: Lody z okazji „Dnia Dziecka”   (alergeny:     seler, gluten, mleko, sezam) Ś roda: I ś niadanie: Herbata rumiankowa, pełnoziarniste płatki zbo ż owe z owocami i mlekiem, bułka mleczna masełkiem i d ż emem niskosłodzonym truskawkowym   II ś niadanie : Jabłko, woda Obiad:   Kotlet mielony, ziemniaki puree, buraczki z jabłkiem, sok owocowy Podwieczorek:   Galaretka pomara ń czowa

Dzień Dziecka

 Co tu dużo pisać to był wspaniały dzień :)  Oby takich było jak najwięcej :)  Wszystkim dzieciom tym małym i dużym  życzymy wszystkiego dobrego :)

Wycieczka do Restauracji