25-29.01.2021 r.
Poniedziałek:
I
śniadanie:
Herbata imbirowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem,
pastą z tuńczyka w sosie pomidorowym
II
śniadanie:
Jabłko, woda
Obiad: Kapuśniak z
kiszonej kapusty, racuchy drożdżowe z cukrem trzcinowym, sok owocowy
Podwieczorek:
Kanapki z pieczywa mieszanego z humusem
z suszonymi pomidorami, herbata ziołowa
(alergeny:
seler, gluten, mleko, ryba, jaja)
Wtorek:
I
śniadanie:
Kawa zbożowa, herbata owocowa,
chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem, pastą
z fileta drobiowego, jajka i ogórka konserwowego z kiełkami rzodkiewki
II
śniadanie:
Banan, woda
Obiad
: Krem z soczewicy czerwonej, kotlet schabowy, ziemniaki, surówka z modrej
kapusty
z
jogurtem naturalnym, sok owocowy
Podwieczorek:
Sok ze świeżo wyciskanej pomarańczy, chrupki kukurydziane
(alergeny: seler, gluten,
mleko)
Środa:
I
śniadanie:
Musli tropikalne z mlekiem, bułka
mleczna z masełkiem
i
dżemem niskosłodzonym truskawkowym, herbata ziołowa
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad:
Zupa ziemniaczana z pomidorami, ŁAZANKI, sok owocowy
Podwieczorek:
Galaretka brzoskwiniowa
(alergeny: seler, gluten, mleko)
Czwartek:
I
śniadanie:
Kakao, chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem,
Kiełbaską krakowską i pomidorem, herbata koperkowa
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad:
Zupa pomidorowa z zacierką, kolorowy kociołek, ryż paraboliczny, sok owocowy
Podwieczorek:
„STEFANIA”- placek na mleku, z kaszką manną i petitkami, herbata ziołowa
(alergeny:
seler, gluten, mleko)
Piątek:
I
śniadanie:
Herbata miętowa,
bułka pszenna i grahamka z masełkiem,
twarożkiem i
papryką czerwoną
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad:
Zupa marchewkowa z kaszą kuskus, pulpeciki rybne, ziemniaki, brokuł z wody,
sok owocowy
Podwieczorek:
Jogurt truskawkowy
(alergeny:
seler, gluten, mleko, jaja, ryba)