Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 01-05.03.2021 r.

 

01-05.03.2021 r.

Poniedziałek:

I śniadanie: Herbata „cytrynowa”, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,

 pasztetem drobiowo-pomidorowym i papryką czerwoną

II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa ogórkowa,
  makaron w sosie pomidorowym,  sok owocowy

Podwieczorek:  Kaszka manna na mleku

(alergeny: seler, gluten, mleko)

Wtorek:

I śniadanie:  Kakao, herbata imbirowa,  bułka pszenna i grahamka z masełkiem,

sałatą lodową, kiełbaską zielonogórską i kiełkami rzodkiewki

II śniadanie: Jabłko, woda

Obiad : Zupa kalafiorowa z kaszką, pulpety w sosie  śmietanowo-koperkowym, ziemniaki,

fasolka szparagowa, sok owocowy

Podwieczorek: „Tostowe uśmiechy”, herbata

 (alergeny:   seler, gluten, mleko, sezam)

Środa:

I śniadanie: Płatki kukurydziane z mlekiem,  rogal  mleczny z masełkiem

i dżemem niskosłodzonym truskawkowym, herbata ziołowa

 II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad:  Karkówka w sosie własnym, pyzy,

surówka z kapusty pekińskiej z ogórkiem, papryką, kukurydzą, … ,

 i jogurtem naturalnym, sok owocowy

Podwieczorek:  Galaretka malinowa

(alergeny:  seler, gluten, mleko)

Czwartek:

I śniadanie: Kawa zbożowa, chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem,

II śniadanie : Marchewkowe paluszki, woda

Obiad: Barszcz zabielany,

kurczak z curry z sosem jogurtowo-czosnkowym i ryżem, sok owocowy

Podwieczorek: Zupa budyniowa, ciastko owsiane  bez cukru z morelą

(alergeny:  seler, gluten, mleko, jaja)

Piątek:

I śniadanie: Herbata miętowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem,

twarożkiem i ogórkiem zielonym

II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad: Kapuśniak z kiszonej kapusty, ryba gotowana, ziemniaki, sos musztardowy,

surówka z marchewki i jabłka z jogurtem naturalnym, sok owocowy

Podwieczorek: Jogurt truskawkowy

(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja, ryba, sezam, gorczyca)

OSTATNIO CZYTANE

"MAMO TATO KOCHAMY WAS"

Dnia 19 maja w " Świecie Bajek" zapanowała niesamowicie rodzinna atmosfera. Tego dnia przedszkolaki zaprosiły swoich najbliższych na Piknik z okazji Dnia Mamy i Taty.  Z tej okazji dzieci   zaprezentowały wspaniały  program artystyczny  wypełniony okolicznościowymi wierszami, piosenkami i tańcami. Własnoręcznie wykonane przez dzieci laurki i upominki, wyraziły miłość, wdzięczność i szacunek, jakimi dzieci darzą swoich ukochanych rodziców. Następnie odbył się "Piknik z mamą i tatą" pełen atrakcji i  radości .    Dla wielu z nas były to chwile pełne  wzruszeń i emocji.  Bardzo dziękujemy wszystkim za poświęcenie czasu i przybycie na nasz festyn :)  

Jadłospis 22-26.05.2023 r.

  22-26.05.2023 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata imbirowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem, sałat ą , twaro ż kiem i szczypiorkiem   II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Zupa brokułowa z kaszk ą , jajko sma ż one, ziemniaki puree, mini marchewka ,   sok owocowy Podwieczorek:   Płatki kukurydziane na mleku (alergeny: seler, gluten, mleko, jaja) Wtorek: I ś niadanie:   Kakao, herbata z cytryn ą , bułka pszenna i grahamka z w ą trobiank ą i ogórkiem kiszonym II ś niadanie: Banan, woda Obiad :Zupa ziemniaczana z pomidorami , gulasz z warzywami z kasz ą bul gur,   sok owocowy Podwieczorek: Galaretka owocowa (alergeny:     seler, gluten, mleko, sezam) Ś roda: I ś niadanie: Herbata rumiankowa, czekoladowe płatki zbo ż owe z mlekiem, kawiorek z masełkiem i miodem wielokwiatowym   II ś niadanie : Jabłko, woda Obiad: Ż urek z jajkiem i biał ą kiełbask ą , bułka pszenna Podwieczorek:   Dro ż d ż ówka z budyniem, herbata melisa (alergeny

Jadłospis 15-19.05.2023 r.

  15-19.05.2023 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Kakao, herbata owocowa, bułka pszenna i grahamka   z masełkiem i makrel ą sosie pomidorowym II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Zupa grochówka, makaron w sosie serowo- ś mietanowym, sok owocowy Podwieczorek:   Kanapki z pieczywa mieszanego z pasztetem drobiowo-pomidorowym   i rzodkiewk ą , herbata rumiankowa (alergeny: seler, gluten, mleko,   ryba, sezam) Wtorek: I ś niadanie:   Herbata z cytryn ą , chleb pszenny i słonecznikowy   z masełkiem, serkiem kanapkowym , ogórkiem zielonym i szczypiorkiem II ś niadanie: Banan, woda Obiad : Marchewkowy krem, zrazik wieprzowy, ziemniaki, buraczki z jabłkiem ,   sok owocowy Podwieczorek: Kaszka kukurydziana z sokiem malinowym   (alergeny:   seler, gluten, jajka, mleko) Ś roda: I ś niadanie: Płatki owsiane na mleku, rogal mleczny z d ż emem niskosłodzonym truskawkowym, herbatka melisa   II ś niadanie : Jabłko, woda Obiad:   Kotlet schabowy, ziemniaki, surówka