Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 01-05.03.2021 r.

 

01-05.03.2021 r.

Poniedziałek:

I śniadanie: Herbata „cytrynowa”, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,

 pasztetem drobiowo-pomidorowym i papryką czerwoną

II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa ogórkowa,
  makaron w sosie pomidorowym,  sok owocowy

Podwieczorek:  Kaszka manna na mleku

(alergeny: seler, gluten, mleko)

Wtorek:

I śniadanie:  Kakao, herbata imbirowa,  bułka pszenna i grahamka z masełkiem,

sałatą lodową, kiełbaską zielonogórską i kiełkami rzodkiewki

II śniadanie: Jabłko, woda

Obiad : Zupa kalafiorowa z kaszką, pulpety w sosie  śmietanowo-koperkowym, ziemniaki,

fasolka szparagowa, sok owocowy

Podwieczorek: „Tostowe uśmiechy”, herbata

 (alergeny:   seler, gluten, mleko, sezam)

Środa:

I śniadanie: Płatki kukurydziane z mlekiem,  rogal  mleczny z masełkiem

i dżemem niskosłodzonym truskawkowym, herbata ziołowa

 II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad:  Karkówka w sosie własnym, pyzy,

surówka z kapusty pekińskiej z ogórkiem, papryką, kukurydzą, … ,

 i jogurtem naturalnym, sok owocowy

Podwieczorek:  Galaretka malinowa

(alergeny:  seler, gluten, mleko)

Czwartek:

I śniadanie: Kawa zbożowa, chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem,

II śniadanie : Marchewkowe paluszki, woda

Obiad: Barszcz zabielany,

kurczak z curry z sosem jogurtowo-czosnkowym i ryżem, sok owocowy

Podwieczorek: Zupa budyniowa, ciastko owsiane  bez cukru z morelą

(alergeny:  seler, gluten, mleko, jaja)

Piątek:

I śniadanie: Herbata miętowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem,

twarożkiem i ogórkiem zielonym

II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad: Kapuśniak z kiszonej kapusty, ryba gotowana, ziemniaki, sos musztardowy,

surówka z marchewki i jabłka z jogurtem naturalnym, sok owocowy

Podwieczorek: Jogurt truskawkowy

(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja, ryba, sezam, gorczyca)

OSTATNIO CZYTANE

Jadłospis 12-16.09.2022 r.

                                                                12-16.09.2022 r.   Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata  z cytryn ą , chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem, tu ń czykiem i papryk ą czerwon ą II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Zupa serowa aksamitna, jajko gotowane w sosie musztardowym,   ziemniaki, kalafior z wody, sok owocowy Podwieczorek:  Dro ż d ż ówka z budyniem, herbatka ziołowa (alergeny: seler, gluten, mleko, jaja, ryba) Wtorek: I ś niadanie: Kawa zbo ż owa, h erbata mi ę towa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, sałat ą rukola i szyneczk ą drobiow ą II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad : Marchewkowy krem, kotlet mielony, ziemniaki, buraki z jabłkiem,   sok owocowy Podwieczorek: Kefir brzoskwiniowo-bananowy  (alergeny:   seler, gluten, mleko, sezam, jaja) Ś roda: I ś niadanie:  „Truskawkowe gwiazdki”  z mlekiem, kawiorek z masełkiem   i miodem wielokwiatowym , herbata koperkowa  II  ś niadanie : Banan, woda Obiad:

Zaproszenie na Uroczystość Pasowania na Przedszkolaka

Zaproszenie na Pasowanie na Przedszkolaka                                 Kochani Rodzice! Już nadeszła pora przyjść na pasowanie do nas do przedszkola. Uroczyście Was zapraszamy na tę ważną chwilę, która uczyni z dzieciaczka prawdziwego przedszkolaczka.   Serdecznie zapraszamy Rodziców dzieci, które we wrześniu po raz pierwszy przekroczyły próg naszego przedszkola na uroczystość Pasowania na Przedszkolaka, która odbędzie się  7 listopada 2019r. o godzinie 13.30.      Prosimy o uroczysty strój dla dziecka.

Jadłospis 19-23.09.2022r.

  19-23.09.2022 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata z cytryn ą , bułka pszenna i grahamka   z masełkiem i makrel ą w sosie pomidorowym II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Grochówka , racuchy dro ż d ż owe z cukrem trzcinowym, sok owocowy Podwieczorek:   Jogurt naturalny z nasionami chia i musem truskawkowym (alergeny: seler, gluten, mleko, jaja,   ryba) Wtorek: I ś niadanie:   Kakao, herbata melisa , bułka grahamka i   pszenna   z masełkiem, w ę dlin ą drobiow ą i kiełkami rzodkiewki II ś niadanie: Marchewkowe chipsy, woda Obiad :Zupa szczawiowa z jajkiem, kotlet schabowy, ziemniaki puree, sałata lodowa   z sosem jogurtowo-czosnkowym, sok owocowy Podwieczorek: Wafel przekładany kremem kakaowym, herbatka ziołowa   (alergeny:   seler, gluten, jajka, mleko, sezam, soja) Ś roda: I ś niadanie: Płatki kukurydziane z mlekiem, rogal z masełkiem i d ż emem niskosłodzonym malinowym, herbatka mi ę towa   II ś niadanie : Winogrono, woda Obiad:   Gulasz