01-05.03.2021 r.
Poniedziałek:
I
śniadanie:
Herbata „cytrynowa”, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,
pasztetem
drobiowo-pomidorowym i papryką czerwoną
II
śniadanie:
Jabłko, woda
Obiad: Zupa ogórkowa, makaron w sosie pomidorowym, sok owocowy
Podwieczorek:
Kaszka manna na mleku
(alergeny:
seler, gluten, mleko)
Wtorek:
I
śniadanie:
Kakao, herbata imbirowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem,
sałatą lodową, kiełbaską zielonogórską i kiełkami rzodkiewki
II
śniadanie:
Jabłko, woda
Obiad
: Zupa kalafiorowa z kaszką, pulpety w sosie śmietanowo-koperkowym, ziemniaki,
fasolka szparagowa, sok owocowy
Podwieczorek:
„Tostowe uśmiechy”,
herbata
(alergeny: seler, gluten,
mleko, sezam)
Środa:
I
śniadanie:
Płatki kukurydziane z mlekiem, rogal mleczny z masełkiem
i
dżemem niskosłodzonym truskawkowym, herbata ziołowa
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad:
Karkówka w sosie własnym, pyzy,
surówka z kapusty pekińskiej z ogórkiem, papryką, kukurydzą, … ,
i jogurtem
naturalnym, sok owocowy
Podwieczorek:
Galaretka malinowa
(alergeny: seler, gluten, mleko)
Czwartek:
I
śniadanie:
Kawa zbożowa, chleb pszenny i
wieloziarnisty z masełkiem,
II
śniadanie
: Marchewkowe paluszki, woda
Obiad:
Barszcz zabielany,
kurczak z curry z sosem jogurtowo-czosnkowym i ryżem, sok owocowy
Podwieczorek:
Zupa budyniowa, ciastko owsiane bez
cukru z morelą
(alergeny:
seler, gluten, mleko, jaja)
Piątek:
I
śniadanie:
Herbata miętowa,
bułka pszenna i grahamka z masełkiem,
twarożkiem i ogórkiem zielonym
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad:
Kapuśniak z kiszonej kapusty, ryba gotowana, ziemniaki, sos
musztardowy,
surówka z marchewki i jabłka z jogurtem naturalnym,
sok owocowy
Podwieczorek:
Jogurt truskawkowy
(alergeny:
seler, gluten, mleko, jaja, ryba, sezam, gorczyca)