Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 01-05.03.2021 r.

 

01-05.03.2021 r.

Poniedziałek:

I śniadanie: Herbata „cytrynowa”, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,

 pasztetem drobiowo-pomidorowym i papryką czerwoną

II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa ogórkowa,
  makaron w sosie pomidorowym,  sok owocowy

Podwieczorek:  Kaszka manna na mleku

(alergeny: seler, gluten, mleko)

Wtorek:

I śniadanie:  Kakao, herbata imbirowa,  bułka pszenna i grahamka z masełkiem,

sałatą lodową, kiełbaską zielonogórską i kiełkami rzodkiewki

II śniadanie: Jabłko, woda

Obiad : Zupa kalafiorowa z kaszką, pulpety w sosie  śmietanowo-koperkowym, ziemniaki,

fasolka szparagowa, sok owocowy

Podwieczorek: „Tostowe uśmiechy”, herbata

 (alergeny:   seler, gluten, mleko, sezam)

Środa:

I śniadanie: Płatki kukurydziane z mlekiem,  rogal  mleczny z masełkiem

i dżemem niskosłodzonym truskawkowym, herbata ziołowa

 II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad:  Karkówka w sosie własnym, pyzy,

surówka z kapusty pekińskiej z ogórkiem, papryką, kukurydzą, … ,

 i jogurtem naturalnym, sok owocowy

Podwieczorek:  Galaretka malinowa

(alergeny:  seler, gluten, mleko)

Czwartek:

I śniadanie: Kawa zbożowa, chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem,

II śniadanie : Marchewkowe paluszki, woda

Obiad: Barszcz zabielany,

kurczak z curry z sosem jogurtowo-czosnkowym i ryżem, sok owocowy

Podwieczorek: Zupa budyniowa, ciastko owsiane  bez cukru z morelą

(alergeny:  seler, gluten, mleko, jaja)

Piątek:

I śniadanie: Herbata miętowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem,

twarożkiem i ogórkiem zielonym

II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad: Kapuśniak z kiszonej kapusty, ryba gotowana, ziemniaki, sos musztardowy,

surówka z marchewki i jabłka z jogurtem naturalnym, sok owocowy

Podwieczorek: Jogurt truskawkowy

(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja, ryba, sezam, gorczyca)

OSTATNIO CZYTANE

Jadłospis 25-29.04.2022 r.

  25-29.04.2022 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata zwykła z cytryn ą , chleb pszenny i chleb firmowy z masłem, pasztetem pomidorowym i ogórkiem kiszonym II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Kapu ś niak z kiszonej kapusty, nale ś niki z jabłkiem, sok wi ś niowy Podwieczorek:   Kanapki z pieczywa mieszanego z serem topionym ś mietankowo-koperkowym, herbatka ziołowa (alergeny: seler, gluten, mleko, jaja) Wtorek: I ś niadanie:   Herbata koperkowa, kawa zbo ż owa, bułka ś niadaniowa i grahamka   z szynk ą drobiow ą i kiełkami rzodkiewki II ś niadanie: Banan, woda Obiad : Krupnik, pulpety w sosie ś mietanowo-koperkowym, ziemniaki, fasolka szparagowa, sok owocowy Podwieczorek: Kaszka kukurydziana z cukrem trzcinowym (alergeny:     seler, gluten, mleko, jaja, sezam) Ś roda: I ś niadanie: Herbata z cytryn ą , zupa budyniowa, bułka mleczna z d ż emem niskosłodzonym truskawkowym II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad:   Brokułowy krem z kaszk ą , parówka w sosie gre

Jadłospis 09-13.05.2022 r.

  09-13.05.2022 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata koperkowa, chleb pszenny   i wieloziarnisty z past ą z tu ń czyka II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Kapu ś niak z kiszonej kapusty, racuchy dro ż d ż owe z cukrem trzcinowym, sok owocowy Podwieczorek:   Pieczywo wasa z past ą z brokułu, herbata ziołowa (alergeny: seler, gluten, mleko, jaja,   ryba) Wtorek: I ś niadanie:   Kakao, herbata z cytryn ą , bułka grahamka i   pszenna   z masełkiem, w ę dlin ą drobiow ą i kiełkami rzodkiewki II ś niadanie: Marchewkowe chipsy, woda Obiad : Zupa koperkowa, gulasz z karkówki, pyzy, surówka z czerwonej kapusty   z jabłkiem i jogurtem naturalnym, sok owocowy Podwieczorek: Kaszka manna z sokiem truskawkowym   (alergeny:   seler, gluten, mleko) Ś roda: I ś niadanie: Płatki kukurydziane z mlekiem, herbata mi ę towa, bułka mleczna   z miodem wielokwiatowym   II ś niadanie : Banan, woda Obiad:   Kotlet schabowy,   ziemniaki puree, surówka z kapusty peki ń

Dzień Ziemi.