JADŁOSPIS
22-26.02.2021 r.
Poniedziałek:
I
śniadanie:
Herbata miętowa, kanapki
z pieczywa mieszanego z masełkiem,
pastą z tuńczyka w sosie własnym
II
śniadanie:
Jabłko, woda
Obiad: Krupnik, racuchy z cukrem
trzcinowym, sok owocowy
Podwieczorek: Kanapki z pieczywa mieszanego z humusem z
suszonymi pomidorami i ogórkiem zielonym, herbatka
(alergeny:
seler, gluten, mleko, ryba, jaja, sezam)
Wtorek:
I
śniadanie:
: Herbata miętowa, czekoladowe kulki zbożowe z mlekiem,
kawiorek z
masełkiem i miodem wielokwiatowym
II
śniadanie:
Banan, woda
Obiad
: Zupa owocowa z makaronem, parówka w sosie greckim, ziemniaki,
sok
wocowy
Podwieczorek:
Sok z pomarańczy świeżo wyciskany, chrupki kukurydziane
(alergeny:
seler, gluten, mleko)
Środa:
I
śniadanie:
Kawa zbożowa z mlekiem, herbata melisa, chleb pszenny i
słonecznikowy
z masełkiem,
sałatą masłową, pieczenią rzymską i kiełkami brokułu
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad:
Żurek z jajkiem i białą kiełbaską, bułka pszenna , sok owocowy
Podwieczorek:
Kaszka kukurydziana z sokiem wiśniowym
(alergeny: seler, gluten,
mleko, jaja)
Czwartek:
I
śniadanie:
Kakao, herbata owocowa, bułka pszenna i sojowa z masełkiem,
kiełbaską drobiową i żółtą papryką
II
śniadanie
: Chipsy marchewkowe, woda
Obiad:
Krem z kalafiora kaszką manną,
frykatelki, ziemniaki puree, marchewka glazurowana, sok owocowy
Podwieczorek:
„Owocowa palemka”
(alergeny:
seler, gluten, mleko, jaja, soja )
Piątek:
I
śniadanie:
Herbata koperkowa, kanapki z pieczywa mieszanego z masełkiem,
żółtym serem i serkiem kanapkowym z rzodkiewką
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad:
Żupa pomidorowa z ryżem, gulasz rybny, ziemniaki, sok owocowy
Podwieczorek:
Jogurt waniliowy
(alergeny:
seler, gluten, mleko, ryba)