Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 22-26.02.2021 r.

 

JADŁOSPIS 22-26.02.2021 r.

Poniedziałek:

I śniadanie: Herbata miętowa, kanapki z pieczywa mieszanego z masełkiem,

 pastą z tuńczyka w sosie własnym

II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Krupnik,  racuchy z cukrem trzcinowym, sok owocowy

 Podwieczorek:    Kanapki z pieczywa mieszanego z humusem z suszonymi pomidorami i ogórkiem zielonym, herbatka

(alergeny: seler, gluten, mleko, ryba, jaja, sezam)

Wtorek:

I śniadanie:  : Herbata miętowa, czekoladowe kulki zbożowe z mlekiem,

 kawiorek z masełkiem i miodem wielokwiatowym

II śniadanie: Banan, woda

Obiad : Zupa owocowa z makaronem, parówka w sosie greckim, ziemniaki,

sok wocowy

Podwieczorek: Sok z pomarańczy świeżo wyciskany, chrupki kukurydziane

(alergeny:  seler, gluten, mleko)

Środa:

I śniadanie: Kawa zbożowa z mlekiem, herbata melisa, chleb pszenny i słonecznikowy

 z masełkiem, sałatą masłową, pieczenią rzymską i kiełkami brokułu

 II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad:  Żurek z jajkiem i białą kiełbaską, bułka pszenna , sok owocowy

Podwieczorek: Kaszka kukurydziana z sokiem wiśniowym

(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja)

Czwartek:

I śniadanie: Kakao, herbata owocowa, bułka pszenna i sojowa z masełkiem,

 kiełbaską drobiową i żółtą papryką

II śniadanie : Chipsy marchewkowe, woda

Obiad: Krem z kalafiora kaszką manną, frykatelki, ziemniaki puree, marchewka glazurowana, sok owocowy

Podwieczorek: „Owocowa palemka”

(alergeny:  seler, gluten, mleko,  jaja, soja )

Piątek:

I śniadanie: Herbata koperkowa, kanapki z pieczywa mieszanego z masełkiem,

żółtym serem i serkiem kanapkowym z rzodkiewką

II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad:  Żupa pomidorowa z ryżem, gulasz rybny, ziemniaki, sok owocowy

Podwieczorek: Jogurt waniliowy

(alergeny: seler, gluten, mleko, ryba)

 

OSTATNIO CZYTANE

Wycieczka do Józefówki

Dziś Krasnale i Misie wybrały się na wycieczkę do Zagrody Rodzinnej Siedlisko Józefówka w Sątopach . Wyprawa przedszkolaków była niezwykłym i niezapomnianym dla nich przeżyciem. Mogły one z bliska obserwować  zachowanie zwierząt. Poznały także wiele ciekawostek na temat ich życia i zwyczajów. Głaskanie i przytulanie kóz, lam, alpak czy owieczek sprawiło dzieciom wiele przyjemności. Dużym przeżyciem było także karmienie lemurów. Oprócz spotkania ze zwierzętami przedszkolaki wzięły również udział w warsztatach plastycznych, na których z ogromnym zaangażowaniem tworzyły z drewna i waty przepiękne kozy. Dodatkowo dzieci miały okazję bawić w małpim gaju, co sprzyjało dobrej zabawie. Cała wycieczka miała olbrzymi walor edukacyjny ale także była wspaniałym sposobem na integrację oraz rozwijanie więzi społecznych.  

Dzień Mamy i Taty w grupie Misie

Jadłospis 03-07.06.2024 r.

       03-07.06.2024 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata z cytryn ą , chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,   z makrel ą w sosie pomidorowym II ś niadanie: Lody waniliowe z okazji Dnia Dziecka Obiad: Zupa ziemniaczana, spaghetti w sosie ś mietanowo-kremowym,   napój owocowy Podwieczorek:   Arbuzowe trójk ą ty, woda (alergeny: seler, gluten, mleko, ryba) Wtorek: I ś niadanie: Kakao, herbata rumiankowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, ż ółtym serem, w ę dlin ą drobiow ą i rzodkiewk ą II ś niadanie: Marchewkowe chipsy, woda Obiad : Sztuka mi ę sa w sosie własnym, pyzy, surówka wiosenna (młoda kapusta z jabłkiem, kukurydz ą , koperkiem i jogurtem naturalnym), napój   owocowy Podwieczorek: Kaszka kukurydziana z sokiem malinowym   (alergeny:     seler, gluten, mleko, sezam) Ś roda: I ś niadanie: Kakaowe płatki zbo ż owe z   mlekiem, bułka   mleczna z masełkiem i d ż emem niskosłodzonym truskawkowym, herbata rumiankowa   II ś niadanie :