Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 22-26.02.2021 r.

 

JADŁOSPIS 22-26.02.2021 r.

Poniedziałek:

I śniadanie: Herbata miętowa, kanapki z pieczywa mieszanego z masełkiem,

 pastą z tuńczyka w sosie własnym

II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Krupnik,  racuchy z cukrem trzcinowym, sok owocowy

 Podwieczorek:    Kanapki z pieczywa mieszanego z humusem z suszonymi pomidorami i ogórkiem zielonym, herbatka

(alergeny: seler, gluten, mleko, ryba, jaja, sezam)

Wtorek:

I śniadanie:  : Herbata miętowa, czekoladowe kulki zbożowe z mlekiem,

 kawiorek z masełkiem i miodem wielokwiatowym

II śniadanie: Banan, woda

Obiad : Zupa owocowa z makaronem, parówka w sosie greckim, ziemniaki,

sok wocowy

Podwieczorek: Sok z pomarańczy świeżo wyciskany, chrupki kukurydziane

(alergeny:  seler, gluten, mleko)

Środa:

I śniadanie: Kawa zbożowa z mlekiem, herbata melisa, chleb pszenny i słonecznikowy

 z masełkiem, sałatą masłową, pieczenią rzymską i kiełkami brokułu

 II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad:  Żurek z jajkiem i białą kiełbaską, bułka pszenna , sok owocowy

Podwieczorek: Kaszka kukurydziana z sokiem wiśniowym

(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja)

Czwartek:

I śniadanie: Kakao, herbata owocowa, bułka pszenna i sojowa z masełkiem,

 kiełbaską drobiową i żółtą papryką

II śniadanie : Chipsy marchewkowe, woda

Obiad: Krem z kalafiora kaszką manną, frykatelki, ziemniaki puree, marchewka glazurowana, sok owocowy

Podwieczorek: „Owocowa palemka”

(alergeny:  seler, gluten, mleko,  jaja, soja )

Piątek:

I śniadanie: Herbata koperkowa, kanapki z pieczywa mieszanego z masełkiem,

żółtym serem i serkiem kanapkowym z rzodkiewką

II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad:  Żupa pomidorowa z ryżem, gulasz rybny, ziemniaki, sok owocowy

Podwieczorek: Jogurt waniliowy

(alergeny: seler, gluten, mleko, ryba)

 

OSTATNIO CZYTANE

Bal Karnawałowy- Krasnale i Misie.

Krasnale i Misie w "Starej Chacie u Kowala" w Kluczewie

 

Tydzień z dinozaurami