Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 22-26.02.2021 r.

 

JADŁOSPIS 22-26.02.2021 r.

Poniedziałek:

I śniadanie: Herbata miętowa, kanapki z pieczywa mieszanego z masełkiem,

 pastą z tuńczyka w sosie własnym

II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Krupnik,  racuchy z cukrem trzcinowym, sok owocowy

 Podwieczorek:    Kanapki z pieczywa mieszanego z humusem z suszonymi pomidorami i ogórkiem zielonym, herbatka

(alergeny: seler, gluten, mleko, ryba, jaja, sezam)

Wtorek:

I śniadanie:  : Herbata miętowa, czekoladowe kulki zbożowe z mlekiem,

 kawiorek z masełkiem i miodem wielokwiatowym

II śniadanie: Banan, woda

Obiad : Zupa owocowa z makaronem, parówka w sosie greckim, ziemniaki,

sok wocowy

Podwieczorek: Sok z pomarańczy świeżo wyciskany, chrupki kukurydziane

(alergeny:  seler, gluten, mleko)

Środa:

I śniadanie: Kawa zbożowa z mlekiem, herbata melisa, chleb pszenny i słonecznikowy

 z masełkiem, sałatą masłową, pieczenią rzymską i kiełkami brokułu

 II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad:  Żurek z jajkiem i białą kiełbaską, bułka pszenna , sok owocowy

Podwieczorek: Kaszka kukurydziana z sokiem wiśniowym

(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja)

Czwartek:

I śniadanie: Kakao, herbata owocowa, bułka pszenna i sojowa z masełkiem,

 kiełbaską drobiową i żółtą papryką

II śniadanie : Chipsy marchewkowe, woda

Obiad: Krem z kalafiora kaszką manną, frykatelki, ziemniaki puree, marchewka glazurowana, sok owocowy

Podwieczorek: „Owocowa palemka”

(alergeny:  seler, gluten, mleko,  jaja, soja )

Piątek:

I śniadanie: Herbata koperkowa, kanapki z pieczywa mieszanego z masełkiem,

żółtym serem i serkiem kanapkowym z rzodkiewką

II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad:  Żupa pomidorowa z ryżem, gulasz rybny, ziemniaki, sok owocowy

Podwieczorek: Jogurt waniliowy

(alergeny: seler, gluten, mleko, ryba)

 

OSTATNIO CZYTANE

Jadłospis 25-29.04.2022 r.

  25-29.04.2022 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata zwykła z cytryn ą , chleb pszenny i chleb firmowy z masłem, pasztetem pomidorowym i ogórkiem kiszonym II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Kapu ś niak z kiszonej kapusty, nale ś niki z jabłkiem, sok wi ś niowy Podwieczorek:   Kanapki z pieczywa mieszanego z serem topionym ś mietankowo-koperkowym, herbatka ziołowa (alergeny: seler, gluten, mleko, jaja) Wtorek: I ś niadanie:   Herbata koperkowa, kawa zbo ż owa, bułka ś niadaniowa i grahamka   z szynk ą drobiow ą i kiełkami rzodkiewki II ś niadanie: Banan, woda Obiad : Krupnik, pulpety w sosie ś mietanowo-koperkowym, ziemniaki, fasolka szparagowa, sok owocowy Podwieczorek: Kaszka kukurydziana z cukrem trzcinowym (alergeny:     seler, gluten, mleko, jaja, sezam) Ś roda: I ś niadanie: Herbata z cytryn ą , zupa budyniowa, bułka mleczna z d ż emem niskosłodzonym truskawkowym II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad:   Brokułowy krem z kaszk ą , parówka w sosie gre

Jadłospis 09-13.05.2022 r.

  09-13.05.2022 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata koperkowa, chleb pszenny   i wieloziarnisty z past ą z tu ń czyka II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Kapu ś niak z kiszonej kapusty, racuchy dro ż d ż owe z cukrem trzcinowym, sok owocowy Podwieczorek:   Pieczywo wasa z past ą z brokułu, herbata ziołowa (alergeny: seler, gluten, mleko, jaja,   ryba) Wtorek: I ś niadanie:   Kakao, herbata z cytryn ą , bułka grahamka i   pszenna   z masełkiem, w ę dlin ą drobiow ą i kiełkami rzodkiewki II ś niadanie: Marchewkowe chipsy, woda Obiad : Zupa koperkowa, gulasz z karkówki, pyzy, surówka z czerwonej kapusty   z jabłkiem i jogurtem naturalnym, sok owocowy Podwieczorek: Kaszka manna z sokiem truskawkowym   (alergeny:   seler, gluten, mleko) Ś roda: I ś niadanie: Płatki kukurydziane z mlekiem, herbata mi ę towa, bułka mleczna   z miodem wielokwiatowym   II ś niadanie : Banan, woda Obiad:   Kotlet schabowy,   ziemniaki puree, surówka z kapusty peki ń

Dzień Ziemi.