Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 08-12.03.2021 r.

 

08-12.03.2021 r.

Poniedziałek:

I śniadanie: Herbata imbirowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,

 pastą  z makreli w sosie pomidorowym

II śniadanie: Marchewkowe paluszki, woda
Obiad: Zupa jarzynowa z kaszk
ą,  jajecznica, ziemniaki, marchewka glazurowana,

 sok owocowy

Podwieczorek:  Kisiel do picia, wafel ryżowy

(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja,  ryba)

Wtorek:

I śniadanie:  Herbata owocowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, pasztetem drobiowo-pomidorowym  i żółtą  papryką

II śniadanie: Banan, woda

Obiad :Zupa cytrynowa z ryżem, pieczeń duszona w sosie własnym, kasza bul gur, sok owocowy

Podwieczorek: Budyń waniliowy z brzoskwinią

 (alergeny:   seler, gluten, mleko)

Środa:

I śniadanie: Płatki owsiane na mleku,  herbata rumiankowa, bułka „śniadaniowa”

 z masłem orzechowym

 II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad:  Kotlet drobiowy panierowany, ziemniaki puree, sałata lodowa z sosem jogurtowo-czosnkowym, sok owocowy

Podwieczorek:  Maślanka owocowa, chrupki kukurydziane

(alergeny:  seler, gluten, mleko, orzechy)

Czwartek:

I śniadanie: Kakao, chleb pszenny i razowy z masełkiem, sałatą rukola,  polędwicą drobiową i ogórkiem konserwowym, herbata imbirowa

II śniadanie : Winogrono, woda

Obiad: Rosół  z makaronem, potrawka ( kurczak gotowany, sos, ryż, groszek 

z marchewką), sok owocowy

Podwieczorek: Drożdżówka z  serem, herbatka ziołowa

(alergeny:  seler, gluten, mleko, jaja, sezam)

Piątek:

I śniadanie: Herbata miętowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, smażonym serem z kminkiem i  pomidorem malinowym

II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad:  Cebulowy krem z białą kaszą gryczaną, ryba pieczona w sosie śmietanowym, ziemniaki, surówka z modrej kapusty, pora, marchewki i jabłka z jogurtem i miodem, sok owocowy

Podwieczorek: Jogurt waniliowy

(alergeny: seler, gluten, mleko, ryba)

 

OSTATNIO CZYTANE

Jadłospis 25-29.04.2022 r.

  25-29.04.2022 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata zwykła z cytryn ą , chleb pszenny i chleb firmowy z masłem, pasztetem pomidorowym i ogórkiem kiszonym II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Kapu ś niak z kiszonej kapusty, nale ś niki z jabłkiem, sok wi ś niowy Podwieczorek:   Kanapki z pieczywa mieszanego z serem topionym ś mietankowo-koperkowym, herbatka ziołowa (alergeny: seler, gluten, mleko, jaja) Wtorek: I ś niadanie:   Herbata koperkowa, kawa zbo ż owa, bułka ś niadaniowa i grahamka   z szynk ą drobiow ą i kiełkami rzodkiewki II ś niadanie: Banan, woda Obiad : Krupnik, pulpety w sosie ś mietanowo-koperkowym, ziemniaki, fasolka szparagowa, sok owocowy Podwieczorek: Kaszka kukurydziana z cukrem trzcinowym (alergeny:     seler, gluten, mleko, jaja, sezam) Ś roda: I ś niadanie: Herbata z cytryn ą , zupa budyniowa, bułka mleczna z d ż emem niskosłodzonym truskawkowym II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad:   Brokułowy krem z kaszk ą , parówka w sosie gre

Jadłospis 09-13.05.2022 r.

  09-13.05.2022 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata koperkowa, chleb pszenny   i wieloziarnisty z past ą z tu ń czyka II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Kapu ś niak z kiszonej kapusty, racuchy dro ż d ż owe z cukrem trzcinowym, sok owocowy Podwieczorek:   Pieczywo wasa z past ą z brokułu, herbata ziołowa (alergeny: seler, gluten, mleko, jaja,   ryba) Wtorek: I ś niadanie:   Kakao, herbata z cytryn ą , bułka grahamka i   pszenna   z masełkiem, w ę dlin ą drobiow ą i kiełkami rzodkiewki II ś niadanie: Marchewkowe chipsy, woda Obiad : Zupa koperkowa, gulasz z karkówki, pyzy, surówka z czerwonej kapusty   z jabłkiem i jogurtem naturalnym, sok owocowy Podwieczorek: Kaszka manna z sokiem truskawkowym   (alergeny:   seler, gluten, mleko) Ś roda: I ś niadanie: Płatki kukurydziane z mlekiem, herbata mi ę towa, bułka mleczna   z miodem wielokwiatowym   II ś niadanie : Banan, woda Obiad:   Kotlet schabowy,   ziemniaki puree, surówka z kapusty peki ń

Dzień Ziemi.