08-12.03.2021 r.
Poniedziałek:
I
śniadanie:
Herbata imbirowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,
pastą z makreli w
sosie pomidorowym
II
śniadanie:
Marchewkowe paluszki, woda
Obiad: Zupa jarzynowa z kaszką, jajecznica, ziemniaki, marchewka
glazurowana,
sok owocowy
Podwieczorek:
Kisiel do picia, wafel ryżowy
(alergeny:
seler, gluten, mleko, jaja, ryba)
Wtorek:
I
śniadanie:
Herbata owocowa, bułka pszenna i
grahamka z masełkiem, pasztetem drobiowo-pomidorowym i żółtą papryką
II
śniadanie:
Banan, woda
Obiad
:Zupa cytrynowa z ryżem, pieczeń duszona
w sosie własnym, kasza bul gur, sok owocowy
Podwieczorek:
Budyń waniliowy z brzoskwinią
(alergeny: seler, gluten,
mleko)
Środa:
I
śniadanie:
Płatki owsiane na mleku, herbata
rumiankowa, bułka „śniadaniowa”
z masłem
orzechowym
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad:
Kotlet drobiowy panierowany, ziemniaki puree, sałata lodowa z sosem
jogurtowo-czosnkowym, sok owocowy
Podwieczorek:
Maślanka owocowa, chrupki kukurydziane
(alergeny: seler, gluten, mleko,
orzechy)
Czwartek:
I
śniadanie:
Kakao, chleb pszenny i razowy z masełkiem, sałatą rukola, polędwicą drobiową i ogórkiem konserwowym, herbata imbirowa
II
śniadanie
: Winogrono, woda
Obiad: Rosół z makaronem, potrawka ( kurczak gotowany, sos, ryż, groszek
z marchewką), sok owocowy
Podwieczorek:
Drożdżówka z serem, herbatka ziołowa
(alergeny:
seler, gluten, mleko, jaja, sezam)
Piątek:
I
śniadanie:
Herbata miętowa,
bułka pszenna i grahamka z masełkiem, smażonym serem z kminkiem i pomidorem malinowym
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad:
Cebulowy krem z białą kaszą gryczaną, ryba pieczona w sosie śmietanowym, ziemniaki, surówka z modrej kapusty,
pora, marchewki i jabłka z jogurtem i miodem, sok owocowy
Podwieczorek:
Jogurt waniliowy
(alergeny:
seler, gluten, mleko, ryba)