Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 22-26.03.2021 r.

 

22-26.03.2021 r.

Poniedziałek:

I śniadanie: Herbata miętowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem

i makrelą w sosie pomidorowym

II śniadanie: Marchewkowe chipsy, woda
Obiad: Zupa pomidorowa z ry
żem, jajko gotowane w sosie musztardowym, ziemniaki, bukiet warzyw, sok owocowy

 Podwieczorek:  Pieczywo wasa z pastą z brokułu gotowanego, herbatka ziołowa

(alergeny: seler, gluten, mleko, ryba, gorczyca, sezam)

Wtorek:

I śniadanie: Kakao, herbata owocowa, chleb pszenny i razowy z masełkiem, polędwicą drobiową i pomidorem

II śniadanie: Jabłko, woda

Obiad : Krem z czerwonej soczewicy, gołąbki inaczej, ziemniaki puree, fasolka szparagowa,

sok owocowy

Podwieczorek: Galaretka owocowa

(alergeny:  seler, gluten, mleko,)

Środa:

I śniadanie: Kaszka manna z mlekiem, kawiorek z masełkiem i miodem wielokwiatowym, herbata koperkowa

 II śniadanie : Banan, woda

Obiad: Zupa gulaszowa z bułeczką, sok owocowy

Podwieczorek: Budyń czekoladowy

(alergeny: seler, gluten, mleko)

Czwartek:

I śniadanie: Kawa zbożowa, bułka pszenna i razowa z masełkiem, wątrobianką  

i ogórkiem konserwowym

II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad: Grochówka, frykatelki, ryż, biały sos, groszek z marchewką, sok owocowy

Podwieczorek: Kisiel do picia, wafle ryżowe

(alergeny:  seler, gluten, mleko, jaja)

Piątek:

I śniadanie: Kakaowe kulki zbożowe z mlekiem, bułeczka mleczna z dżemem niskosłodzonym, herbata melisa

 II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad:  Zupa kalafiorowa z kaszką, kotleciki z dorsza, ziemniaki, surówka z modrej kapusty

 z  jabłkiem i jogurtem naturalnym, sok owocowy

Podwieczorek: Jogurt waniliowy

(alergeny: seler, gluten, mleko, ryba, jaja)

OSTATNIO CZYTANE

Jadłospis 12-16.09.2022 r.

                                                                12-16.09.2022 r.   Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata  z cytryn ą , chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem, tu ń czykiem i papryk ą czerwon ą II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Zupa serowa aksamitna, jajko gotowane w sosie musztardowym,   ziemniaki, kalafior z wody, sok owocowy Podwieczorek:  Dro ż d ż ówka z budyniem, herbatka ziołowa (alergeny: seler, gluten, mleko, jaja, ryba) Wtorek: I ś niadanie: Kawa zbo ż owa, h erbata mi ę towa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, sałat ą rukola i szyneczk ą drobiow ą II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad : Marchewkowy krem, kotlet mielony, ziemniaki, buraki z jabłkiem,   sok owocowy Podwieczorek: Kefir brzoskwiniowo-bananowy  (alergeny:   seler, gluten, mleko, sezam, jaja) Ś roda: I ś niadanie:  „Truskawkowe gwiazdki”  z mlekiem, kawiorek z masełkiem   i miodem wielokwiatowym , herbata koperkowa  II  ś niadanie : Banan, woda Obiad:

Zaproszenie na Uroczystość Pasowania na Przedszkolaka

Zaproszenie na Pasowanie na Przedszkolaka                                 Kochani Rodzice! Już nadeszła pora przyjść na pasowanie do nas do przedszkola. Uroczyście Was zapraszamy na tę ważną chwilę, która uczyni z dzieciaczka prawdziwego przedszkolaczka.   Serdecznie zapraszamy Rodziców dzieci, które we wrześniu po raz pierwszy przekroczyły próg naszego przedszkola na uroczystość Pasowania na Przedszkolaka, która odbędzie się  7 listopada 2019r. o godzinie 13.30.      Prosimy o uroczysty strój dla dziecka.

Jadłospis 19-23.09.2022r.

  19-23.09.2022 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata z cytryn ą , bułka pszenna i grahamka   z masełkiem i makrel ą w sosie pomidorowym II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Grochówka , racuchy dro ż d ż owe z cukrem trzcinowym, sok owocowy Podwieczorek:   Jogurt naturalny z nasionami chia i musem truskawkowym (alergeny: seler, gluten, mleko, jaja,   ryba) Wtorek: I ś niadanie:   Kakao, herbata melisa , bułka grahamka i   pszenna   z masełkiem, w ę dlin ą drobiow ą i kiełkami rzodkiewki II ś niadanie: Marchewkowe chipsy, woda Obiad :Zupa szczawiowa z jajkiem, kotlet schabowy, ziemniaki puree, sałata lodowa   z sosem jogurtowo-czosnkowym, sok owocowy Podwieczorek: Wafel przekładany kremem kakaowym, herbatka ziołowa   (alergeny:   seler, gluten, jajka, mleko, sezam, soja) Ś roda: I ś niadanie: Płatki kukurydziane z mlekiem, rogal z masełkiem i d ż emem niskosłodzonym malinowym, herbatka mi ę towa   II ś niadanie : Winogrono, woda Obiad:   Gulasz