22-26.03.2021
r.
Poniedziałek:
I
śniadanie:
Herbata miętowa, bułka
pszenna i grahamka z masełkiem
i makrelą w sosie pomidorowym
II
śniadanie:
Marchewkowe chipsy, woda
Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem, jajko gotowane w sosie musztardowym, ziemniaki, bukiet warzyw, sok
owocowy
Podwieczorek: Pieczywo wasa z pastą z brokułu gotowanego, herbatka ziołowa
(alergeny:
seler, gluten, mleko, ryba, gorczyca, sezam)
Wtorek:
I
śniadanie:
Kakao, herbata owocowa, chleb pszenny i razowy z masełkiem, polędwicą drobiową i pomidorem
II
śniadanie:
Jabłko, woda
Obiad
: Krem z czerwonej soczewicy, gołąbki inaczej, ziemniaki puree, fasolka
szparagowa,
sok
owocowy
Podwieczorek:
Galaretka owocowa
(alergeny:
seler, gluten, mleko,)
Środa:
I
śniadanie:
Kaszka manna z mlekiem,
kawiorek z masełkiem i miodem wielokwiatowym, herbata koperkowa
II śniadanie : Banan, woda
Obiad:
Zupa gulaszowa z bułeczką, sok owocowy
Podwieczorek:
Budyń czekoladowy
(alergeny: seler,
gluten, mleko)
Czwartek:
I
śniadanie:
Kawa zbożowa, bułka pszenna i razowa z
masełkiem, wątrobianką
i ogórkiem konserwowym
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad:
Grochówka, frykatelki, ryż, biały sos, groszek z marchewką, sok owocowy
Podwieczorek:
Kisiel do picia, wafle ryżowe
(alergeny:
seler, gluten, mleko, jaja)
Piątek:
I
śniadanie:
Kakaowe kulki zbożowe z mlekiem, bułeczka mleczna z dżemem niskosłodzonym, herbata melisa
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad:
Zupa kalafiorowa z kaszką, kotleciki z dorsza, ziemniaki,
surówka z modrej kapusty
z jabłkiem i jogurtem naturalnym,
sok owocowy
Podwieczorek:
Jogurt waniliowy
(alergeny:
seler, gluten, mleko, ryba, jaja)