Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 22-26.03.2021 r.

 

22-26.03.2021 r.

Poniedziałek:

I śniadanie: Herbata miętowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem

i makrelą w sosie pomidorowym

II śniadanie: Marchewkowe chipsy, woda
Obiad: Zupa pomidorowa z ry
żem, jajko gotowane w sosie musztardowym, ziemniaki, bukiet warzyw, sok owocowy

 Podwieczorek:  Pieczywo wasa z pastą z brokułu gotowanego, herbatka ziołowa

(alergeny: seler, gluten, mleko, ryba, gorczyca, sezam)

Wtorek:

I śniadanie: Kakao, herbata owocowa, chleb pszenny i razowy z masełkiem, polędwicą drobiową i pomidorem

II śniadanie: Jabłko, woda

Obiad : Krem z czerwonej soczewicy, gołąbki inaczej, ziemniaki puree, fasolka szparagowa,

sok owocowy

Podwieczorek: Galaretka owocowa

(alergeny:  seler, gluten, mleko,)

Środa:

I śniadanie: Kaszka manna z mlekiem, kawiorek z masełkiem i miodem wielokwiatowym, herbata koperkowa

 II śniadanie : Banan, woda

Obiad: Zupa gulaszowa z bułeczką, sok owocowy

Podwieczorek: Budyń czekoladowy

(alergeny: seler, gluten, mleko)

Czwartek:

I śniadanie: Kawa zbożowa, bułka pszenna i razowa z masełkiem, wątrobianką  

i ogórkiem konserwowym

II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad: Grochówka, frykatelki, ryż, biały sos, groszek z marchewką, sok owocowy

Podwieczorek: Kisiel do picia, wafle ryżowe

(alergeny:  seler, gluten, mleko, jaja)

Piątek:

I śniadanie: Kakaowe kulki zbożowe z mlekiem, bułeczka mleczna z dżemem niskosłodzonym, herbata melisa

 II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad:  Zupa kalafiorowa z kaszką, kotleciki z dorsza, ziemniaki, surówka z modrej kapusty

 z  jabłkiem i jogurtem naturalnym, sok owocowy

Podwieczorek: Jogurt waniliowy

(alergeny: seler, gluten, mleko, ryba, jaja)

OSTATNIO CZYTANE

Jadłospis 15-19.03.2021 r.

  JADŁOSPIS 15-19.03.2021 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata z miodem i cytryn ą , chleb pszenny i razowy z masełkiem, past ą   z tu ń czyka w sosie pomidorowym i kanapki z ż ółtym serem i papryk ą czerwon ą II ś niadanie: Marchewkowe chipsy, woda Obiad: „Pazibroda” – kapu ś niak ze słodkiej kapusty, nale ś niki z jabłkiem i cukrem trzcinowym,   sok wi ś niowy Podwieczorek:   Kanapki z pieczywa mieszanego masełkiem i   hummusem (alergeny: seler, gluten, mleko,   jaja, ryba ) Wtorek: I ś niadanie:   Płatki owsiane na mleku, bułka mleczna z d ż emem niskosłodzonym malinowym, herbatka koperkowa II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad : Zupa ziemniaczana z pomidorami, gulasz z karkówki, kasza jaglana , surówka z selera, z ananasem, ż urawin ą i jogurtem naturalnym, sok owocowy Podwieczorek: Sok ze ś wie ż o wyciskanych owoców, (alergeny:   seler, gluten, mleko) Ś roda: I ś niadanie: Kakao, herbata owocowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem , sałat ą l

Teatr La La Lena dla dzieci

Dziś w przedszkolu odbył się spektakl teatralno-muzyczny, podczas którego dzieci z zaciekawieniem i szerokim uśmiechem na twarzy obejrzały ciekawe, dostosowane do wieku dzieci przedstawienie. Na zakończenie aktorka zaprosiła wszystkich na scenę i poprosiła o wykonanie kilku zadań z piłeczkami i przyborami teatralnymi. Krasnale spisały się świetnie, a śmiechu i braw nie było końca.