19-23.04.2021 r.
Poniedziałek:
I
śniadanie:
Herbata imbirowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem,
serem kanapkowym śmietankowym i szczypiorkiem
II
śniadanie:
Jabłko, woda
Obiad: Krem z czerwonej soczewicy, makaron w sosie
pomidorowym, sok owocowy
Podwieczorek:
Kanapki z pieczywa mieszanego z
pasztetem drobiowym
i
ogórkiem kiszonym, herbatka ziołowa
(alergeny:
seler, gluten, mleko, sezam)
Wtorek:
I
śniadanie:
Kakao, herbata rumiankowa, chleb pszenny i razowy
z masełkiem,
sałatą lodową, kiełbaską krakowską i pomidorem
II śniadanie : Banan, woda
Obiad
: Gulasz z karkówki, pyzy, surówka z białej kapusty z marchewką i jabłkiem,
sok owocowy
Podwieczorek:
Galaretka malinowa
(alergeny: seler, gluten,
mleko)
Środa:
I
śniadanie:
Naworka - polewka, herbata koperkowa z
kminkiem, bułka mleczna
z masełkiem i dżemem niskosłodzonym truskawkowym
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad:
Zupa cytrynowa z ryżem, Kaszanka, ziemniaki, sałatka grecka, sok owocowy
Podwieczorek:
Kisiel do picia , wafle kukurydziane
(alergeny: seler, gluten, mleko)
Czwartek:
I
śniadanie:
Kawa zbożowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem,
makrelą w sosie pomidorowym
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad:
Rosół z makaronem, potrawka z ryżem (kurczak gotowany, ryż, biały sos, groszek z marchewką), sok owocowy
Podwieczorek:
Kaszka manna z sokiem malinowym
(alergeny:
seler, gluten, mleko, jaja, ryba)
Piątek:
I
śniadanie:
Herbata owocowa, chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem,
pasta
z jajka gotowanego ze szczypiorkiem
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad:
Zupa kalafiorowa z kaszką manną,
Gzik- ziemniaki z twarogiem i olejem
lnianym, sok owocowy
Podwieczorek:
Jogurt waniliowy
(alergeny:
seler, gluten, mleko, jaja)