Przejdź do głównej zawartości

19-23.04.2021 r.

 

19-23.04.2021 r.

Poniedziałek:

I śniadanie: Herbata imbirowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem,

serem kanapkowym śmietankowym i  szczypiorkiem

II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad:
Krem z czerwonej soczewicy, makaron w sosie pomidorowym, sok owocowy

Podwieczorek:  Kanapki z pieczywa mieszanego z pasztetem drobiowym

i ogórkiem kiszonym,  herbatka ziołowa

(alergeny: seler, gluten, mleko, sezam)

Wtorek:

I śniadanie: Kakao, herbata rumiankowa, chleb pszenny i razowy

 z masełkiem, sałatą lodową, kiełbaską krakowską i pomidorem

II śniadanie : Banan, woda

Obiad : Gulasz z karkówki, pyzy, surówka z białej kapusty z marchewką i jabłkiem,

sok owocowy

Podwieczorek: Galaretka malinowa

 (alergeny:   seler, gluten, mleko)

Środa:

I śniadanie: Naworka - polewka, herbata koperkowa z  kminkiem,  bułka mleczna

z masełkiem i dżemem niskosłodzonym truskawkowym

II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad:  Zupa cytrynowa z ryżem, Kaszanka, ziemniaki, sałatka grecka, sok owocowy

Podwieczorek:  Kisiel do picia , wafle kukurydziane

(alergeny:  seler, gluten, mleko)

Czwartek:

I śniadanie: Kawa zbożowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem,  

makrelą w sosie pomidorowym

II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad: Rosół z makaronem,  potrawka z ryżem (kurczak gotowany, ryż, biały sos, groszek z marchewką),  sok owocowy

Podwieczorek:  Kaszka manna z sokiem malinowym

(alergeny:  seler, gluten, mleko, jaja, ryba)

Piątek:

I śniadanie: Herbata owocowa, chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem,

pasta z jajka gotowanego ze szczypiorkiem

II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad:  Zupa kalafiorowa z kaszką  manną, Gzik-  ziemniaki z twarogiem i olejem lnianym, sok owocowy

Podwieczorek: Jogurt waniliowy

(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja)

 

OSTATNIO CZYTANE

Zaproszenie na Uroczystość Pasowania na Przedszkolaka

Zaproszenie na Pasowanie na Przedszkolaka                                 Kochani Rodzice! Już nadeszła pora przyjść na pasowanie do nas do przedszkola. Uroczyście Was zapraszamy na tę ważną chwilę, która uczyni z dzieciaczka prawdziwego przedszkolaczka.   Serdecznie zapraszamy Rodziców dzieci, które we wrześniu po raz pierwszy przekroczyły próg naszego przedszkola na uroczystość Pasowania na Przedszkolaka, która odbędzie się  7 listopada 2019r. o godzinie 13.30.      Prosimy o uroczysty strój dla dziecka.

Jadłospis 21-25.11.2022 r.

  21-25.11.2022 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata z miodem i cytryn ą , chleb pszenny i razowy, pasztetem drobiowo-pomidorowym i ogórkiem konserwowym II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Grochówka, „Zielone spaghetti” – makaron w sosie ś mietanowo-szpinakowym,   sok owocowy Podwieczorek:   Kisiel do picia , wafle kukurydziane (alergeny: seler, gluten, mleko,   jaja) Wtorek: I ś niadanie: Kakao, h erbata rumiankowa, bułka pszenna i sojowa   z masełkiem, kiełbask ą krakowsk ą i kiełkami brokułu II ś niadanie : Jabłko, woda Obiad : Krem z dyni, goł ą bki inaczej, ziemniaki, fasolka szparagowa, sok owocowy Podwieczorek: Kefir brzoskwiniowo-bananowy , chrupki kukurydziane   (alergeny:     seler, gluten, mleko, jaja, soja) Ś roda: I ś niadanie: Płatki kukurydziane z mlekiem, rogal   mleczny z masełkiem i d ż emem niskosłodzonym truskawkowym, herbata koperkowa II ś niadanie : Banan, woda Obiad:   Zupa gulaszowa, bułka pszenna, sok owocowy Podwieczorek

Jadłospis 28.11.-02.12.2022 r.

  28.11.-02.12.2022 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata koperkowa, chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem, ż ółtym serem i papryk ą czerwon ą II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Kapu ś niak z kiszonej kapusty , racuchy dro ż d ż owe z cukrem trzcinowym, sok owocowy Podwieczorek: Kanapki z pieczywa mieszanego z pasztetem drobiowo-pomidorowym   i ogórkiem konserwowym (alergeny: seler, gluten, mleko,   jaja) Wtorek: I ś niadanie:   Kawa zbo ż owa, h erbata z miodem i cytryn ą , bułka pszenna i grahamka   z masełkiem, sałat ą lodow ą , kiełbask ą zielonogórsk ą i kiełkami rzodkiewki II ś niadanie: Banan, woda Obiad : Zupa jarzynowa z kaszk ą , pulpety w sosie pomidorowym, ziemniaki, sałatka grecka,   sok owocowy Podwieczorek: Ma ś lanka owocowa,   (alergeny:     seler, gluten, mleko, jaja) Ś roda: I ś niadanie: Płatki owsiane z mlekiem,   bułka mleczna z masełkiem i d ż emem niskosłodzonym brzoskwiniowym, herbata rumiankowa   II ś niadanie :