31.05-04.06.2021 r.
Poniedziałek:
I
śniadanie:
Herbata imbirowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,
twarożkiem i szczypiorkiem
II
śniadanie:
Jabłko, woda
Obiad: Zupa ogórkowa, makaron w sosie bolońskim, sok owocowy
Podwieczorek:
Budyń malinowy
(alergeny:
seler, gluten, mleko)
Wtorek:
I
śniadanie:
Kakao, herbata z cytryną, bułka pszenna i grahamka z pasztetem
drobiowo-pomidorowym i papryką czerwoną
II
śniadanie:
Banan, woda
Obiad
: Karkówka w sosie własnym, pyzy, surówka z marchewki i jabłka z jogurtem
naturalnym, sok owocowy
Podwieczorek:
Lody z okazji „Dnia Dziecka”
(alergeny: seler, gluten,
mleko, sezam)
Środa:
I
śniadanie:
Herbata rumiankowa, pełnoziarniste płatki zbożowe z owocami i mlekiem, bułka mleczna masełkiem i
dżemem niskosłodzonym truskawkowym
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad:
Kotlet mielony, ziemniaki puree,
buraczki z jabłkiem, sok owocowy
Podwieczorek:
Galaretka pomarańczowa
(alergeny: seler, gluten, jaja,
mleko)
Piątek:
I
śniadanie:
Kawa zbożowa z miodem, herbatka koperkowa, chleb pszenny
i razowy z masełkiem, pastą z makreli w sosie pomidorowym
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad:
Jajko smażone, ziemniaki, bukiet warzyw, sok owocowy
Podwieczorek:
Jogurt waniliowy
(alergeny:
seler, gluten, mleko, jaja, ryba)