Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 31.05.-04.06.2021 r.

 

       31.05-04.06.2021 r.

Poniedziałek:

I śniadanie: Herbata imbirowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,

 twarożkiem i szczypiorkiem

II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa ogórkowa,
  makaron w sosie bolońskim, sok owocowy

Podwieczorek:  Budyń malinowy

(alergeny: seler, gluten, mleko)

Wtorek:

I śniadanie:  Kakao, herbata z cytryną, bułka pszenna i grahamka z pasztetem drobiowo-pomidorowym i papryką czerwoną

II śniadanie: Banan, woda

Obiad : Karkówka w sosie własnym, pyzy, surówka z marchewki i jabłka z jogurtem naturalnym, sok owocowy

Podwieczorek: Lody z okazji „Dnia Dziecka”

 (alergeny:   seler, gluten, mleko, sezam)

Środa:

I śniadanie: Herbata rumiankowa, pełnoziarniste płatki zbożowe z owocami i mlekiem, bułka mleczna masełkiem i dżemem niskosłodzonym truskawkowym

 II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad:  Kotlet mielony, ziemniaki puree, buraczki z jabłkiem, sok owocowy

Podwieczorek:  Galaretka pomarańczowa

(alergeny:  seler, gluten, jaja, mleko)

 

 

Piątek:

I śniadanie: Kawa zbożowa z miodem, herbatka koperkowa, chleb pszenny

 i razowy  z masełkiem, pastą z makreli w sosie pomidorowym

II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad:  Jajko smażone, ziemniaki, bukiet warzyw, sok owocowy

Podwieczorek: Jogurt waniliowy

(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja, ryba)

OSTATNIO CZYTANE

Zaproszenie na Uroczystość Pasowania na Przedszkolaka

Zaproszenie na Pasowanie na Przedszkolaka                                 Kochani Rodzice! Już nadeszła pora przyjść na pasowanie do nas do przedszkola. Uroczyście Was zapraszamy na tę ważną chwilę, która uczyni z dzieciaczka prawdziwego przedszkolaczka.   Serdecznie zapraszamy Rodziców dzieci, które we wrześniu po raz pierwszy przekroczyły próg naszego przedszkola na uroczystość Pasowania na Przedszkolaka, która odbędzie się  7 listopada 2019r. o godzinie 13.30.      Prosimy o uroczysty strój dla dziecka.

Jadłospis 21-25.11.2022 r.

  21-25.11.2022 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata z miodem i cytryn ą , chleb pszenny i razowy, pasztetem drobiowo-pomidorowym i ogórkiem konserwowym II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Grochówka, „Zielone spaghetti” – makaron w sosie ś mietanowo-szpinakowym,   sok owocowy Podwieczorek:   Kisiel do picia , wafle kukurydziane (alergeny: seler, gluten, mleko,   jaja) Wtorek: I ś niadanie: Kakao, h erbata rumiankowa, bułka pszenna i sojowa   z masełkiem, kiełbask ą krakowsk ą i kiełkami brokułu II ś niadanie : Jabłko, woda Obiad : Krem z dyni, goł ą bki inaczej, ziemniaki, fasolka szparagowa, sok owocowy Podwieczorek: Kefir brzoskwiniowo-bananowy , chrupki kukurydziane   (alergeny:     seler, gluten, mleko, jaja, soja) Ś roda: I ś niadanie: Płatki kukurydziane z mlekiem, rogal   mleczny z masełkiem i d ż emem niskosłodzonym truskawkowym, herbata koperkowa II ś niadanie : Banan, woda Obiad:   Zupa gulaszowa, bułka pszenna, sok owocowy Podwieczorek

Pasowanie na przedszkolaka