21-25.06.2021 r.
Poniedziałek:
I
śniadanie:
Herbata imbirowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,
tuńczykiem w sosie pomidorowym
II
śniadanie:
Marchewkowe chipsy, woda
Obiad: Zupa serowa z makaronem, jajko gotowane w sosie musztardowym, ziemniaki,
groszek
z marchewką, sok owocowy
Podwieczorek:
Kaszka kukurydziana z sokiem malinowym
(alergeny:
seler, gluten, mleko, jaja, gorczyca,
ryba)
Wtorek:
I
śniadanie:
Kakao, herbata z cytryną, bułka pszenna i
grahamka z masełkiem, sałatą masłową, wędliną drobiową i pomidorem
II
śniadanie:
Banan, woda
Obiad
: Zupa śródziemnomorska, gulasz z warzywami, kasza jaglana,
sok owocowy
Podwieczorek:
Galaretka owocowa
(alergeny: seler, gluten,
mleko)
Środa:
I
śniadanie:
Płatki zbożowe z mlekiem, bułka
mleczna z masełkiem i dżemem niskosłodzonym truskawkowym, herbata ziołowa
II
śniadanie
: Truskawki, woda
Obiad:
Kotlet drobiowy panierowany, ziemniaki
puree, surówka z młodej kapusty z marchewką,
sok owocowy
Podwieczorek:
Maślanka owocowa, ciasteczko bez cukru z żurawiną
(alergeny: seler, gluten, mleko,
jaja)
Czwartek:
I
śniadanie:
Kawa zbożowa, chleb pszenny i
wieloziarnisty z masełkiem,
pieczenią alpejską z warzywami ,herbata rumiankowa
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad:
Cebulowy krem, kurczak w rękawie, ziemniaki, surówka z marchewki i jabłka z jogurtem naturalnym,
sok owocowy
Podwieczorek:
Arbuz, woda
(alergeny:
seler, gluten, mleko, sezam)
Piątek:
I
śniadanie:
Herbata miętowa,
bułka pszenna i grahamka z masełkiem, pastą z twarożku
z rzodkiewką i szczypiorkiem
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad:
Zupa cytrynowa z ryżem, ryba gotowana, ziemniaki, sos śmietanowo-chrzanowy, bukiet warzyw, sok owocowy
Podwieczorek:
Jogurt waniliowy
(alergeny:
seler, gluten, mleko, jaja, ryba)