Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 21-25.06.2021 r.

 

21-25.06.2021  r.

Poniedziałek:

I śniadanie: Herbata imbirowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,

 tuńczykiem w sosie pomidorowym

II śniadanie: Marchewkowe chipsy, woda
Obiad: Zupa serowa z makaronem, jajko gotowane w sosie musztardowym, ziemniaki,

groszek z marchewką, sok owocowy

Podwieczorek:  Kaszka kukurydziana z sokiem malinowym

(alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja, gorczyca, ryba)

Wtorek:

I śniadanie: Kakao, herbata z cytryną, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, sałatą masłową, wędliną drobiową i pomidorem

II śniadanie: Banan, woda

Obiad : Zupa śródziemnomorska, gulasz z warzywami, kasza jaglana, sok owocowy

Podwieczorek:  Galaretka owocowa

 (alergeny:   seler, gluten, mleko)

Środa:

I śniadanie: Płatki zbożowe  z mlekiem, bułka mleczna z masełkiem i dżemem niskosłodzonym truskawkowym, herbata ziołowa

 II śniadanie : Truskawki, woda

Obiad:  Kotlet drobiowy panierowany, ziemniaki puree, surówka z młodej kapusty z marchewką,

 sok owocowy

Podwieczorek:  Maślanka owocowa, ciasteczko bez cukru z żurawiną

(alergeny:  seler, gluten, mleko, jaja)

Czwartek:

I śniadanie: Kawa zbożowa, chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem,

pieczenią alpejską z warzywami ,herbata rumiankowa

II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad: Cebulowy krem, kurczak w rękawie, ziemniaki, surówka z marchewki i jabłka z jogurtem naturalnym, sok owocowy

Podwieczorek: Arbuz, woda

(alergeny:  seler, gluten, mleko, sezam)

Piątek:

I śniadanie: Herbata miętowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, pastą z twarożku 

z rzodkiewką i szczypiorkiem

 II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad: Zupa cytrynowa z ryżem, ryba gotowana, ziemniaki, sos śmietanowo-chrzanowy, bukiet warzyw, sok owocowy

Podwieczorek: Jogurt waniliowy

(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja, ryba)

OSTATNIO CZYTANE

Wycieczka do Józefówki

Dziś Krasnale i Misie wybrały się na wycieczkę do Zagrody Rodzinnej Siedlisko Józefówka w Sątopach . Wyprawa przedszkolaków była niezwykłym i niezapomnianym dla nich przeżyciem. Mogły one z bliska obserwować  zachowanie zwierząt. Poznały także wiele ciekawostek na temat ich życia i zwyczajów. Głaskanie i przytulanie kóz, lam, alpak czy owieczek sprawiło dzieciom wiele przyjemności. Dużym przeżyciem było także karmienie lemurów. Oprócz spotkania ze zwierzętami przedszkolaki wzięły również udział w warsztatach plastycznych, na których z ogromnym zaangażowaniem tworzyły z drewna i waty przepiękne kozy. Dodatkowo dzieci miały okazję bawić w małpim gaju, co sprzyjało dobrej zabawie. Cała wycieczka miała olbrzymi walor edukacyjny ale także była wspaniałym sposobem na integrację oraz rozwijanie więzi społecznych.  

Dzień Mamy i Taty w grupie Misie

Jadłospis 03-07.06.2024 r.

       03-07.06.2024 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata z cytryn ą , chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,   z makrel ą w sosie pomidorowym II ś niadanie: Lody waniliowe z okazji Dnia Dziecka Obiad: Zupa ziemniaczana, spaghetti w sosie ś mietanowo-kremowym,   napój owocowy Podwieczorek:   Arbuzowe trójk ą ty, woda (alergeny: seler, gluten, mleko, ryba) Wtorek: I ś niadanie: Kakao, herbata rumiankowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, ż ółtym serem, w ę dlin ą drobiow ą i rzodkiewk ą II ś niadanie: Marchewkowe chipsy, woda Obiad : Sztuka mi ę sa w sosie własnym, pyzy, surówka wiosenna (młoda kapusta z jabłkiem, kukurydz ą , koperkiem i jogurtem naturalnym), napój   owocowy Podwieczorek: Kaszka kukurydziana z sokiem malinowym   (alergeny:     seler, gluten, mleko, sezam) Ś roda: I ś niadanie: Kakaowe płatki zbo ż owe z   mlekiem, bułka   mleczna z masełkiem i d ż emem niskosłodzonym truskawkowym, herbata rumiankowa   II ś niadanie :