Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 21-25.06.2021 r.

 

21-25.06.2021  r.

Poniedziałek:

I śniadanie: Herbata imbirowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,

 tuńczykiem w sosie pomidorowym

II śniadanie: Marchewkowe chipsy, woda
Obiad: Zupa serowa z makaronem, jajko gotowane w sosie musztardowym, ziemniaki,

groszek z marchewką, sok owocowy

Podwieczorek:  Kaszka kukurydziana z sokiem malinowym

(alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja, gorczyca, ryba)

Wtorek:

I śniadanie: Kakao, herbata z cytryną, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, sałatą masłową, wędliną drobiową i pomidorem

II śniadanie: Banan, woda

Obiad : Zupa śródziemnomorska, gulasz z warzywami, kasza jaglana, sok owocowy

Podwieczorek:  Galaretka owocowa

 (alergeny:   seler, gluten, mleko)

Środa:

I śniadanie: Płatki zbożowe  z mlekiem, bułka mleczna z masełkiem i dżemem niskosłodzonym truskawkowym, herbata ziołowa

 II śniadanie : Truskawki, woda

Obiad:  Kotlet drobiowy panierowany, ziemniaki puree, surówka z młodej kapusty z marchewką,

 sok owocowy

Podwieczorek:  Maślanka owocowa, ciasteczko bez cukru z żurawiną

(alergeny:  seler, gluten, mleko, jaja)

Czwartek:

I śniadanie: Kawa zbożowa, chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem,

pieczenią alpejską z warzywami ,herbata rumiankowa

II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad: Cebulowy krem, kurczak w rękawie, ziemniaki, surówka z marchewki i jabłka z jogurtem naturalnym, sok owocowy

Podwieczorek: Arbuz, woda

(alergeny:  seler, gluten, mleko, sezam)

Piątek:

I śniadanie: Herbata miętowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, pastą z twarożku 

z rzodkiewką i szczypiorkiem

 II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad: Zupa cytrynowa z ryżem, ryba gotowana, ziemniaki, sos śmietanowo-chrzanowy, bukiet warzyw, sok owocowy

Podwieczorek: Jogurt waniliowy

(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja, ryba)

OSTATNIO CZYTANE

Jadłospis 12-16.09.2022 r.

                                                                12-16.09.2022 r.   Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata  z cytryn ą , chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem, tu ń czykiem i papryk ą czerwon ą II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Zupa serowa aksamitna, jajko gotowane w sosie musztardowym,   ziemniaki, kalafior z wody, sok owocowy Podwieczorek:  Dro ż d ż ówka z budyniem, herbatka ziołowa (alergeny: seler, gluten, mleko, jaja, ryba) Wtorek: I ś niadanie: Kawa zbo ż owa, h erbata mi ę towa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, sałat ą rukola i szyneczk ą drobiow ą II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad : Marchewkowy krem, kotlet mielony, ziemniaki, buraki z jabłkiem,   sok owocowy Podwieczorek: Kefir brzoskwiniowo-bananowy  (alergeny:   seler, gluten, mleko, sezam, jaja) Ś roda: I ś niadanie:  „Truskawkowe gwiazdki”  z mlekiem, kawiorek z masełkiem   i miodem wielokwiatowym , herbata koperkowa  II  ś niadanie : Banan, woda Obiad:

Zaproszenie na Uroczystość Pasowania na Przedszkolaka

Zaproszenie na Pasowanie na Przedszkolaka                                 Kochani Rodzice! Już nadeszła pora przyjść na pasowanie do nas do przedszkola. Uroczyście Was zapraszamy na tę ważną chwilę, która uczyni z dzieciaczka prawdziwego przedszkolaczka.   Serdecznie zapraszamy Rodziców dzieci, które we wrześniu po raz pierwszy przekroczyły próg naszego przedszkola na uroczystość Pasowania na Przedszkolaka, która odbędzie się  7 listopada 2019r. o godzinie 13.30.      Prosimy o uroczysty strój dla dziecka.

Jadłospis 19-23.09.2022r.

  19-23.09.2022 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata z cytryn ą , bułka pszenna i grahamka   z masełkiem i makrel ą w sosie pomidorowym II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Grochówka , racuchy dro ż d ż owe z cukrem trzcinowym, sok owocowy Podwieczorek:   Jogurt naturalny z nasionami chia i musem truskawkowym (alergeny: seler, gluten, mleko, jaja,   ryba) Wtorek: I ś niadanie:   Kakao, herbata melisa , bułka grahamka i   pszenna   z masełkiem, w ę dlin ą drobiow ą i kiełkami rzodkiewki II ś niadanie: Marchewkowe chipsy, woda Obiad :Zupa szczawiowa z jajkiem, kotlet schabowy, ziemniaki puree, sałata lodowa   z sosem jogurtowo-czosnkowym, sok owocowy Podwieczorek: Wafel przekładany kremem kakaowym, herbatka ziołowa   (alergeny:   seler, gluten, jajka, mleko, sezam, soja) Ś roda: I ś niadanie: Płatki kukurydziane z mlekiem, rogal z masełkiem i d ż emem niskosłodzonym malinowym, herbatka mi ę towa   II ś niadanie : Winogrono, woda Obiad:   Gulasz