Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 21-25.06.2021 r.

 

21-25.06.2021  r.

Poniedziałek:

I śniadanie: Herbata imbirowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,

 tuńczykiem w sosie pomidorowym

II śniadanie: Marchewkowe chipsy, woda
Obiad: Zupa serowa z makaronem, jajko gotowane w sosie musztardowym, ziemniaki,

groszek z marchewką, sok owocowy

Podwieczorek:  Kaszka kukurydziana z sokiem malinowym

(alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja, gorczyca, ryba)

Wtorek:

I śniadanie: Kakao, herbata z cytryną, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, sałatą masłową, wędliną drobiową i pomidorem

II śniadanie: Banan, woda

Obiad : Zupa śródziemnomorska, gulasz z warzywami, kasza jaglana, sok owocowy

Podwieczorek:  Galaretka owocowa

 (alergeny:   seler, gluten, mleko)

Środa:

I śniadanie: Płatki zbożowe  z mlekiem, bułka mleczna z masełkiem i dżemem niskosłodzonym truskawkowym, herbata ziołowa

 II śniadanie : Truskawki, woda

Obiad:  Kotlet drobiowy panierowany, ziemniaki puree, surówka z młodej kapusty z marchewką,

 sok owocowy

Podwieczorek:  Maślanka owocowa, ciasteczko bez cukru z żurawiną

(alergeny:  seler, gluten, mleko, jaja)

Czwartek:

I śniadanie: Kawa zbożowa, chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem,

pieczenią alpejską z warzywami ,herbata rumiankowa

II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad: Cebulowy krem, kurczak w rękawie, ziemniaki, surówka z marchewki i jabłka z jogurtem naturalnym, sok owocowy

Podwieczorek: Arbuz, woda

(alergeny:  seler, gluten, mleko, sezam)

Piątek:

I śniadanie: Herbata miętowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, pastą z twarożku 

z rzodkiewką i szczypiorkiem

 II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad: Zupa cytrynowa z ryżem, ryba gotowana, ziemniaki, sos śmietanowo-chrzanowy, bukiet warzyw, sok owocowy

Podwieczorek: Jogurt waniliowy

(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja, ryba)

OSTATNIO CZYTANE

Jadłospis 04-08.03.2024 r.

  04-08.03.2024 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata malinowa, bułka pszenna i grahamka   z masełkiem, ż ółtym serem  i ogórkiem kiszonym, kakao II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Zupa z czerwonej soczewicy z ziemniakami, makaron w sosie szpinakowo- ś mietanowym z mi ę skiem, sok owocowy Podwieczorek:   Pieczywo wasa ż ytnie z past ą z brokułu gotowanego, herbata ziołowa (alergeny: seler, gluten, mleko) Wtorek: I ś niadanie:   Płatki owsiane z mlekiem, herbatka melisa, rogal mleczny   z d ż emem niskosłodzonym truskawkowym II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad : Krem z marchewki, kotlet mielony, ziemniaki, buraczki z jabłkiem,   sok owocowy Podwieczorek: Kefir brzoskwiniowo-bananowy   (alergeny:   seler, gluten, jajka, mleko) Ś roda: I ś niadanie: Kakao, herbata koperkowa,   bułka grahamka i   pszenna z masełkiem, kiełbask ą krakowsk ą i pomidorem   II ś niadanie : Marchewkowe paluszki Jabłko, woda Obiad:   Gulasz z karkówki w sosie własnym, pyzy, s

Jadłospis 26.02-01.03.2024 r.

  26.02-01.03.2024 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Zupa budyniowa, herbata z cytryn ą , chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem, serkiem kanapkowym ś mietankowym i papryk ą czerwon ą II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Kapu ś niak z kiszonej kapusty , nale ś niki z jabłkiem i cukrem trzcinowym, sok owocowy Podwieczorek: Kanapki z pieczywa mieszanego z humusem z suszonymi pomidorami i ogórkiem zielonym, herbata ziołowa (alergeny: seler, gluten, mleko,   jaja, sezam) Wtorek: I ś niadanie:   Kawa zbo ż owa, h erbata owocowa , bułka pszenna i grahamka   z masełkiem, sałat ą lodow ą , kiełbask ą zielonogórsk ą i kiełkami rzodkiewki II ś niadanie: Banan, woda Obiad : Zupa cytrynowa z ry ż em, pulpety w sosie pomidorowym, ziemniaki, fasolka szparagowa, sok owocowy Podwieczorek: Ma ś lanka owocowa, chrupki kukurydziane   (alergeny:     seler, gluten, mleko, jaja, sezam) Ś roda: I ś niadanie: Płatki owsiane z mlekiem,   bułka mleczna z masełkiem i d ż em

Jadłospis 11-15.03.2024 r.

  11-15.03.2024 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata z cytryn ą , chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem, tu ń czykiem i czerwon ą papryk ą II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Zupa ogórkowa, racuchy dro ż d ż owe z jabłkiem i cukrem trzcinowym, sok owocowy Podwieczorek: Kanapki z pieczywa mieszanego z ż ółtym serem   i ogórkiem konserwowym, herbata owocowa (alergeny: seler, gluten, mleko,   jaja, ryba) Wtorek: I ś niadanie:   Płatki kukurydziane z mlekiem, kawiorek z masełkiem i miodem wielokwiatowym, herbata mi ę towa II ś niadanie: Banan, woda Obiad : Cebulowy krem z kaszk ą kukurydzian ą , goł ą bki inaczej, ziemniaki, fasolka szparagowa, sok owocowy Podwieczorek: Kryształki galaretki   (alergeny:     seler, gluten, mleko, jaja) Ś roda: I ś niadanie: Kawa zbo ż owa, h erbata ziołowa , bułka pszenna i grahamka   z masełkiem, sałat ą lodow ą , szynk ą gotowan ą i kiełkami rzodkiewki   II ś niadanie : Jabłko, woda Obiad:   Zupa ś ródz